Trakya'da yaşamak

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.112
19.530
Gene ben ve İstanbul'dan tasinma temalı bir konu :) her yıl farklı sehirlere tasinma konusunu gözden geciriyoruz; buraya da daha önce Antalya ve Canakkaleye tasinmakla ilgili konular açmıştım. Bayramda Edirne ve Tekirdag i gezdik ve bu kez özellikle Edirne'ye tasinma fikri hasil oldu :) Aslında yari trakyaliyim, anne tarafim Tekirdag li. Dolayisiyla trakya insanın gayet asinayim, oralari çok da severim. Ama eşim de ben de İstanbul da dogup büyüdük. Gezmek farklı, yaşamak farklı, sıkılır miyiz bilemiyorum. Maaslarimiz iyi ama İstanbul dan istedigimiz lokasyondan istedigimiz gibi ev almamiz imkansız. 3 yasinda oğlumuz var. Masraflari artacak. En basitinden kurumsal kolejlerin İstanbul disindaki subelerinde fiyatlar daha uygun. Küçük sehirlerde yaşam daha hesapli olur; İstanbul da her şey daha pahali, trafigi, kirliligi de cabasi. Herhangi bir Trakya sehrinde yaşayan, özellikle sonradan büyük şehirden tasinan birileri varsa fikirlerini paylasirsa, ev alinabilecek, yasanabilecek yerlerini belirtirse sevinirim.

Evler almış başını gitmiş.kiralar çok pahalı . bilmiyorum ucuz bir yer kaldı mı da bende burdan kaçma derdindeyim.
Pahalidan kastiniz ne mesela nerde yasiyorsunuz, kiraniz ne kadar? Istanbul da 3+1 80m2 45 yaşındaki binaya 2500tl kira veriyorum, daha kontrat zamanimiz gelmedi kimbilir kaç yapacak. Çevrede emsaller çok yüksek.

Pahalidan kastiniz ne mesela nerde yasiyorsunuz, kiraniz ne kadar? Istanbul da 3+1 80m2 45 yaşındaki binaya 2500tl kira veriyorum, daha kontrat zamanimiz gelmedi kimbilir kaç yapacak. Çevrede emsaller çok yüksek.
2 yıl önce ev aldığım için ben şanslı kesimdeyim.2+1 evler trilyona yaklaşiyir satılık.kiralarda 2.5 tan basliyor sanırsam tabi kira bulmakta zor

2 yıl önce ev aldığım için ben şanslı kesimdeyim.2+1 evler trilyona yaklaşiyir satılık.kiralarda 2.5 tan basliyor sanırsam tabi kira bulmakta zor
Yere göre değişiyor heralde
Tekirdağ çerkezköy benimde istediğim bir yer
Kiralar orta kesim için 2.500 4000 aralığında
Sahile kıyısı olan ilçeleri pahallı gerçekten

Yere göre değişiyor heralde
Tekirdağ çerkezköy benimde istediğim bir yer
Kiralar orta kesim için 2.500 4000 aralığında
Sahile kıyısı olan ilçeleri pahallı gerçekten
Ist da köpek baglasaniz durulmayacak evlere o paralari istedikleri için bana normal geliyor. Ev alma planimiz var sehir dışından, tekrar kiraya gecmek istemiyorum gerci

2 sene Çorluda yaşadım. Neden bilmiyorum ama ben çok seviyordum. Hem İstanbula yakın, hem Tekirdağ sahile yakın sayılır. İmkanları var, küçük ama gelişmiş. Bana tekrar gidip yaşar mısın deseler koşa koşa giderim 😊

Bir haftasonu kafamıza eser Edirneye giderdik, bir kafamıza eser İstanbula. Yeşillik isteyince Kırklareli tarafına. ❤️

Ist da köpek baglasaniz durulmayacak evlere o paralari istedikleri için bana normal geliyor. Ev alma planimiz var sehir dışından, tekrar kiraya gecmek istemiyorum gerci
Site içerisinde evlerede bakıyorum benim aradığım yerlerde 1000000 1300000 civarı evde bulmak mümkün heralde
İstanbul eyüpte oturdum bir müddet
Evler çok eski ve pahallıydı o zaman
Şimdi düşünemiyorum bile

Edirne'de düzgün bir yerde evler çok pahalı ve kiralar da yüksek. Daha düşük kirası olan yerlerde ise maalesef mülteciler var. Sınır olduğu için batıya geçmek amacıyla oraya geliyorlar. Tekirdağ daha iyi bence. En azından büyükşehir ve İstanbul'a daha yakın.

