Merhaba arkadaşlar benim derdime bi cvp veren olursa çok mutlu olucam ben 29 Kasım'da 30 haftalık bir erkek çocuğu dünyaya getirdim fakat doğduğu günden itibaren yoğun bakımdaydı ve 28 gün yoğun bakımda yaşadı vefat etti maalesef bu süre zarfında 3 kez topuk kanı değerinde kistik fibroz yüksek çıktı ter testi yapılacaktı fakat ömrü yetmedi çok ilaç tedavisi gördü beyin kanaması geçirdi yoğun bakımda kan değerleri allak bullaktı 5 6 kere trombosit kan verildi beyin kanamsından dolayı hidrosefali oluştu kafa büyümesi yani hergün bıngıldağından su çektiler yavrumun velasıl tekrar hamile kalmak istiyorum ama bu kistik fibroz varmıydı yokmuydu bilemiyoruz acaba bu kadar tedaviden dolayımı yüksek geldi bu değer bi fikri olan tecrübesi olan bana cevap versin lütfen
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk Hastalıkları topuk kanı ve kistik fibrozis
- Konu Sahibi Ebrosrian
- Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Doğumdan 7 gün sonra topuk kanı aldılar.hemşire iyi almsk lazım bazen iyi almsyinca tekrar istiyorlar dedi 4 kere yavrumun topuğunu deldi. 1 hafta sonra telefonda hemşire kanda çizik çıkmış tam okunamamış bir daha alacağız dedi.aldirdik. sordum neden ikinci kistik şüphesi dedi bu sefer. Ağız değiştirdi. Uykularım kaçtı ne yapıcam bilmiyorum. Gerçekten yüksekmi yada alamadımı anlayamadım.zaten 1 haftada sonuc nasıl veriyorlar.uzun sürüyor deniyor. Ne yapsam
Iyi aksamlar benim bebegmdede kostik flbroz cikti ama 11 gunlukken vefat etti acaba bundan sonraki bebeklerimde de olur muburayı hep okur ama pek yazmazdım ama yeni doğan bebeğimden topuk kanı aldılar 10 gün sonra arayıp yüksek çıktığını ve tekrar vermem gerektiği söylendi 2. kez verdik bir hafta sonra tekrar yüksek oldugunu ve ter testine gitmemiz gerektiği söylendi ilki 90.07 ikincisi 90 çokmış başımdan kaynar sular döküldü ertesi gün nasıl oldu bilmiyorumm ve ter testi verdik çok şükür temiz 36 çıktı ama bu sağlık bakanlıgının hastanelere veri toplamak için yapmıs oldugunu düşğnüyorum çok arastırıdım okudum dünya ortalaması 170 ailelerin pskolojisini bozuyolar içiniz ferah olsunn
Benimde bebegmde cikti sizin glbl ama vefat etti 11 gun yasadi siz bu konuda bilgilendiniz mi diger bebeklerdede olabilir miMerhaba arkadaşlar benim derdime bi cvp veren olursa çok mutlu olucam ben 29 Kasım'da 30 haftalık bir erkek çocuğu dünyaya getirdim fakat doğduğu günden itibaren yoğun bakımdaydı ve 28 gün yoğun bakımda yaşadı vefat etti maalesef bu süre zarfında 3 kez topuk kanı değerinde kistik fibroz yüksek çıktı ter testi yapılacaktı fakat ömrü yetmedi çok ilaç tedavisi gördü beyin kanaması geçirdi yoğun bakımda kan değerleri allak bullaktı 5 6 kere trombosit kan verildi beyin kanamsından dolayı hidrosefali oluştu kafa büyümesi yani hergün bıngıldağından su çektiler yavrumun velasıl tekrar hamile kalmak istiyorum ama bu kistik fibroz varmıydı yokmuydu bilemiyoruz acaba bu kadar tedaviden dolayımı yüksek geldi bu değer bi fikri olan tecrübesi olan bana cevap versin lütfen
