Trafik Kazası ve Psikolojim

Büyük geçmiş olsun. 3 yıl öncesi eşimle birlikte biz de kaza geçirdik.Bizi sürükleyen Jeep durmak bilmedi.Kaç saniye sürdü,bilmiyorum.Tek tesellimiz çocuklar yoktu arabada.Sol tarafımızdan vurarak sürüklemişti.
Hiç geçmeyecek sandım,hiç unutamayacakmışım gibiydi. Ama geçti. Zamanla korkum hafifledi.
Kullanamam artık dediğim arabayı,çocuklarım varken eşimsiz kullanabildim. Geçiyor.Merak etmeyin. Ama kendinize biraz zaman tanıyın. Çünkü bu gerekli.

Size de çok geçmiş olsun. Evet şu an hiç unutamayacakmisim gibi hissediyorum ama elbet unutacağım. Ben de kullanıyorum araba, umarım bu olay beni çok etkilemez. Çünkü gerçekten kullanmam gerekiyor. Yoksa oturduğum muhitten dolayı çok zorlanirim.
Inşallah geçer bir an önce, yavas yavaş azalmasını bekleyeceğim. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

Kemer kesinlikle elzem...ama vadenin üzerine söz yok. Benim can dostum, çok ciddi bir trafik kazası geçirdi. Araba şarampole uçmuş, ve bunun oturduğu taraf kayalıklarda tamamen ezilmiş. Kemeri takılı olmadığı için ilk çarpma esnasında camdan fırlamış arkadaşım, oturduğu koltukta olsaydı ölmüştü...

Yaşadığınız kolay atlatılacak bişey değil...ne küçük kaygılarla günleri, yılları heba ediyoruz di mi... halbuki her günümüz 50-50 aslında. Hayattayken, dolu dolu, ruhumuzu tatmin ederek yaşamak lazım.

Büyük bir travma kaza.
Küçük büyük olsa da bir travma. Zaman ver biraz kendine unutmaya çalış, başka şeylere odaklan.
Sadaka verin..

Biz eşimle çokk çokk büyük bir kaza geçirdik. Epey büyük, tır'ın altına girdik arabayla, tır ı kullanan kişinin direksiyon başında uyuması sebebi ile. öyle büyük kazaydı ki araba perte çıktı akordiyon gibi oldu eziş büzüş. ama burnumuz kanamadan çıktık arabadan.
Kendime gelmem ve tekrar direksiyon başına geçmem tam 6 ayımı aldı. Zaman verin kendinize.

Çok geçmiş olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun. bu yaşadıklarınız çok normal. post travmatik stres. Zamanla atlatırsınız. Nefes egzersizleri deneyin. Bir de EMDR ve brainspotting tedavisi var travma için çok etkili, onları araştırıp bir iki seans gidebilirsiniz isterseniz.

Gerçekten sizinki epey ağırmış. Neyse ki atlatmissiniz çok şükür. İnşallah ben de atlatabilirim. Kaza gerçekten insana o an ölüm kalım arasındaki farkı gösteriyor canlı canlı :) Allah kimsenin başına vermesin gerçekten çok zor bir şey. Teşekkürler ederim yorumunuz için :)

Çok sagolun. Araştıracagim soylediklerinizi

Kesinlikle öyle. Hiçbir şeyin garantisi yok bu dünyada. Arkadaşınız için de çok üzüldüm, eminim atlatmasi kolay olmamıştır.. Inşallah ben de tez vakitte atlatıp önüme bakabilirim.

Vade konusuna denilebilecek hicbirsey yok elbette. Kula düşen tedbir almak verilen can emanetine en iyi şekilde sahip çıkmak. Kemer takmak, kırmızı ışıkta geçmemek, yani olası bir kazada kendi üzerine düşeni yapmış olmak önemli olan. Sonucu değiştirmede tedbirini aldığı için sorumluluğu üzerinden kalkmış olacak.

Çok geçmiş olsun. Daha çok yeni olmuş kaza. Kendinize biraz daha vakit verin yaşadıklarınız normal. Biraz süre geçtikten sonra isterseniz destek alırsınız.

Emniyet kemeri önemli gerçekten. Geçen sene arkadaşım emniyet kemeri takılı olsa yürüyerek çıkacağı bir kaza geçirdi. Maalesef aylarca hastanede kaldı çok acı çekti.

Ben de o zamandan beri trafikten korkar oldum. Kendi başıma gelmemesine rağmen bir süre araba kullanmadım. Sonra yavaş yavaş geçti. O yüzden kendinize zaman verin diyorum çook geçmiş olsun

10 yaslarindayken abimi trafik kazasinda kaybettim. Sarhosun biri, kaldirimda tartı isi yapip anneme babama yuk olmamak okul harcligini cikartmak icin calisan abimin ustune sürmüştü arabayi. Ogun annem israrla gitme demisti tartiya ama dinlemedi pazar oldugu icin cok insan vardı ve gitti. Halada unutamam okadar hizli carpmistiki abimin oturdugu duvar kenari bile cokmustu abim duvarla araba arasinda sıkisip can verdi daha 14 yasindaydi. Dugunumde yine trafik kazası oldu sacimin 1 tutami kalmisti kuaforde haber geldi. 2 kisi öldü. Off ben bunlari neden anlattim bilmiyorum ama. Sunu demek istiyorum kolay kolay unutamazsınız destek alin

Başınız sağ olsun

Cok gecmis olsun. Sofor koltuguna bir sure oturmayin. Donup kalabilirsiniz. Yavas olmaniz cok sorun degil de donup kalirsaniz fena. Ben de evde yangin oldugunda sogukkanliydim ama yillarca tuplu ocak kullanamadim. Bazen konuyu akisina birakmak en iyisi.

Bir travma yaşamışsınız ve daha çok yeni sonuçta, birazda hassas bir yapınız varsa etkisinin sürmesi çok normal. Devam ederse uzman desteği alın, çok geçmiş olsun.

Hayatın sakası yok ıste. Cok gecmıs olsun. Esınız ıyı bır sofor olmasına ragmen kaza yapmıssınız. Bır de burda esım yenı ehlıyet aldı otobana cıktık konularını okuyunca trafıge cıkasım gelmıyor. Bu ne bılıncsızlık ya hu!!!
Kaza ıyı sofor kotu sofore bakmıyor fakat tedbır bızden takdır allahtan. Aman ölürsek ölürüz deyıp hem kendı hemde baskalarının canını tehlıkeye atanlara burdan seslenmıs olayım. OTOBAN, E5 VE SEHIRICI YOLLAR SIZIN TALİM PARKURUNUZ DEGIL ARKADASLAR. LUTFEN TRAFIGE CIKIS TECRUBESINI YANINIZDA TECRUBELI BIRILERI OLMADAN GERCEKLESTIRMEYIN. Sen formula1 pilotu olsan da karsındakı acemiyse olan karsılıklı oluyor ıste.

Bir hafta çok kısa bir süre o yüzden eşinizi baz almayın toplanabilme konusunda.
Kendine zaman ver, hep aynı şeyleri düşünüp başka felaket senaryoları yazmamaya özen göster zamanla unutup, alışırsın tecrübeyle sabit.( :
Geçmiş olsun.

Kaza yeni olmus hissettikleriniz normal ..
Unutmaya çalışmayın yüzleşin hatırlayin o sahneyi..

Psikolojik olarak doğru bir yaklaşım mıdır bilmiyorum yüzleşmek, ama ben yaşadığım tramvayı devamlı düşünerek atlatmistim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…