ben o illeti 1 senedir çekiyorum.
öncelikle konuyu araştırın bu konuda internette yayınlanmış makaleler var onları okursanız bilgi sahibi olursunuz...
topuk dikenine sebep olan başka sorunlar var önce onların tespit edilemsi ve tedavi edilmesi gerekiyor ama topuk dikeni belli tedavisi olmayan bir hastalık malesef.
bende uzun yürüyüşlerle dolu bir haftanın ardından şiddetli bir batma hissetmiştim ve o günden beri çekiyorum özellikle sabah yaktan kalktığınızda veya uzun süreli oturup sonra yürüdüğünüzde daha şiddetli hissedilen bir durum. Bende oluşma sebebi 1. si düz tabanlık imiş o da sürekli spor ayakkabı giymekten kaynaklanıyor veya babet falan...
Arada hafif topuklu ayakkabı ve ortopedik ayakkabı giymek şart. Bunun dışında 2. sebep ise fazla kilolar... E mantıklı da benim ayaklarım 36-37 kilo 84 falandı nasıl taşısın o ufacık ayaklar o kiloyu
kilo vermek ve doğru ayakkabı sorunu azaltıyor ama tedavi derseniz burada yazan tüm kürleri denemiş, topukluk, tabanlık kullanmış biri olarak söylüyorum:
tek çare egzersiz gibi görünüyor kızlar selim murağbi diye bir dr var ben onda duymuştum bu hastalık kasla alakalı olduğu için o kasın uzaması güçlenmesi lazım bunun için 2-3 egzersiz var onları hergün yapmak gerekli o zaman iyileşiyorsunuz yoksa öldür allah geçmiyor, benimki ileri seviye demek...
bunun dışında ayakkabı tercihi:
polaris in 5 nokta serisi
rebook un easytone serisi
ceyo nun klasik ev terlikleri
laydfalcon un topuk dikeni için özel yapım terlik ve ayakkabıları
bricenstok un terlikleri (tuzlu ama)
ben resmen ayakkabı dolabımı yeniden oluşturdum bunların dışında ayakkabı giyemiyorum babetlerin düz ayakkabıların hepsini verdim valla