- 12 Temmuz 2006
- 56.678
- 217.557
- 1.223
- 52

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mervecik01 azıcık ordan azıcık burdan, toprak dediğinde birgün biter, ekonomin kendi üretim ve yatırımlarınla gelişmeli, sen ülke kalkınacak diye yabancıya ya ayva ya Şükran deyip kapılarını aşarsan onlar birgün çoğunluk sense azınlık olursun, baştan böyle ohhh ne güzel şehir gelişiyor, para kazanıyoruz keh keh deyip göbek Kaşımak Güzeldir, paranın yüzü sıcak nasılsa, herkes parasına bakar ama sonra bir bakmış etrafta Corc, Maykıl, Anna çoğunlukta Ali abi tek kalmış.
Yok bitmez merak etme.
Kendi ülkendeki üretimi ancak sermaye ile geliştirebilirsin. Ama Türkiye'de öyle büyük bir sermaye yok Mune. Farklı yatırımcıların ülkeye çekilmesi şart o yüzden. RTE boşuna en az 3 çocuk demiyorHem çalışacak genç nüfusa ihtiyaç var hem de böylece azınlık olmayız. Şu kadar kalabalık ülkeyiz 3-5 arapla 3-5 iniliz gelince azınlık olmayız merak etme. Yani mesele buysa Almanya'da almasına Türkleri öyleyse...
Şimdi bu 3 çocuk meselesi için Kürtlerle ilgili bir şey söyleyecem bu sefer de ırkçı falan diyecekler... az önce materyalist demiş arkadaşŞimdi rte 3 çocuk derken bunun muhatabı sadece Türkler aslında. Çünkü Kürtler zaten baya yapıyorlar yani, rte'nin 3 demesi onlar için bişey ifade etmiyor 5-10 dururken.. Yani rte Türklerin nüfusunu artırmaya çalışıyor bir yerde.
Tabii tabii çok benzerler birbirine Trabzonlular ve Araplar.
Hamsili pilav, kuymak, Laz Böreği aslında Arap yemekleri mesela.
Tipleri de aynı bu kadar olur.![]()
ellerimizle yaptığımız hamsili pilav resmi koyayım.
![]()
Bi arkadas uzungolun beton yigini oldugunu soylemis.ayda bir gidiyoruz oyle bir betonlasma gormedik.yapil an otellerin hepsi ahsap kaplama.dogalliga aykırı degil.turist felan yok diyosunuz kalkin gelin kalkin gezinde turist olun kalabalik gorunun.biz trabzonda araplari sevmiyoruz evet ama esnaf kazaniyor.gozumuzude rahatsiz etmiyorlar acik sacik olmalarindan iyidir...
sinir oldumTrabzon ve Arap Kültürü benzerliği
Şehir kurduklarında giremeyeceksiniz orayabizim bu tarafta bir Arap Şeyhi yer aldı, almaya devam ediyor o yüzden köyü tahliye ediyorlardı, son zamanlarda gitmedim belki o arada boşaltılmıştır bile, artık özel mülkü oldu orası, Eşleriyle yaşayacakmış, etrafında yerli halkı istemiyormuş, adam koca sahil kenarını aldı, güzelim yerin sefasını sürecek
Aynısını Trabzon'da da yaparlar, duyarız birkaç sene sonra.
Bu fotograf yazdan kalma.ayni uzungole mi gidiyoruz acaba?üstelik son yillarda golun sag tarafida duzenlendin ahsap.korkuluklar ve ve gole inen yine ahsap balkonlar yapildi. Biz memnunuz uzungolden siz bilirsiniz:) sirf camur aticam.diyede bu yapilmaz yani. Biz gurculerden rahatsiz degiliz.abartili donulup bakilacak bu ne hal.denilecek olani gormedim. Trabzonda acik bayan yok mu cok var ama hepsi nerde ne giyilcek bilir ve rahatsizlik cermez goz yormaz. Trabzonda gayet iyi yol katediyo siz merak etmeyin:) turiste bagli degil bizim ilerleyisimiz.birde sehrin girisinde makyajli siteler demissiniz cok guldum.ilk once sizi boztepe ye davet ediyorum ikinci trabzonu gorun diye.ardindan pelitliye gecin ordaki sayisiz siteyi ve rezidanslari bir gezin,universite cikisindaki konaklara gidin villalari ce siteleri bir gorun.sonra bide yomraya gidin.yomra baya zamaninizi alir zaten :):):):) ha bide trabzondan.cikarken akcabata gidin yukarilarina.cikin az.biraz daha.makyajli ev gorursunuz.trabzonlular cok seviyomus makyaji diyceksiniz.oyle iki yer gezmekle trabzonu sinirlandiramazsiniz. Daha sayilcak cok yer var gelin gezin gorun :)Bir trabzonlu prototipi de sizin gibi olmasin yahu.Beni hic yaniltmiyorsunuz.
Henuz daha bu kadar revacta degilken giderdik.En son gittigimde ne haldeydi ben de gordum yani.Birazcik yerel haberlere,gazetelere goz atmaniz gerekiyor.
Son cumleye bak zaten..Aman ege,akdenize ayak basmayin malum acik sacik turistler var kal gelmesin size.Gerci gurculerden alisik degilmisiniz.Smdi niye farkli agiz kullaniyorsunuz bilemedim.
Su zihniyet surdugu muddetce Trabzon zerre yol kat edemez.Anca sehrin girisinde 3-5km makyajli siteler,bir uzun sokak,bir forum bu mantaliteye yeter de artar bile.
Bu fotograf yazdan kalma.ayni uzungole mi gidiyoruz acaba?üstelik son yillarda golun sag tarafida duzenlendin ahsap.korkuluklar ve ve gole inen yine ahsap balkonlar yapildi. Biz memnunuz uzungolden siz bilirsiniz:) sirf camur aticam.diyede bu yapilmaz yani. Biz gurculerden rahatsiz degiliz.abartili donulup bakilacak bu ne hal.denilecek olani gormedim. Trabzonda acik bayan yok mu cok var ama hepsi nerde ne giyilcek bilir ve rahatsizlik cermez goz yormaz. Trabzonda gayet iyi yol katediyo siz merak etmeyin:) turiste bagli degil bizim ilerleyisimiz.birde sehrin girisinde makyajli siteler demissiniz cok guldum.ilk once sizi boztepe ye davet ediyorum ikinci trabzonu gorun diye.ardindan pelitliye gecin ordaki sayisiz siteyi ve rezidanslari bir gezin,universite cikisindaki konaklara gidin villalari ce siteleri bir gorun.sonra bide yomraya gidin.yomra baya zamaninizi alir zaten :):):):) ha bide trabzondan.cikarken akcabata gidin yukarilarina.cikin az.biraz daha.makyajli ev gorursunuz.trabzonlular cok seviyomus makyaji diyceksiniz.oyle iki yer gezmekle trabzonu sinirlandiramazsiniz. Daha sayilcak cok yer var gelin gezin gorun :)