Trabzon ve Arap Kültürü benzerliği
Şehir kurduklarında giremeyeceksiniz orayabizim bu tarafta bir Arap Şeyhi yer aldı, almaya devam ediyor o yüzden köyü tahliye ediyorlardı, son zamanlarda gitmedim belki o arada boşaltılmıştır bile, artık özel mülkü oldu orası, Eşleriyle yaşayacakmış, etrafında yerli halkı istemiyormuş, adam koca sahil kenarını aldı, güzelim yerin sefasını sürecek
Aynısını Trabzon'da da yaparlar, duyarız birkaç sene sonra.
İnşallah şehirlerine sahip çıkarlar, buralarada son birkaç yıldır Araplar gelmeye başladı, deniz manzaralı, sahil kesimini silip süpürüyorlar. Trabzon'da da sahile niyetlidirler, rahatça denize girelim deyip komple araziyi kapatırlar, sonra denizi unutsunlar.Yok ya müdürüm az tanıyorsam trabzonluları birşeyi istemezlerse helede şehirlerinde oraya kimse bişey yapamazbakalım neler olucak
Arap kültürüyle nasıl benzer özellikleri varmış merak ettim bende
Yok ya müdürüm az tanıyorsam trabzonluları birşeyi istemezlerse helede şehirlerinde oraya kimse bişey yapamazbakalım neler olucak
Arap kültürüyle nasıl benzer özellikleri varmış merak ettim bende
İnşallah şehirlerine sahip çıkarlar, buralarada son birkaç yıldır Araplar gelmeye başladı, deniz manzaralı, sahil kesimini silip süpürüyorlar. Trabzon'da da sahile niyetlidirler, rahatça denize girelim deyip komple araziyi kapatırlar, sonra denizi unutsunlar.
Trabzon halkı için sevindirici bir haber.
Tam beklediğim cevabı vermişsiniz mervecik
Aaaaaa yok hiç öyle der miyim mervecik:)
Ama Mune ben senin aklındakinin ne oldugunu biliyorum. Yani vatan toprakları yabancılara peşkeş çekiliyor, vatan elden gidiyor diye duygusal tepki veriyorsun ama aslında öyle bir şey oldugu yok. Şu verilen haber oranın halkı için mükemmel bir şey.
Ister misin birde Lazca öğrensinlerTabii tabii çok benzerler birbirine Trabzonlular ve Araplar.
Hamsili pilav, kuymak, Laz Böreği aslında Arap yemekleri mesela.
Tipleri de aynı bu kadar olur.
Aaaaaa yok hiç öyle der miyim mervecikpeşkeş kelimesini hiç söylemem ben, bir tane peşkeş kelimesi yorumumu bulamazsın üzdün beni şimdi, halk istemiyor, zorla mı dayatmalılar diyorsun, bak mesela Ege'de de bir Köyden birkaç ev bir şeyhe satıldı, baştan birkaç yer olunca Gözlerine Şirin geldi ama sonra şeyh tüm araziyi isteyince işin tadı kaçtı, köylerinden gitmek istemiyorlar ama şeyhte onları istemiyor, köy dediysem sahilde denize sıfır, halbuki senin gibi biri dayatmaya karşı olmalı değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?