Trabzonda Düğün

Benim düğünüm gecen sene temmuzun 11de oldu.Salpazarı ilçesinin geyikli köyünde ve bir okul bahcesinde Yagmurdan gözümüzü acamadık sis ve yagmurda kemenceyle horon teptiler cok ilginçti.Bütün kadınlar kızlar yöresel kıyafet giyiyodu aynı 23 nisan gibiydii.Biz arnavutuz zaten annem babam bide 2 halam geldi öylece izledik.Allahtan 1 hafta önce bizim orda düğün olduda rahat rahat oynadık yoksa bakardık trabzonda.Olan gelinliğim ve acık ayakkabılarda duran ayaklarıma oldu yaz günü dondum Ama uzungöl sümela manastırı trabzon,akçaabat gezilerim herseye değdi ilginç bir düğün anısı olarak kaldı bende.Gelinlikle ayaklarım gözükmüyodu ve rahat rahat onlar gibi oynadım yani salladım Ama bana süpriz yaptılar ve damat halayını caldılar bilenlerle oynadık.1 hafta sonra eşimin arkadası evlendi düğünde bende onlar gibi giyindim.Ben varım diye yine damat halayı caldılar

eşlerimiz hemşeri :) ama onlarda yöresel giyinmiyolar sadece kızlar geliyo parayla tutulan horoncular onlar giyiyo inşallah bende yağmur yağmaz ben gezemiycemde düğün ertesi balayına gidicem köyde bahçede hepbirlikte kahvaltı etmek istiyorum onu yapıcak kaynanam inşallah çarlaklı köyünden bizimkilerde

kemençeci gelecek orda meşur bi adammış orkestrada kurulacak kayınpederime dedim orkestra en az bi saat çalsın ailem kaynanamlar falan biz oynasak yeter hemen horon başlamasın dedim tamam dedi herkesi organize edicem orda horonu hemen kurmak yok benim hatırım için orta oyununa katılın diycem nişanda hepsi döktürmüştü yine istiyorum valla bakalım görücez 1 saat oynansa horondan önce yeter

Adetler farklı olunca uyumda zor oluyo işte canım bende şimdiden çare arıyorum derdime düğünüm güzel geçsin diye oturmak istemiyorum kınamda kendi yöremin türkülerini halaylarını bilen bi orkestracı getirticem doyasıya halay çekicem düğündede horonu öğrenmeye çalışıcam işte uyucaz mecbur

merhaba umran,bende erzurumluyum ve trabzona gelın geldım.benım esım giresunlu.evet burda hep horon oynanıyor sana tavsıyem ogren bir an önce.dans ıkı kez olsun dıyorsan orkestraya soylersınız takıdan yada pastadan sonra tekrar dans olur.kolay gelsın sana bu anlamda ısın zor valla.ögrenmezsen oturmak zorunda kalırsın.

halaydan aldığım zevki vermesede oturmaktan iyidir eşlik edecek kadar adımlarını öğrensem yeter bana

Benimde eşim Akçaabatlı benimde düğünüm orada oldu veeeee karşıı köyden biri öldü Mevlütlü oldu..Korkunç bir düğündü... oynayamasanda tut ellerinden dön sende kim anlıycak bilmediğini gelinlikten belli olmuyo mutluluklar

Allahrahmet eylesin çok kötü denk gelmiş cenaza varken düğün olmaz ama ertelenemeyincede olan geline oluyo işte hastalık ölüm olmadan mutlulukla geçer inşallah herkesin düğünü

Yahu Trabzon'un horonundan ne olacak. 3 ayak işte. internetten seyretsen bile kaparsın. Benim eşim Rize'li. Ben nişandan önce öğrendim tulum ile horonu. Çok keyif alıyorum. Gerçi bende Giresun'luyum. Çok yabancılık çekmedim. Eğer öğrenirsen hiç bir düğünde oturtamazlar seni..

he he süpersin arkadaşım :) gerçketen trabzon mu aman düşmanıma bile vermesin... gerçekten çok problemli insanlar çok dedikoducu insanlar... bende istanbuldan trabzonun bir ilçesine geldim 10 aylık evliyim gerçekten sevemedim insanlarını çok tuhaflar... çok laflı sözlü insanlar adımını at herkesin haberi oluyor dedikodu kazanı bir yer... allahıma şükürler olsun ki eşim pırlanta gibi o da öyle olsaydı ben ne yaparmışım buralarda bilemem. hele kadınları yok böyle bişey hepsi bi alem ayy yokkk trabzon demeyin bana evlenmeden önce bayılırdım onlara içlerine bir girdim neye uğradığımı şaşırdım. çok doluyum kusura bakmayın lütfen

