- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 599
- 413
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim ev arkadaşlarımın hepsi laz dı ve horanu çok iyi biliyorlardı ben tokatlıyım bilmiyorum bende arkadaşlarımdan evde ögrendim şimdi diyorum bi karadeniz dügününe gitsemde horon tepsem çok eglenceli bence evde ögrenirsin arada omuz silkme hareketleri var onuda yapamıyorum okadarcıkda olsun yahu
he he süpersin arkadaşım :) gerçketen trabzon mu aman düşmanıma bile vermesin... gerçekten çok problemli insanlar çok dedikoducu insanlar... bende istanbuldan trabzonun bir ilçesine geldim 10 aylık evliyim gerçekten sevemedim insanlarını çok tuhaflar... çok laflı sözlü insanlar adımını at herkesin haberi oluyor dedikodu kazanı bir yer... allahıma şükürler olsun ki eşim pırlanta gibi o da öyle olsaydı ben ne yaparmışım buralarda bilemem. hele kadınları yok böyle bişey hepsi bi alem ayy yokkk trabzon demeyin bana evlenmeden önce bayılırdım onlara içlerine bir girdim neye uğradığımı şaşırdım. çok doluyum kusura bakmayın lütfen
tabi ki öyle genelleme yapmak yanlış olur ama gerçekten çok enteresan ilişkiler sahte işkile herkess birbirinin arkasından iş çeviriyor dedikodu gırla gidiyor :) gerçekten öyle bir yere düşmüşüm ki tam yani...
evlenmeden önce ben nişanlıyken yani bir kadın anneme demişti ki benim kız da trabzonlularda evli yandım da yandım kadın dizlerine vuruyormuş damadım süper ama ailesi kızımı yaktı yedi bitirdi demiş bunlar nasıl insanlar demiş kızım ileri adım atsa laf geri atsa laf diyormuş ben gitsem evine annen seni dolduruyor diyomuş erkek tarafı kadın ağlıyomuş resmen kızımında evine gitmiyorum o gelsin bana ben böyle insanlar görmedim demiş.... kusura bakmayın uzun oldu biraz ama fenalıklarına değinmek istedim bende anneme gülmüştüm annem ya seninkilerde öyleyse dedi ben de herkes bir mi diyordum ama trabzona bir geldim buradaki insanları görünce ahh annem demişti diyorum...
evet canım dedikoduyu çok severler.hep karışmak isterler saana herşeyin en iyisini onlar biliyor ya!!!herkese hizmet edicen çocuklara bile hepsine mal etmiyorum ama birçoğu öyle anlaşmak uyum sağlamak zorr hem de çokkk.o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım.Allahtan eşlerimiz iyi yoksa napardık şükürler olsun.daha söyleyecek çok şeyim var da şimdi polemik çıkarmıyayım.her yerin iyisi kötüsü var.
benim verdiğim cevaba karşılık cevap veriyorsunuz?tekrar diyorum içinde muhteşem insanlar var ama geline bakış açısı çok farklı.size demiyorum ama en az10 arkadaşım evli o şehirde.yengelerim,anneannem oralı.ama insanı çileden çıkarıyorlar.gelinsin hizmetçisin,hasta olsan bile hastalığın ciiddye alınmaz.hep bir hor görme sen kimsin nesin demeler.kendileri üstün sen değilsin.yaptığın hiçbirşey onları memnun etmez.kendini hep üstün görme.evlendiğin zaman ailen ciddiye alınmaz,ailene gitmek istesen kabahat gitmemen gerek.ama şunu söyliyeyim hiçbir zaman saygısızlık yapmam eşimin ailesine. eşimin hatrına ne söylerlerse,terslese de ararım yanlarına giderim. hepimiz insanız kimsenin kimseden üstünlüğü yok yarın hepimiz toprak olacağız.öbür dünyada kimseye ayırımcılık yapılmacayak.herkes ektiğini bikecek.Bir de bu dışardan gelenler bizi bizden iyi tanır ya...En çok O'na bayılıyorum...Hepsine mal etmiyorum ama heeepsi öyle...
Hazır cevabızdır...Hakedene hakettiğini veririz...İnsanların görgü dedikleri şeyi cebimizden çıkarırız sanırım ondan bu karın ağrıları...
