- 22 Kasım 2010
- 11.112
- 19.530
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Gene ben ve İstanbul'dan tasinma temalı bir konu :) her yıl farklı sehirlere tasinma konusunu gözden geciriyoruz; buraya da daha önce Antalya ve Canakkaleye tasinmakla ilgili konular açmıştım. Bayramda Edirne ve Tekirdag i gezdik ve bu kez özellikle Edirne'ye tasinma fikri hasil oldu :) Aslında yari trakyaliyim, anne tarafim Tekirdag li. Dolayisiyla trakya insanın gayet asinayim, oralari çok da severim. Ama eşim de ben de İstanbul da dogup büyüdük. Gezmek farklı, yaşamak farklı, sıkılır miyiz bilemiyorum. Maaslarimiz iyi ama İstanbul dan istedigimiz lokasyondan istedigimiz gibi ev almamiz imkansız. 3 yasinda oğlumuz var. Masraflari artacak. En basitinden kurumsal kolejlerin İstanbul disindaki subelerinde fiyatlar daha uygun. Küçük sehirlerde yaşam daha hesapli olur; İstanbul da her şey daha pahali, trafigi, kirliligi de cabasi. Herhangi bir Trakya sehrinde yaşayan, özellikle sonradan büyük şehirden tasinan birileri varsa fikirlerini paylasirsa, ev alinabilecek, yasanabilecek yerlerini belirtirse sevinirim.