Toplumsal baskı ve cinsellik

mit

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
34
0
25
Merhaba arkadaşlar benim 5 yıla yakın bir ilişkim var ona çok güveniyorum her türlü zaten ciddi de düşünüyorum. İlk defa yeni yeni cinsellik yaşamaya başladık doğru düzgün ilişkiye girmedik ama saatlerce evde seviştik zaten bi ilişkiye girilmemesi kaldı öyle söyliyim. Yaparken ben de çok mutluydum ama şöyle anlatıyım aile baskısı toplumsal baskı cinsellik yönündeki baskılarıyla büyümüş bir kızım yani namusun çok önemli olduğu evlenince sadeve yaşanabileceği bir ortam. bunu takmıyor gibiydim bu yaşıma kadar 21 yaşındayım zaten ben öyle ilk tanıştığımla veya erkenden cünselşik yaşamaktan hoşlanmayan biriyim hoşlananlara saygım var yapabilirler ama ilişkinin uzun oluşu vs artık zamanı gibi geldi fakat o sevişmeden sonra çok kötü hissettim sanki aileme ıhanet etmışım gibi ve ağladım bunu sevgilimede söyledim kötü bişey yapmadığımı dile getirdi zaten kötü değil beni kızlar daha iyi anlar böyle ortamlar bu baskı resmen içime işlemiş kendimi kötü hissettim ve hani ayrılsak diyelim ki nasıl silicem aklımdan bunları ayrılmayı düşünmüyoruz ama nasip ne olacağını bilemeyiz bu beni korkutuyor ve cinsellikte soğumaya da başladım ilk defa denegimleyince sevişme çok tatlı ama işe cinsel organlar girince tiksiniyo gibiyim ve fazla ağır geliyo bana ve napıcam bilmşyorum bu tıksınme kucukluktem gelen bişey sanırım bu baskıyla beraber hani o işi yaparken görmesem daha iyi hatta organı bunlar acaba bu baskıların doğurduğu sonuçlar olabilir mi ? Bu pişmanlık ne zaman geçer onunla ortam olsa yine cinsellik yaşarım ama sonrasında kötü oluyorum bundan nasıl kurtulurum benım gibi olan kızlar var mı acaba? Psıkoljık bu baskılar bana ağır geliyo ve tiksinmeye başlıyorum artık. Psıkoloğa öı gitmeliyim sizce sevgilime de bunu yaşatmaya hakkım yok kesinlikle. Dindar bir ailede büyümek ve bunun günahları tabuları kafamı istila etti artık yardımcı olun lütfen

En iyi cevap
Seviştim pişman değilim ama bu çok saçma değil mi öpüştün seviştin ama hala bakiresin ayrıca beden benim bedenim istediğim gibi sevişirim kimseye de açıklama yapmak zorunda değilim
Zaten başkasıyla alakalı değil ki bende acıklama yapmıyorum başkalarına kendi içimde olduğu için. E evet bencede cok sacma ama bende cok saçma buluyodum yaşayana kadar aile kaderdirrr

Zaten başkasıyla alakalı değil ki bende acıklama yapmıyorum başkalarına kendi içimde olduğu için. E evet bencede cok sacma ama bende cok saçma buluyodum yaşayana kadar aile kaderdirrr
Benim ailem de muhafazakar ama bu benim yaşantım benim kararım ha evet severim kimselere değişmem onları ama bu benim hayatım

Benim ailem de muhafazakar ama bu benim yaşantım benim kararım ha evet severim kimselere değişmem onları ama bu benim hayatım
Evet aslında doğru olan düşünce bu zaten. Benim hayatım. Ama kendimde kaldıramıyorum sanırım fazla geldi ya da ilk deneyim olduğu için. Umarım bu rahatlığa geçebilirim ya ben çok düşünüyorum hata bende de var

