Trk dizilerinin ivisi kt.

valla ilk mesajınıza şöyle bir bakalım.konuyu açmakta ki maksatınız romandaki çarpık ilişki, yengeyle yatmak değil miydi??

Biri amcasinin karisiyla oynasir, digeri kocasini yigeniyle aldatir (Türk kadini!), bir baskasi arkadasinin sevgilisine askintilik eder, baska baska birileride para pesinde en yakinlarini sirtindan vurur, ihanetler, entrikalar, lackalasmis asklar daha nelerde neler.
Bu ne ya!!

Simdi kimse bana, begenmiyorsan izleme demesin. Izliyorum kardesim, TV'yi her insan gibi bende kullaniyorum istedigimde ve kullandigim zamanda örf ve adetlerime uygun diziler, programlar, showlar seyretmek istiyorum.[/COLOR]
burada belirtmişsiniz zaten.
bizim örf adetlerimize uygun değil bu dizi diyerek. açık sahnelerden , bahsedilmemiş ,ilk.
sadece konunun sizi rahatsız ettiğini yazmışsınız ,ilk mesajınızda. ,
sonra bakmışsınız ki,bu roman klasik bir roman,bu roman en önemli edebiyatçılarımızdan halit ziyanın romanı diye belirtiyoruz. birden bire, açık sahneler demeye başlamışsınız.
oysa ilk tepkiniz ve konuyu açış amacınız dizideki konunun bizim değerlerimize uymayışıydı.:delphin:
bu çelişki yüzünden ben , 1975 yapımı ilk uyarlamayı yazdım.
ve birde baktım 'Ayrica sorun, o yillarda bu romanin dizi haline getirilip getirilmemesi degil ki'
diye ilk mesajınızla çelişen bir ifade kullanmışsınız. son yorumunuzdan bir önceki mesajınız da ,.oysa bütün sorununuz buydu. bu romandaki konunun rahatsızlığı ve dizi olması...

haa bu arada, ekleyeyim,ve de bu rahatsızlık duyduğunuz konuyu devletin televizyonu çekti.devletin hemde..kaydirigubbakcemile2
bir düşünün isterseniz.:kahve:

son olarak,
lirik güzelden , aşkı memnu daki o sahnenin,açık saçık olmadığını, sahnede abartacak bir şey bulunmadığınında bilgisini aldım..
bu durumda sorun nedir anlamıyorum hala..:hulya:

Ben mesajlarimda celisen hic birseyin oldugunu zannetmiyorum. Siz tekrar birdaha okuyun isterseniz, anlamamissiniz.
Ilk mesajim "genel olarak Türk dizileri" ile alakali. Benim tepkim sadece Ask-i Memnu'ya degildi. Ben Ask-i memnuyu sadece bir örnek olarak gösterdim. Ve sizin dediginiz gibi: "bu roman en önemli edebiyatçılarımızdan halit ziyanın romanı diye belirtiyoruz" diye bir ifade kullanmadim. Bu ifadeyi kullanip,sonrada diziye lanet sayiyorsam haklisiniz ama ben böyle birsey demedim.

Dedigim gibi Ask-i Memnu sadece bir örnekti.Su an tv'yi bi acin, daha önce roman olmayan dizelerde aynen bu sekilde. Ask-i memnuyla hic bir farki yok.O dizilerdemi romandan esinlenmis diziler? Siz israrla Ask-i Memnu'nun üzerinde durarak, internetten birseyler bulup buraya kopileyip, devlet kanalinda gösterilmis diyerek kendinizi hakli cikarmaya calisiyorsunuz, oysa burda hakli veya haksiz diye bir durum söz konusu olamaz, sizinle tamamen uc noktalarda, farkli düsüncelere sahip iki insaniz.
Hangi kanalda gösterilse gösterilsin, isterse devlet kanali olsun, ben yine bu tarz sahnelerin tv'lerde gösterilmesinden hic yana degilim. Devlet kanalinda gösterilen hersey benim ahlakima, fikrime ve düsüncelerime uymak zorunda degil. Bana uymuyor, ters, isterse babamin kanali olsun.

