Trakya'da yaşam

ipekenglish

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
5
2
35
Kızlar merhaba,
Ben öğretmenim ve il dışı için trakya'ya tayin istemeyi düşünüyoruz. Ama oralar nasıldır? Ev kiraları nasıldır? Giden öğretmenler orda yıllarca kalır mı yoksa 3 4 sene de hemen başka yerlere mi tayin isterler? Şu an Kastamonu'da zorunlu hizmet yapıyorum küçük bir ilçede. Beklentimiz çok yüksek değil, sadece modern, kiraları çok yüksek olmayan, biraz sosyal ortamı olan bir yer arıyoruz eşimle. Lütfen yardımcı olun. Özellikle Edirne ve edirnenin ilçeleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
şimdiden teşekkürler

Ben Edirne'de kalıyorum,buraya üniversite sebebiyle geldim.
Eğer daha önce İstanbul'da falan kaldıysanız veya büyük şehir seviyorsanız buradan sıkılabilirsiniz,zira şehir çok küçük;1 günde çoğu yerini gezebilirsiniz öyle söyleyeyim.
Burası öğrenci şehri olduğundan kiralar pahalı,hem güzel muhit hem de biraz büyük olsun diyorsanız rahat 1000-15000 tl'yi gözden çıkarmanız gerek.
İnsanı iyidir ama ,hırsızlık,taciz,tecavüz olmaz;yapanlar da sonradan gelenler falan .Çok çok nadir olay olur .
Zaten edirne'de çok az ilçe var ,genel olarak çok sakin yerler.Fazla ses,gürültü olmaz,yeşili boldur.
Kışları çok soğuk oluyor,donuyorsunuz böyle ,akşamları da biraz serin,yazları da aşırı sıcak .
Market,kırtasiye vs. olarak da pahalı bana göre çünkü dediğim gibi öğrenciden geçiniyorlar.
Ulaşımı hoşuma gitmiyor buranın ,etuslar çok kalabalık oluyor,bazısı sık sık gelmiyor.Bir gün sınav çıkışı 1.5 saat durakta beklediğimi hatırlıyorum.
Yani ben İstanbul'da yaşadığım için burayı sevmiyorum ,genç olduğum içindir ama benden büyükler sevebilir:KK48:

Kızlar merhaba,
Ben öğretmenim ve il dışı için trakya'ya tayin istemeyi düşünüyoruz. Ama oralar nasıldır? Ev kiraları nasıldır? Giden öğretmenler orda yıllarca kalır mı yoksa 3 4 sene de hemen başka yerlere mi tayin isterler? Şu an Kastamonu'da zorunlu hizmet yapıyorum küçük bir ilçede. Beklentimiz çok yüksek değil, sadece modern, kiraları çok yüksek olmayan, biraz sosyal ortamı olan bir yer arıyoruz eşimle. Lütfen yardımcı olun. Özellikle Edirne ve edirnenin ilçeleri hakkında bilgi verebilir misiniz?
şimdiden teşekkürler
edirne tabiki en modern sehir heleki kastamonuya göre ooooo gece 1 dede cık kimse sana yan gözle bakmaz acık kapalı kimse derdine düsmez evler zaten yerden ısıtmalı falan 600 e güzell bi daire bulursun

Kızlar merhaba,
şimdiden teşekkürler
hele bide ögretmensin pasaportunda olur cumadan pazara bulgaristana kayak a gidersin

Canım Trakya da zaten hep memur kesimi oturur. Bende Kırklareliliyim stanbul'da doğup büyüdüm akabalarımız vardı orda giderdik ara da .Başka bir havası var oranın anlatamadığım. Aslında hep küçük yerler ama insanlar gezmeyi eğlenmeyi giyinmeyi çok iyi biliyorlar lain biraz kıskanç olurlar dikkat et gerçi o hemşerilerine karşı öyledir. Sen trakyalı değilsen sorun yok yani .)

edirne tabiki en modern sehir heleki kastamonuya göre ooooo gece 1 dede cık kimse sana yan gözle bakmaz acık kapalı kimse derdine düsmez evler zaten yerden ısıtmalı falan 600 e güzell bi daire bulursun
aynen öyle gece 3 de eve gel kimse nerdesin demez dışardan kimse yan gö<el bakmaz ben çok şaşırmıştım gittiğimde oraya ama gerçekten çok da hoşuma gitmişti.

Edirne de okudum coğunluk kesim memur ve öğrenci insanları iyi , kastamonundan geliyorsunuz edirneyi seversiniz. Rahat bir şehir istediğin saaatte çık dolaş kimse dönüpte bir şey demez. Kışın çok soğuk oluyor yazın ise felaket sıcak. Kira konusunda pek bilgim yok ben apartta kalıyordum.

Yaklaşık 4 senedr edirnedeyz.ankaradn geldgm için alışamyorum cok sıkıcı biyer.gezcek hiç biryer yok nerdeyse.insanları iyi sessiz sakin rahat bi şehir.bide böcek ve sinek sorunları var tabi acayp coklar

Merhabalar bende Edirneliyim.
Edirne sehir olarak bile cok hareketli degil oldukca sakin sorunsuz trafik sorunu olmayan bi yerde yasiyoruz cok sukur cpk fazla eglence mekanlari yok cafe tarzi yerler cogunlukta ilceleri cok daha fazla sakin ve bos zamani degerlendiricek yerler degil bi enez deniz oldgu icin bi secenek olabilir onun disinda ilceler merkez cok cok uzak degil simdiden hayitlisi olsun

Kirklareliliyim Turkiye icerisindeki en rahat yere gidiyorsunuz oncelikle bunu soylemek isterim..
Kapkacci ,manyak,sapik orani azdir..
Bon bon bakan,yobaz,orumcek kafali yok denecek kadar az..
Ulasim kolay
Evler nispeten ucuz
Evler baKimli ..
Insanlar saygili ..
Kisacasi medenidir benim Trakyam ..
Heee goc aldi maalesef ozellikle Corlu ..
Nerden goc alip bozuldugunu tahmin edersiniz ..
Rahat kolay yasarsiniz ..
Her kucuk sehirde olabildigi gibi gezmeyi cok seviyorsaniz bunalabilirsiniz ..
Heeeee bir de Ataturkcudur Trakyam ..
O yuzden ayri ozeldir ...

Yaklaşık 4 senedr edirnedeyz.ankaradn geldgm için alışamyorum cok sıkıcı biyer.gezcek hiç biryer yok nerdeyse.insanları iyi sessiz sakin rahat bi şehir.bide böcek ve sinek sorunları var tabi acayp coklar
Su oldugu icin sinegi fazla ..
Ama ankaradan daha bayik ,daha SIkici oldugunu sanmiyorum Edirne nin

bende tekirdagda yaşıyorum rahattır oralar merak etmeyin trakya küçüktür ama kimse kimseye karışmaz

kimse kimseye karışmaz doğru ama dahası var. keşanda yaşıyorum eylülde geldik bir türlü ısınamadım buraya bir garip açıkcası. kendimi havada hissediyorm. eşim tayin istedi onu da soğuttum. alışveriş yapacağın yer yok aradığın şey yok.. pahalı.. esnafı yüzüne bakmaz,umursamaz kimse kimseye hakikaten karışmıyor :KK70: avrupa diyorlar arabamız pert oldu. köy gibi yolları..ay ben çok doluyum özelden konuşabilirz arkadaşım

X