• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

transfer ve bekleme dönemim...

zevkalade

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
177
3
116
İstanbul
Herkese merhaba... Bu gün zor bir sürece girmeden öceki son günüm. Ben pkos lu bir hastayım. Aslında hasta demek içimden gelmiyor, çünkü doğuştan genetik olarak geçen bir bünye özelliği pkos. Geçen 2 sene içinde ilaçla yumurtlama tedavisi, 1 aşılama, 2 tüp bebek, 1 dondurulmuş embriyo transferi denedim ve 2 negatif, 1 kimyasal gebelik sonucuyla süreçleri atlattım. senağlamaEn son 2008 Eylül'de tüp bebek denemiştik. Bu sefer içimden aynı süreçleri yaşamak hiç gelmese de, minişlerime kavuşabilmem için tekrardan aynı şeyleri yaşamak zorunda olduğumu kabullendim ve tüp bebek macerama
4.kez adım attım. :Saruboceq:
Önceleri hep kısa protokol denemişken, doktorum bu sefer uzun protokol denemeyi önerdi.
Bu arada doktoruma ve hastaneme çok güveniyorum. Daha önce aşılamayı amerikan hastanesinde, 1 tüp bebek ve 1 donturulmuş embriyo transferini de eurofertilde denedim ama ikisi de bana güven vermedi. Bir önceki denemem ve şimdiki teşebbüsümü ise MEMORİAL HASTANESİNDE VE NUR DOKUZEYLÜL adındaki melek misali doktorumla yapıyorum. Doktorum melek...kaydirigubbakcemile3 Hastanem ise gerek çalışma gerekse laboratuvar standartları açısından bence İstanbul'da 1 numara.:hooray:

Her neyse... Öncekilerden farklı olarak bu sefer bir de co-culture yaptılar.Bu sayede yumoşlarım toplandıktan sonra benim rahim hücrelerimin bulunduğu ortamda döllenip gelişmeye başlayacaklar ve transfer sonrası bünyemi yadırgamayacaklar. Bir de eşimden sprem alıp mikroskop altında önceki seferlerden çok daha detaylı ve büyütülmüş olarak inceleyip, en sağlıklı olanlarını yumoşlarımla buluşturmaya karar verdiler.

14 Mayısta 14 tane yumoş topladılar benden. Dün aradıklarında 11 tanesinin döllendiğini söylediler. Bugün içinse beklemede olcağımı, çünkü yumoşlarımı bugün incelemek için çıkarmamak gerektiğini söylediler. Yarın hayırlısıyla 11 e kadar telefon etmezlerse ben arayacakmışım ve bilgi alacakmışım. Büyük ihtimalle beni yarın çağırırlar ve bebişlerimi benle buluştururlar diye düşünüyorum.
O nedenle bugün işe gitmeyip evde kalmayı tercih ettim. Güzelce temizliğimi yaptım, evim pırıl pırıl oldu. Ne de olsa 12-13 gün yan gelip yatıcam ve elimi mümkün olduğunca hiçbir işe sürmeyeceğim. Bebişlerimi emanet ettiğim yerden alıp:ecrin_bebek: eve geldiğimde her yer pırıl pırıl olsun ki, annelerinin ne kadar hamarat olduğunu görüp kendilerine de o kadar itinayla ve titizlikle bakılacağını görsünler, sevgi dolu sıcak bir ortamda yakışıklı,sevecen, hep güler yüzlü babaları Şenizve biraz otoriter de olsa çok yufka yürekli,sımsıcak kalpli,sulugözlü annelerine biraz daha sıkı tutunup annelerinin de onları ömür boyu bağrına basacağına inansınlar di mi..:CüvCüv::emir_bebek:
Bugünden itibaren transfer ve zor olan bekleme sürecini sizlerle paylaşmak istiyorum, inanıyorum ki beni yalnız bırakmayacaksınız.Sizlerin desteğine ihtiyacım var. Biliyorum ki sevinçler paylaşıldıkça çoğalır, dertler paylaşıldıkça azalır. Umarım sonunda mutlu haberi de alıp yine sizinle paylaşmayı nasip eder allahım...hihoyyyt:teytey::dance:a.s.