Sorunu anlamiyorsaniz, o sizin sorununuz.Yada anlamaya calismayin.Nasil olsa bu konuda ikimizinde fikirleri degismez, bunada gerek yok zaten.
Ask-i memnudan tut, ona benzeyen hic bir dizinin ekranlara tasinmasini tasvip etmiyorum, isterse dünyaca ünlü bir saiirin eseri olsun.

Son düzenleme:
evet sensible sansürcü bir zihniyete sahip olduğunuz çok açık. bunun farkındayım. konuların istediğiniz şekilde kendi bakış açınıza göre olmasını istiyorsunuz. ve evet bir örnek verdiniz ilk mesajınızda ve de ben onu ele aldım. o mesajda açıklık yoktu. sonradan bu konuya girdiniz. önce konuları, eleştirdiniz.
ad vermenize gerek yok zaten. kimden ve hangi diziden örnek verdiğiniz apaaçık ortadaydı. bu dizide halit ziyanın romanından alınmıştı...
ve hala sahnelerden bahsediyorsunuz. oysa ilk mesajda bahsettiğiniz o sahneler değil konu ve türk kadınına bunun uymamasıydı.. şimdi sahneler ön plana çıktı. oysa ilk mesaj herşeyi ortaya çıkarıyor hemde herşeyi.
bu arada çok iyi anladım konunuzu...
anlamayacak kadar aptal değilim. çok şükür o zekaya sahibim.
tekrar okumama gerek yok.
evet farklı düşünüyoruz. ben sanatta sansüre karşıyım,siz değilsiniz.
bu . olay sadece bu. 2 farklı görüş.

dip not.eğer bir örnek veriyorsanız(aşkı memnu) onu ele almam kadar doğal bir şey olamaz.
ayrıntılar bence çok önemli detaylardır. bazı gerçekler onlarda saklıdır.
iyi günler size.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet sensible sansürcü bir zihniyete sahip olduğunuz çok açık. bunun farkındayım. konuların istediğiniz şekilde kendi bakış açınıza göre olmasını istiyorsunuz. ve evet bir örnek verdiniz ilk mesajınızda ve de ben onu ele aldım. o mesajda açıklık yoktu. sonradan bu konuya girdiniz. önce konuları, eleştirdiniz.
ad vermenize gerek yok zaten. kimden ve hangi diziden örnek verdiğiniz apaaçık ortadaydı. bu dizide halit ziyanın romanından alınmıştı...
ve hala sahnelerden bahsediyorsunuz. oysa ilk mesajda bahsettiğiniz o sahneler değil konu ve türk kadınına bunun uymamasıydı.. şimdi sahneler ön plana çıktı. oysa ilk mesaj herşeyi ortaya çıkarıyor hemde herşeyi.
bu arada çok iyi anladım konunuzu...
anlamayacak kadar aptal değilim. çok şükür o zekaya sahibim.
tekrar okumama gerek yok.
evet farklı düşünüyoruz. ben sanatta sansüre karşıyım,siz değilsiniz.
bu . olay sadece bu. 2 farklı görüş.

dip not.eğer bir örnek veriyorsanız(aşkı memnu) onu ele almam kadar doğal bir şey olamaz.
ayrıntılar bence çok önemli detaylardır. bazı gerçekler onlarda saklıdır.
iyi günler size.

Ben sahip oldugum zihniyetten cok memnunum, ama belliki bu zihniyet sizi baya bir rahatsiz etmis. Ben size önceki mesajlarimda düsüncenize saygim oldugunu defalarca belirttim, ama siz bu nazikligi gösteremediniz malesef.
Ask-i memnu dizisinden örnek vermem sizi bu kadar rahatsiz ediyorsa, size XXXX adli baska dizileride örnek gösterebilirim.

