• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trikotillomani

Beyazak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
86
31
38
25
Bir diğer adıyla sac yolma hastalığı . Ben 15 yaşındayım ablalarım . Bu bende geçen sene başladı. Başımın yan tarafı kel oldu basbayağı tek tel kalmamıştı . Arkasında yuvarlak yuvarlak boşluklar oluştu kafamın . 5 ay nasıl olduğunu anlamadan bıraktım uzadı biraz . Bu aylarda yine başladı . Normalde saçlarım dümdüz fakat o yolduğum sacların yerine gelenler biçimsiz ve dalgalı ya da kıvırcık çıkıyor . Elimde olmadan tekrar başladım çevremdeki herkes uyarıyor . Psikoloğa da götürmüyor annem zaten beni anlamıyor bu konuda . Ben napacağım? Saçlarımı koparınca kendimi rahat hissediuorum ama boşluklar oluşunca oturup ağlıyorum elimdeki saçlarıma . Elim her dakika başımda :'(

Yaşınız kaç acaba? Annem götürmüyor dediğinize göre yetişkin değilsiniz diye düşündüm.anneniz neden götürmüyor belliki elinizde değil.boyle bir rahatsızlık var ve tedavisi de var.cok geçmiş olsun

Gecmiş olsun canım.bugün bununla ilgili bir haber okudum yabancı bir kadındada aynı sıkıntı varmış.link paylasamıyoruz.o haberi bulup bir bak istersen.beyinde bir kısım osacları yolmanı emrediyormus istemsizce.çözümü varmı bilmiyorum

Yaşınız kaç acaba? Annem götürmüyor dediğinize göre yetişkin değilsiniz diye düşündüm.anneniz neden götürmüyor belliki elinizde değil.boyle bir rahatsızlık var ve tedavisi de var.cok geçmiş olsun
Belirttiğim gibi yaşım 15. Annem iste bırakırsın akıllı olan yapmaz böyle bir şey deyip aşağılıyor

Ailen götürmüyorsa sen kendinde gidebilirsin yanına sevdiğin güvendiğin bir akraban ya da arkadaşını alarak. Benimle ailem fazla ilgilenmezdi. 14 yaşımdan itibaren kendi işimi kendim görmeye başlamıştım.

Belirttiğim gibi yaşım 15. Annem iste bırakırsın akıllı olan yapmaz böyle bir şey deyip aşağılıyor
Yaşınızı belirtmişsiniz kaçırdım kusura bakmayin.kendin gidebilirmisin bilemiyorum ama çocuk psikiyatri bölümüne gitmelisiniz.orada pedagog eşliğinde bı tedavi uygulanır ve geçen bir rahatsızlık olduğunu biliyorum.sizinde gayretinizle.peki bu sürecin başlama noktası ne oldu? Sınavlar filanmi yoksa travmatik bir şeymi yasadiniz? Yada genel bir ilgisizlik mi tetiklemis olabilir bu saç yolma durumunu? Bize anlatıp rahatlayabilirsin.

İlçe dışında var psikolog ilçemde yok
Canım netten danışmanlık hizmeti veren yerler de var. İstanbul'daki yerlere bi bak

Okulunun rehberlik servisi yok mu
Ya da güvendiğin bir öğretmenin

Eline bi Mesgale bul
Elişi yapmak gibi
Ya da eldiven giy sürekli
Tırnaklarını sürekli kısa kes
Ellerine yağlı krem sür ki kafana götüremeyesin
Bul bi formül

bir arkadasimda vardi bu sorun. Doktor eldiven takmasini önerdi..elin sacına gittiginde eldiveni fark ediyosun hem de eldivenle yolmak daha zor..

11 yaşından beri yani 16 senedir bende de var maalesef.Yalnız bendeki tutam tutam değil kalın olan telleri koparma şeklinde.

11 yaşından beri yani 16 senedir bende de var maalesef.Yalnız bendeki tutam tutam değil kalın olan telleri koparma şeklinde.
Offf hico yapmaya tedavini ol inşallah şimdi düşündükçe benim canım yandi ..

Bende de tırnak kopartma var yemiyorum kopartıp atıyorum yıllardır ellerimde makas kullandığımı bilmem ayak tırnakları iğrenç geliyor onu yiyenlerde varmış

Offf hico yapmaya tedavini ol inşallah şimdi düşündükçe benim canım yandi ..

Bende de tırnak kopartma var yemiyorum kopartıp atıyorum yıllardır ellerimde makas kullandığımı bilmem ayak tırnakları iğrenç geliyor onu yiyenlerde varmış
Bende sıkıntı,dert,hastalık bitmez yavrusu :))) Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Tırnak koparma artık çok basit geliyo bana.

Bende sıkıntı,dert,hastalık bitmez yavrusu :))) Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Tırnak koparma artık çok basit geliyo bana.
Bende stresten yapıyorum ortanci ya kızıyorum yapma diye ama anne sende yapion diyo bana

Stres olunca insan biseylerle avutuyor kendini Allah hepimizin yardımcısı olsun

Back