• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toki den ev alan varmı?yada düşünen..lütfen fikire ihtiyacım var

kaderiminoyunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
2.017
30
46
Diğer
kızlar biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum dün yaşanılan bir olaydan dolayı eşim bugün kesin karar verdi bu sene ev almaya (malesefki kiraya kesinlikle çıkmıyor )...hemen şuanda alabileceğimiz birtek şans toki var...alsak hemen alabiliyoruz sanırım ..burda açık satış falan şuanda...iyi karar vermek istiyorum yangından kaçarken doluya tutulmak isteniyorum...kira öder gibi ödeniyor ama 6 ayda 1 artıyormuş...bana avantajlarını dezavantajlarını yazarmısınız..öniryormusunuz en önemlisi....ayrı eve çıkarsanız geçinemeyip bize döneceksiniz diye eimin ailesini bu konuda haklı çıkarmak isteniyorum..bi adım atıcaksak hayırlı bir adım olsun..sonuçta onca sene çalışıp didindiği 20 tl lik altınları vericez .kızlar ödeme koşuları şöyle mesela 3.kat 2artı 1 daire 84 milyar..aylık ödemesi 525 tl....
eşim 1100 alıyor 525 gitse onun maaşdan 575 bize kalıyor ..tabi bende çalışıcam en az 600 tl de ben alsam 1075 tl ye geçinirz bence...kendi çapımızda azıcık aşım kaygısız başım .....lütfen toki hakkında bilgi istiyorum..inşallah vardır ya tokide oturan yada yakını oturan yada benim gibi araştıran:18:

Son düzenleme:
Sen ne kadar kazanıyorsun? Eşin ne kadar kazanıyor? Ayrıca almayı düşündüğünüz evin toplam fiyatı ve taksit miktarı nedir?

Tokiler bina olarak pek sağlam olmuyor ayrıca tesisatları da sıkıntılı bir arkadaşım oturuyor. Yine de her halükarda o evden daha iyidir.

Son düzenleme:
kızlar ödeme koşuları şöyle mesela 3.kat 2artı 1 daire 84 milyar..aylık ödemesi 525 tl....
eşim 1100 alıyor 525 gitse onun maaşdan 575 bize kalıyor ..tabi bende çalışıcam en az 600 tl de ben alsam 1075 tl ye geçinirz bence...kendi çapımızda azıcık aşım kaygısız başım ...

kızlar ödeme koşuları şöyle mesela 3.kat 2artı 1 daire 84 milyar..aylık ödemesi 525 tl....
eşim 1100 alıyor 525 gitse onun maaşdan 575 bize kalıyor ..tabi bende çalışıcam en az 600 tl de ben alsam 1075 tl ye geçinirz bence...kendi çapımızda azıcık aşım kaygısız başım ...

Bence gayet rahat geçinirsiniz başka borç falan yoksa. Biz 1500 tl babamın maaşı ile yaptık evimizi. Babam 2 çocuk okuturken hemde. Şimdiki gibi kitaplar falan da bedava değildi. Hesabınızı bilirseniz olur. Bir de akşam ne oldu ki eşin kesin karar verdi? Para biriktirecekti ya önce.

Son düzenleme:
valla toki hakkında bilgim yok tercihte etmem ama işyerinde tokiden ev alan arkadaşlar uzun vadede zarar edicez taksitlerde hile hurda var diyolardı

valla toki hakkında bilgim yok tercihte etmem ama işyerinde tokiden ev alan arkadaşlar uzun vadede zarar edicez taksitlerde hile hurda var diyolardı
off evet canım bunu bizde duyduk eşimle ama napalım mecburuz artık galiba çok kısa süre önce yine tokiye karar verip ödeme koşullarındaki hile tarzı şeyleri bankacı arkadaşı buna anlatmış ve vazgeçmiştik..ama nezaman evde olay olsa aklımıza hemen toki gelio anında alabileceğimiz...bilmiyorum ya

Bence gayet rahat geçinirsiniz başka borç falan yoksa. Biz 1500 tl babamın maaşı ile yaptık evimizi. Babam 2 çocuk okuturken hemde. Şimdiki gibi kitaplar falan da bedava değildi. Hesabınızı bilirseniz olur. Bir de akşam ne oldu ki eşin kesin karar verdi? Para biriktirecekti ya önce.
ufak bir borcumuz var 1500 tl kredi kartı borcu var canım düğünden kalma...eğer tokiyi şimdi alırsak hemen geçmicez yaza kadar ödücez öle geçicez die konuştuk ama bilmiyorum kesin değil hiç bişey bakalım..
canım 2 gündür kayınpederle sorn yaşıyorum eşimle dünden beri çok kötü kavgalar ediyoruz boşanmak bile istedimi söledim o da son çare toki dedi bana bende biraz yumuşadım.para birikitrmeyi bekleyemiyon madem olmuyo tokiyi öderiz napalım dedi

çok hassas bi konu, şimdi siz ayrı bi evde hiç olmadığınız için giderleri hep farazi hesaplıcaksınız ama ev öyle olmuyo, bi yeri akıyo bozuluyo kırılıyo al sana masraf, tokideki taksitler dengesiz artıyomuş ama sizin maaşlar sabit, tabi bu sürede çocukta yapmıcaksınız

