- 9 Haziran 2019
- 8.048
- 31.254
- 498
- Konu Sahibi HayatSevinceGuzel
Herkese hayırlı akşamlar :)
İlk defa katıldığım yarışmaya ilk defa denediğim bir çorbayla başlığımı açıyorum :)
Toyga çorbasının birkaç farklı yapılışı var esasında, şuan benim yaptığım Hatay yöresine ait olan türü :)
Ben tavuklusunu bilirim ama bunu da çok beğenerek yedik :) Hatam olduysa şimdiden affola :)
MALZEMELER :
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 su bardağı yarma/dövme
● 1 su bardağı süzme yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 7-8 su bardağı soğuk su
● 1,5 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN :
● 3 yemek kaşığı tereyağı
● 2 çay kaşığı nane
● 2 çay kaşığı pul biber
*Ben yanlışlıkla malzemelerin olduğu fotoğrafı silmişim sanırım, bulamıyorum Fotoğrafların çoğunda koyduğum malzemeler var ama.
Şimdi yapım aşamasına geçelim → → →
■ Nohutlarımızı bir gece önceden sıcak suya ıslatıyoruz.
■ Ertesi gün ısladığımız nohutları haşlıyoruz. ( Ben biraz geç saatte ıslamıştım o yüzden haşlamasını düdüklü tencerede yaptım. )
■Haşlanan nohutlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
■Ardından bir tencereye unumuzu, yoğurdumuzu, yumurta sarımızı ve 1 su bardağı suyumuzu koyup güzelce çırpıyoruz.
■ Kalan suyu da ilave ederek tenceremizi ocağa alıyoruz.
■ Yarmamızı ilave edip ocağın altını açıyoruz. ( İsterseniz yarmanızı yumuşaması için bir gece önceden sıcak suda ıslatabilirsiniz yada haşlayabilirsiniz, benim elimde olan çok ince taneli olduğu için pişmesinde sorun olmadı. )
■ Koyulaşana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz. ( Eğer çok koyu olursa göz kararı sıcak su ilave edilebilir. )
■ Yaklaşık 15 dakika geçip kaynadıktan sonra ( yarmalar pişince ) nohut ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
✿ Tuz, çorbamız kaynadıktan sonra ilave edilmeli ki yoğurt kesilmesin.
■ Yaklaşık 15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Sosunu yaparken → → →
■ Tereyağı eritip önce pul biberi sonra naneyi ilave ediyoruz.
Sunum için : Tercihinize göre isterseniz tencerenize sosun tamamını döküp servis edebilirsiniz yada çorbanızı tek tek kaselere alıp sosunu öyle dökebilirsiniz.
VE SUNUUM ♧♧
Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsuunnn ♥ ♥ ♥
İlk defa katıldığım yarışmaya ilk defa denediğim bir çorbayla başlığımı açıyorum :)
Toyga çorbasının birkaç farklı yapılışı var esasında, şuan benim yaptığım Hatay yöresine ait olan türü :)
Ben tavuklusunu bilirim ama bunu da çok beğenerek yedik :) Hatam olduysa şimdiden affola :)
MALZEMELER :
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 su bardağı yarma/dövme
● 1 su bardağı süzme yoğurt
● 1 yumurtanın sarısı
● 2 yemek kaşığı un
● 7-8 su bardağı soğuk su
● 1,5 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN :
● 3 yemek kaşığı tereyağı
● 2 çay kaşığı nane
● 2 çay kaşığı pul biber
*Ben yanlışlıkla malzemelerin olduğu fotoğrafı silmişim sanırım, bulamıyorum Fotoğrafların çoğunda koyduğum malzemeler var ama.
Şimdi yapım aşamasına geçelim → → →
■ Nohutlarımızı bir gece önceden sıcak suya ıslatıyoruz.
■ Ertesi gün ısladığımız nohutları haşlıyoruz. ( Ben biraz geç saatte ıslamıştım o yüzden haşlamasını düdüklü tencerede yaptım. )
■Haşlanan nohutlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
■Ardından bir tencereye unumuzu, yoğurdumuzu, yumurta sarımızı ve 1 su bardağı suyumuzu koyup güzelce çırpıyoruz.
■ Kalan suyu da ilave ederek tenceremizi ocağa alıyoruz.
■ Yarmamızı ilave edip ocağın altını açıyoruz. ( İsterseniz yarmanızı yumuşaması için bir gece önceden sıcak suda ıslatabilirsiniz yada haşlayabilirsiniz, benim elimde olan çok ince taneli olduğu için pişmesinde sorun olmadı. )
■ Koyulaşana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz. ( Eğer çok koyu olursa göz kararı sıcak su ilave edilebilir. )
■ Yaklaşık 15 dakika geçip kaynadıktan sonra ( yarmalar pişince ) nohut ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
✿ Tuz, çorbamız kaynadıktan sonra ilave edilmeli ki yoğurt kesilmesin.
■ Yaklaşık 15 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Sosunu yaparken → → →
■ Tereyağı eritip önce pul biberi sonra naneyi ilave ediyoruz.
Sunum için : Tercihinize göre isterseniz tencerenize sosun tamamını döküp servis edebilirsiniz yada çorbanızı tek tek kaselere alıp sosunu öyle dökebilirsiniz.
VE SUNUUM ♧♧
Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsuunnn ♥ ♥ ♥
Son düzenleme: