Lg ve perwoll uyumlu değil bunu anlıyoruz yani.Ama Rinso Sıvı kullandım ondan sonra da,durum değişmedi.Birazdan markete gidip toz deterjan alacağım.Aynı çamaşırları kimbilir laçıncı kez yıkayacağım.Çok umutlu değilim yine ama...
Bende Samsung çok istemiştim,yeni çıktığı zamanlardıcordeliac Mağaza sahibi Buzdolabını Samsung Çamaşır makinesinde Lg önerdi,anlata anlata bitiremedi.Şimdiye kadar bende öve öve bitiremezdim...
Yıkanırken bakıyirum,durulanmıyir mu acaba diye,gayet normal güzel çalışıyor.Sorun kıyafetlerde mi? Makine iyi ama bunlar üzerinden gitmedikten sonra nasıl iyi diyebilirim diye düşünmekten,araştırmaktan yedim kafayı...
Tüy toplama aparatlarını düşünmeye başladım aynı zamanda ama hangi birini yapacağım.Koskoca nevresimler,havlular,çamaşırlar...
Ben ne kadar tiftikliyor çamaşırları merak ettim, fotoğraf atabilir misin? Tambura takılıyor diyeceğim ama. Bak bu benim yeni yıkanmış ama kurutma yaptirmadigim bir pantolonun kumaş örneği. Kurutma yapınca jilet gibi oluyor. Işıkta cektim bilerek. Bu azalmış hali bir de.
Ben fotoğraf yükleyemedim yaa,boyut büyük diyor.Zaten badiyi alıp serip resmini çekeyim derken telefonunda tabletinde üstü toz doldu.O uçuşanlarıda yakalayıp çekebilmek isterdim.Ama sizinkinde de baya varmış...
LG lerden mi kaynaklanıyor acaba dedirtti şimdi bana.Sadece perwoll kullanmaktan olsa diğer kullanıcılar da gayet memnun.Ki ben öncedende kullanmıştım siyahını narinini...
Kurutma makinesi de alsınlar diye yeni nesil makinelerde böyle mi yapıyorlar acaba diye düşünmeden edemedim bir an nedense. Makineyi hâlen kötülemek istemiyorum farkındaysan.
Evet farkettim
Bende bi makineye kızıyorum,servis çağırıcam,gerekli tüm temizliği yaptım,birşey bulamayacaklar diyorum.Suyu ısıtmasa tamam,sıkmasa ramam,boşaltmasa tamam...
Toplu şikayet mi etsek diyeceğim,sadece ben rahatsız mışım gibi geliyor.Sende yine kurutuyorsun...
Bi markete girip isteyin verirler aman aman bisey degil herkesin cope attigi sey ama ise yariyor isteEeveeett,dün koçtaşa gidip toz toplama aparatıişte cağım diyerek evden çıktık.Eşim önce haramiderede ki eskıdji ye uğrayalım dedi,bulaşık makinesi bskalım diye.Orada lg yetkili satış bayii ne girip sorunumu anlattım.Nerden aldınız ithalatçıysa sorun olabiliyor dedi.Sirkeciden dedim,dogubank mı falan derken orda aktürk var yetkili dedi,d edim ben ordan aldım.Cem bey vardı dedim.Aaa,gelin bakın Cem bey burda dedi :) Çok şaşırdım.Ona anlattım,yazılımla ilgili bir hata olabilir dedi,servisi çağırın,yazılımı kontrol etsinler dedi... Çokta olabilecek birşey gibi gelmedi ama...
Neyse ben omo aldım toz,ve calgon la birlikte yeni alınan birkaç şeyle birlikte sentetikte eski tozlulardan attım 3-5 tane.Kurumadan belli olmaz ama şimdi eski çamaşırları yıkıyorum bakalım...
Şu çuvalı da eşime bir sorayım bulabilirse onu da deneyeyim bari...
