Hamur İşleri Tost ekmekli Pizza(Resimli)

Freegril

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
1.727
23
Tost ekmekli Pizza
Benim surekli yaptigim bir tariftir sizlerlede paylasmak istedim.

9 adet tost ekmeği
yarim kangal sucuk
4-5 adet küçük yada 2-3 adet büyük sosis
2 çorba kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
150-200 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı margarin (ayçiçek yağı da konulabilir)
Birkaç sap maydanoz
Tuz, az karabiber,kırmızi biber

Once içine konulacak olan malzemeleri hazırliyoruz.Bunun için öncelikle sucuğumuzu (olmak zorunda değil) sadece sosis ya da salam da konulabilir.öncelikle dilimlere böleriz, ardından da bu dilimleri dörde bölerek hem küçülmesini hem de daha güzel gözükmesini sağlarız. Ardından da sosisleri çok ince ya da çok kalın olmayacak bir şekilde dilimleriz. Içine başka sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz,
Ardından kaşarımızı rendeleriz. Artık rendelenmiş kaşarımız da hazırdır.
Ilk once yumurtaları derince bir kaseye konularak çırpıyoruz. Bu çırpılmış yumurtaların içine biraz yoğurt (miktarı yukarıda yazıyor) konulur ve çırpmaya devam edilir. Ardından bu karışıma bir parça da margarin konur ki kıvamı ve tadı daha iyi olsun (sıvı yağ da kullanılabilir.)
Tuz, acı ve baharat seven arkadaşlarımız varsa istedikleri ölçüde bu karışıma katabilirler.sonrada maydanoz bu karışımın içine katılır.
Ardından rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini ekler ve karıştırırız. Sonra ana malzemeleride koyar karistiririz.Hazırlamış olduğumuz karışımı tost ekmeklerinin üzerine sürer ve tepsiye yerleştiririz.
Artık ısınmış olan fırınımıza bu tepsiyi sürer ve süreyi 5-6 dakikaya ayarlarız. Süreyi kendi ayarlamak isteyenler saate ya da ekmeklerin rengine bakarak da kolayca pişip pişmediğini anlayabilirler. 5 dakika kadar sonra üzeri nar gibi kızaran ekmeklerimiz servise hazırdır.

tost.png

[URL=http://g.imageshack (alintidir)

Son düzenleme:
ay süper ve deyisik fikir
ne yalan söyliim 40yil düsünsem aklima gelmezdi
ellerine emegine saglik
paylasimin icin tsklera.s.

ellerine sağlık tatlım canım çekti şahane görünüyorlar
Ben çat kapı misafir gelirse yapıyorum genelde bunu
Kolay ve kurtarıcı ama çok lezettli oluyorlar

oyyy nasılda canım çekti,üşşenmesem kalkıp yapardım..ellerine sağlıkss:icecream:

Sagolun kizlar mutlaka deneyin hem kolay hem cok lezzetli oluyor.Bilhassa kahvaltiya arkadaslariniz gelecekse onlar kapidan iceri girince verin firina hem mis gibi koksun hemde sicak sicak yesinler.Afiyet olsun.

teşekkürler çok güzel açiklama olmuş:)

X