selam arkadaşlar trabzonluların adetleri nedir?bohça olsun takılar olsun nişan yapılacak yer olsun bilenler trabzon gelini olanlar var mı aranızda?hihoyyyt
Merhaba Ben Trabzonlulara gelin oldum.Eşim maçkalı,ama öyle çok fazla ve ağır bi adetleri yok.Biz bohçaları aile içi hazırlamıştık nişanı kız tarafı yaptığı için nerden istersen orda yapabilirsin.
ben aslen rizeliyim trabzonlulara gelin gittim.bohça yapmak size kalmış kimlere yaparsanız yapın kimse şuna yapyada buna yapma demez. hihoyyyt
nişanı kız tarafı yapar erkeği alakadar etmez:1hug:
takı da ki ne kadar takarsa kendi bütçesine göre taka bizde böyle şeyelr konuşulmaz ayıptır.:asigim:
yörelerimiz aynı olduğu içinöylke zorlanmadım ama öyle çok fazla adetlerimiz yoktur..:jeyyar:
ben de yakında Allah kısmet ederse Sürmenelilere gelin gidecem farklılar bizden ben doğma büyüme mersinde yetiştim inş sorun olmaz diye çopk dua ediyorum,çünkü adetlerini falan hiç bilmiyorum-tatlicadiarzu-
Öncelikle sizlere mutluluklar dilerim Allah tamamına erdirsin canım.Şöyle söyleyeyim ben de nişanlım da Trabzonluyuz.Biz Kıbrısta yaşadıgımız için adetlerimiz cok fazla sürdürülmüyo buralarda.Fakat benim annem ve kayınvalidem de adetlerimizi devam ettirmek istedikleri için nişan oncesi sadece geline,damata ve annelerle babalara birer bohça hazırladık.Nişan törenimizi de kızların dediği gibi biz yapmıştık.Erkek tarafı da davetiyelerimizi bastırtmıştı..
Arkadaşlar bende Trabzonluyum.Trabzonda her yörenin kendine has geleneklerı var.Ama aman aman yapılacaklar dıye bır kaıde yok.Herkes gücü neye yetiyorsa anlaşıp onu yapmalı.Ben Yomralıyım yine yomraya gelin gidiyorum.Ben yükseğinden Yomranın o daha asagısından ama yine de degısıyor gelenekleer.En temızı ıkı aılenın uzlasıp bır yol belırlemesı...
bende trabzona gelin gidiorum..anne tarafından karadenizliyim zaten..olmazsa olmaz dedikleri adetleri yok..kayınvaldem sözde de bohca yapmak istedi ben istemedim..nişanda karşılıklı bohça yapılıo..nişan kız tarafına ait..
ve eminim ki bazı seyler resmiyete döndükten sonra trabzonu benimseyip memleketiniz olarak söliceksiniz..harika insanlar...