Eeveeett,dün koçtaşa gidip toz toplama aparatı alacağım diyerek evden çıktık.Eşim önce haramiderede ki eskıdji ye uğrayalım dedi,bulaşık makinesi bskalım diye.Orada lg yetkili satış bayii ne girip sorunumu anlattım.Nerden aldınız ithalatçıysa sorun olabiliyor dedi.Sirkeciden dedim,dogubank mı falan derken orda aktürk var yetkili dedi,d edim ben ordan aldım.Cem bey vardı dedim.Aaa,gelin bakın Cem bey burda dedi :) Çok şaşırdım.Ona anlattım,yazılımla ilgili bir hata olabilir dedi,servisi çağırın,yazılımı kontrol etsinler dedi... Çokta olabilecek birşey gibi gelmedi ama...
Neyse ben omo aldım toz,ve calgon la birlikte yeni alınan birkaç şeyle birlikte sentetikte eski tozlulardan attım 3-5 tane.Kurumadan belli olmaz ama şimdi eski çamaşırları yıkıyorum bakalım...
Şu çuvalı da eşime bir sorayım bulabilirse onu da deneyeyim bari...
Canım sen problemi çözebildin mi ne yaptın? Ben teknik servisle konuştum. Sıvı deterjan erken çözülüp arındığı için, makinelerin yıkama performansı toz deterjanı çözündürmeye endeksli olduğundan sıvıyla yıkandığı zaman çamaşırların yıpranabildiğini söyledi.
Toz deterjana geçtim. Çamaşırlarda sertlik oluşmasın diye kireç topu aldım. Sonuç? Sıfır toz. Umarım sen de çözebilirsin. Bilgilendireyim dedim.
cordeliac Dün servis geldi,makinenizde hiç bir sorun yok.Kireç var,onun için bir kimyasal var,isterseniz döküp çalıştıralım dedi.Birde su girişine takılan filtre ile kireç önlenebilir,oda 80 lira dedi...
Hangi programı kullandığımı sordu,pamuklu dedim.Pamuklu programını çok önermiyoruz dedi.Renki ve siyahlar için sentetik,beyazlar beyaz programında dedi.Sıvıda kullanabilirsiniz ama deterjanı normalde ne kadar koyuyorsunuz diye de sordu.Deterjan kutusundaki ölçekle gösterdim,o bile çokmuş.1 çay bardağının yarısınında yarısı kadar olmalıymışEşim ben olmadığım zamanlarda deterjan gözünün ikisinde dolduruyormuş,bunuda öğrenmiş oldum bu arada...
O kimyasal dediği tozu döktü ve beyaz programında çalıştırdı.Bir mucize bekledim,bugün çamaşır attım ama sonuç aynı.İşin kötü tarafı,eşim gördüğü halde belki benim çıldırışıma engel olmak için abartıyorsun diyor.Dalga konusu oldum,herkes durduk yere pimpiriklendiğimi düşünüyor.Böyle olunca kendimi delirecek gibi hissediyorum...
Çamaşır makinesinin beyaz programı yoksa ya? Benim yok.
Kireç ne alaka ayrıca? Çok kireçsiz su da yıpratıyor çamaşırları. O manyetik musluk girişlerinin hiçbir faydası yok. Çok kireçlenme olsa tambur lastiklerinde görürdün zaten. Çok saçma bir bahane gibi geldi.
Ben toz deterjanı geçince çözüldü. Kireç topu var diye çok az atıyorum zaten.
Eşin de maaşallah! Çamaşırların canına okumuş.
Başka insanlara problem gibi gelmeyebilir. Ben de gösterdiğim zaman problem etmeyenler olmuştu. Benim eşim pantolondaki tozu, güneş eskimesini kendi fark ediyor.
Sentetik programa katılıyorum ayrıca. Daha iyi sonuç veriyor, bir de ütü istemeyen program.
Birkaç yıkama daha bekle. Etkisini göstermezse kurtul o makineden kurutmalıya geç. Limon tuzu koyup çalıştırsan sen de aynı sonucu alırsın keza. Boşuna gelmişler resmen.
cordeliac senin sorununun çözülmüş olması gerçekten büyük şans olmuş...
Yine servis çağırdım,bugün geleceklerdi ama yine beni servisten arayıp makineyi alalım temizliğini yapalım ama rulman değişimi olacağı için 350 lira dedi.Amaa,biz yapar getiririz,sorun yine devam ederse artık yapacağımız birşey yok dedi.Yani 350 lira boşa gidecek ve makineyide çöpe atacağız gibi bir durum...
