• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları topuk kanı ve kistik fibrozis

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşlar benim de kızım 28 günlük. Sağlık ocağında verdiğimiz topuk kanında kistik fibrozis değerinin yüksek olduğunu söylediler. Yeniden topuk kanı verdik. Pazartesi sonucunu alıcam. Benimle aynı durumda olan anneler bebeğinizle herhangi bir belirti var mı. Paylaşır mısınız. bebeğimi emzirirken göğüs ucumda 2 defa şeffaf kristal buldum. Kızımın ağız çevresinden geçmiş olabir. Siz de rastladiniz mi.

Arkadaşlar bugün 3. Topuk kani sonucumuz 70 çıktı. Maksimum 60 olması gerekiyormuş. Ter testine yonlendirdiler. Aynı durumda olanlar sonuçlarınızi ve yaşadıklarınızi paylaşabilir misiniz

Kilo alımı nasıl çünkü bu bebekler kilo alamıyo çok fazla kaka yapıolar canım inş sonucun twmz çıkar biz de yaşadık Allahtan değer dştü çok zor bir süreç Allah yardımcın olsun

Kilo alımı nasıl çünkü bu bebekler kilo alamıyo çok fazla kaka yapıolar canım inş sonucun twmz çıkar biz de yaşadık Allahtan değer dştü çok zor bir süreç Allah yardımcın olsun
Canım öncelikle teşekkür ederim. 1 ayda 1200 gr aldı. Ter testi yaptırdım. Normal çıktı. Hatta kaka testi de yapti doktor. Cok sukur o da normal cikti. Ama çok kaka yaptığı icin ve ishal olduğu için doktor tedirgin oldu. Zaten hemen bırakmıyorlar. 1 ay sonra yeniden ter testi yapicaz. Değer yükselir mi diye sordum doktora "valla şimdiye kadar yükseleni görmedim" dedi. Yani tip bu konuda deneme yanılma metodu uyguluyor galiba:) 1 ay sonraki ter testi de temiz çıkarsa inşallah bu sıkıntıdan tamamen kurulacak kızım. Allah herkese yardım etsin.

Arkadaşlar sonucu nasıl böyle kısa sürede ogrendiniz acaba biz de üçüncü topuk kanını verdik ama en az on beş gün sürer sonucun gelmesi dediler çok canım sıkılıyor olumsuz dusunmemeye çalışıyorum sutum etkilenmesin diye ama elimde de değil üzülüp duruyorum herhangi bi belirti de yok bebegimde ama neden bu değer yüksek çıktı diye kendimi yiyip bitiriyorum nasıl geçer on beş gün:((

Arkadaşlar sonucu nasıl böyle kısa sürede ogrendiniz acaba biz de üçüncü topuk kanını verdik ama en az on beş gün sürer sonucun gelmesi dediler çok canım sıkılıyor olumsuz dusunmemeye çalışıyorum sutum etkilenmesin diye ama elimde de değil üzülüp duruyorum herhangi bi belirti de yok bebegimde ama neden bu değer yüksek çıktı diye kendimi yiyip bitiriyorum nasıl geçer on beş gün:KK43:(
Biz 10.10.2016 da verdik 3.kani. Biraz once aradim sonuc normal cikmisti. Halk sagligi merkezi 0212 409 20 00 arayarak kimlik numaranizla sonucu ogrenebilirsiniz. Ben istanbul da oturuyorum. İllere gore numara degisirmi bilmiyorum.

Biz 10.10.2016 da verdik 3.kani. Biraz once aradim sonuc normal cikmisti. Halk sagligi merkezi 0212 409 20 00 arayarak kimlik numaranizla sonucu ogrenebilirsiniz. Ben istanbul da oturuyorum. İllere gore numara degisirmi bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim cevabınız için sizinki de on gun surmus yaklaşık bagli bulunduğumuz ilin saglik mudurlugunu ariyoruz sanırım öyle söyledi saglik ocagindakiler beklemek çok zor geliyor ama başka çare de yok sanirim

Arkadaşlar sonucu nasıl böyle kısa sürede ogrendiniz acaba biz de üçüncü topuk kanını verdik ama en az on beş gün sürer sonucun gelmesi dediler çok canım sıkılıyor olumsuz dusunmemeye çalışıyorum sutum etkilenmesin diye ama elimde de değil üzülüp duruyorum herhangi bi belirti de yok bebegimde ama neden bu değer yüksek çıktı diye kendimi yiyip bitiriyorum nasıl geçer on beş gün:KK43:(
Canım topuk kani sonucu 10-15 gün sürüyor ama ter testini sonucunu 15 dk da veriyorlar. Boşuna endişelenme. Çok yüksek ihtimal ter testi temizaman çıkıyor. Ben de senin gibi çok ağladım ama şükür bişey çıkmadı. Ama yine de 1 ay sonra tekrar ter testi yapılacak. Böyle bikac kez kontrol altında olacak. Ama endişelenme. Bebeğin çok ağır bronşit , grip gibi doğar doğmaz çok ağır hastalıklar geçirmediyse boşuna üzülme. Sütun kesilir sonra pişman olursun. Allah bazen bizim ona dua etmemizi bekler ve ister. O yüzden biraz endişelendiriyor olabilir :) dua et. Korkma.

