Trafik Kazası ve Ertelenen Hayat

Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese cidden çok teşekkürler. Bilgisayarım olsa herkese teker teker cevap yazardım ancak şu an bilgisayarım bataryası çalışır durumda değil. :) O yüzden kusuruma bakmayınız lütfen. Hani insanlar burada bol bol polemiğe giriyor da olsa bu forumun enerjisini gerçekten seviyorum. Kadınların narin, kırılgan veya başkalarına muhtaç varlıklar olmadığını bana tekrar hatırlatıyor. Hani şiddet de görmüş (hatta görüyor da) olsak aldatılsak da yine hayatımıza dimdik devam edebiliyoruz. Evet bazılarımız çöküyor, bazı çukurlara takılıp kalıyoruz bazen ancak emin olun siz sağlıklı olduğunu sürece düzelecek. Tırnaklarımızla kazıya kazıya öğreneceğiz erkeklere bağımlı olmadığımızı. Bunu bir feminist olarak değil insanın bireyselleşmesi gerektiğine inanan birisi olarak söylüyorum. Çünkü inanın yeri geliyor anneniz bile size yabancı oluyor bazı konularda.
 
4 gun once ameliyat olsam kilo alsam .Diyetisyen derdine düsmezdim .
Delirdiniz mi ....
Anca yediklerinize dikkat edin .Kemik sulu corbalar icin ekmek yemeyin yeterli .
 
çok geçmiş olsun. abimde kaza geçirmişti platinler takılıp çıktı 2 yıl sonra. nasıl kilo almam derseniz şuan yatıyorsunuz çok yememeye çalışın bol bol kemik çorbaları için iyileşme oranı artar ki abimin kolu, bacağı ve tarak kemiği kırılmıştı 3 ay içinde kırık yerleri dolmuş tamamen. abur cubur bunlardan uzak durun kilo almazsınız diye düşünüyorum tabii diyetisyen ne der bilemem ama kesin uyun.
 
Hayatta kaldiginiza annenizinde hayatta olduguna sukredin gecin diger hersey geciyo benim esimde kaza gecirdi beyin kanamasi oldu neler yasadm sizi cok iyi anlıyorum ama sukrediyorum kalici bisey yok
 
Cok gecmiş olsun.Öncelikle hareketin kısıtlanması aktif bir insan için zor sizi cok iyi anlıyorum ama bir de su acıdan bakabilirsiniz. Bol bol vaktiniz var. Dilinizi ilerletmeniz gerek, sevdiğiniz dizileri izleyebilirsiniz. En önemlisi kitap olursunuz. Her zaman dusa girmeseniz bile bas yıkama kitleri var o bile iyi hissetmenize sebep olabilir.Bir günlük detoks yaparak diyete baslauanilirsiniz. Diyetten kastım protein agırlıklı beslenmek aslında. İlik ve kemik sularını da ihmal etmeyin aman. Size bakan kişiye bunları detayları anlatın, yemeklere dikkat eder hem bu sekilde saglıklı beslenerek daha iyi hissedersiniz.
 
Sadece 4 günde mi oldu herşey? Ne ara ameliyat oldunuz,hastaneden çıktınız yemek yediniz de 10 kilo aldınız,bunu dert ettiniz.
Sanırım 4 ay yazacaktiniz...
Her neyse çoook gecmis olsun.
Benim de en büyük korkularimdan biri kaza geçirip herşeyin bir anda değişmesiydi. Şimdiyse işim gereği her gün bir sürü kaza dosyası okuyorum, psikolojimin bozulmasi an meselesi . Size önerim iyi bir hukuk firmasi bulun. Maluliyet oranınızı bilmiyorum ama yolcu olduğunuz için yüzde yüz haklısınız zaten. Ameliyat da olmuşsunuz. Sigortaya dava açıp iyi paralar kazanabilirsiniz. (Ama sakın önceden para isteyen yerlere gitmeyin, dava masraflarını karşılayıp kazanırsanız pay alan bir yer bulun.)
İkinci olarak da madem evdesiniz netlix indirin, bol bol dizi - film izleyin .Hatta imbd filmlerini izlemeye başlayın. Ya da kitap okuyun... Hazır evdeyken dil öğrenmeye de başlayabilirsin. Biraz YouTube videoları, biraz cambly ile online konuşma... Bence kendine katacağın güzel bir şey olur :)
Sakın karalar bağlama. Allah beterinden sakınsın, her ikiniz de hayattasınız. Cana geleceğine mala gelmiş. Senin kapını çalmayan arkadaşlara gelince diyecek laf yok. Dostlar işte böyle günde belli oluyor. İyi gün dostu muymuş,sadece aynı anda aynı ortamda mi bulunmuşsunuz...
 