Çok sinirliyim...
Kuzucuğum bildirimlerin arasında yeni gördüm ben bunu. Özür.
Hiç verme o parayı çözülmeyecek çünkü.
Makinemde kireç topu olduğu halde az önce çamaşır atarken lastiğin kireçlendiğini görüp şok oldum. 1 senelik bile değil henüz. Lastiğinde varsa içi nasıldır düşünemiyorum. Hem de kireç topuyla!
Bence bu makinelerin tambur çevirme standartları Türklere göre değil. Farkındaysan birden fazla tambur çevirme şekli var. Sürekli dönmüyor. Çamaşırları çarpıyor falan bir şeyler yapıyor.
Şu an bebeğin masrafları olmasa, ekstra maliyet olmasa koymuştum ikinci el sitelerine. Öyle sinir oldum. Imkanın varsa kurtul o makineden. Doğumdan sonra benim de ilk işim bu olacak kesinlikle.
Çok fazla çamaşır atıyor olabilirmisin acaba makinaya. Bazen bende de oluyor ama çok çamalır tıkıştırınca oluyor farkındayımBenim için büyük dert olduğu için buraya açıyorum...
Yıllar yıllar önce de benzer bir konu açılmış ama yazanlar aktif değil.Birde buradan derdime derman birileri çıkar umuduyla yazıyorum...
Çamaşırlarım 1 aydır (yani benim farkettiğim 1 ay) tozlu çıkıyor makineden.Kuruduklerında elimi çamaşıra atmamla birlikte toz bulutu yükseliyor.Siyah çamaşırlarda daha net belli,makinadan çıkınca üzerindeki kılı tüyü görebiliyorum.Haliyle kuruyunca olduğu gibi kalkıyorlar.Ve de o kadar çırpmama,silkelememe,koli bandıyla temizlememe rağmen bitmiyorlar.Kollarım ağrıyor artık,makineye atmadanda banyoda çırpıyorum,yerler simsiyah oluyor.Bir çamaşırı 3 kez yıkadım,artık çamaşır makinesini,çamaşırları ve kendimi camdan aşağı atmak istiyorum
1-Sıvı deterjan kullanıyorum
2-Filtreye baktım sorun yok
3-Makineyi sirke ve limon tuzuyla boş 95 derecede çalıştırdım,hortumuda dışarı çıkarıp küvete bıraktımki kiri pisliği varsa göreyim diye,abartılacak kadar çıkmadı
4-Temizleme tabletiyle çalıştırdım
5-Ve hatta gider hortumundan su boşaltıp filtreden akıttım,bunu hangi mantıkla yaptım,nerden aklıma geldi de yaptım,düşünün ne kadar kafayı yediğimi...
Herkes bu kadara pimpirik olma,toz her zaman her yerde olur diyor,anlatamıyorum bir türlü.Bu beni daha da yoruyor.Dün komşumun birine gösterdim de,ancak kabullendi...
Servisi çağırdım,servis yetkiliside tam olarak sorunu öğreneyim,belki sizin yapacağınız bir şeydir temizlikle halledilir,boşyere servis ücreti vermeyin diye aradı.Anlattım,o da şaşırdı,enteresan,ilginç,olmaması lazım diye yorumladı.isterseniz alıp inceleyip bakım ve temizliğini yapalım dedi,220 tl oda.Yok dedim o zaman şimdilik kalsın.Çünkü adamın dediği herşeyi fazlasıyla yaptım ben,temizlik açısından...
Birde lastikle o tamburmudur kazan mıdır onun arasında bir çember var,onun etrafıda fazla olmasa da sanki katılaşmış mendil kalıntısı gibi birşey vardı,hah dedim, sorun bu,temizledim,dediğim gibi boş çalıştırdım.Çamaşırı ekstra durulamayla yıkadım,üstüne tekrar durulama sıkma,hatta ekstra durulamayla durulattım yine.
Ama YOK YOK YOK.Yine aynı
Nefret ettim,çamaşır görmek istemiyorum ama her yer çamaşır...
Birşey söyleyin banaa
Çok fazla çamaşır atıyor olabilirmisin acaba makinaya. Bazen bende de oluyor ama çok çamalır tıkıştırınca oluyor farkındayım