Evlenince bu vıcdan azabı geçiyor mu
Geçmiyor eşimle birlikte olduğumda hep aklımda birde eşimin hiç kız arkadaşı olmamis ilk konuştuğu kız benim o daha kötü belki o da sebep oluyodur ama ayrılırsiniz falan başka biriyle evlenirsin keşke yapmasaydim dersi
Ay Betül aynıyız ya ben görücü usulü evlendim keşke diyorum eşime kendin gibi bı kız bulsaydin diyorum ama yaptığım en fazla el ele tutuşmak opusmekti

Aslında bende benzer durumda sayılırım benimde iliskim 3 senelik sevgilim zamanı geldi diye diye Ufak tefek bişeyler ileri gitmeden yaşamaya başladık oda zorlamıyor fakat bişeyler yapmazsam onun mutsuz olacağını düşünüyorum.bu nedenle bende itiraz etmiyorum ama bazen hiç modumda olmuyorum o zaman olmuyor zaten bide psikolojik baskı da var bende evlenmeden yapmak zor geliyor.cinsellikten soğuyorum galiba daha tam yaşamadan ama bizim yaşımız daha büyük yaşla ilgili değil bence bilmiyorum cinsellik olmadan da ilişki yürümüyor ya evlilik ya da ayrılık oluyor bu yüzden evlilik için de maddi olarak hazır degiliz böyle de çok zor bazı şeyler onuda kaybetmek istemiyorum.cok zor bir araya geldik başka sehirdeydi taşındı benim sehre falan .bide ben bu ilişkinin olmasını çok istedim şimdi o kadar istedin sonucuna da katlan diyorum bakalım böyle gidiyor

Reactions: mit
Valla hislerimiz aynı bencede cinsellik bi zamandan sonra olmalı farklı bir bağ oluyor ama evet bende bazen o mod o psıkoljı hiç istemiyorum. Yine belki ailemden uzakta olsam bu kadar takılmam ama cinsellikten sonra evime geliyorum yüzyüze gelmek asabımı bozuyo o etkiliyo görmesem böyle olmam yine. Evde babamı annemı görünce onların bunu bilseler nasıl yıkılırlardı falan diye düşünüyorum ama aslınsa bunu yapmamak lazım. Zararlı cıkan biz oluyoruz. Ve bence de cinselliğin istenmesi de normal cinselliğin istenmemesi de karşılıklı. Ama tabiki istemeye hakkı var herkesin. Cok karışık ya

Aynen canım bende öyleyim ama tabi eşime söylemedim ben geçmişi neden söyleyip üzuyimki onu diye ayrıca Bi hocadan dinlemiştim evlenmeden önce gecmisteki hatalarınıza tövbe edip Bi çizgi çekip rekrar yeniden Bi sayfaya başlayın diye

Evet çok karışık bir durum ama bı yandan da aile ile beraber sürekli yasamiyicaz ama hemen evlilikte olmuyor.bu sürede de karşı tarafi oyalamak ta olmuyor.ikisinin ortasi bir hayatta yorucu.sirf bu yüzden ayrılsam hayatıma başkası girse yine direk evlilik olmayacak ve yine beklenti olacak.o zaman belkide bu kadar sevmiyicem ve işler daha kötü gidebilir.akisa birakmak en iyisi.

Reactions: mit
Kesinlikle akışa bırakmalı

Cinsellik yaşamak istiyorsanız evlenmenizi öneririm.yok ben evlenmek istemiyorum diyorsanız bunu yaşamaktan vazgecmenizi öneririm. Dini yorum yapmayacağım çünkü dininizi bilmiyorum. Çünkü bunun günah olduğunu bilen biri bu zihniyet böyle baskılıyor vs diye konuşmaz diye düşündüm.işin psikolojik yanina gelirsek; evet kolayla unutulacak birsey değil. Başkasıyla olunca unuturum düşüncesi birçok olumsuz deneyimle sonuçlanabilir ve günün birinde ben ne yaptım diyebilirsiniz. Kalbiniz çoook incinebilir.erkekler genellikle cinselliği ön planda tutarlar. Siz ise incindiğinizle kalabilirsiniz. Vanjinusmusun temelinde birçok problem olabilir. Acaba vajinusmusmuyum diye ilişki yaşarsanız ileride pişman olma ihtimaliniz yüksek. Ve evet anne baba hakki diye birsey de var.duysalar anlattiğinızdan anladigim kadariyla yıkılırlar.Ve sizin içinizde birşeylerin ters gittiğini hisseden bir irade var. Umarım yol yakınken fark edersiniz hatanızı. Allah hayırlı zamanlı hayırlı bir evlilik nasip etsin ve hep mutlu olun insAllah.