Anlatmak istediklerimi iki ayri seyler olarak degerlendirmeniz, beni anlamamis olmanizin cok acik ve net bir ispatidir.
"ve hala sahnelerden bahsediyorsunuz. oysa ilk mesajda bahsettiğiniz o sahneler değil konu ve türk kadınına bunun uymamasıydı.. şimdi sahneler ön plana çıktı. oysa ilk mesaj herşeyi ortaya çıkarıyor hemde herşeyi."

O sahneleri oynayan kim acaba?Türk kadini degilmi? birbirinden farkli birsey degilki, sahneyi oynayan oyuncudur ve o oyuncuda bir Türk kadini. Ben herhalde sahnelerden bahsediyorum, o sahnelerin ahlakimiza uymadigindan ve bunlarin dizilere tasinmasindan rahatsizlik duydugumu, ve Türk kadinina yakisir sekilde daha ögretici, ahlak bozmayici seylerle tv'lerde karsimizda olmalarini en az 30 kere tekrarladim herhalde.
Benim tepkimin neye oldugunu hala anlamamis olmanizda beni baya bir sasirtiyor. Ilk mesajimi inceleyerek, analiz ederek, kendinizce celistigini düsünerek birseyler birseyler cikarmaya calismaniza hic anlam veremiyorum.
Tepkimin genel anlamda neye oldugunu gercekten hala anlamadiniz mi?
Gerci benim icin önemide yok zaten, anlayan anlamistir.

Sizede iyi günler

Ben sahip oldugum zihniyetten cok memnunum, ama belliki bu zihniyet sizi baya bir rahatsiz etmis. Ben size önceki mesajlarimda düsüncenize saygim oldugunu defalarca belirttim, ama siz bu nazikligi gösteremediniz malesef.
Ask-i memnu dizisinden örnek vermem sizi bu kadar rahatsiz ediyorsa, size XXXX adli baska dizileride örnek gösterebilirim.

Anlatmak istediklerimi iki ayri seyler olarak degerlendirmeniz, beni anlamamis olmanizin cok acik ve net bir ispatidir.
"ve hala sahnelerden bahsediyorsunuz. oysa ilk mesajda bahsettiğiniz o sahneler değil konu ve türk kadınına bunun uymamasıydı.. şimdi sahneler ön plana çıktı. oysa ilk mesaj herşeyi ortaya çıkarıyor hemde herşeyi."

O sahneleri oynayan kim acaba?Türk kadini degilmi? birbirinden farkli birsey degilki, sahneyi oynayan oyuncudur ve o oyuncuda bir Türk kadini.
Ben herhalde sahnelerden bahsediyorum, o sahnelerin ahlakimiza uymadigindan ve bunlarin dizilere tasinmasindan rahatsizlik duydugumu, ve Türk kadinina yakisir sekilde daha ögretici, ahlak bozmayici seylerle tv'lerde karsimizda olmalarini en az 30 kere tekrarladim herhalde.
Benim tepkimin neye oldugunu hala anlamamis olmanizda beni baya bir sasirtiyor. Ilk mesajimi inceleyerek, analiz ederek, kendinizce celistigini düsünerek birseyler birseyler cikarmaya calismaniza hic anlam veremiyorum.
Tepkimin genel anlamda neye oldugunu gercekten hala anlamadiniz mi?
Gerci benim icin önemide yok zaten, anlayan anlamistir.