benımde transferım oldu arkadasım 3 gun oldugu umut ediyorum ki sen ben ve bekleyen herkes ALLAHIN izniyle meleklere kavusur ALLAH yardımcımız olsun basarılar yolunda

Allah yardımcın olsun canım inşallah herşey yolunda gidecek ve sen meleklerine kvuşacaksın dualarım seninle.Allah herkese anneliği nasip etsin aminnn

allah yardımcın olsun inşallah bir birinize sıkı sıkı tutunun
bende 11.ci günümdeyim tedavimin çarşambada benimkiler toplanır heralde ,
hadi hepimize hayırlı olsun
inşallah allah emeklerimizi boş çıkarmazzzzzzzzzzzzzz

allah yardımcın olsun inşallah bir birinize sıkı sıkı tutunun
bende 11.ci günümdeyim tedavimin çarşambada benimkiler toplanır heralde ,
hadi hepimize hayırlı olsun
inşallah allah emeklerimizi boş çıkarmazzzzzzzzzzzzzz

canım burada birbirimize destek olursak, zamanın daha kolay geçeceğini ve sonucun da inşallah pozitif olacağına inanıyorum . Hepimize kolay gelsin:1hug:

canim benim.dilerim rabbimden insallah bu defa yüzünü güldürür ve bebisini yada bebislerini kucagina almayi nasip eder.seni o kadar iyi anliyorumki bekleme sürecinin çok zor oldugunu biliyorum.canim senden öncelikle istedigim lütfen burda okudugun olumsuz seylere kafani takma.ben bu yanlisi yaptim ve tabi dogal olarak acaba benimde basima gelirmi diye gereksiz telasa kapilip kendimi yiprattim.transferden sonraki bekleme sürecimde.ama anladimki test günümde pozitif sonuc alinca gereksiz yere üzmüsüm hem kendimi hem bebisimi hemde babasini.ne kadar pozitif düsünürsek inan okadar pozitif oluyor hersey.birde bol bol dua ettim.inaniyorumki bebisim bana dualarimla tutundu.bundan sonraki dualarim yine hem kendim için hemde benden dua bekleyen tüm arkadaslarim için.rabbim seninle olsun.

arkadaşlar, sabah 11 de hastaneyi aradım. bugün transferim gerçekleşecek mi(14 mayısta yumoşlarım toplanmıştı) , embriyoların durumu nedir diye sordum. embriyolog bebişlerimin büyümeye devam ettiğini, pazartesi ya da salı günü büyük ihtimalle transferin gerçekleşeceğini söyledi. Ayyyy çok mutlu oldum!!!!:sm_cool: Daha önceki denemelerimde hep 3. gün transfer etmişlerdi. Şimdiyse 4 veya 5. gün transfer edilecek olmaları bana onların daha sağlıklı bölünmeye devam ettiklerini ve hayata ve annelerine demek ki daha sıkı tutunabileceklerini düşündürdü. Şimdi içim biraz daha rahat bir şekilde bebişlerime kavuşmayı bekliyorum....:CüvCüv:

Her neyse... Öncekilerden farklı olarak bu sefer bir de co-culture yaptılar.Bu sayede yumoşlarım toplandıktan sonra benim rahim hücrelerimin bulunduğu ortamda döllenip gelişmeye başlayacaklar ve transfer sonrası bünyemi yadırgamayacaklar. Bir de eşimden sprem alıp mikroskop altında önceki seferlerden çok daha detaylı ve büyütülmüş olarak inceleyip, en sağlıklı olanlarını yumoşlarımla buluşturmaya karar verdiler.

canim insallah bu kez bebeklerine kavusursun
oncelikle Allah yardimcin olsun
bende boyle detayli bir tedavi istiyorum
iki kere tup bebek yaptirdik
olmadi gorunurde yumurta da var spermde ama
guzel dollenmiyorlar
spermden dolayi boyle oluyormus
bu en son tedavimde ikinci gun transferi yaptilar
ucuncu gunde dollenme durmus
birinci tedavimde de cizikler filan var dediler dondurulmadi
ben cok yoruldum en son umudum artik turkiyede guvenilir bir hastanede yaptirmak
sormak istedigim fiyat konusu bu islem toplami ilaclar hepsi
bizim ssk filanda yok