Biz eşimle üniversite hastanesinde gen testi yaptırdık eşimdede bendede birer mutasyon bulundu işte doğal yoldan hamile kalırsan yüzde yirmibeş çocuk bu hastalıkla doğar dedi genetik tanıyla tüp bebek önerildi bizde bahçeci tüp bebek merkezine gittik raporlarımızı ordaki genetikçi inceledi burada mutasyon var ama bunlar iyi huylu hastalık yapmaz ki dediler polimorfizm olarak yazıyo raporda bu değişim yaratan bir mutasyon değilmiş öyle dediler bi test daha yapıldı kan alınıp o temiz çıktı bende tekrar hamileyim şuan inşallah bişeyi yoktur yavrumun 6 aylık olduk bakalım bence sizde gen testi yaptırın üni hastanesinde eşinizle gidip 1 rer tüp kan vericeksiniz bu kadar sigortanız varda ücretsizBenimde bebegmde cikti sizin glbl ama vefat etti 11 gun yasadi siz bu konuda bilgilendiniz mi diger bebeklerdede olabilir mi
Biz eşimle üniversite hastanesinde gen testi yaptırdık eşimdede bendede birer mutasyon bulundu işte doğal yoldan hamile kalırsan yüzde yirmibeş çocuk bu hastalıkla doğar dedi genetik tanıyla tüp bebek önerildi bizde bahçeci tüp bebek merkezine gittik raporlarımızı ordaki genetikçi inceledi burada mutasyon var ama bunlar iyi huylu hastalık yapmaz ki dediler polimorfizm olarak yazıyo raporda bu değişim yaratan bir mutasyon değilmiş öyle dediler bi test daha yapıldı kan alınıp o temiz çıktı bende tekrar hamileyim şuan inşallah bişeyi yoktur yavrumun 6 aylık olduk bakalım bence sizde gen testi yaptırın üni hastanesinde eşinizle gidip 1 rer tüp kan vericeksiniz bu kadar sigortanız varda ücretsiz
Yani şöyle çocuğun hasta doğması için hem annenin hem babanın bu hasta geni taşıması gerekiyo eğer hem anne hem baba taşıyıcıysa her gebelik için %25 ihtimalle çocuk bu hastalıkla doğuyor önce eşinle bi gen testini yaptırın varsa yada yoksa ona göre hareket edin derimBiz eşimle üniversite hastanesinde gen testi yaptırdık eşimdede bendede birer mutasyon bulundu işte doğal yoldan hamile kalırsan yüzde yirmibeş çocuk bu hastalıkla doğar dedi genetik tanıyla tüp bebek önerildi bizde bahçeci tüp bebek merkezine gittik raporlarımızı ordaki genetikçi inceledi burada mutasyon var ama bunlar iyi huylu hastalık yapmaz ki dediler polimorfizm olarak yazıyo raporda bu değişim yaratan bir mutasyon değilmiş öyle dediler bi test daha yapıldı kan alınıp o temiz çıktı bende tekrar hamileyim şuan inşallah bişeyi yoktur yavrumun 6 aylık olduk bakalım bence sizde gen testi yaptırın üni hastanesinde eşinizle gidip 1 rer tüp kan vericeksiniz bu kadar sigortanız varda ücretsiz
Allah razı olsun bilgilendirdiniz. İnşaAllah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu.Biz eşimle üniversite hastanesinde gen testi yaptırdık eşimdede bendede birer mutasyon bulundu işte doğal yoldan hamile kalırsan yüzde yirmibeş çocuk bu hastalıkla doğar dedi genetik tanıyla tüp bebek önerildi bizde bahçeci tüp bebek merkezine gittik raporlarımızı ordaki genetikçi inceledi burada mutasyon var ama bunlar iyi huylu hastalık yapmaz ki dediler polimorfizm olarak yazıyo raporda bu değişim yaratan bir mutasyon değilmiş öyle dediler bi test daha yapıldı kan alınıp o temiz çıktı bende tekrar hamileyim şuan inşallah bişeyi yoktur yavrumun 6 aylık olduk bakalım bence sizde gen testi yaptırın üni hastanesinde eşinizle gidip 1 rer tüp kan vericeksiniz bu kadar sigortanız varda ücretsiz
Amin inşallah allah sanada nasip etsin en kısa zamanda sağ salim inşallahAllah razı olsun bilgilendirdiniz. İnşaAllah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu.