Sizede iyi günler

oy ki oy. şimdi konu nelere geldi. türk oyuncuların oynadıkları rollere de getirdik. türk ya. oynamasına kadar.
sensible orada sahneden değil konudan bahsetmiştiniz. değiştirmeyin şimdi yazdıklarınızı. ayrıca türk oyuncuları her rolü oynayabilmelidir. bir köylü kadınını,bir genelev kadınını bir iş kadınını bir lezbiyeni .vs vs. oyunculuk budur. bir oyuncunun gerçekten iyi bir sanatçı olabilmesi için her rolün üstesinden kalkması gerekir. ben türküm bu rolü oynamam, bana son derece yanlış geliyor. türkan şoray bile sonunda o meşhur kanunlarından vazgeçti ve daha gerçekçi bir şekilde bazı duyguları izleyiciye yansıttı.

sanat sanat için yapılır görüşünü savunurum hep. oysa ,siz sanat toplum için yapılmalıdırı,savunuyorsunuz.
bir sanat tarihçi olarak,bu iki görüşün yüzyıllardır çarpıştığını ve asla bir çözüme ulaşmadığını biliyorum. bu böylede devam edecek gidecek.
bu arada size asla kaba bir şekilde hitap etmedim. görüşlerimi savunurken kabalaşmam. yani nazik olmayacak bir şey yaptığımı sanmıyorum. burada fikirler çarpışıyor. vede gayet medeni bir şekilde görüşlerimizi yazıyoruz. hakarete girmeden.
tekrar iyi geceler desemde siz bana yazacaksınız ve bana cevap hakkı doğacak gibi görünüyor ... bekleyim mi.??

biri de yaprak dökümü biz gerçi arkadaşlarla ona aramızda yaprak sökümü diyoruz.önce kimin eli kimin cebinde aynı mendelin bezelye çarplazlaması gibi erkek ve akdınları birbirleriyle eşleştirdiler.yani bayağı geniş bir dizi.şimdi malzeme bitti.artık milleti öldürmeye başladılar tek tek.dizide hiç oyuncu kalmayana dek de bikaç yıl onları öldürüp arfdından "yaprak dökümü öbür dünyada "bölümlerini çekecekler :))9

oy ki oy. şimdi konu nelere geldi. türk oyuncuların oynadıkları rollere de getirdik. türk ya. oynamasına kadar.
sensible orada sahneden değil konudan bahsetmiştiniz. değiştirmeyin şimdi yazdıklarınızı. ayrıca türk oyuncuları her rolü oynayabilmelidir. bir köylü kadınını,bir genelev kadınını bir iş kadınını bir lezbiyeni .vs vs. oyunculuk budur. bir oyuncunun gerçekten iyi bir sanatçı olabilmesi için her rolün üstesinden kalkması gerekir. ben türküm bu rolü oynamam, bana son derece yanlış geliyor. türkan şoray bile sonunda o meşhur kanunlarından vazgeçti ve daha gerçekçi bir şekilde bazı duyguları izleyiciye yansıttı.

sanat sanat için yapılır görüşünü savunurum hep. oysa ,siz sanat toplum için yapılmalıdırı,savunuyorsunuz.
bir sanat tarihçi olarak,bu iki görüşün yüzyıllardır çarpıştığını ve asla bir çözüme ulaşmadığını biliyorum. bu böylede devam edecek gidecek.
bu arada size asla kaba bir şekilde hitap etmedim. görüşlerimi savunurken kabalaşmam. yani nazik olmayacak bir şey yaptığımı sanmıyorum. burada fikirler çarpışıyor. vede gayet medeni bir şekilde görüşlerimizi yazıyoruz. hakarete girmeden.
tekrar iyi geceler desemde siz bana yazacaksınız ve bana cevap hakkı doğacak gibi görünüyor ... bekleyim mi.??

