Transfer sonrası ağrı

gunessmine

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2022
39
17
28
Kızlar 15 Ekim de dondurulmuş üçüncü gün iki adet embriyo transferi oldum. Bugün üçüncü günüm sarımsı bir akıntım başladı ve ilk günden beri alt karın bölgemde ağrılarım oluyor böyle bıçak saplanır gibi bacağıma bile vuruyor bu ikinci denemem ilaçlardan olabilir mi

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Bende 15 ekimde 2. Transferimi oldum.
Sarı akıntınız var ise bence hemen doktorunuza bildirim sarı yeşil akıntılar genelde enfeksiyon habercisi. Tabi kullandığınız sarı renkli merhem fitil var ise onunda etkisi olabilir. Bence önlem amaçlı dr.la konuşun hemen.

Ağrılar umarım tutunma habercisidir

Akıntıyı bilmiyorum da ağrılar bende de var transfer olduğum günden beri. İlaçlar yapabiliyormuş onu. Progestan vs

İnşallah ya fitil kullanmıyorum progestan kapsül alıyorum sabah akşam iki tane bir de günde üç kere estrofem

Merhabalar sizin nasıl gidiyor süreciniz ? Şimdi akıntım beyaza dönüştü doktorumla konuştum normal olduğunu söyledi ayriyeten alt karın bölgemde ağrılarım başladı

Merhabalar sizin nasıl gidiyor süreciniz ? Şimdi akıntım beyaza dönüştü doktorumla konuştum normal olduğunu söyledi ayriyeten alt karın bölgemde ağrılarım başladı
Merhabalar normal olmasına sevindim. Benim bu transferimden önce şeffaf akıntılarım oluyordu dr.um östrojen arttığı için demişti. Günde 4 tane estoferm alıyorum. İlk transferimde östrojen çok az almıştım.akıntım olmamıştı.

Genel olarak iyiyim fakat benimde belim ve bacaklarımda ağrılar oluyor. Süreklide yatmıyorum ama acaba hareketsizlikten mi olduğunu düşünerek dün ve bugün sitede biraz yürüyüş yaptım. Ve bu sabah kasık bölgemde batma oldu 3,4 sn lik. Tabi ağrı da olsa acaba belirti mi diye içimden geçiriyorum :) ilaçlar da ağrı yaparmış internette okudum.

Siz göbekten iğne oluyor musunuz?

Benim transferin ikinci gününden itibaren ağrılarım var. Dün akşam şöyle 30 40 saniyelik şiddetli bir ağrı girdi kasıklarıma. Ağladım resmen. Onun dışında bacağımda sanırım üzerine uyumaktan ağrıyor
İğne kullanmıyorum günde üç tane estrofem, sabah akşam ikişer tane progestan,coraspin, günde üç tane argifertil ve folik asit alıyorum.
İlaçların ağrı yaptığını ben de okumuştum ama geçen transferimde de aynı ilaçları kullanıyordum ve bu kadar ağrım yoktu. Hani acaba mı diyerek bir ümit bakınıyorum ben de
Yatak istirahati mi yapıyor musunuz ?

Bende siz gibi bi umut belirtidir belki diyorum ama öyle bakma öyle daha çok üzülürsün sonra olmazsa diyorlar

Bende siz gibi bi umut belirtidir belki diyorum ama öyle bakma öyle daha çok üzülürsün sonra olmazsa diyorlar
Yok zaten kendimi bağlamıyorum. İlk transferimde çok yıprattım kendimi. Aynı şeyleri yaşamak istemiyorum tekrar ama Allah'tan ümit kesilmez. En kısa zamanda kolaylıkla gönlümüzdekini hayırlı kılıp öyle versin Rabbim

Amin inşallah ben sürekli yatmıyorum açıkçası. İşe gitmiyorum sonuç gününe kadar rapor aldım/ onun dışında evde rutin şeyler yapıyorum açıkçası. Sadece ağır kaldırmıyorum yükseğe uzanmıyorum süpürge yapmıyorum onun dışında devam

Ben de öyle yapıyorum ki doktorum da üç dört günden sonra işe bile gidebilirsin demişti ama ben izin aldım evdeyim. Bakalım artık hayırlısı

Ben de öyle yapıyorum ki doktorum da üç dört günden sonra işe bile gidebilirsin demişti ama ben izin aldım evdeyim. Bakalım artık hayırlısı
Evet bana da öyle dediler de işim yoğun o yüzden riske girmek istemedim. Güzel sonuçlar alalım inşallah sizin sonuç gününüz ne zaman

İlk 2 gün bilinçli olarak daha çok yattım tabi kan dolaşımı da önemli olduğu için evin içinde ara ara dolaştım. Sonra biraz daha hareketlensemde ayaklarım belim ağrıdığı için uzanma ihtiyacı hissettim. Suyumu yemeğimi hazırladım. Ev işi falan hala yapmadım. Geçen transferimde ağır kaldırmasamda baya baya ev işi yapıyordum. Unutup ani hareketlerde yaptığım olmuştu Bu sefer yapmıcam dedim.
Zaten çalışmadığım için de aktif bir hayatım yoktu. Moda tasarım Kursuna gidiyordum. Ona da grip ve covid korkusuyla gitmedim.transferden 3 gün önce rahatsızlandım bir covid şüphesi geçirmiştim. En iyisi evde olmak dedim.

