Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk Hastalıkları topuk kanı ve kistik fibrozis
- Konu Sahibi Ebrosrian
- Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Merhaba
bizde de aynı durum söz konusu.
ilk doğduğunda alınan 1nci topuk kanında ksitik fibrozis düşük değerlerdeydi. Ama enfeksiyon nedeniyle 7 gün küvözde kalmıştık. Ve sonrasında taburcu olurken 2nci topuk kanı testini verdik. 2nci topuk kanı testinde ksitik fibrozis değerleri yüksek çıktı. Şimdi 3ncüyü verdik bekliyoruz. Ama ailece bitmiş durumdayız. İnternetten okudukça dahada endişeleniyoruz.
Allah yardımcımız olsun inşallah şimdiki testlerde sorun gözükmez
ilk doğduğunda alınan 1nci topuk kanında ksitik fibrozis düşük değerlerdeydi. Ama enfeksiyon nedeniyle 7 gün küvözde kalmıştık. Ve sonrasında taburcu olurken 2nci topuk kanı testini verdik. 2nci topuk kanı testinde ksitik fibrozis değerleri yüksek çıktı. Şimdi 3ncüyü verdik bekliyoruz. Ama ailece bitmiş durumdayız. İnternetten okudukça dahada endişeleniyoruz.
Benim bebegimde dogdugunda uc gun kuvez de kaldı .dogum esnasında cigerlerine su kactıgı icin.hastaneden cıksta alındı topuk kanı ve sorunlu cıktı diye saglık ocagından arandık.ordada kan aldılar ve bir hafta sonra bize topuk kanında kistik fibrozis cıktıgını soylediler.internetten arastırdık ve cok korktuk iki gun boyunca agladım bebegimin yuzune bakamadım.Ter testi gerekliyms kesin tanı icin burda yapılmadıgndan Ankara ya sevk ettiler.Cok sukur o test normal cıktı.dunyalar bizim oldu o gun.Allahım kimseyi evladıyla imtihan etmesin.İns.sizlerlerin bebeklerinde de hic bisey cıkmamıstır.Allah ım hepimizin evlatlarını bize bagıslasın acılarını yasatmasın .
Tekrar Merhaba,
3ncü topuk kanımızda değer düşük çıktı Allahıma şükürler olsun. E Ebrosrian inşallah Allahın izniyle seninde bebeğinde değer düşük çıkacak ve rahat bir nefes alacaksınız. Ümidini kaybetme
Yine de ter testini yaptıracağız. 40'ı çıksın diye bekleyeceğiz. Sanırım anadoluyakasında sadece Marmara Üniversitesi Çocuk Göğüs Hastalıklarında bakılabiliyor. Bilgisi olan var mıdır?
3ncü topuk kanımızda değer düşük çıktı Allahıma şükürler olsun. E Ebrosrian inşallah Allahın izniyle seninde bebeğinde değer düşük çıkacak ve rahat bir nefes alacaksınız. Ümidini kaybetme
Yine de ter testini yaptıracağız. 40'ı çıksın diye bekleyeceğiz. Sanırım anadoluyakasında sadece Marmara Üniversitesi Çocuk Göğüs Hastalıklarında bakılabiliyor. Bilgisi olan var mıdır?
herkese iyi akşamlar;
sizlere sormak istediğim benim kızım 24 aralık 2014 te doğdu. kistik fibroz için bizde şüpheleniyoruz ama bizi sağlık ocağı hiç aramadı. benim hamılelğimde şüphelenmişlerdi. biz ikinci topuk kanını ocak başlarında vermiştik sağlık ocağına. galiba bu hastalık yenı taramaya gırmış acaba benım kızıma da bu test yapılmışmıdır. sizlerin cocukları hep ocak doğumlu mu acaba?
sizlere sormak istediğim benim kızım 24 aralık 2014 te doğdu. kistik fibroz için bizde şüpheleniyoruz ama bizi sağlık ocağı hiç aramadı. benim hamılelğimde şüphelenmişlerdi. biz ikinci topuk kanını ocak başlarında vermiştik sağlık ocağına. galiba bu hastalık yenı taramaya gırmış acaba benım kızıma da bu test yapılmışmıdır. sizlerin cocukları hep ocak doğumlu mu acaba?