Isterseniz bekleyin, isterseniz cevabinizi yarin verin, tamamen size kalmis, ben hep burdayim;)
Dizinin konusunu ele aldiginda zaten carpik bir iliski ve bu carpik iliskiyi yansitan sahneler var. Konu ve sahne diye neyi ayirt ediyorsunuz Allah askina?
Sahneyle konuyu ayirt edemezsiniz, benim yorum yaparken ikisini farkli olarak görmüyorumki.
Hangi oyuncu hangi rolü oynamak istiyorsa oynar. Ama ben bir Türk bayani olarak, yüzbinlerin önünde sanat diye sevisen bir Türk kadinindan ve onun sergiledigi sahnelerden hosnut degilim. Türk erkegi icinde gecerli bu. Bu kadar göz önünde olmamali. Ekranda birbiriyle yiyisen kadinlar -erkekler görmek istemiyorum anlatabildim mi? Bu kötü örneklerin ögretici olmadan ekranlarda yansitilmasi size ters olmayabilir ama bana ters. Bu islerin nasil döndügünden haberiniz yok sanirim.
Cinselligi para olarak gören yönetmenlerin "sanat" diye yarattigi seyer, benim gözümde sanat degildir.

Birsey daha ekleyeyim.. Türkan Soray'i örnek göstermissinizde, onun zamaninda rayting olayi yoktu, kanallar azdi ve rekabet yoktu, yani kimse rayting kazanmak icin sevisme sahnesi cekmiyordu. Ve ekran önünde sevismek zorunlu degildi. Simdi bunlar göz önünde normallestirilmeye calisiliyor rayting kazanmak icin. Rayting yoksa parada yok, dolayisiylada sevismiyorsan,öpüsmüyorsan yönetmenlerle anlasamiyorsun. Isterse Türkan Soray olsun bu.
Tabir-i caizse simdi koklasmayana para yok.

Son düzenleme:
siz sevişmeye takmışsınız ne diyeyim.bütün dizideki herşey görmezliğe gelip sadece bu bir sahne üzerinde duruyorsunuz.( hoş ilk mesajda sadece konuyduda hadi artık bunu uzatmayım,).bu lirik güzelinde bir açıklık bulamadığı o sahne olmuş. keşke görseydimde bende bu sahne hakkında 2 çift laf etseydim.
siz hoşnut değilsiniz ama benim için bu gayet normal.
diyorum ya bakış açısı ve değerlerle ilgili.tabi ben bu sahneyi görmedim. birşey diyemiyorum. ama yiyişmede bana pek güzel bir kelime olarak gelmedi.
neyse sensible farklı bakıyoruz ve bu konuda bir ortak noktada buluşamayacağız sizle..
.
iyi geceler.... umarım son iyi geceler değişimdir:)))

siz sevişmeye takmışsınız ne diyeyim.bütün dizideki herşey görmezliğe gelip sadece bu bir sahne üzerinde duruyorsunuz.( hoş ilk mesajda sadece konuyduda hadi artık bunu uzatmayım,).bu lirik güzelinde bir açıklık bulamadığı o sahne olmuş. keşke görseydimde bende bu sahne hakkında 2 çift laf etseydim.
siz hoşnut değilsiniz ama benim için bu gayet normal.
diyorum ya bakış açısı ve değerlerle ilgili.tabi ben bu sahneyi görmedim. birşey diyemiyorum. ama yiyişmede bana pek güzel bir kelime olarak gelmedi.
neyse sensible farklı bakıyoruz ve bu konuda bir ortak noktada buluşamayacağız sizle..
.
iyi geceler.... umarım son iyi geceler değişimdir:)))

Bu konu-sahne üzerine baya bi aciklik getirdim sanirim, ikisini ayirt etmiyorum, sizde buna takmissiniz. Ha konu, ha sahne, bana dizinin 5 sahnesi uygun degilse, o dizinin konusunuda sevmem zaten, ki burdada söz konusu olan budur.
Genel olarak fikirlerinizi beyan etmeniz iyi hosta, bu diziyi hic izlememis biri olarak nasil bu kadar yorum yazabiliyorsunuz?Neyse..
Evet farkli baktigimiz cok bariz ortada. Herkes ayni fikirde olacak diye bir kaide yoktur zaten. Sizdede iyi geceler diliyorum.

Son düzenleme:
tamamen muhalefet olmak için açılan bir konu..
hayatta o kadar çok şey varki tepki gösterilebilecek..
istemeyen izletmez,izlemez..bu kadar biast..