Amin İnşaAllah isteyen herkeseAmin inşallah allah sanada nasip etsin en kısa zamanda sağ salim inşallah
- 17 Şubat 2018
- 33
- 5
- 1
- 32
Arkadaslar benimde 25 gunluk bir bebegim var ilk sonuc dusuk ikinci yuksek 106.75 gecen hafta 3.topuk kanini verdik sonucu bekliyoruz bir cocuk dr ve halk sagliktakiler 3.sonuclarin dusecegini soylediler ama ikna olamiyorum canim cok sikkin yardim edinnnn
Sonuç çıkmıştır nasıl cıktı
merhaba benim oğlumunda yüksek çıktı tekrar verdik.sarılığı vardı.kabızlığıda vardı.sizde varmıydı böyle belirtilerBizde de aynı sorun çıkmıştı arkadaşlar 2. defa topuk kanı verdik ve çok şükür temiz çıktı.
İlk topuk kanı verdiğinizde bebeğinizde sarılık veya ateş var ise kan değerleri de dengesiz çıkıyor, bizde her ikisi de vardı.
Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez, bol bol dua edin.
Sağlık ve sıhhat ile güzel günlere...
- 24 Nisan 2013
- 2.230
- 1.523
- 373
- 32
- 22 Nisan 2019
- 5
- 1
- 1
- 43
merhaba hanımlar,içinizi rahatlatmak umuduyla yazıyorum, bizim bebeğimizin ilk topuk kanı 90 çıkınca sağlık ocağından aradılar; ikinciyi verdik 70 çıktı, kistik fibrozis şüphesi vardı, ter testi kiti malatya da bulabildik ve orada yaptırdık ,bu arada genetik test de yapıldı, ter testi çok şükür temiz çıktı( 19 çıktı )sonuç, bebeğimizde zaten herhangi bir bulgu yoktu, ilk kakayı geç yapma,tuzlu ten, yağlı kaka vb, bu 2 haftalık süreç çok zor geçti, nadir görülen bir hastalık ve zorlu bir süreç hem çocuk hem anne baba için, Allah tüm yavrulara şifa versin35 günlük bebeğim ve topuk kaninda kistik fibrozis çıktı tekrar kan verdik sonucu bekliyoruz bu ay başlanmış bakilmaya cok korkuyorum topuk kaninda cikip da ikincisinde duzelen var mi acaba
- 23 Nisan 2019
- 1
- 0
- 1
- 42
Malatyada hangi hastanede yaptırdınız ter testini? Hicbiryerde yok diyorlar bizemerhaba hanımlar,içinizi rahatlatmak umuduyla yazıyorum, bizim bebeğimizin ilk topuk kanı 90 çıkınca sağlık ocağından aradılar; ikinciyi verdik 70 çıktı, kistik fibrozis şüphesi vardı, ter testi kiti malatya da bulabildik ve orada yaptırdık ,bu arada genetik test de yapıldı, ter testi çok şükür temiz çıktı( 19 çıktı )sonuç, bebeğimizde zaten herhangi bir bulgu yoktu, ilk kakayı geç yapma,tuzlu ten, yağlı kaka vb, bu 2 haftalık süreç çok zor geçti, nadir görülen bir hastalık ve zorlu bir süreç hem çocuk hem anne baba için, Allah tüm yavrulara şifa versin
- 22 Nisan 2019
- 5
- 1
- 1
- 43
merhaba, İnönü Üniversitesi nin Hastanesinde yaptırdık biz geçen hafta, Doğu ve Güneydoğu Hastanelerine sorabilirsiniz, kişisel bir çaba gerektiriyor araştırma yapmak lazım, bir de İZMİR de tan yalçın tıp labaratuarı da yapıyor orada da var test kitiMalatyada hangi hastanede yaptırdınız ter testini? Hicbiryerde yok diyorlar bize
- 20 Mart 2019
- 788
- 1.173
- 63
Hanimlar internetten okumayin. Cocugunuzla ilgili en dogru bilgiyi size doktorunuz verir. Internete bas agrisi yazıyorsun adami tümörden öldürüyor.Merhaba
bizde de aynı durum söz konusu.
ilk doğduğunda alınan 1nci topuk kanında ksitik fibrozis düşük değerlerdeydi. Ama enfeksiyon nedeniyle 7 gün küvözde kalmıştık. Ve sonrasında taburcu olurken 2nci topuk kanı testini verdik. 2nci topuk kanı testinde ksitik fibrozis değerleri yüksek çıktı. Şimdi 3ncüyü verdik bekliyoruz. Ama ailece bitmiş durumdayız. İnternetten okudukça dahada endişeleniyoruz.
Allah yardımcımız olsun inşallah şimdiki testlerde sorun gözükmez