Trafik Kazası ve Psikolojim

Aynı şeyi yaşadım 4 yıl oldu bir başka kişinin aracına bindiğimde çok rahatım ama eşimle bu kazayı atlattığımız,için onunla yolculuk yaparken çok heyecan ve panik halindeyim ben kurtulamadım umarım siz kurtulursunuz

Aslında eşim iyi bir şofördur. Su an başka birisiyle daha çok kasiliyorum yolda. Bir fren yapsalar en ufak, bacaklarımı kasıyorum mesela..

Çok geçmiş olsun, basıniz sağ olsun. Keşke herkes olması gerektiği gibi kullansa su arabayı..

Yaaa nasıl üzüldüm (((( başınız sağ olsun

Kesinlikle. Ben ilk ehliyet aldığımda çok uzunca bir süre trafiğe çıkmamıştım, güvenli yerlerde gerek babamla gerek eşimle surusler yapmıştım ama insanlar ne yazık ki trafikte öğreniyorlar araba kullanmayı.

Çok zor bir durum elbette, hemen geçmez.. Bende de olsa kolay kolay atlatamam. Kaza haberlerinden çok korkuyorum, Allah korusun aracımı kullanırken bir yayaya çarpmak en çok korktuğum şey. Geri geri giderken psikopat gibi kediyi falan ezer miyim diye bile endişe ediyorum. Belki de psikolojik bir destek almam lazım.

Ben de sizin gibiyim, bu korku anormal değil. Minik bir kuşa çarpmak bile ( Allah korusun öyle bir şey yaşamadım) çok korkunç benim için.

Öncelikle çok büyük geçmiş olaun...
Bende çok sisli bir sabah ışıkta duran tıra çarpıp arabayı perte çıkarmıştım. Arabada tektim ve emniyet kemeri camdan fırlamama engel olmuştu. Çok hızlı değildim ki sisten dolayı hız mümkün değildi zaten. Yerimden nasıl fırladıydam uzun bir süre bacağımdan direksiyon göğsümden kemer izi geçmedi. Eşim otoparka arabayı görmeye gittiğinde bunun içinden sağ çıkardığınıza şükredin demişler hatta eşim hep iyiki önce seni görmüşüm arabayı görseydim senden önce ben giderdim der. Araba kullanmayı çok severim hastaneden eve geldiğimde ben artık araba kullanamayacak mıyım diye ağladım. Şoktan muhtemelen. Eşimin desteğiyle 3 hafta sonra direksiyon başındaydım. İki kere birlikte çıktık. 3. De tek başıma kullandım. 40 dakikada gittiğim yolu 1 saatte gidebiliyordum tır görünce sis olduğunda biraz panik oluyordum ama 2-3 ay içinde normale döndüm. Gayret etmek gerekiyor biraz. Evet çok büyük bir travma benimde gözümün önünden gitmiyordu o an ama destek almadanda atlatabilirsiniz. Sağlığınız için şükredin. İçinize atmayın ne hissediyorsanız anlatın konuşun birileriyle ben sürekli aynı şeyleri anlatıp duruyordum. Sonra anlattıklarım normal gelmeye başladı ve kabul ettim.. geçti gitti şükür.. umarım sizde atlatırsınız hemen..

Aslında eşim iyi bir şofördur. Su an başka birisiyle daha çok kasiliyorum yolda. Bir fren yapsalar en ufak, bacaklarımı kasıyorum mesela..
Benim eşimde çok iyi şoför 20 yıldır hiç kaza yapmamış bana denk geldi tabii ben panik atak hastasıyım onunda etkisi var panik yapmamda

