- 17 Temmuz 2018
- 4.047
- 18.740
Turkiye'de yasarken arastirma gorevlisiydim. Torpille girmedim ama lisanstan beri ayni hoca ile calisiyordum, lisans sonrasi gerekli puanlarimi yuksek tutup kadro acilinca basvurdum ve kabul aldim. Ama butun lisans boyunca hocanin arastirma projelerinde bursiyer olarak calistim, uluslararasi yayinlar cikardim, hocam da potansiyelimin farkindaydi ve destek oldu. Baska da herhangi bir bagim yoktu kendisiyle hoca-ogrenci iliskisi haric. Iki kisilik kadro acilmisti diger arkadas disaridan gelen biriydi. Bizim iceriden basvurup alinamayanlar olmustu o yuzden nispeten notr bir secim oldugunu soyleyebilirim.
Sunu diyebilirim ki akademik kadro acildiginda hocalar birbirleri ile yarisir kendi ogrencisini asistan olarak almak icin. Disaridan birinin alinmasi cok zordur cunku hali hazirda master/doktora yapan ogrencileri yeterli kadro olmuyor. Ki anlayabilirsiniz bu durumu sanirim cunku hocalar da calismasini bildikleri, ekip dinamiginin icinde olan kendi ogrencilerini almak istiyorlar eger kagit uzerinde ayni yeterlilige sahip iki aday varsa.
Esinizin hocasi destek olmuyor mu?
Sunu diyebilirim ki akademik kadro acildiginda hocalar birbirleri ile yarisir kendi ogrencisini asistan olarak almak icin. Disaridan birinin alinmasi cok zordur cunku hali hazirda master/doktora yapan ogrencileri yeterli kadro olmuyor. Ki anlayabilirsiniz bu durumu sanirim cunku hocalar da calismasini bildikleri, ekip dinamiginin icinde olan kendi ogrencilerini almak istiyorlar eger kagit uzerinde ayni yeterlilige sahip iki aday varsa.
Esinizin hocasi destek olmuyor mu?