• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tmden okunacak en guzel bolum

Hallem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
885
198
53
Tm ve tsden girdi kardesim ama iibfden okunan hersey ayni kapiya cikiyor yani ulaslar arasi iliskiler yada diger seylerntıkalı diye yazmak istemiyor puanida hukuga ve psikolojiye yetmiyor onerileriniz varmi cidden aciktalarmi

Güzel bölümden kasıt zevkle okuyacagı bölümse ilgi alanlatına göre karar versin herkese göre değişir tabiki

istediği bölüm gelmiyorsa zorlamasın bence
bir sene daha hazırlansın

hangi bölümü okursa okusun kendini geliştirip, dil öğrenirse açıkta kalmaz. mühim olan kendini geliştirmek isteyeceği bir alan bulmak.

Benim kardesimde ayni 2.senesi ama iyi bolumlere puani yetmedi fen edebiyat iibf iletsim fakulteleri geliyo ama kararsiz kaldik saglik yonetimi diye bi bolum var iyi mi acaba gelecegi var mi onu merak ediyorum bende.

ben siyaset bilimi ve uluslararası ıliskıler okudum üstün başarı burslu %100 ingilizce olarak... özel sektörde birçok alanda kendimi geliştirdim ve çokta iyi iş imkanları teklifleri alıyorum.. ben kendi işimi yaptığım için şimdilik gitmiyorum ama ilerde şirketle ilgili sıkıntı olsa bile kapatır istediğim yerde iş bulabilirim..

kesinlikle kendini geliştirmeye bakar bu işler.. psikoloji ve hukuk okuyan birçok arkadaşımın iş aradığını biliyorum hala sıkıntıları olabiliyor.. özellikle hukuk okuyanlar psikolojik olarak çökme yaşayabiliyorlar güçlü olması gerekiyor okuyan kişinin..

Tm ve tsden girdi kardesim ama iibfden okunan hersey ayni kapiya cikiyor yani ulaslar arasi iliskiler yada diger seylerntıkalı diye yazmak istemiyor puanida hukuga ve psikolojiye yetmiyor onerileriniz varmi cidden aciktalarmi
ÖğretmenliğiÖğretmenliğin sonu göz yaşı demedi demeyin her zamanki gibi değil alım az ve sözleşmeli atandı diyelim ki atanma oranı yüzde 0.3 sonrası mi 6 sene Doğu. Bir de kpss GK gy alan ve eğitim 4 sınav var .

kaç bindesiniz?
ilk sene kaç bindeydiniz?
psikoloji çok guzel heleki uzmanlıga tamamlayınca. ama iş durumu nedir bilmiyorum tek bildiğim sınıf öğretmenleri fazla atanıyor

Uluslararası ticaret, lojistik...Özellikle de lojistik.

Benim kardesimde ayni 2.senesi ama iyi bolumlere puani yetmedi fen edebiyat iibf iletsim fakulteleri geliyo ama kararsiz kaldik saglik yonetimi diye bi bolum var iyi mi acaba gelecegi var mi onu merak ediyorum bende.
Evet. O bölümün geleceği iyi diyorlar.

Bir sene daha hazırlansin ciddi bir hukukçu açığı var

hukukçu açığı mı var :KK57::KK57:
ankarada baro sicili 30 binlere geldi istanbulda 50 binlerde
sadece ankara hukuk ve istanbul hukuk yılda 500 den fazla mezun veriyor
yeni açılan fakülteleri saymıyorum bile
haberiniz ve bilginiz olmayan şeyler hakkında yorum yapmamalısınız

Hukukçu açığı nerede varmış yaa ehehe yeni mezunlar sürünüyor. Psikoloji bölümü keza öyle yüksek lisans doktora vs. yapmazsan önü çok da açık değil. Komik maaşlara çalışıyorsun. Hukuk ve psikoloji de çöküşte yani diğer TM bölümlerinin halini düşünemiyorum o yüzden.

Bilmiyorum ama bence iktisat ağırlıklı bölümlerin yolu uluslararası ilişkilerden daha açık iibf ler için konuşursak. Buarada hukukla psikolojiden mezun olup işsiz kalma ihtimali de yok değil bir insanın. Hukuk bİtiren arkadaşlarım şuan hep staj aşamalarında ve kariyer konusunda mutsuzlar. psikoloji okuyanlar direk yükseğe başladılar ya da hazırlanıyorlar. İleride ne imkanlarla karşılaşırlar emin olamamakla birlikte bu bölümlerden mezun olur olmaz mükemmel koşullarda iş bulan kimseyi tanımadığımı söyleyebilirim. Pdr mezunları daha kolay iş bulabiliyor sanki. Bir de ts den iyi bir üniversitede reklamcılık tarzı bir bölüm bitirip bir yandan sosyal medya, internet yayıncılığı vs. Konusunda kendini geliştirmek avantajlı olabilir gibi geliyor. Eskiden öyle düşünmezdim ama bu hafta yeni mezun olup çok bilinen kampanyalar yürüten reklamcılara denk geldim hep. Sosyal medya çıktığından beri daha genç insanlar arıyor ajanslar çalışmak için ama kardeşin mezun olana kadar durum ne olur genç kontenjanı dolar mı bilemedim.

Iibf aslinda cok genis is alanina sahip ama kendini geliştirmek lazim yani bircok devler kurumu sınavına girebilinir, esim iibf mezunu sgk denetmenligi, vergi müfettişliği ve son olarak idari hakim oldu baska bircok kurumun sınavını kazandı... tabiki calismak lazim iibf nerdeyse bütün sınavlara girmeye hak kazanıyor ama malasef bi yığında iibf mezuni var fark atmak gerekli sadece

Back
X