Hanımefendi sevişmek hata değil ki bir ihtiyaç sadece

Hanımefendi sevişmek hata değil ki bir ihtiyaç sadece
Evlenmeden sevişmenin hata olduğuna inanıyorum hanımefendi. Ne yazık ki gençlerimiz çok daha küçük yaşta cinsellik yasamaya başladı.bu durum iyice sacma sapan bir durum halini aldı. Bu hanım kardesim 21 yaşında.tamam yaşi reşit. Iyi ile kötüyü ayırt edebilir. Ama bazen bu konularda sevişmek ihtiyaçtır herkesin kendi bedeni vs diye aşırı ve gereksiz bir duygu veriliyor.burayı 18 yas altı da okuyor. Bu konularda konuşmayı pek tercih etmem ama içimden geldi yazdım.karar konu sahibinin. Ama olur da bir başka küçük hanım okur, belki yazdığımın ona faydası olur.

Amin de cinsellik için evlenmek her zaman mümkün değil bu cinsellik isteği 18 yaşımdaykende vardı erkenden evlenmem mi lazım bunun için. Eskiler 14 yaşında evlendikleri için bekleyin diyebiliyorlar bence. Kendi kendine tatmin etmekte günah, eğer günah boyutuna bakarsak her türlü zarardayız

Kim demiş kendi kendine tatmin gunah diye? Yok öyle birşey.

Güzel kardeşim bu tarz evlilik dışı iliskiler arttıkça evliliklerde tahammül azalıyor. İhtiyacıni görüp hayatını yaşamak varken ne diye evlilik yapıp çocuktu kocaydı veya hanımdı diye uğraşayım düşüncesi yayılıyor. Evlilik sorumlulugu ağır psikolojisini yayıyorlar sonra da gençlerimiz evlenince zorlanıyorlar psikolojik olarak.ögrenilmis çaresizlik bir nevi. Aile toplumun temelidir. Ve bu tarz düşünceleri savunanlar farkında olarak veya olmadan temeli sarsıyorlar.bunları senin için yazmadım kardesim.yeri gelmişken yazmak istedim.sakin yanlış anlama.ortalık küçücük kadınlarla doldu. Bu haadi geçtim fiziksel yükü çook ciddi bir duygusal yük. 13 yaşında küçük kadınlarımız var bizim ne yazık ki. Ve yaşadıkları 13 yaşında bir insanın kaldırabilecegi seyler olmadığından olmadık yerlerde umutsuzca mutluluk ararken kötü alışkanlıklar da kazanıyorlar. Ben bunu cinsellik ihtiyactirr hobbbaa herkes istediğini yaşasın diyenler için yazıyorum. Lütfen yazarken dikkat edelim. Bu forumu küçücük çocuklar da okuyor. Bunların hesabıni ahirette veremessiniz.

Size gelince güzel kardeşim.ben bu konulara hiç yorum yapmamaya çalışırım. Ama sizin konunuzu okuduğumda nedense yazma geregi duydum. Içinizde bir yerlerde o sizi rahatsiz eden o his hoşuma gitti.

Hamile kalsan bebeği doğurabilecek misin? O çok sevdiğin adam arkanda duracak mı değmez.

Dini imani gectim de .. cinsellikten once korunma yöntemlerini öğrenin...
Haberde görüyoruz duvar dibine atılan hemşirenin sut annelik yaptığı bebegi icim acıdı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…