Toksoplazma!!!??

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.146
548
Merhabalar kizlar.. Ben 20 haftalik gebeyim ve oğluşumu beklemekteyim. Bilmediğim ve doktorumun da beni uyarmadığı bir konu kafama takıldı. Toksoplazma. Ben hamileliğimin başından beri salam tükettim bolca. Başka çiğ et vs tüketmedim sebzeleri bolca yıkadım falan. Tek tükettigim salamdı. Zararlı oldugunu bilmiyordum. Bebeğim ultrason kontrollerinde gayet saglikli. Hatta haftasına göre gelişimi baya ilerde. Bi sorun olsa beli olmaz miydi? Bundan sonra tüketmem asla. Fakat evvelden de tüketirdim hatta kızımda hep sosisli yerdim. Onda şükür bişey olmadı belki de bağışıklık kazandım bilmiyorum. Yardım edin lütfen. Bi sorun olsa muayenede fark edilmez miydi?:26:

bunu geçen gün ben de düşünmüştüm
eşime sordum,o da tabi kendince bence çiğ gıdaya girmez dedi
ama hala aklımda soru işareti var :44:

umarım bir sakıncası olmamıştır,eğer varsa sanırım tahlillerde görünür diye biliyorum

bunu geçen gün ben de düşünmüştüm
eşime sordum,o da tabi kendince bence çiğ gıdaya girmez dedi
ama hala aklımda soru işareti var :44:

umarım bir sakıncası olmamıştır,eğer varsa sanırım tahlillerde görünür diye biliyorum

Cevap icin tesekkurler..
Bence de sonucta cigköftenin veya suşinin içindeki çiğlik kadar çiğ değildir salam. İşlem görüyor. Zaten çiğ olsa tüketemeyiz ki .. Ama yine de dediğin gibi korkmaktayım.. Kafam takıldı ki ben zaten genelde çoook pimpirikli bi insanımdır. Tam gebeliğimde herşey yoluna girmişkenbunu duydum yine soru işareti doldu kafam.. Umarım bebeklerimiz sağlıcakla gelir kucağımıza.. İnsan araştırdıkça daha içinden çıkılmaz bi hal alıyor

bu konuda benımde endıselerım var kı ben hıc sakatat salam sosıs sucuk tuketmeyen bırı olarak baya kafaya takmıstım.
Araştırdım bıraz senınle de payleşayım. usg de bellı olmuyor malesef cunku toxo testınde ıgg ve ımg olarak belırtılen doktorların anladıgı kısımlar var. Ama biri gebelikten önce kaptıgını bir de gebelık sırasında kaptıgını gosterıyor.Bunu dr anlayabılıyor tabı eger gebelıkten önce toxo gecırmısssen zaten bagısıklık kazanmıs oluyorsun.
gebelık sırasında aldıysan mıkrobu antıbıyotık tarzı ılacı varmıs o baslanıyomus.Tabı bebege zararı ne derecede anne karnındayken bılınmıyor.dogduktan uzuzn bır sure sonra bıle ortaya cıkan etkılerı var ve bunlar senı kesınlıkle korkutmasın kolayca bulasan gecen bısey degılmiş.
ve en önemlisi anne toxo kapsa bile taşıyıcı kıvamında olup bebege hıc ugramadıgı bıle oluyomuş.Allah yardımcımız olsun.
bu arada ben cıg ete dokunsam bıle ellerımı sabunluyorum hemen ,ve testı hala yaptırmadım.kafanı takıpda kotuyu cagırma iyiyi düşün bedenın iyiyye cevap versin.

Bana gebe kalir kalmaz test yapti dr ve toxo bagsikligim olmadığı ortaya çıktı
Cigkofte yeme cig ete dokunma salam sucuk pisirmeden yeme dedi..topraktan cikan meyve sebzeleri cok yika oyle ye dedi kediden uzak dur dedi vsvsvs

Canim toxo usg den gorunmuyor kanda bakiliyor.ama bagisiklik kazankssan bisey olmaz allahin izniyle. Yoksa da oyle kolay kapilacak bi virus oldugunu düşünmüyorum. Icin rahat eder toksoplazma testi yapabilir dr.

Bana gebe kalir kalmaz test yapti dr ve toxo bagsikligim olmadığı ortaya çıktı
Cigkofte yeme cig ete dokunma salam sucuk pisirmeden yeme dedi..topraktan cikan meyve sebzeleri cok yika oyle ye dedi kediden uzak dur dedi vsvsvs

Canim toxo usg den gorunmuyor kanda bakiliyor.ama bagisiklik kazankssan bisey olmaz allahin izniyle. Yoksa da oyle kolay kapilacak bi virus oldugunu düşünmüyorum. Icin rahat eder toksoplazma testi yapabilir dr.

bizede yapıldı, bizimde negatif çıktı canım. dikkat etmek lazım, sonradan ah vah etmemek için.

Back
X