Canım topuk kani sonucu 10-15 gün sürüyor ama ter testini sonucunu 15 dk da veriyorlar. Boşuna endişelenme. Çok yüksek ihtimal ter testi temizaman çıkıyor. Ben de senin gibi çok ağladım ama şükür bişey çıkmadı. Ama yine de 1 ay sonra tekrar ter testi yapılacak. Böyle bikac kez kontrol altında olacak. Ama endişelenme. Bebeğin çok ağır bronşit , grip gibi doğar doğmaz çok ağır hastalıklar geçirmediyse boşuna üzülme. Sütun kesilir sonra pişman olursun. Allah bazen bizim ona dua etmemizi bekler ve ister. O yüzden biraz endişelendiriyor olabilir :) dua et. Korkma.
Çok teşekkür ederim cevabınız için hiçbir belirtisi yok bebegimde ama işte benim vesveseli halim acaba sonra mı belirti verecek diye kendimi yiyip bitiriyorum inşallah bir şey çıkmaz çok dua ediyorum haftaya gelir sonuç dediler

Bizde de aynı sorun çıkmıştı arkadaşlar 2. defa topuk kanı verdik ve çok şükür temiz çıktı.
İlk topuk kanı verdiğinizde bebeğinizde sarılık veya ateş var ise kan değerleri de dengesiz çıkıyor, bizde her ikisi de vardı.
Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez, bol bol dua edin.
Sağlık ve sıhhat ile güzel günlere...

Bu başlığı okuyan herkese günaydın şükür sonuç çıktı normalmis çok şükür on gün olup olup dirildim ama bir şey çıkmadı bekleyen tüm annelere dua edeceğim yüce Allah yavrularumizi korusun

Arkadaşlar bziide akşam üzeri aradılar yüksek çıkmış yarın sabah tekrar kan alacaklar netde ikuduklsrimla çok ağladım, ne olur dua edin bizede 2. Si temiz çıksın zaman durdu sanki.

Bu başlığı okuyan herkese günaydın şükür sonuç çıktı normalmis çok şükür on gün olup olup dirildim ama bir şey çıkmadı bekleyen tüm annelere dua edeceğim yüce Allah yavrularumizi korusun
Çok sevindim arkadaşım. Ben 1 ay arayla 2 kez ter testi yaptirdim. ikisi de düşük çıktı çok şükür. senden de iyi haber aldık. geçmiş olsun.

Arkadaşlar bziide akşam üzeri aradılar yüksek çıkmış yarın sabah tekrar kan alacaklar netde ikuduklsrimla çok ağladım, ne olur dua edin bizede 2. Si temiz çıksın zaman durdu sanki.
İnşallah normal gelir sonuçlar sizi çok iyi anlıyorum aynı süreçten geçtim Allah beterinden korusun onları okuyup beklemek çok zordu ama şükür normal çıktı size dua edeceğim

İnşallah normal gelir sonuçlar sizi çok iyi anlıyorum aynı süreçten geçtim Allah beterinden korusun onları okuyup beklemek çok zordu ama şükür normal çıktı size dua edeceğim
Rabbime binlerce kez şükür olsun ikinci topuk kanımız temiz geldi yer testine gerek yok dediler ama ben sutumdem oldum çoğalması için ugrasiyorum

Rabbime binlerce kez şükür olsun ikinci topuk kanımız temiz geldi yer testine gerek yok dediler ama ben sutumdem oldum çoğalması için ugrasiyorum
Merak etme canım o da duzeliyor geri zamanla ben de senin gibi olmuştum hem üzüntü hem iştahsızlık goguslerim iyice yumusamisti sonra toparladi geri. Anne çayı rezene su ve aslında hepsinden önemlisi moral fırsat buldukça uyku çok iyi geliyor sute çok şükür çok sevindim senin adına rabbim evladinla sağlıklı uzun ömürler versin

Merak etme canım o da duzeliyor geri zamanla ben de senin gibi olmuştum hem üzüntü hem iştahsızlık goguslerim iyice yumusamisti sonra toparladi geri. Anne çayı rezene su ve aslında hepsinden önemlisi moral fırsat buldukça uyku çok iyi geliyor sute çok şükür çok sevindim senin adına rabbim evladinla sağlıklı uzun ömürler versin
Çok teşekkür ediyorum canım ınş gelir göğüslerini sagdim süt çok az geldi tek üzüntüm bu şimdilik

burayı hep okur ama pek yazmazdım ama yeni doğan bebeğimden topuk kanı aldılar 10 gün sonra arayıp yüksek çıktığını ve tekrar vermem gerektiği söylendi 2. kez verdik bir hafta sonra tekrar yüksek oldugunu ve ter testine gitmemiz gerektiği söylendi ilki 90.07 ikincisi 90 çokmış başımdan kaynar sular döküldü ertesi gün nasıl oldu bilmiyorumm ve ter testi verdik çok şükür temiz 36 çıktı ama bu sağlık bakanlıgının hastanelere veri toplamak için yapmıs oldugunu düşğnüyorum çok arastırıdım okudum dünya ortalaması 170 ailelerin pskolojisini bozuyolar içiniz ferah olsunn

Back