TOEFL Snavna giren var m ?

ervanur

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
78
19
623
İstanbul
Bu sene TOEFL sınavına başvuracağım fakat hiçbir bilgim yok.
Nasıl hazırlanılır, hangi dershaneler tavsiye edilir yada dershaneye gitmeden sınava nasıl hazırlanabiliriz, yeterli olurmu ...

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

piyasada satilan kitap ve cdler var bunlardan hazirlanabilirsin sinava.
sinav icin internetten randevu alip gidiyorsun.
eger su bir ay icersinde girceksen sinava acilen randevu alsan iyi olur gec kalma yer bulamama ihtimalin yuksek.
ingilizcen iyi ise evde kendin calisrak girebilirsin sanirim,
bol bol ingilizce altyazisiz filmler izleyip writing ve speaking calismalari yapman da fayda var.
kolay gelsin.. pek koly degildir ama iyi calisirsan altindan kalkarsin.

Aynen katiliyorum..
Özellikle bunu öneriyorum:

Ama sunu söyleyim sana canim, öyle cok kolay bir sinav degil bu.. Aksine cok cok zordur,bunu bastan söyleyim. Konusman ve yazman cok iyi olmali.

Yoksa parana yazik olur canim.
Simdiden basarilar dilerim opuyorumnanaktan

ben de Kaplan in kitabindan ve cd sinden hazirlanmistim..

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim =)

İngilizcem şu an hiç iç açıcı değil,
lise hazırlıkta gramer anlama ve konuşma açısından baya kendimi ilerletmiştim ama aradan 10 sene geçti düşünün artık -tatlicadiarzu-

Zor olduğunu ve diğer sınavlara benzemediğini biliyorum ama girmek zorundayım çünkü KPSS lisans kadrolarının bazılarına bu sınavı şart koymuşlar.
Bir bu eksikti !

Sınava 9-10 ay sonra gireceğimi varsayarsak, sizce bu ingilizce ile yaklaşık 160 puan alacak kadar kendimi geliştirebilirmiyim
benneyaptımki

azmedersen yaparsin dicem ama bence bir kursa gitmen sart. onunde bu kadar uzun zaman varsa bence yavas yavas calismaya basla kurs arastir.
internetten ornek toefl sinavlarina gir su an ne kadar puan yapabildigine bak.
ona gore kurs olayini yeniden dusun. ama kurs ile daha rahat hazirlanirsin bence.

İşi riske almadan en iyisi bir kursa yazılayım.
Zaten eğitim dönemleri 3 ay oluyormuş.
(netten araştırdığıma göre hepsi ölemi bilmiyom )
Yakın zamanda başlasam geriye kalan zamanlada kendimi geliştirirm artık..

Peki ist avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz kurslar var mı?
Tanınmış olması farketmiyor.

canım ben hic kursa gitmedim dolayısı ile kurs onerisi veremıyorum malesef..
umarım yardımcı olan çıkar..

kızlar toefla hazırlanmam geekio sizce nasıl bir yol izlemelyim?grammer eksiğim var onu kapatmam lazım önerebilceğinz kurs,çalışma şekli ve materyal var mı??

Ben de toefl'a hazırlanıyorum. Amerikada yüksek lisans + doktora için devlet bursu kazandım. Devlet yollamadan önce Toefl için kurs veriyor. Ocak ayında ona katılacağım. Ocak ayına kadar kendi kendime ingilizcemi ilerletmeye çalışıyorum. Şu an upper intermediate seviyesinde ingilizcem var. Fakat kelime bilgim az. yıllardır ing kullanmadığım için unuttum.. ben de kaynak olarak elimde Daylight ve Rosetta Stone var. henüz 5 gündür çalışıyorum. Gramer çalışmak için daylight güzel bir kaynak. Öneririm. Kelime çalışmak için de gayet güzel. ama asminin dediği gibi ingilizce altyazılı ya da altyazısız filmler ya da diziler izlemek lazım. Speaking ve listenin için gayet faydalı olacakır. Özellikle intermediate seviyesindekiler için How I met your mother adlı dizi izlenilebilir. Dili daha basit. Burda birbirimize kaynak önerirsek iyi olur. Ben de çalışmaya yeni başladığım için şu an pek bilgim yok. Ama öğrendiklerimi paylaşırım..

bu sınava evde hazırlanılamaz mı?ben amerikan kültürün reklamlarını çok görüyorum gazetede..scarlett johanson ile aynı dili konuşun diye:)

Bence ingilizce temeli olmayan için evde kendi kendine hazırlanılacak bir sınav değil.. Oldukça zor.. Benim en az 80 almam gerekiyor (

intenet based testing.daha önce paper based testing yönetim kullanılıyordu artık internet tabanlı test yöntemi kullanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…