Madem muhalefet olmak icin acilan bir konu, siz neden tenezzül edipte bu muhalefet olmak icin acilan konuya yorum yaziyorsunuz?
Yazmakta özgürsünüz elbette.. Tipki benimde istedigim konuyu acmakta, ve neye nasil tepki vermekte özgür oldugum gibi;)

Saygilar.

bende son birkaç yıldır sanırım hatırla sevgili ile başladı bu akım başkasından hamile kalan kızla evlenen saf aşık karekterine sinir oluyorum. uzaktan bakan kurtlar vadisine türlü bahane bulur ama orda 2-3 kadın var onlarda edepli hatunlar :))

Madem muhalefet olmak icin acilan bir konu, siz neden tenezzül edipte bu muhalefet olmak icin acilan konuya yorum yaziyorsunuz?
Yazmakta özgürsünüz elbette.. Tipki benimde istedigim konuyu acmakta, ve neye nasil tepki vermekte özgür oldugum gibi;)

Saygilar.

İnsanlar fikirlerini belirtmekte serbest, illa beğenmediğimiz bir yön olduğunda susp oturmamız mı lazım?
Resmen takıntılısınız şurda sataşmadığınız tek kişi kaldı mı?
Gerçekten yeter.

Madem siz de beğenmiyorsunuz diziyi, göz ucuyla izlemeyi bırakın. Kanalı çevirin bitsin.
kaydirigubbakcemile3

ınsanlar fikirlerini belirtmekte serbest, illa beğenmediğimiz bir yön olduğunda susp oturmamız mı lazım?
Resmen takıntılısınız şurda sataşmadığınız tek kişi kaldı mı?
Gerçekten yeter.

Madem siz de beğenmiyorsunuz diziyi, göz ucuyla izlemeyi bırakın. Kanalı çevirin bitsin.
kaydirigubbakcemile3

:)) mesajiniza gülüyorum sadece. Siz karsilikli tartismalari satasmak olarak algiliyorsunuz sanirim. Ben burda sadece okyepte ile muhattap oldum, daha sonrada ismini hatirlayamadigim bir arkadasla. Bana cevap hakki dogdugunda bunu kullanirim. Elstiren diger arkadaslara bir cevap vermisligim varmi acaba?Yoksa niye yok bir siz düsünün.
Elbette herkes fikirlerini paylasmakta özgür.
Ama farkettimde son zamanlarda artik insanlarin acitigi konular yadirganir hale geldi. Elestiri baska birsey yadirgamakta baska birsey, elestiriye acik degilsiniz gibi seyler söyleyecekseniz simdiden bunu söyleyeyim.
Takintilisiniz demissinizde, bu konuyu zaten ben actim, susup kenara cekilmemi bekleyemezsiniz herhalda? Ve düsücelerimizi savunmak ne zamandir beri takinti oldu?
Düsüncelerimi savunduktan sonra, iki elestiriye kenara cekilecek bir insan degilim.
Size acilan bir konu uymuyorsa, sizde baska konuya gecersiniz. Tipki bana uymayan kanallari cevirdigim gibi;)

Son düzenleme:
medya denen bir güç var bugün,onun beraberindede özel kanallar...
bu kanalların rekabeti ve reyting savaşları bilinen bir gerçek,her kanal bu gün kendi yerini korumakla ve tutunmakla mükellef...
bunun için savaşta herşey mubah mantığıyla yola çıkarak, nefeslerini sürdürebilmek için "moda" yada "tutulan" neyse onu yapıyorlar...örfmüş,aile yapısıymış,müstehcenlikmiş bunlar;ikinci planda.
insiyatiflere kalmış o istatistikler...
tercih, tabiki ekran önündeki bizlerin.istemezsek seyretmeyiz mecbur değiliz,istersekte seyreder reyting sıralamasında katkıda bulunuruz...