Arkadaşlar merhaba, bugün sabahtan aile hekimliğinden arandık ve kistik fibrozis değerimizin yüksek çıktığını, 2. Defa topuk kanı vermemiz gerektiğini söylediler. Öğleden sonra gittik verdik ve şuanda kafayı yemek üzereyiz. Konuyu açan ve diğer mesajları gönderen arkadaşlar sonuçlarını paylaşmamışlar. Acaba durum nedir hangi evrelerden geçtiniz. Yardımınıza ve yorumlarınıza çok ihtiyacımız var.
35 günlük bebeğim ve topuk kaninda kistik fibrozis çıktı tekrar kan verdik sonucu bekliyoruz bu ay başlanmış bakilmaya cok korkuyorum topuk kaninda cikip da ikincisinde duzelen var mi acaba
Merhaba
Sevgili arkadaşlar, konuyu açmışsınız ve konu hakkında bilgi istemişsiniz. İyi yada kötü yazanlar olmuş. Şuan bu problem bizim başımızda ve biz 2. topuk kanı sonuçlarını beklemekteyiz. Mesajlarınız itibariyle sizin durumlarınız sonuçlanmıştır. Lütfen hangi aşamalardan geçtiğinizi ve sonuçlarınızı bizimle paylaşır mısınız.
Lütfen sadece kendi problemimiz olduğu zaman değil, yardıma muhtaç olanları gördüğümüz zamanda yazalım biraz. Dua ile..
Merhabalar ben de benzer bir konu açmıştım. Öğrendiklerimi sizinle paylaşayım. Kistik fibrozis Taraması 01.01.2015 tarihi itibari ile başlanmış. Bizim de bebeğimizin ALINAN topuk kanında %95 pozitif saptanmış. Saglık ocağı Tekrarını aldı. Onda da %90 pozitif saptandı. Sanırım en vahim durumda olan bendim. Ama hic ihtimal de vermiyordum. Hasta bir cocuğa da benzemiyordu. Ilerde mı belirti verecek diye düşünmekten delirir gibi oluyordum. Sonra hastanede ter testi yaptırdım. Doktorumuz tarama yapıldığından beri ter testi icin başvuranların sayısında artma olduginu söyledi. Taramada bakılan marker baska seylerde de yükselmekte olup bu hastalığa spesifik değilmiş. Ben kistik fibrozis gen mutasyonuna baktırmak istedim. Genetik bölümü yapıyor. Ancak kistik fibroİsin 1400 çeşit farklı mutasyonu varmis. Sadece en sık Görülen 30 tanesine bakilabiliyormus. Bizim ter testi normal oldugundan yaptırmadım. Ama ter testi de yüksek olanlar belki yaptırabilir. Fiyatı da 800 tl civarıydi
- 13 Mart 2015
- 1
- 1
- 1
- 42
bizdede ilk topuk kanı testinde kistik fibroz çıktı 1 hafta hayat zından oldu ama herkes ikincisinin normal çıkacağı yönünde açıklamalarına rağmen hiç ikna olamadım ama haklıymışlar ikinci testte sonuç normal çıktı rahatladık aynı durumda olanlar için yazmak istedim gerçekten zor bir durum ama korkmayın inşallah ikinci teste bizimki gibi sizinkilerde normal çıkacaktır
- 29 Mayıs 2014
- 134
- 16
- 118
Arkadaslar bizdEn de ilk kanda hastalik degerleri yuksek cikti. Ikinci kez kan alindi maalesef onda da yuksekti. Ankaraya gidene kadar aklimiz cikti 2 hafta yemeden icmeden kesildik. Cok sukur ter testi temiz cikti. Bu supheyle kan alindigi icin burayi okuyan bir anne veya baba olursa diye yaziyorum. Korkmayin Allahin izniyle hicbirsey olmayacak bol bol dua edin Allaha.
