Trabzonda Düğün

Canım Benim Yanlış Bile Oynasan Gelinlikten Hiç Belli Olmuyor Emin Ol..
Hiç Kasma Kendini..
Geniş Geniş Takıl..

merhaba yesim ben de tokatlıyım.hemşehrimi görünce çok mutlu oldum.

Genelleme yapmasak diyorum...Siz kusursuz şehirlerin kusursuz insanları olarak şahsa özel konuşsanız...Trazonlular gibi beter ve dedikoducu ve bilmem ne olmasanız diyorum...Yoksa ne farkınız kalır onlardan değil mi...

Bir de bu dışardan gelenler bizi bizden iyi tanır ya...En çok O'na bayılıyorum...Hepsine mal etmiyorum ama heeepsi öyle...
Hazır cevabızdır...Hakedene hakettiğini veririz...İnsanların görgü dedikleri şeyi cebimizden çıkarırız sanırım ondan bu karın ağrıları...
Kendini muhteşem sananlara susmayı bir türlü öğrenemedik...Evet ağam söyle paşam demek mizacımız olamadı bir türlü...Ondan bütün sıkıntı...

Erkekleri çoook çalışkanlar sertler dışarıya ama evlerinde normale dönüyolar(kuzu oluyolar yani):)))
ilk başta soğuktuk kayınvalidemle burda konumda vardı ama şimdi iyiyiz ısındılar bana birbirlerine acaip bağlı çoook düşkünler köy ve yakın köylü herkes birbirini tanır istanbulda bile kopma yok düğünlere mutlaka gidilir haliyle bukadar samimiyet bu ortamı bilmeyen geline zor gelebilir insanlar birbirini tanıyınca merak ediyo konuşuluyo haliyle hele yeni gelin gelmişse dikkat çekiyo bu heryerde var benim söz resimlerime bütün köy bakmış yorum yapmış birbirleriyle samimiler ne güzel yadırgamadan sahiplenmek bi parça olmak topluma uymak lazım laf çıkıyosa zamanla alıştırırsın kendine uyum sağlar onlardan olursun geçer şuanda gözler benim üstümde rahatsız değilim.

benim verdiğim cevaba karşılık cevap veriyorsunuz?tekrar diyorum içinde muhteşem insanlar var ama geline bakış açısı çok farklı.size demiyorum ama en az10 arkadaşım evli o şehirde.yengelerim,anneannem oralı.ama insanı çileden çıkarıyorlar.gelinsin hizmetçisin,hasta olsan bile hastalığın ciiddye alınmaz.hep bir hor görme sen kimsin nesin demeler.kendileri üstün sen değilsin.yaptığın hiçbirşey onları memnun etmez.kendini hep üstün görme.evlendiğin zaman ailen ciddiye alınmaz,ailene gitmek istesen kabahat gitmemen gerek.ama şunu söyliyeyim hiçbir zaman saygısızlık yapmam eşimin ailesine. eşimin hatrına ne söylerlerse,terslese de ararım yanlarına giderim. hepimiz insanız kimsenin kimseden üstünlüğü yok yarın hepimiz toprak olacağız.öbür dünyada kimseye ayırımcılık yapılmacayak.herkes ektiğini bikecek.

Evet sizin cevabınıza karşılık cevap veriyorum???...Bakın ki ben de bir Trabzonluyum...Siz de haala inada devam diyorsunuz...Şu kk'da kaç tane kayınvalide, eş ailesi problemi var farkında mısınız...sorun bakalım kaçının ailesi Trabzonlu...İnsanları şehirlere göre sınıflamayın hanımefendi...Size öylesi denk gelmiş...Benim de hayatımda var öyleleri...Trabzonlu olanı da Eskişehirli olanı da Vanlı olanı da...Ama Trabzonlular diyemezsiniz...Eşimin ailesi böyle diyebilirsiniz...Size özeldir...

Son düzenleme:
aman trabzonlumu .... bi karış öte olsunnn
Aman aman aman (yaka silkiyorum) rabbim düşmanımın başına versin inş
Trabzonlulara evliyim lanet olsun..(istisnalar kaideyi bozmaz)
Ben illet ettim yakanı versen paçanı kurtaramıyorsun..
Ben uzak olsun iyileri vardır ama trabzonlu lafını duydumu bana bişi oluyo şeklim şemalim değişiyor..
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın
Özellikle kadınları çok çirkefler patavatsızlar
erkekleri daha iyi..

Son düzenleme:

Benim annemde etrafındakilere söylüyor o annenize söyleyen kadın gibi dizine vura vura
aman aman diyor..
Benimle beraber annecimde çektii
Benim eşimde özünde iyi ama ablaları annesi lafını geçirttiyorlar erkeklerine
eşimle başbaşayken kuzu gibi ama kadınları fenaaaaaaaaaa aman aman kaçıcan görünce..