bunun,günümüzdeki eskiye göre daha mutasıp yaşarken şimdilerde daha "modern"diye bahsedilen yaşanılış tarzıyla alakası yok bence.bozulma eskidende vardı,belkide kol kırılır yen içinde kalır mantığı aşikardı ve insanlar bırak ahbabına anlatmayı kendi içinde yaşardı bir takım eziklikleri...şimdi ise fark daha cesaretli olarak tv programlarında anlatılıyor olması... muzdarip dertlere çare bulunuyormu yoksa ne oluyor bu formatla alakalı...
dizilerdeki anormal ilişki analizleri, yine toplumdaki sabah kuşağında herbiri yaşanılan hikayelerden biri aslında...hasan fatma yerine ünlü aktör ve aktrisler başrolde hepsi bu...
son eklemek istediğim şeyde,bu gün çok rahatsızsanız bu yayın akışlarından,paralı kanallar var...bu kanallarda tercihe yönelik belgesel paketi alıp sabahtan akşama seyredebilirsiniz, fiyat olarakta çokça makul...
konuyu açan arkadaşım seni anlıyorum sıkıntını anlamsız buluyor değilim,ama bu konu her zaman için arz ve talep ilişkisinden öteye geçemez,
arz ne olursa olsun talep elbette bizim seçimimiz...

bu kanalların rekabeti ve reyting savaşları bilinen bir gerçek,her kanal bu gün kendi yerini korumakla ve tutunmakla mükellef...
bunun için savaşta herşey mubah mantığıyla yola çıkarak, nefeslerini sürdürebilmek için "moda" yada "tutulan" neyse onu yapıyorlar...örfmüş,aile yapısıymış,müstehcenlikmiş bunlar;ikinci planda.
tercih, tabiki ekran önündeki bizlerin.istemezsek seyretmeyiz mecbur değiliz,istersekte seyreder reyting sıralamasında katkıda bulunuruz...

bunun,günümüzdeki eskiye göre daha mutasıp yaşarken şimdilerde daha "modern"diye bahsedilen yaşanılış tarzıyla alakası yok bence.bozulma eskidende vardı,belkide kol kırılır yen içinde kalır mantığı aşikardı ve insanlar bırak ahbabına anlatmayı kendi içinde yaşardı bir takım eziklikleri...şimdi ise fark daha cesaretli olarak tv programlarında anlatılıyor olması... muzdarip dertlere çare bulunuyormu yoksa ne oluyor bu formatla alakalı...
dizilerdeki anormal ilişki analizleri, yine toplumdaki sabah kuşağında herbiri yaşanılan hikayelerden biri aslında...hasan fatma yerine ünlü aktör ve aktrisler başrolde hepsi bu...
son eklemek istediğim şeyde,bu gün çok rahatsızsanız bu yayın akışlarından,paralı kanallar var...bu kanallarda tercihe yönelik belgesel paketi alıp sabahtan akşama seyredebilirsiniz, fiyat olarakta çokça makul...
konuyu açan arkadaşım seni anlıyorum sıkıntını anlamsız buluyor değilim,ama bu konu her zaman için arz ve talep ilişkisinden öteye geçemez,
arz ne olursa olsun talep elbette bizim seçimimiz...

katılıyorum canım, çoğunluk neyi isterse o yapılıyor para kazanmak için...rahatsızsanız ya tv izlemeyi reddedeceksiniz ya da dediğiniz gibi paralı belgesel kanallarına yöneleceksiniz. bu arada eklemek istediğim bir şey daha var; bu ülkede çok istediğim bir belgesel kanalı ücretsiz olarak sabahtan akşama kadar belgesel verse, eminim izlenmediği için kısa zamanda kapanır; kanalların rtük'ün ceza olarak verdiği kültürel programları gece yarısından sonra yayınlamaları da buna örnek zaten benneyaptımki

kim ne derse desin..
tamam eleştiriyrsunuz,eleştiriyoruz..
izlemiyor musunuz peki?
evet izliyorsunuz..