Ben istanbulda doğdum büyüdüm şuan kırklarelinde yaşıyorum. Oralı değilim karadenizliyiz denebilir. Ben seviyorum kırklarelini sakin bi yer. Kiralar ve evler istanbula göre çok uygun. İklimi güzel havası temiz. Evet biraz küçük ama çok daha kötü yerlerde yaşadığım için benim için orası cennet 😂 yürüyerek heryere gidebilir her işinizi hemen halledersiniz. Edirneye yakın, çorluya yakın, istanbula yakın…bi iki ay sonra ıhlamurlar çiçek açar mis gibi kokar ☺️ Yaz akşamları düğünler olur sokak düğünleri ohhh 😂😂😂

Edirne cok soguk,kirklareli kucucuk bir sehir kakava senliklerine gelmistim.tekirdag daha guzeldir ben cerjezkoyu secerdim sarkoy e gidersiniz yazin mis gibi oralar.mürefte de gecti yazlarim hey yavrum hey

Tekirdağ da doğdum ve 28 yıldır burada yaşıyorum, burada yaşam hesaplı falan değil , pahalılık heryerde aynı, çok kısa bir süre İstanbul'da yaşadim oranın pazar fiyatları bana daha Uygun gelmişti , tabi semt semt değişiyordur, son yıllarda burada kira ve ev fiyatları uçtu , İstanbul'da doğup büyümüş biri olarakta burada sıkılacaginizi düşünüyorum , ama şöyle bir artısı var İstanbul gibi yorucu değil şehir kargaşası yok, çoğu yere yürüyerek gidebilirsiniz ve İstanbul'dan daha güvenli olduğunu düşünüyorum, havası temiz özellikle yaz aylarında çok güzel olur bizim buralar .

Gene ben ve İstanbul'dan tasinma temalı bir konu :) her yıl farklı sehirlere tasinma konusunu gözden geciriyoruz; buraya da daha önce Antalya ve Canakkaleye tasinmakla ilgili konular açmıştım. Bayramda Edirne ve Tekirdag i gezdik ve bu kez özellikle Edirne'ye tasinma fikri hasil oldu :) Aslında yari trakyaliyim, anne tarafim Tekirdag li. Dolayisiyla trakya insanın gayet asinayim, oralari çok da severim. Ama eşim de ben de İstanbul da dogup büyüdük. Gezmek farklı, yaşamak farklı, sıkılır miyiz bilemiyorum. Maaslarimiz iyi ama İstanbul dan istedigimiz lokasyondan istedigimiz gibi ev almamiz imkansız. 3 yasinda oğlumuz var. Masraflari artacak. En basitinden kurumsal kolejlerin İstanbul disindaki subelerinde fiyatlar daha uygun. Küçük sehirlerde yaşam daha hesapli olur; İstanbul da her şey daha pahali, trafigi, kirliligi de cabasi. Herhangi bir Trakya sehrinde yaşayan, özellikle sonradan büyük şehirden tasinan birileri varsa fikirlerini paylasirsa, ev alinabilecek, yasanabilecek yerlerini belirtirse sevinirim.
Ben Tekirdağ'da doğdum büyüdüm
Memleketimi seviyorum her köşesi bana çok güzel geliyor
Pahalılık her yerde malesef ülkenin her yeri üç aşağı beş yukarı aynı
Ama soğuğu ayazı beni mahvetti 5 yıl doğuda yaşadım 2 metre kar yağardı Trakya'da üşüdüğüm kadar hiç üşümedim
Netice olarak soğuktan kaçtım taşındım

3 artı 1 nasıl 80 metrekare oluyor ki🤔 oraya takıldım nedense. en saçma avuç
içi kadar şehirlerde de kiralar o civarda zaten

Tekirdağ da yaşadım 4 sene tayin nedeniyle evimiz itfaiye nin oradaydi. Tekirdağ güzeldi. 2 sene önce taşındık. Ben seviyordum o zaman tabi bu kadar pahalılık yoktu. Insanları iyidi skinti yaşamadım.

X