Kendini muhteşem sananlara susmayı bir türlü öğrenemedik...Evet ağam söyle paşam demek mizacımız olamadı bir türlü...Ondan bütün sıkıntı...
tabi ki öyle genelleme yapmak yanlış olur ama gerçekten çok enteresan ilişkiler sahte işkile herkess birbirinin arkasından iş çeviriyor dedikodu gırla gidiyor :) gerçekten öyle bir yere düşmüşüm ki tam yani...
evlenmeden önce ben nişanlıyken yani bir kadın anneme demişti ki benim kız da trabzonlularda evli yandım da yandım kadın dizlerine vuruyormuş damadım süper ama ailesi kızımı yaktı yedi bitirdi demiş bunlar nasıl insanlar demiş kızım ileri adım atsa laf geri atsa laf diyormuş ben gitsem evine annen seni dolduruyor diyomuş erkek tarafı kadın ağlıyomuş resmen kızımında evine gitmiyorum o gelsin bana ben böyle insanlar görmedim demiş.... kusura bakmayın uzun oldu biraz ama fenalıklarına değinmek istedim bende anneme gülmüştüm annem ya seninkilerde öyleyse dedi ben de herkes bir mi diyordum ama trabzona bir geldim buradaki insanları görünce ahh annem demişti diyorum...
aman trabzonlumu .... bi karış öte olsunnn
Aman aman aman (yaka silkiyorum) rabbim düşmanımın başına versin inş
Trabzonlulara evliyim lanet olsun..(istisnalar kaideyi bozmaz)
Ben illet ettim yakanı versen paçanı kurtaramıyorsun..
Ben uzak olsun iyileri vardır ama trabzonlu lafını duydumu bana bişi oluyo şeklim şemalim değişiyor..
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın
Özellikle kadınları çok çirkefler patavatsızlar
erkekleri daha iyi..
al işte çekene sormak lazım gerçekten dışarıdan olan daha iyi anlar bunu trabzonluyla trabzonlu evli olunca neysey de dışarıdansan gerçekten bunu görüyorsun. kadınları bir fena bir fena genelleme değil yine ama çoğunluğu böyle lütfen üzerine kimse alınmasın biz içinde iyileri yoktur demiyoruz ama ben nasıl buraya düşmüşüm diyorum al birini vur ötekine kadınların ağzıyla erkekler idare ediliyor kocalarına süper görünüyorlar alttan kazanı kaynatıyorlar ben de nefret ettim. eşime diyorum vallahi sen onlardan değilsin sen nasıl benzemedin diyorum çok şükür görüşlerimiz örtüşüyor kendi de etrafındakilerinin farklı olduğunu biliyor ve bunu bana kendi söylüyor bizim adamımız beş para etmez diye. hee edeni yok mu var o da bize denk gelmiyor seçmece işte.... lütfen buraya yazan trabzonlu arkadaşlarımız birden hücuma girip koruma iç güdüsüne girmesin sözümüz size değil etrafımızda gördüğümüz çoğunluğa
Düz horonu internetten bile öğrenebilirsiniz.. Kaldı ki siz rica ederseniz müzisyenlerin dans müziği çalacaklarını düşünüyorum. :97:
Ayrıca herkesin içinde iyi yada kötü vardır. Çeken bilir ama her konuda saldırır gibi bunu ifade etmenin ve polemik yaratmanın anlamı yok. Madem çekiyorsunuz bu kadar dertlisiniz bir konuda siz açın anlatın derdinizi arkadaşın konusunu işgal etmeyin..
polemik olmuş bile ya :) ben yaşadığımı ve gözlemlediğmi ifadec ettim dacede arkadaşın biri de kalkmış sen de öylesin diyor teşekkür ederim nerden tanıdın beni öyle sen aferin sana(!)
yazacak çok şey var da bence de kalsın ben zaten başta da dedim genelleme yapmak doğru olmaz diye yazımı dikkatle okurlarsa eğer görürler. ama üzerine alınan ve savunmaya gçeen varsa da direk yapaccak bişeyim yok düşüncelerim beni ilgilendirir