• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet Eğitimi Ama Nasıl? Sorarak Mı, Saatli Yaptırarak Mı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Başlayalı üç hafta doldu bugün dördüncü haftaya girdik. Hala kakasını kiloduna yapıyor. Sanırım bu konuda henüz hazır değil. Çişini de söylemiyor. Ara-sıra söylediği oluyor gerçi ama ben götürüp yaptırmasam altına yapıyor. Bir ay zaman verdim, bu hafta öğrenir mi ki ne?
Dün çok komik birşey oldu. Dışardaydık, piknik yapıyorduk. Yanıma meşhur deodorant kutumuzu almıştım çiş yaptırırım diye. Genelde yarısını bile doldurmuyor. Ama öğle uykusundan kalktığı için olsa gerek fazla çişi gelmiş. Ben deodorant kutusunu tutuyorum, o yapıyor, ben tutuyorum, o yapıyor. Babamız da başımızda bekliyor. Kutudan artık doluyorum sesleri geliyor. Biz heyecanla ha bitti ha bitecek diye bekliyoruz. Babası en sonunda dayanamadı, dur oğlum, yapma yapma falan diyor. Ama duran kim :) Doldu taştı, ben hayretler içindeyim tabi. Bu kadar çişi nasıl tutmuş, saklamış bu çocuk diye :) Neyse sonra temizliğimizi yaptık ama bu da hoş bir anı olarak kaldı.

selam kızlar.oğlum 25 aylık.bende 2-3 gündür uğraşıyorum.lazımlığa oturmak istemiyor.bi şekilde kandırıp oturttuğumda aradan yarım saatte geçse bişey yapmıyor kalkıp etrafa yapıyor.değişik yollar denedim ama olmuyo napmalıyım

Aynı sorun bizdede var kabızlığını tedavi etmeye çalışıyorum şimdi o nedenle hiç zorlamıyorum kakayı altına yapmasına öncelikle korkulacak birşey olmadığını görsün kabızlığı geçsin istiyorum yoksa kısır döngüye giriyor korku kabızlığı kabızlıkda korkuyu tetikliyor haliyle canı acıyor kakayı yaparken

Ewet aynen dediğiniz gibi önce kabızlıgını düzelttik.

3 gündür kakasınıda söylüyo..Yaptıkça çiçege kuşa buluta güneşe artık aklınıza gelebilecek hertürlü şeye benzetmeye yapıorum onun da çok hoşuna gidiyo hatta çiçege benzettiklerime hayır o güneştiiii dediği bile oluyo, çok komik oluyo bu halleri..

Allah tüm annelere sabır versin..Kızmadan bağırmadan korkutmadan bunun üstesinden gelebilirsiniz..

Ewet aynen dediğiniz gibi önce kabızlıgını düzelttik.

3 gündür kakasınıda söylüyo..Yaptıkça çiçege kuşa buluta güneşe artık aklınıza gelebilecek hertürlü şeye benzetmeye yapıorum onun da çok hoşuna gidiyo hatta çiçege benzettiklerime hayır o güneştiiii dediği bile oluyo, çok komik oluyo bu halleri..

Allah tüm annelere sabır versin..Kızmadan bağırmadan korkutmadan bunun üstesinden gelebilirsiniz..

Maşallah kuzucuğuna canım. Darısı bizimkilerin başına. Bizimki hala kiloduna yapıyor :(

Ya arkadaşlar sanırım ben artık dayanamıyorum. Bir ay oldu ve bir gelişme yok gibi. Az önce yere yaptı yine ve ben acaba daha fazla yıpranmadan ve yıpratmadan ara mı versem diyorum. Bi de tatile kayınvalidemlere gidiyoruz yarın. Ve onlarda çok titiz. Bize gelince bez bağlarsın diyorlar..............

Fazla düşünmeden beze döndük biz. Arada açıp tuvalete de yaptırdım ama canı istediyse. Hatta sabahleyin kendisi bezini açıp tuvalete yaptı beni görünce :) Öğlenleyin ise iki defa bezine yaptı ve ben yer-halı-koltuk silmekten yırttım. Artık mürekkep kokusunu bile çiş kokusu zannediyorum. İçim kalktı. Öğleden sonra çişini yaptırıp bahçeye çıkardım bezsiz ve orada da bir saat içinde yine yaptı. Yani ilk günkü gibi. Ben bu duruma bir anlam veremiyorum. Geceleri yataklar eskisinden beter batıyor. Siz kiraz yedirince daha mı çok tuvalete çıkıyorlar? İki gündür böyleyiz. Hele dün ben farkettim o uyanmadı bile. Sanırım en iyisini yaptım beze dönmekle. 4 ay sonra üç yaşını bitirecek ama demek ki hazır değilmiş. Ramazandan sonra yine başlamayı düşünüyorum. Ama bu arada kayınvalidemlerde görümcemin oğlu da olacak, belki ona özenir diye de düşünmüyor değilim. Bakalım nolcak. Döndüğümde yazarım. Kimse okumasa da hıh.:33:

Fazla düşünmeden beze döndük biz. Arada açıp tuvalete de yaptırdım ama canı istediyse. Hatta sabahleyin kendisi bezini açıp tuvalete yaptı beni görünce :) Öğlenleyin ise iki defa bezine yaptı ve ben yer-halı-koltuk silmekten yırttım. Artık mürekkep kokusunu bile çiş kokusu zannediyorum. İçim kalktı. Öğleden sonra çişini yaptırıp bahçeye çıkardım bezsiz ve orada da bir saat içinde yine yaptı. Yani ilk günkü gibi. Ben bu duruma bir anlam veremiyorum. Geceleri yataklar eskisinden beter batıyor. Siz kiraz yedirince daha mı çok tuvalete çıkıyorlar? İki gündür böyleyiz. Hele dün ben farkettim o uyanmadı bile. Sanırım en iyisini yaptım beze dönmekle. 4 ay sonra üç yaşını bitirecek ama demek ki hazır değilmiş. Ramazandan sonra yine başlamayı düşünüyorum. Ama bu arada kayınvalidemlerde görümcemin oğlu da olacak, belki ona özenir diye de düşünmüyor değilim. Bakalım nolcak. Döndüğümde yazarım. Kimse okumasa da hıh.:33:

Kiraz bahsi geçince yazmak istedim.
İdrar söktürüyor evet.Kabızlığı da önlüyor.Gazetede geçen gün okumuştum..

Son düzenleme:

slm kolay gelsin... ben kızımın wc eğitimini vermiş biri olarak okudum ve size tavsiyem kesinlikle vazgeçmeyin.bu tür başlangıçlar ve sonunda hüsranla yarıda kesmeler çocuğunuzun wc eğitiminiş dahada uzatır.anlattıklarınızdan çok bezdiğiniz belli.ama lütfen sabırlı olun.
benim kızım çok tembeldi ve wc dende korkuyordu.ben alaturka wcde alıştırmaya başladım.çünkü heryerde alafranga olanı yok.olan yerlerde çok hijyen değildir diye.
önce reddetti.onu aldım yanıma wc de giyebileceği terlik almaya çıktım.bi taraftanda ona wc de hangi terliği giymek istersin çiçeklimi kelebeklimi kırmızım sarımı vs.nihayet kendi bi hevesle seçti.gelince büyük biri gibi artık seninde terliklerin var .sende büyüdün wc de yapabilirsin dedim.tabi terlikleri hemen giydi böylece wc korkumuz bitti.sıra geldi çişini söyletmeye.musluğu açtım bak çiş yapıyo dedim kapattım.kızımda bunu bi kaç kez tekrarladı.derken çişini yaptı.o gün hep wc de mekik dokuduk hep yaptı wc ye.kakasınıda önce minik minik yapıp bakıyordu.zorlanıyordu.neticede ilk ya.o gece bez bağlayıp yatırdım. o günden sonra geceleri bi damla bile kaçırmadı.sabah kalkar kalkmaz wc ye götürdüm hep.hep ben soruyordum.yok desede götürüyordum.haziranın 1 inde başladığım eğitimimde son noktada nereye vardığımı söyleyeyim.kızım uykudan uyanınca doğru wc nin önüne gidiyor.pantalonu ve kilodunu çıkarıyor.ışığı yakıp terlikleri giyiyor.ihtiyacını görüp suyunu döküyor. wc kağıdını alıp siliyor.çöpe atıp çıkıyor.banada onun ellerini yıkamak kalıyor.tabi kakasını yapınca çağırıyor.ben siliyorum,yıkıyorum. ilk denememde çok iyi sonuç aldım.benimkide başlarda1 kez kaçırdı , oyuna dalıp.hiç kızmadım.kaza oldu falan dedim.o zaman çok ağlamıştı niye ıslandım falan diye... ama başardımm..
alıştırmaya başlamışken pes etme.herkes hemen öğrenemez.kolay değil, ama sonrası çok rahat edersin.... kolay gelsin

bizde başladık ama yok tuvalete yapmıyor kızlar
tuvaleti gelince saklanıyor ikna ederek tuvalete götürüyorum bekliyor bekliyor kalkıyor
kabız olmasından korkuyorum tavsiye isti,yorum tuvalete nasıl yaptırıcam ben ramazan gelmeden halletmek istiyorum

dogdugundan berı kabızlık yasamayan kızım 2 gun tuvalet egitimini denedik diye kabız oldu resmen sabah sancıyla uyandı. Hic zorlamadım kızmadım ısrarcı olmadım. İstemedi diye hemen bıraktık ama neden oldu anlamadım. Birkac hafta sonra tekrar deniycez. İsimiz zor gibi gorunuyor:2:

dogdugundan berı kabızlık yasamayan kızım 2 gun tuvalet egitimini denedik diye kabız oldu resmen sabah sancıyla uyandı. Hic zorlamadım kızmadım ısrarcı olmadım. İstemedi diye hemen bıraktık ama neden oldu anlamadım. Birkac hafta sonra tekrar deniycez. İsimiz zor gibi gorunuyor:2:

evet işte benden bundan korkuyorum ne zaman bezi çıkarsak tuvalete götürmeye çalışsam ogün kaka yapmıyor ayrıca çişinide altına yaptıktan sonra habe rveriyor :(((((

Back