Son düzenleme:
canim benim.dilerim rabbimden insallah bu defa yüzünü güldürür ve bebisini yada bebislerini kucagina almayi nasip eder.seni o kadar iyi anliyorumki bekleme sürecinin çok zor oldugunu biliyorum.canim senden öncelikle istedigim lütfen burda okudugun olumsuz seylere kafani takma.ben bu yanlisi yaptim ve tabi dogal olarak acaba benimde basima gelirmi diye gereksiz telasa kapilip kendimi yiprattim.transferden sonraki bekleme sürecimde.ama anladimki test günümde pozitif sonuc alinca gereksiz yere üzmüsüm hem kendimi hem bebisimi hemde babasini.ne kadar pozitif düsünürsek inan okadar pozitif oluyor hersey.birde bol bol dua ettim.inaniyorumki bebisim bana dualarimla tutundu.bundan sonraki dualarim yine hem kendim için hemde benden dua bekleyen tüm arkadaslarim için.rabbim seninle olsun.

sağol canım, inşallah ben de senin gibi müjdeli haberi alırım. Ben de senden dua bekliyorum. beni unutma olu mu...:1hug:

canim insallah bu kez bebeklerine kavusursun
oncelikle Allah yardimcin olsun
bende boyle detayli bir tedavi istiyorum
iki kere tup bebek yaptirdik
olmadi gorunurde yumurta da var spermde ama
guzel dollenmiyorlar
spermden dolayi boyle oluyormus
bu en son tedavimde ikinci gun transferi yaptilar
ucuncu gunde dollenme durmus
birinci tedavimde de cizikler filan var dediler dondurulmadi
ben cok yoruldum en son umudum artik turkiyede guvenilir bir hastanede yaptirmak
sormak istedigim fiyat konusu bu islem toplami ilaclar hepsi
bizim ssk filanda yok

canım benim uzun protokoldü. ayrıca ben de sigortadan faydalanamıyorum. ssk var ama özel hastane olunca bi işe yaramıyor. Bu sefer bayağı tuttu ücret. önce adet olmadan benim yumurtalar çok büyüdüğü için yumurta aspirasyonu (kistleri patlattılar) yaptılar. 650 euro.Daha sonra bayağı bi gonalf kullandım o da pahalı bi ilaç.co-culture için 500 euro kadar ödedik. yumurta toplamadan önce de hesabı kapatmamız gerekiyormuş. yani kaba bi hesapla ilaçlarla falan 7000 ytl ye gelmiş olabilir hesabım yanlış değilse...

kızlaaaaar! sonunda ben de bebişlerime kavuştum! :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:Onlar artık annelerinin göbüşünde, sımsıcak, huzurlu ve güvenli bir ortamda gelişmeye devam ediyorlar...:CüvCüv:

Bugün saat 16:30 da transferim gerçekleşti. İçime 2 tane 1. kalite, 1 tane de 2. kalite embriyo yerleştirdiler. Doktorum bu sefer şansımın daha yüksek olduğunu söyledi. 30 mayıs test günüm. O zamana kadar desteklerinizi bekliyorum. :1hug:Beni yalnız bırakmayın olur mu???????:1hug:

hayırlıı olsunn bende bunu denesinler istiyodum ama doktorum bişi demedi ya sen kaç kere denedinde bu yöntemle yaptılaar canım memorialdemi yaptırdın

hayırlıı olsunn bende bunu denesinler istiyodum ama doktorum bişi demedi ya sen kaç kere denedinde bu yöntemle yaptılaar canım memorialdemi yaptırdın

canım benim daha önce 2 mikroenjeksiyon, 1 de dondurulmuş transferi oldu. Bu 3. mikroenjeksiyonum.
evet memorialde tedavi oldum ve hastanemden çoooooooook memnunum...alkisalkisalkis

Back