35 günlük bebeğim ve topuk kaninda kistik fibrozis çıktı tekrar kan verdik sonucu bekliyoruz bu ay başlanmış bakilmaya cok korkuyorum topuk kaninda cikip da ikincisinde duzelen var mi acaba
benimde kızımda çıkmıştı..2. normal dediler..sizin sonucunuz ne oldu merak ettim..
- 25 Kasım 2014
- 93
- 93
- 38
- 39
24 nisanda sabah saglik ocaginda kizimdan topuk kani aldilar ogleden sonra da hastaneye gittik doktoru sariligi yuksek diye hastaneye yatirdi Tedavimizi olup ciktik.20 gun sonra saglik ocagi kistik fibroz hastaligi suphesiyle tekrar kan istedi kani verdik sonuc gelene kadar hayat bana zindan oldu sutum bile azaldi ama cok sukur temiz cikti.soylemek istedigim sarilik varsa bebeginizin kan sonucu sorunlu cikiyor.onemli olan kilo alip buyumesi korkmayin allah kimseyi evladiyla sinamasin (amin)
benım kızımdada ilk topuk kanında kistik fibrozisten şüphelendiler ve ter testi yaptırmanız gerekli dediler. çok sükür ter testi temiz çıktı ama ıkıncı topuk kanı istediler neden diye sordum kistik fibrozise bakacağiz diyince testini yaptırdıgım için aldırmadım. ama kafam çok karışık pişman oldum biraz aldırmadığıma. aceba yeniden test filan mı yaptırsam bilemiyorum
Benim kızım 26 günlük doğumunun 2. Gününde sariligi bilirubin seviyesi 23 e yükseldi ve hastaneye yatırıldı. Daha sonra doktor bu kadar yükselmesi normal değil enfeksiyondan supheleniyorum dedi idrar tahlili ve kültürü verdik. Bunun sonucunda idrar yolları enfeksiyonu çıktı. Sonra 5. Günde topuk kanı verdik. Sonra bugün aradılar kistik fibroz oranı çok yüksek diye tekrar topuk kanı istediler. Ama dediğiniz gibi araştırınca dünyam başıma yıkıldı. Tekrar verdik ve sonucunu bekliyoruz. Inşallah dediğiniz gibi sarılıktan falan yüksek çıkmıştır. Şimdi ne yapmamızı önerirsiniz. Ter testi mi yaptırdım????
Bizide az önce aradilar,%98 cikmis degeri.ilk kani hastanede vermisdik 1 hafta sonrada aile hekimliğinde. Yarin tekrar vermeye gidecegiz bebegin daha 23 günlük kafayi yiyeceğim ins düzgün sonuclar alirizBenim kızım 26 günlük doğumunun 2. Gününde sariligi bilirubin seviyesi 23 e yükseldi ve hastaneye yatırıldı. Daha sonra doktor bu kadar yükselmesi normal değil enfeksiyondan supheleniyorum dedi idrar tahlili ve kültürü verdik. Bunun sonucunda idrar yolları enfeksiyonu çıktı. Sonra 5. Günde topuk kanı verdik. Sonra bugün aradılar kistik fibroz oranı çok yüksek diye tekrar topuk kanı istediler. Ama dediğiniz gibi araştırınca dünyam başıma yıkıldı. Tekrar verdik ve sonucunu bekliyoruz. Inşallah dediğiniz gibi sarılıktan falan yüksek çıkmıştır. Şimdi ne yapmamızı önerirsiniz. Ter testi mi yaptırdım????
- 22 Mart 2013
- 61
- 10
- 288
- 22 Mart 2013
- 61
- 10
- 288