Bende Rize için aynı şeyi düşünüyorum vallahi. Tabi bu benim şahsi düşüncem. Kimse üzerine alınmasın rica ederim. 5 parmağın 5 i 1 değil tabi

Bende Rize için aynı şeyi düşünüyorum vallahi. Tabi bu benim şahsi düşüncem. Kimse üzerine alınmasın rica ederim. 5 parmağın 5 i 1 değil tabi

tabi ki öyle genelleme yapmak yanlış olur ama gerçekten çok enteresan ilişkiler sahte işkile herkess birbirinin arkasından iş çeviriyor dedikodu gırla gidiyor :) gerçekten öyle bir yere düşmüşüm ki tam yani...
evlenmeden önce ben nişanlıyken yani bir kadın anneme demişti ki benim kız da trabzonlularda evli yandım da yandım kadın dizlerine vuruyormuş damadım süper ama ailesi kızımı yaktı yedi bitirdi demiş bunlar nasıl insanlar demiş kızım ileri adım atsa laf geri atsa laf diyormuş ben gitsem evine annen seni dolduruyor diyomuş erkek tarafı kadın ağlıyomuş resmen kızımında evine gitmiyorum o gelsin bana ben böyle insanlar görmedim demiş.... kusura bakmayın uzun oldu biraz ama fenalıklarına değinmek istedim bende anneme gülmüştüm annem ya seninkilerde öyleyse dedi ben de herkes bir mi diyordum ama trabzona bir geldim buradaki insanları görünce ahh annem demişti diyorum...

kisisel görüslerinizi tüm yörenin halkina mal etmeyin LÜTFEN!

Müzisyenler geliyorsa eger onlarls konusup istedigin sarkilari caldirabiliyorsunuz..Ama salpazarlilar yada eski adiyla Agasarlilarin zaten horonlari meshurdur oyüzden horondan kacariniz yok ama ögrenirsiniz hemen :) Siz kendi yörenizin sarkilarini cd.den de caldirabilirsiniz,simdiden mutluluklar..

İçine girmiş olduğunuz aileyi bilemem ama bu durumu tüm Trabzonlulara mal etmek olmaz. Trabzon çok özel bir yer,insanları deli doludur ama dürüsttür.Kadınlarına değer verirler.Aile onlar için önemlidir.Biraz asabidirler ama her memleketin iyisi var kötüsü var.Hele dedikodu istisnasız her yerde var.Ben memleketimin insanını seviyorum.Hem unutmayın pırlanta gibi dediğiniz eşiniz de o insanların içinden.

Son düzenleme:

Sizde onlara çabuk ayak uydurmışsunuz...Keniniz böyle bir kişilikte oldugunuz için onlarıda öyle görmüşsüz heralde Benim tanıdıklarımda böyle şeyler yoktu namusuna düşkün ve çok çalışkan insanlardır....

evet canım dedikoduyu çok severler.hep karışmak isterler saana herşeyin en iyisini onlar biliyor ya!!!herkese hizmet edicen çocuklara bile hepsine mal etmiyorum ama birçoğu öyle anlaşmak uyum sağlamak zorr hem de çokkk.o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım.Allahtan eşlerimiz iyi yoksa napardık şükürler olsun.daha söyleyecek çok şeyim var da şimdi polemik çıkarmıyayım.her yerin iyisi kötüsü var.

dedikoduyu ne yazikki tüm kadinlar seviyor memleketin her yerinde bu böyle..Ayrica bu forumda zaten %90 dedikodu ya gelinler kaynana cekistiriyor yada tam tersi..Bence sorun sizin artik bir üyesi oldgunuz ailede..Kismet iste..

polemik olmuş bile ya :) ben yaşadığımı ve gözlemlediğmi ifadec ettim dacede arkadaşın biri de kalkmış sen de öylesin diyor teşekkür ederim nerden tanıdın beni öyle sen aferin sana(!)
yazacak çok şey var da bence de kalsın ben zaten başta da dedim genelleme yapmak doğru olmaz diye yazımı dikkatle okurlarsa eğer görürler. ama üzerine alınan ve savunmaya gçeen varsa da direk yapaccak bişeyim yok düşüncelerim beni ilgilendirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…