• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Triod

• Konu Sahibi Konu Sahibi zeloss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zeloss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2024
83
18
3
20
Kizlar slm kan testi yaptim tekrardan 2 ay arayla triod ilaci kullanmama ragmen triod 15 T4 4.4 cikmis biri baya dusuk digeri baya yuksek bu ne demek oluyor gebelik icin sikintili bir durumu

Ilacinizin dozu yeterli gelmiyor olabilir.
Endokrinoloji bölümüne gitmelisiniz ,doktorunuzun ilaç dozunu yeniden ayarlaması gerekir.
Geçmiş olsun
Evet oyle gorunuyor ama T4 baya dusuk cikmis sinirjn altinda ilac kulanimin acaba etkilemismidir onu T4 bir onemi varmi gebelik icin

Evet oyle gorunuyor ama T4 baya dusuk cikmis sinirjn altinda ilac kulanimin acaba etkilemismidir onu T4 bir onemi varmi gebelik icin
Gebelik için tsh in 2.5 ve altı hatta 2 ve alti istenir. Çünkü gebelik döneminde hcg hormonu tsh i yukseltir. Tsh degerinin 2 nin altinda olmasi istenir.

Ilac kulaniyordum 2 aydir ne ara bu kadar yukseldi ters tepkimemi yapti acaba

Tüp bebek tedavisi goruyorsaniz eger orada kullandığınız ilaclar da yukseltir , marul , lahana , brokoli bunlar da yükseltir.
Ama dedigim gibi ilac dozu yetersiz kaldi yüksek ihtimalle. Belki doktorunuz tiroid ultrasonu da isteyebilir kontrol amaçlı

Tüp bebek tedavisi goruyorsaniz eger orada kullandığınız ilaclar da yukseltir , marul , lahana , brokoli bunlar da yükseltir.
Ama dedigim gibi ilac dozu yetersiz kaldi yüksek ihtimalle. Belki doktorunuz tiroid ultrasonu da isteyebilir kontrol amaçlı
Yok tup bebek tedavisi gormuyorum suan amaa bi ara bagiskligim dustu diye 4 ay boyunca viraminlere abandim ozlleikle c vitamini kullandim b12 fln ondan olabilirmu bilmiyorum

Yok tup bebek tedavisi gormuyorum suan amaa bi ara bagiskligim dustu diye 4 ay boyunca viraminlere abandim ozlleikle c vitamini kullandim b12 fln ondan olabilirmu bilmiyorum
Vakit geçirmeden endokrin doktorunu görünün gebelik düşünüyorsaniz özellikle.
Tekrar geçmiş olsun

Back