eğer ki bunları düzeltmek adına herhangi bir şey gelmiyorsa elimizden-tabi medya patronu bir yakınımız yoksa-, bence tek çare izlememektir,eleştirilen programların reytinglerini aşağılara çekmektir.

mesela Aşk-ı memnu,gerek güzel kıyafetleri vs görmek için olsun,gerek zengin hayata olan özlemimizden olsun,gerek yakışıklı adam güzel kız görme isteğinden vs olsun,bir çok kişi izliyor,hem de deli gibi eleştiriyor sonra..

burdan atıp tutmakla malesef ki çözüme dair bir adım bile mesefa katedilemiyor.
tamam türklüğümüzü unutmayalım deniyor ama ,sadece burdan seslenerek mi olucak bu?
izleme,cocuğuna vs de izletme..
değerlerini kaybettirecek her türlü yayından uzak dur,uzak tut..
yoksa onca kanal,onca program ve bu kadar da abartı rağbet varken,bence engellenmesi ve bu durumun da daha da kötüye gitmemesi mümkün değil..

tv izlememek veya belli şeyleri izlemek ütopik bir hayal değil.
yapılabilir..
şahsen ben yapıyorum.
11 aylık bir kızım var.
ve akşamları haber ssati dışında tvyi açık görmüyor.
o da en fazla bir saat.

kendim de izlemiyorum,izlersem de netten kızım olmadığı saatlerde göz atıyorum programlara..

ne yazık ki aktif olarak bir şey yapmadıktan sonra eleştiri bir işe yaramıyor bence.:delphin:

arz ne olursa olsun talep elbette bizim seçimimiz..
.

Katiliyorum canim, biz izledikce var olmaya takibide devam edecekler, amac zaten en fazla izlenilen dizileri Tv'ye aktarmak. Mesajimin en basindada dedigim gibi, bu dizileri yok etmek yine bizim elimizde.
Yorumun icin tesekkürler canim.

kim ne derse desin..
tamam eleştiriyrsunuz,eleştiriyoruz..
izlemiyor musunuz peki?
evet izliyorsunuz..

eğer ki bunları düzeltmek adına herhangi bir şey gelmiyorsa elimizden-tabi medya patronu bir yakınımız yoksa-, bence tek çare izlememektir,eleştirilen programların reytinglerini aşağılara çekmektir.

mesela Aşk-ı memnu,gerek güzel kıyafetleri vs görmek için olsun,gerek zengin hayata olan özlemimizden olsun,gerek yakışıklı adam güzel kız görme isteğinden vs olsun,bir çok kişi izliyor,hem de deli gibi eleştiriyor sonra..

burdan atıp tutmakla malesef ki çözüme dair bir adım bile mesefa katedilemiyor.
tamam türklüğümüzü unutmayalım deniyor ama ,sadece burdan seslenerek mi olucak bu?
izleme,cocuğuna vs de izletme..
değerlerini kaybettirecek her türlü yayından uzak dur,uzak tut..
yoksa onca kanal,onca program ve bu kadar da abartı rağbet varken,bence engellenmesi ve bu durumun da daha da kötüye gitmemesi mümkün değil..

tv izlememek veya belli şeyleri izlemek ütopik bir hayal değil.
yapılabilir..
şahsen ben yapıyorum.
11 aylık bir kızım var.
ve akşamları haber ssati dışında tvyi açık görmüyor.
o da en fazla bir saat.

kendim de izlemiyorum,izlersem de netten kızım olmadığı saatlerde göz atıyorum programlara..

ne yazık ki aktif olarak bir şey yapmadıktan sonra eleştiri bir işe yaramıyor bence.:delphin:

Dogru seyler yazmissin canim, dedim ya biz izledikce ve normal gördükce ardi arkasi kesilmeyecek.
öpüyorum

Back