Bende sizin kullandığınız ilaçları kullanıyorum sadece vitamin farklı ve Oksapar ve prolutex göbekten iğne oluyorum. Tabi benim hormonlar biraz düşük ondan sanırım.

Sizin kaçıncı denemeniz?

Benim ikinci denemem. Ben istemesem de ilk üç gün baya baya uyudum Ankara'da Hrs Hastanesi'nde yapmistik. Adıyaman'da oturuyoruz. İlk transferimde ikinci gün yola çıkmıştık. Üçüncü gün ipliksi bir pıhtı görmüştüm iç çamaşırımda. Doktorum normal demişti. İstemeye istemeye ikinci deneme için yine aynı hastaneye gittik. Çünkü eşimin saklı spermleri oradaydı. Başka bir ile taşımak istemedik. Eşimin doktoru Ankara içine taşıyabilirsiniz ama tavsiye etmem demişti. İstemedim çünkü bir kere güvenim kırılmıştı ama İkincide daha ilgiliydi doktorum. Bilemiyorum.
Bu denememde ilk üç gün Ankara'da kaldık. Dördüncü gün yola çıktık. Çok şükür bir şey görmedim henüz.

Siz kaçıncı gün embriyosu ve kaç tane embriyo transferi oldunuz ?

İyi yapmışsınız iyice dinlenip yola çıkmışsınız.içiniz daha rahat olmuştur.hepsi bir tecrübe işte.
Bende sizin gibi bir durum yaşadım.istemesemde aynı hastane aynı dr.la devam ettim. Ben kötü birseylerini görmedim ama muazzam bir ilgide görmedim. İzmir’de Özel bir hastanede yaptırdım. Prof seçtim. Ama doktorum çok yoğundu. Hazır reçeteler transferden sonra hazır broşür vermeleri beni rahatsız etti. Mesela ben transfer günü parfüm sıkıp gitmiştim. Transferden sonra hemşire bana parfümünüz çok güzel ama embriyoya zarar verir dedi. İçime bir kurt düştü orda. Ayrıca daha önce bilgilendirilmediğim için ayrıca sinir oldum.
Tabi eve gelince kokudan kurtulmak için banyo yaptım. Su ılık olmalıymış kağıtta öyle yazıyordu. Tabi bende aşırı sıcak su ile yıkanırım. Benim ılığım bile sıcaktı. Meğer sıcak su kasları gevşettiği için yasakmış. Bunu da kendim öğrendim. Bunu sözlü olarak sıcak su kasları gevşetir ılık su ile duş alın diyebilseler. Ve çok yoğunlar transferden sonra yarım saat yatırıp başka hasta almak için odaları boşaltıolardı. Hangi ara açıklama yapacaklar en kolayı kağıt ver geç.
Bu durumlar beni başka bir dr bakmaya yönlendirdi.tavsiye ile buldum görüştüm.muayene de oldum.
Ama çok hastanede değiştirmek de iyi değil diye düşündüm. Embriyolar taşınacak hersey yeniden masraf. Verilen ilaçlar zaten belli birimiz Ankara’da birimiz İzmir’de aynı ilaçları kullanıyoruz. Tevekkül diyip aynı doktorla devam ettim.

Bu arada 5. Gün embriyosu, 2 embriyo transfer edildi.

Beni de endişeye düşüren benim eşim azospermi. Bende bir sıkıntı yok. Buna rağmen sitede bakıyorum 20 tane yumurta toplayan 30 tane toplayanlar var. Benden ilkinde 9 ikincisinde 11 tane yumurta aldılar. Sordum bunu da tabiki önemli olan çok yumurta değil kaliteli yumurta dedi. E ben de biliyorum bunu ama daha fazla yumurta daha fazla şans demek. Neyse ben de sizin gibi tevekkül edip devam ettim. Üçüncü gün dondurulmuş iki tane embriyo transferi oldum. Spermlerin kalitesi iyi olmadığı için iki tane döllenmişti. Embriyolog hiç ümidimiz yoktu demişti. Kısmet işte. Rabbim ol derse olur.

Transfer aşamasında da kendim araştırmıştım. El kremi dahi sürmemiştim. Ben de profla çalıştım. Açıkçası bu sefer daha diş geçirdik onlara karşı. Dediğiniz gibi hepsi birer tecrübe. Bakalım artık hayırlısı olsun hakkımızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…