Son düzenleme:

al işte çekene sormak lazım gerçekten dışarıdan olan daha iyi anlar bunu trabzonluyla trabzonlu evli olunca neysey de dışarıdansan gerçekten bunu görüyorsun. kadınları bir fena bir fena genelleme değil yine ama çoğunluğu böyle lütfen üzerine kimse alınmasın biz içinde iyileri yoktur demiyoruz ama ben nasıl buraya düşmüşüm diyorum al birini vur ötekine kadınların ağzıyla erkekler idare ediliyor kocalarına süper görünüyorlar alttan kazanı kaynatıyorlar ben de nefret ettim. eşime diyorum vallahi sen onlardan değilsin sen nasıl benzemedin diyorum çok şükür görüşlerimiz örtüşüyor kendi de etrafındakilerinin farklı olduğunu biliyor ve bunu bana kendi söylüyor bizim adamımız beş para etmez diye. hee edeni yok mu var o da bize denk gelmiyor seçmece işte.... lütfen buraya yazan trabzonlu arkadaşlarımız birden hücuma girip koruma iç güdüsüne girmesin sözümüz size değil etrafımızda gördüğümüz çoğunluğa

ayrıca genelleme hep vardır türk milletinde ve bir çoğuna da inanırım atıyorum Adana için insanları biraz belalı olaylı derler tvlerden de bol bol duyarız, trakya yöresinin insanı içkicidir ayyaştır diye genelleme yaparlar içinde tertemizleri yok mudur tabiki vardır.... gibi gibi gibi örnekleri çok çoğaltılabilir genelde yörelerin bir karekteristik şeması çıkarılır ve o yörelere bu tarz kanılar göz önünde bulundurularak yaklaşılır he insana insan olduğu için değer veriyoruz herkesi o genellemeye sokmuyoruz tabiki ama yaşanmışlıklar varsa bişe diyemez kimse buna

Ben de eşime sen kesin o anneden diisin olamazsın dedim..
öle bi anneden öle bi evlat anatamam kii dışardan bişi yok gibi gözüküyoo zaten dışarıya iyiler.
ama çirkefin önde gideni bu karılar..
Benim kaynana 65 yaşında(sözde namaz kılıyor) ağzından küfür eksik olmuyor
hiç bir kadına yaKIŞIYORMU İNSANLARIN MAHREM YERLERİNİ AĞIZINDAN DÜŞÜRMEMEK..
Sözde abdestli bu kadın o namaz kabul mu?
Ben şok olmuştum
Nişanlıyken pek görüşmüyordum evlenince işte içerine girince Allahım ben nereye düştüm dedim..
Oğum daha 3 yaşlarında idi yarım yamalak cümleler kuruyor..
Ben oğluma dua öğretiyorum
babannesi küfür..
Defalarca uyarmıştım çocuğuma bunlar öğretilmicek... amann nolcak diyordu
Oğlumun yaarım yamalak küfür etmesi hoşuna gidio kikir kikir gülüyordu
sinir hastası odum ben
Anlatamam ben içine girin görünn.

Son düzenleme:
İnsan iyi veya kötü her yerde insandır. Kötülüğün de iyiliğin de memleketi olmaz. Lütfen paylaşımlarınızı x liler şöyledir y liler böyledir diye koskoca bir topluma mal ederek yapmayınız.

Düz horonu internetten bile öğrenebilirsiniz.. Kaldı ki siz rica ederseniz müzisyenlerin dans müziği çalacaklarını düşünüyorum. :97:

Ayrıca herkesin içinde iyi yada kötü vardır. Çeken bilir ama her konuda saldırır gibi bunu ifade etmenin ve polemik yaratmanın anlamı yok. Madem çekiyorsunuz bu kadar dertlisiniz bir konuda siz açın anlatın derdinizi arkadaşın konusunu işgal etmeyin..

Umarım uyarıları dikkate alırsınız...Zira, tabi hepsi öyle değil ama diye başlayan cümleler yeterince kandırıcı olmuyor...
Hem unutmayın aileleri böğğğ olan erkekler kusursuz olmaz...Bakın ben de sizin gibi genelleme yaptım...Bu kadar iğrenç çirkef insanların evlatları da onlardan bişeyler almıştır kesinn...O yüzden ya kendinizi kandırıyorsunuz ya da kafayı Trabzonlulara taktınız...????

iyide bılmesen bıle ayakların gözükmeyecek zaten gelıklık altından herkes ne yapıyorsa sende onu yap

Bende Tokat'tan Trabzon'a gelin oldum. Düğün telaşından bunları hiç düşünememiştim ve kaderim düğün boyunca oturmak oldu. Canım benim bence hiç düşünmeden öğrenmeye çalış buranın insanı aşırı derecede horon düşkünü tüm gittim düğünlerde gelinleri hiç otururken görmedim kolbastı yapanı bile var. Bol eğlenceli bir düğün diliyorum. İnş. herşey istediğin gibi olur.

eşimde rizeli bende,bizde düğünler çok eğlencelidir ve en çok gelin oynatılır horonlardada normal oyunlarda

Nerdenmi tanıdım seni canım hemen cevaplıyorum ...
Konu sahibi ben horon bilmiyorum napıcam diye konu açmış siz bodoslama dalıp Trobzon'luları kötülemeye başlamışsınız...Yazınıda dikkatle okudum genelleme yapmak istemiyorsan sadece Eşimin alilesi böyle deseydiniz..Sizde Tokatlıymışsınız benim tanıdığım bir arkadaş vardı tokatlıydı kaynanası ilk gece çarşafı almak için kapıda beklemiş..Kimse ayranım kara demez zaten..Neyse bundan sonra dikkat edersin yazdıklarına kimseyle polimiğe girmezsin..Banada Aferin vermişsinn sağol benim ta nıdığım Trabzonluların hepsi mükemmel hepsine Aferim adam gibi adamsınız...Düşüncelerin seni ilgilendirerse içinde kalsın ozaman yazma ayrıcada...:80:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…