çok hassas bi konu, şimdi siz ayrı bi evde hiç olmadığınız için giderleri hep farazi hesaplıcaksınız ama ev öyle olmuyo, bi yeri akıyo bozuluyo kırılıyo al sana masraf, tokideki taksitler dengesiz artıyomuş ama sizin maaşlar sabit, tabi bu sürede çocukta yapmıcaksınız
artık herşeyi göze alıcam galiba canım geçim sıkıntısı yaşarım belki ama burdaki yaşadıklarım hepsinden zor

off evet canım bunu bizde duyduk eşimle ama napalım mecburuz artık galiba çok kısa süre önce yine tokiye karar verip ödeme koşullarındaki hile tarzı şeyleri bankacı arkadaşı buna anlatmış ve vazgeçmiştik..ama nezaman evde olay olsa aklımıza hemen toki gelio anında alabileceğimiz...bilmiyorum ya

benim ailem tokide oturuor. hile hurda olmadı henüz. hala ödüyorlar. site olduğu için güzel yeşillik. memnunlar. malzemeler çok kaliteli değil ama zamanla değiştirilir. bende ev aldım yeni. benimki de hemen hemen öyle. mahalle arası mütahhitlerde çok kaliteli malzeme kullanmıyor

artık herşeyi göze alıcam galiba canım geçim sıkıntısı yaşarım belki ama burdaki yaşadıklarım hepsinden zor

artıları eksileri iyice düşün, ailende destek olur belki geçmiş konularında kiranızı ödemeyi teklif etmişlerdi senin huzurun için yardımdan kaçınmazlar gibime geliyo, ama ne olursa olsun bi daha kv yanına dönme

benim ailem tokide oturuor. hile hurda olmadı henüz. hala ödüyorlar. site olduğu için güzel yeşillik. memnunlar. malzemeler çok kaliteli değil ama zamanla değiştirilir. bende ev aldım yeni. benimki de hemen hemen öyle. mahalle arası mütahhitlerde çok kaliteli malzeme kullanmıyor
öylemi canım kaç kaç nasıl ödüyorlar peki malzemeler derken hani musluğu falanmı ..

asgari ücret oranında artıyor. yılda bi kez mi iki kez mi ne . bizimkiler mesela 300-350 ile mi ne başladılar taksite. şu anda 450 anca ödüyorlar. 5-6 yılda bu kadar oldu

artıları eksileri iyice düşün, ailende destek olur belki geçmiş konularında kiranızı ödemeyi teklif etmişlerdi senin huzurun için yardımdan kaçınmazlar gibime geliyo, ama ne olursa olsun bi daha kv yanına dönme
canım zaten artılar ı eksileri çözmek için açtım konuyu ..eşime de burdan fikir vericem..burda yazılanlar ona aktarıcam...ailem kesinlikle herşeyime yardım eder .evet kiramı ödemeyi bile teklif etmişlerdi canlarım benim.hatta babam eşime ev alınca 5-10 tlde ben vercem diyo..caım benim ya ..allah korusun canım büyük konuşmayım ama allah dönmek mecburiyetinde bırakmasın

asgari ücret oranında artıyor. yılda bi kez mi iki kez mi ne . bizimkiler mesela 300-350 ile mi ne başladılar taksite. şu anda 450 anca ödüyorlar. 5-6 yılda bu kadar oldu
memur maaşı oranında artıyor diyordu eim demekki bi şekilde artıyor illaki bizi biraz bu korkutuyor...kredi çekip normal ev alsak 10 sene sora kredi taksiti 600 se aynen öle duruyor ama tokide 10 sene sora ne öderiz kim bilir..off vazmı geçsem ki yaa

öylemi canım kaç kaç nasıl ödüyorlar peki malzemeler derken hani musluğu falanmı ..

bizimkiler daha projeyken almışlardı. teslim ettikten sonra taşındılar. sıkıntı oldukça yüklenici firmayı arayıp yaptırdılar. ondan ücret alınmıyor. ama bitmiş projeden alacaksan ondaki eksikleri yapmazlar sanırım. 5-6 yıl oldu onlar alalı. tam hatırlamıyorum ama 300 gibi bi taksitle başladılar. şu anda en fazla 450 dir. yılda bir yada iki kez zam geliyor. 30-50 tl gibi bi zam oluyor. ben ödemediğim için rakamları tahmini söylüyorum. bence dar gelirli aileler için şartları çok ii. sizin şehirde nasıl bilemiyorum. ben burdan kendim için almak çok istedim çekilişte çıkmadı

memur maaşı oranında artıyor diyordu eim demekki bi şekilde artıyor illaki bizi biraz bu korkutuyor...kredi çekip normal ev alsak 10 sene sora kredi taksiti 600 se aynen öle duruyor ama tokide 10 sene sora ne öderiz kim bilir..off vazmı geçsem ki yaa

ama bankanın faiz oranları fazla. tokininki düşük oluyor. mesela ben banka kredisi çektim. nerdeyse 1400 ödüyorum taksit. yarısı anapara yarısı faiz ödediğimin

Back