Öncelikle çok geçmiş olsun, geçen senede benim ailem yani annem, babam, kız ve erkek kardeşim böyle bir kaza atlattılar, akşamın kör karanlığı yol zannetiği uçuruma sürmüş babam arabayı ve uçurumun ucundaki ağaç tutmuş arabayı altları boşlukta sallı kalmışlar ve erkek kardeşim kendi zar zor inip annemi ve kız kardeşimi kurtarabilmiş ama babamı kurtaramamış çünkü babam hareket edince araba gidiyormuş, etraftan gelen birkaç kişi zar zor kurtarmışlar babamı ve arabamız çekildikten saniyeler sonra o ağaç devrildi yani mucize gibi birşey o ağaç ailemin hayatını saniyeler kala kurtardı ve kırıldı şimdi annem ve kız kardeşim aynen sizin gibiler bie türlü atlatamadılar, hiç iyi değiller ama babam ve erkek kardeşim aynı eşiniz gibi tutum sergiledi erkekler daha soğukkanlı sanırım neden böyle bilmiyorum

gecmis olsun, normal degil mo? zamana ihtiyacin var bence...yani anlik birsey..

valla daha bugun gordum instada..adam alkollu kameraya goruntu alirken araba surerken/..kaza yapiyor. yolda duzgun giden arabaya gidip vuruyor. 3 yarali varmis. yani senin kurallara uyman yetmiyorki, pisligin biri gelip belayi bulastirabiliyor.

Kendinize zaman verin, kaza hemen unutulacak bir şey değil unutamıyorum diye kendinizi zora sokmayın. Baktınız bir süre sonra atlatamıyorsunuz yardım almayı düşünürsünüz.

Arabayla sık yolculuk ediyorsanız veya araba kullanıyorsanız mutlaka trafiğe çıkın olayın sıcağıyla korkunuz kronik hale gelmeden. Genelde korkusunun üzerine gitmeyen insanlar bir daha hiç araba kullanamıyor.

biz de kaza yapmıştık yol ayrımını görmeyip çok hızlı gelen bir araca girmiştik, araba kendi çevresinde dönmuştu. hala katılım yoluna girdiğimiz zaman içim urperiyor, ki 5-6 yıl oldu o kazaya.
çok zor,Allah yardımcınız olsun, şukur ki kötu bişey olmamış.

Ne kadar üzücü... Başınız sağ olsun.

Geçen sene bizde eşimle trafik kazası geçirdik 8 haftalık hamileydim düz yolda trafik sıkışıklığından dolayı durmuştuk arkadan gelen adam baya hızlı vurdu 3 araç zincirleme oldu bizim araba ortadaydı bize vuran ve bizim araba pertlı okadar ki şiddetli bi kaza geçirdik ve Allaha hamd olsun kimseye bisey olmadı bebegim daha mercimek kadardı ama Rabbim korudu onu .. ilk zamanlar arabaya binemiyordum binmek zorunda kalsam psikolojik olarak dikkat et bak burdan geliyor bak ordan araba geliyor diye bağırıyordum bunu gibi bi panik atak geçirdim suan arabaya binince sagi solu sıkıca tutuyorum zamanla geçecek inşallah zaman geçtikçe sizinde bu korkunuz kırılacaktır

Öncelikle çok geçmiş olsun allah cümlemizi korusun kazadan beladan.ben anne ve babamla 1,5 yıl önce yaşadım büyük bi kaza aynen sizin gibi Allah’ın izniyle kurtulduk çok iyi anlıyorum sizi o an ki şok öncesi sonrası...şuan bile yaşadım o anı ve ara ara hala aklıma geliyor
Gayet normal henüz 1 hafta geçmiş erkekler biraz daha güçlü bu konularda bizden.eşinizi değil beni örnek alın kendinize :))

Bence çok rahatsız isen bu durumundan atlatamayacak gibiysen terapi al sonra bu korku panik atak vs. ye dönüşmesin ayrıca kurban birşey kes sadaka ver iyi olur araç kullanan araçta olanların başına gelebilecek bir durum Allah korumuş

Eşim 5kişinin öldüğü minibüs kazasından sağ çıktı.pskolojisini hemen toparlamasına şaşırmıştm ozaman ama zamanla anladım ki erkekler bu konuda daha sağlam.zamanla sizinde geçecek.

Geçmiş olsun bizde eşimle 2 sene önce kaza geçirdik ben hala arabada ani bir dönüş olduğunda bile geriliyorum asla kemersiz oturamam tanımadığım bir insan araba sürerken etrafa sıkıca tutundugumu korktugumu fark ediyorum .
Bu korku kalmayacak atlatacaksiniz inşallah terapi alıp bu konu hakkında konuşmak işe yarayabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…