Toplumsal baskı ve cinsellik

mit

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
34
0
25
Merhaba arkadaşlar benim 5 yıla yakın bir ilişkim var ona çok güveniyorum her türlü zaten ciddi de düşünüyorum. İlk defa yeni yeni cinsellik yaşamaya başladık doğru düzgün ilişkiye girmedik ama saatlerce evde seviştik zaten bi ilişkiye girilmemesi kaldı öyle söyliyim. Yaparken ben de çok mutluydum ama şöyle anlatıyım aile baskısı toplumsal baskı cinsellik yönündeki baskılarıyla büyümüş bir kızım yani namusun çok önemli olduğu evlenince sadeve yaşanabileceği bir ortam. bunu takmıyor gibiydim bu yaşıma kadar 21 yaşındayım zaten ben öyle ilk tanıştığımla veya erkenden cünselşik yaşamaktan hoşlanmayan biriyim hoşlananlara saygım var yapabilirler ama ilişkinin uzun oluşu vs artık zamanı gibi geldi fakat o sevişmeden sonra çok kötü hissettim sanki aileme ıhanet etmışım gibi ve ağladım bunu sevgilimede söyledim kötü bişey yapmadığımı dile getirdi zaten kötü değil beni kızlar daha iyi anlar böyle ortamlar bu baskı resmen içime işlemiş kendimi kötü hissettim ve hani ayrılsak diyelim ki nasıl silicem aklımdan bunları ayrılmayı düşünmüyoruz ama nasip ne olacağını bilemeyiz bu beni korkutuyor ve cinsellikte soğumaya da başladım ilk defa denegimleyince sevişme çok tatlı ama işe cinsel organlar girince tiksiniyo gibiyim ve fazla ağır geliyo bana ve napıcam bilmşyorum bu tıksınme kucukluktem gelen bişey sanırım bu baskıyla beraber hani o işi yaparken görmesem daha iyi hatta organı bunlar acaba bu baskıların doğurduğu sonuçlar olabilir mi ? Bu pişmanlık ne zaman geçer onunla ortam olsa yine cinsellik yaşarım ama sonrasında kötü oluyorum bundan nasıl kurtulurum benım gibi olan kızlar var mı acaba? Psıkoljık bu baskılar bana ağır geliyo ve tiksinmeye başlıyorum artık. Psıkoloğa öı gitmeliyim sizce sevgilime de bunu yaşatmaya hakkım yok kesinlikle. Dindar bir ailede büyümek ve bunun günahları tabuları kafamı istila etti artık yardımcı olun lütfen

En iyi cevap
Bence ilişki monotonlugundan ziyade belki bir yastan sonra vücut bunu istiyor olabilir ne bileyim. O yüzden zamanı geldi diye düşünüyor da olabilirsiniz. Cinsellik konusunda bu tür kaygıların var ise zaten bir doktora gitmeniz gerekir. Yarın öbür gün evlenirseniz belki bu kaygılarımız geçmesi gerekirken daha da artabilir. Erkenden halledin sorunu ve o zamana kadar sevişmekten kaçının derim.

şöyle bir çözüm olsa keşke belki de öyledir. Ama bir daha denemekten korkuyorum sonra kaygılara boğulmaktan

Tabiki vucutta istiyor. Evet daha ilerisi olursa gideceğim kendim halledemezsem yani. Aslında bu bana ağır geliyor, yoksa benim gibi olan arkadaşlarım var onlar takılmıyor bile, ben takıyorum vıcdan azabı cekıyorum saçma bi şekilde

Ablacım hayatta herşey var kaldıramam diyorsun sevişirken bir bakmışsın o işte olmuş anlamazsın bile.
Hazır değilsin ruhen iyi düşün.

Reactions: mit
Benim tavsiyem ilişkinizde ileri gitmeyin. Eğer ilerde ayrilirsaniz bunu kaldıramazsiniz. Ve tekrar başka biri hayatına girdiğinde bunu açıklayamazsiniz. Bende sizin gibi bir ailede yetiştim. Sadece herşeyi tadında bırakın. Yeri zamanı gelince zaten daha ilerisini kısmet olursa yasayacaksiniz

Yaptıkça normalleşir diye düşünüyorum. Ayrılınca biraz akılda kalır tabii ama sonra yeni kişiye geçince o da normalleşir. Her şey kafada bitiyor. Sen şu an normal görmediğin için yaşamaman daha iyi. Hazır hissedince ya da öyle böyle derken yapa yapa alışırsın

Reactions: mit
Evet sanırım öyle yapacağım teşekkür ederim

Dimi belkide ilkti diye böyle oldu, teşekkür ederim cevabınız için

Bende öyle bı ailede büyüdüm eşimden önce sevgililerim oldu sadece öpüştüm onun bile vicdan azabıni çekiyorum kesinlikle yapmayın biz öyle büyüdüğümüz için bizde vicdan azabı oluyo zaten evlenecekmissiniz yapmayın

Evlenince bu vıcdan azabı geçiyor mu

Bende aynı şekilde canım eşimin ilk konuştuğu görüştüğü evlendiği kızım benimde lise zamanlarimda hatalarım oldu bana göre hata başkasına göre olmayabilir öpüşmek el ele tutuşmak faln esimleyken aklıma geliyor keşke onları yapmasaydim diyorum büyük vicdan azabı

Seviştim pişman değilim ama bu çok saçma değil mi öpüştün seviştin ama hala bakiresin ayrıca beden benim bedenim istediğim gibi sevişirim kimseye de açıklama yapmak zorunda değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…