Bazı bayanlar içinde yün vb. şeyler yıkıyor öyle birşey olmuş olabilir mi yada içine peçete falan mı kaçtı acaba. Makineden çıkar çıkmaz mı tozlu oluyor kuruyunca mı tozlu oluyor?
Çamaşırları makineye atmadan önce silkeleyince yerlerin siyah olması enteresan. Mesela hiç dikkatinizi çektimi en çok hangi kıyafette toz döküyor? Belki kumaşın özelliğidir.
Sırf bu havı, tüyü, kılı topladığı için kurutma makinesi kullanıyorum.
Birde toza karşı alerjim var benim...
Ama tek çözüm bu olmamalı.Bu zamana kadar yoktu böyle birşey,ki bunca insan da normal kullanıyor yani...
Benim de öyleydi canım. Kağıt, peçete vb. bir şey olmadığı halde, sürekli toz kusuyordu çamaşırlar resmen. Havluları attıktan sonra dahi makineyi boş çalıştırırdım ki tozları kalmasın.
Makine yeni diye dediler, 1 sene olacak neredeyse hâlen geçmedi. Nedense sıvı deterjan kullananlarda bu sorunu görüyorum ben hep. Kumaşın dokusunu yumuşattığından mıdır nedir bilemedim. Çamaşırlar toza meyilli hale geliyor. Ben de sıvı deterjan kullanıyorum. Toz deterjan çamaşırı sertleştiriyor ve arınmıyor gibi geliyor bana.
Bir de yünlü olmasa dahi bazı kumasların yapısı elektriklenerek toz toplamaya müsait. Saç kılları dahi yapışıyor üzerine.
Düşün eşimin sert keten pantolonları dahi tozlu çıkardı. Fırçayla süpürürdüm üzerini o derece. Benim makine kendinden kurutmalı. Hiç kullanmıyordum. Sonra bir yerde kurutma makinesi toz topluyor diye okuyunca, denedim. Sıfır tüy/toz. Düşük devirde kurutuyorum, ütülü gibi çıkıyor hattâ.
Annemin evindeki makinesi eskidir. Hayatta değiştirmez. Ne toz, ne kıl. Aynı miktarda yumuşatıcı koyarız. Onunkiler daha güzel kokar. Ne varsa eskilerde var gerçekten.
Bir de çok toz yapanları birlikte ve sentetik programda yıkamayı dene. Bir nebze faydası oluyor.
İnanır mısın bende şimdi diyordum ki toz deterjan kullanırken bundan iyiydi sanki,geri toz deterjan mı alıp denesem diyordum...
Sentetik değilde elde yıkama/yünlüler de dahi yıkadım.Sentetik programını denemedim hiç.Nevresimleride yorgan programında yıkadım...
Hangi makineyi kullanıyorsunuz?
Ben de perwoll kullanırken sürekli tozlu çıkıyordu çamaşırlar, hele siyahlar. Toz deterjana geçtim düzeldi
Canım işte o elde yıkama ve yorgan programı en büyük hatalardan biri. Ben de hep narin programda yıkardım.
O programlar daha fazla su alır ve daha az tambur çevirir. Suda bekletme süresi daha fazladır. Su da bekleyen çamaşırların da dokuları genişler haliyle.
Benim makinem Lg. 8 kilo yıkama, 4 kilo kurutma kapasiteli. Ben bekarken de her şeyim Lg idi. Hiç sorun yaşamadım, evlenince de Lg aldım. Eskiye nazaran toz olayı daha az olsa da çok memnunum. Kurutma makinesi buruşturur yargisiyla hiç kullanmazdim ama bu tam tersi ütülü çıkartıyor resmen. Bir de tamburu tek yönde çalışmıyor. Sentetik programda çarpa çarpa yıkadığı için siyahları ona atıyorum. Hiç toz deterjan kullanmadım, onda belki daha iyi olur. Narinleri de bebek programında yıkıyorum artık. Onda hem düşük hızda biraz daha fazla çeviriyor, hem de çamaşır yapısı bozulmuyor.
Annem bu arada beyazlar için Alo kar çiçeği, renkliler için de aynı markanın renkli deterjanını kullanır. Hem mis gibi kokar, hem de o beyazlari sakız gibi olur hep. Ben de toz alırsam, Bunu deneyeceğim.
Makina için yapacak bir şey yoksa kurutma makinası alın.
Toz bırakmaz.
Benim makinemde Lg.O kadar memnundum ki,nazar değdirdim sonunda.Yok koskoca battaniyem sığıyor,yorganım sığıyor.Al sana şimdi.Çamaşırlar dağ gibi oldu,hiç yıkayasım yok.Yıkananları katlayasım yok,toz çünkü...
Gideyim toz deterjan alayım bari.Ve sentetikte deneyeyim birde...
Keşke bende kurutmalı alsaydım.Bunu verip kurutmalısından alabilir miyim acaba
İşin kötüsü bulaşık makinemde bozuldu 1 aydır.Motorumu yandı nedir.O olmasaydı kurutma makinesi almayı düşünürdüm.Ki bazen boşver bulaşık makinesini,kurutma makinesi al diyorum...
Onların da ücretleri hakkında,kullanımı hakkında hic bir bilgim yok...
Muhtemelen sıvı deterjandan kaynaklıdır, benim makinem de LG Perwoll siyahta özellikle inanılmaz toz oluyor. Kullanan diğer arkadaşlar da aynı şeyi söyledi, deterjanı değiştirip deneyin sorun çözülecektir diye düşünüyorum.Ciddi olamazsınııızzzKoalina ...
Bende perwoll kullandım.Ve hatta onu kullanırken nedendir bilinmez acayip midem bulandı.Kokusu demir kokusu gibiydi çamaşırların.Hatta bu sebepten şikayet yazmıştım.
Sonrasında da rinso sıvıya devam ettim...