Hiç öyle deme, benim daha bu ay gördüğüm bir dosya vardı. Adam hem alkollü hem ehliyetsiz arkadaşının babasından kaçırdığı arabaya kendi isteğiyle biniyor , kazada da yaralanıp gelip dava açıyor :))) ve adam YUZDE YUZ HAKLi, çünkü yolcu :) bu yüzden (eğer rücuya gitmezse) para alacak.
Yani kazayı kimin yaptığının, yüzde kaç hatalı olduğunun falan hiç önemi yok. Sen yolcu musun? Yolcusun. Yani yüzde yüz haklisin.
Bugün olmasa bile yarın,ertesi sene falan ver avukata-,sene sınırı yok diye biliyorum. Mutlaka kazanırsın.
(ama senden para değil kazanırsan pay alan bir yer bul. Cebinden bir kuruş çıkmamış olur)
Zaten bir süre sonra numaranı aramaya başlar firmalar, içlerinden en kanının ısındığına verirsin vekaleti.
Lütfen ihmal etme,sen almazsan o para sigortaya gidecek, boşu boşuna.
 
4 gun once ameliyat olsam kilo alsam .Diyetisyen derdine düsmezdim .
Delirdiniz mi ....
Anca yediklerinize dikkat edin .Kemik sulu corbalar icin ekmek yemeyin yeterli .

Kiloma dikkat etmemi doktor da söyledi zaten. Fazla kilolar platinlerin zorlanmasına sebep oluyormuş. Ve şimdiden neden hayatımı yoluna sokmayayım ki?
 
Hayatta kaldiginiza annenizinde hayatta olduguna sukredin gecin diger hersey geciyo benim esimde kaza gecirdi beyin kanamasi oldu neler yasadm sizi cok iyi anlıyorum ama sukrediyorum kalici bisey yok

Şu an nasıl peki eşiniz?
 

Yok hayır, 4 ay olmadı. Tamı tamına 4 gün oldu biz kaza yapalı. Kaza gecesi ameliyat oldum. 10 kilo da almadım. 5 kilo aldım ödemlerden filan dolayı. Bu arada sakın korkmayın "Ben de sporcuların hepsi sakatlanıyor. Bana daha bir şey olmadı ya..." diye diye bacağımı sakatladım. Gerçekten en olmadık vakitlerde böyle şeyler insanın karşısına çıkıyor. Mühim olan kalıcı bir şey olmaması gerisi önemli değil.
 
Bu arada yazmayı unutmuşum. Sigortadır, kaskodur bu tip şeylerle ailem ilgileniyor. Ben sürücü değildim çünkü, yalnızca annemin yanında bulunuyordum.
 
Bu arada yazmayı unutmuşum. Sigortadır, kaskodur bu tip şeylerle ailem ilgileniyor. Ben sürücü değildim çünkü, yalnızca annemin yanında bulunuyordum.
Zaten sürücüden daha çok hakkınız var. Çünkü yolcu yüzde yüz haklıdır:) Takside bile kaza gecirseniz davaya verme hakkıniz var.
Bu araç sigortası gibi değil. Avukata vekalet veriyorsun. O senin adlı dosyani alıyor adliyeden karakoldan. Hastaneden de ameliyat belgelerini-epikrizlerini alıyor . Ve sigortaya dava açıyor. Sizinki tek taraflı kaza olduğu için annenizin sigortasina dava açacaklar... Daha sonra altı ay olmadan dava sonuçlanacak ve paranızı alacaksınız. Bu kadar basit.
Sakın peşini bırakmayın :) sorunuz olursa bu konuyla ilgili bana yazabilirsiniz.
 

