Benim de bugün gittiğim kontrolde toxoplasma ıgg avidite %47.41, antitoxoplasma ıgm pozitif 1.16 çıktı. 8 haftalık hamilelikte bakılmış oldu bu değerlere. Doktorum muhtemelen önceden yaşanmış olduğunu, şuan için riskli bi durum olmayabileceğini ama yine de içimiz rahat etsin amaçlı detaylı bakılsa daha iyi olacağını söyleyerek Ankara Düzen Labaratuvarında bakılmak üzere kan aldı. Sonuç muhtemelen cumartesiye kadar çıkarmış. Tabi annelik içgüdüsü bebeğe birşey olur mu korkusu ağır bastığından sabahtan beri bilgi sahibi olabilecek tanıdıklarımdan sormadığım, internetten araştırmadığım kalmadı. Sağlık bakanlığının bu testleri gebelik için bakılacak değerlerden çıkardığını ama doktorların tedbir amaçlı baktıklarını okudum. İnternet bu gibi aşamalarda başlı başına bir can sıkıcı, o kadar şey okuduktan sonra hep en kötüsünü düşünüyor insan, ne kadar aksini yapmaya çalışsa da. Daha sonra çok sayıda gebeyle iletişim içinde olduğu için sağlık ocağı ebesi geldi aklıma, değerleri verdim, ne sıklıkla yaşandığını normal olup olmadığını sordum, iyi ki sormuşum içim öyle rahatladı. Bazı gebelerde pozitif olduğunu daha önce geçirip atlattığımı şimdiki değerlerin bir risk durumu için düşük olduğunu söyleyip birşey yok şuan deyince bir ohhh dedim. Tabi annelerimizin sadece doğumda doktora gittiği, kimisinin evde doğurduğu koşullar günümüz için pek mümkün olmasa da en iyisi eski zamanlarmış diyor insan, bazen en iyisi az bilmek. Bundan sonra kedi görsem pist der çiğ et görsem piş de gel derim, sebzeleri de basarım sirkeye. Tedbir bizden takdir Allahtan. (Kedilere naber napıyosun demeden duramam ben yine.) (Hep köfteci Caferin pişmemiş köftelerinden oldu bu :))) ) İnşallah sonucu da şu anki iç rahatlığıyla yazıyor olurum.