Şimdi avukatım olmadığı için... :/ Aileme ne diyeceğim bilmiyorum.
 
Çok geçmiş olsun.Bence kendinizi kasmayın vücut stresten bile ödem yapabiliyor.İlk hedefeniz sağlığınıza kavuşmak olsun kendinizi zorlamamanız gerekiyorsa hiç zorlamayın.Zaten spor yapıyormuşsunuz bu yüzden kiloyu problem etmeyin kısa sürede verirsiniz.Allaha çok şükür kalıcı birşey değil.
 
Şu an nasıl peki eşiniz?
Cok sukur bir sikinti kalmadi elinde kiriklar vardi en cok bizi korkutan beyin kanamasi oldu ama kendi durdu sukur bas agrilari kusmalari vardi cok korkutucu gunlerdi ama hepsi geride kaldi sizde buyuzden uzulmeyin hicbirseye hersey gecici kalici saglik sorunu yoksa inanin takmayin hicbirseyi
 
Kendinizi iyi hissetmeniz için hafif makyaj yapabilirsiniz belki. Veya yapabiliyorsanız kuaföre gidip saçlarınızı değiştirebilirsiniz. Kilo vermek için egzersiz önemli tabii ki ama diyet daha önde geliyor. Diyetisyene gidene kadar yediklerinizi bir deftere yazın size uygun diyet listesi yaparken çok yardımcı olur. Herkesin yapmak isteyip de vakit bulamadığı şeyler vardır ya eminim sizin de vardır. Onların listesini yapın. Evin içinde yapabileceklerinize başlayabilirsiniz mesela. İnternet üzerinden neredeyse her şeyin nasıl yapılacağını gösteren video var. Çizim yapmak olabilir, yağlı boya olabilir, puzzle olabilir, origami, enstrüman, yeni bir dil öğrenmek veya yabancı dilinizi geliştirmek, ayakta durabiliyorsanız yemek yapmak (hatta sevdiğiniz yemeklerin sağlıklı versiyonlarını yapmayı öğrenebilirsiniz), şiir yazmak, bilgisayar üzerinden kodlama öğrenmek, okumak istediğiniz kitapları okumak vs. Önerilerim çok havada kalmasın diye aklıma gelenleri yazmaya çalıştım. Sizin elinizde olmayan bir sebepten ötürü bu durumdasınız ama bu süreci nasıl geçireceğiniz sizin elinizde. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. <3
 
Çok geçmiş olsun zor bi durum ama üzülmeyin güçlü olursanız herseyin üstesinden gelirsiniz ins aramayanlarida bidaha hayatiniza almayın gerçek Dost değiller demekki.
 
facebook Instagram dan laf sokmayı deneyin bakın hemen nasıl arıyorlar. aramasalar bile iciniz rahatlar
 
Eee peki sigorta şirketi annesine rücu ederse ne olacak.
 
Cokk gecmıs olsun bende yedı ay once dusup ayagımı kırdım kaval kemiğimden ustelık dogumuma uc hafta vardı o kadar zor ve agrılı zamanlar gecırdım kı bu dönemde moral ve cevreden destek cok onemlı tabı kulom vardı ben yedıkce yedım e hareket de yok dogum yaptim alcı bır ayda oyle kaldı ayagımda ama sımdı bebegım bes aylık oldu ve ben ıkı hafta once dıyetısyene basladım zor ama kıloları vermeye calsııyorum sende platınde varmıs daha fazla dıkkat etmen lazım. Inan ınsanların yuruyusne bakar derdımkı Allahım brnde eskı halıme donecekmıyım. Inan o kadar agladım uzuldumkı ama gecti alcının ayagımdan cıktıgı gun yenıden dogdum.
Moralını yuksek tutnaya calıs ıyı olacaksın. Olumsuz dusunme bu gunlerde gececek ınsallah.
Pekı annende bısey varmı ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…