• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TM okuyorum ama İngilizce bölümü istiyorum

lostdreams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
21
0
36
Sakarya
merhaba,ben 11.sınıf tm öğrencisiyim açıkçası tm bölümlerinden birinde okumak istemiyorum.en mutlu olabileceğim ve okumak istediğim bölüm ingilizce.ama hangi sınavlara girmeliyim,ingilizce kazanmam zor olurmu tm de okumam sebebiyle? bu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olacağım:) şimdiden sağolun

Keşke en başta seçseydin lise 2de genel şeyleri öğretiyorlar geniş zamandı bağlaçlardı eklerdi...ama lise 3de yeni kalıpları filan öğretiyorlar.Bi tanıdığım sözeldeyken dil bölümüne seçti ama onun önceki sınavlarınada girdi yanlış hatırlamıyorsam yalan söylemiş olmayayım.Şey yapsan geçemezsen bile ingilizceni kendin ilerletmeye çalışsan dilden sınava girsen sözel bölümlerden ziyade matematik yapıcağın içinde büyük şans olabilir senin için.Bu arad lise 1im yanlış yönlendirmekde istemem açıkcası :)

okulumuzda dil bölümü olsaydı gidecektim ama açılmadı.ben kendim öğrenip ilerleticem zaten.ama sınavlarda tm okumamın ne gibi eksileri olacak?

merhaba,ben 11.sınıf tm öğrencisiyim açıkçası tm bölümlerinden birinde okumak istemiyorum.en mutlu olabileceğim ve okumak istediğim bölüm ingilizce.ama hangi sınavlara girmeliyim,ingilizce kazanmam zor olurmu tm de okumam sebebiyle? bu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olacağım:) şimdiden sağolun

ygs + lys5'e girmelisin
zor olur mu konusuna gelince, şuan seviyen ne? yani düz lisedeysen ne öğretildiyse onu öğrendiysen extra bişey yapmadıysan malesef son sene kursa gitmekle olucak gibi değil bu iş. çünkü unutma bunun yanısıra ygs için mat fen sosyal trkce de çalışman gerekiyo. ama zaten baya baya konuşuyorum diyosan gayet rahat girersin, dil sınavları kolay oluyo çünkü genelde.

şimdi dil bölümündeki dersler
tarih coğrafya edebiyat dil anlatım ingilizce ana dersler bunlar sen bunları görüyosundur.
ayrıca matematik ve geometride görüyorsun bu yüzden şanlısın şanssızlık yönünden pek birşey göremiyorum ama bir tek ingilizce işte yazın ona biraz daha yoğunlaşmalısın diye düşünüyorum :)

ben lise sondayım dil okuyorum.. sana en basta soyleyecegim şu %65 ingilizce etkili yani mesele ingilizceyi sevmende.. benim diğer derslerim yani ygsem ama ingilizce kötü olunca bir halta yaramıyor:) :) ikincisi de su eğer sözelin yani türkce ve sosyalin iyiyse harika puanlar yapabilirsin cünkü zaten genelde coğu dilcinin yapamadığı mat ve geometri tm okuduğun için senin ana dersin... Diyeceği o ki eğer istiyorsan ingilizce yi çok kolay yapabilirsin bu noktada işin zor kısmı hallolmuş olur sonra bir de oturup türkçe sosyal çalışırsın üstüne bir de tm ci olarak matematiğin de iyiyse sana sadece klavuzdan üniversite secmek kalır...:) simdiden hayırlı olsun:)

bu arada fırsatın varsa hala bölüm değiştir ne kadar çok ingilizce kelime duyarsan işin o kadar kolay olur... resmen hiçbir halt bilmememe rağmen sadece kulak aşinalığıyla çözüyorum soruları:) ygs den sonra başlayacagım ingilizceye hadi bakalım:)

ilk bölümde gireceğin dersler;
türkçe
sosyal(tarih,coğrafya,felsefe)
malesef mat-1 :)
ve zorunlu değil çok az puan getiriyor ama fen toplam 160 soru... bu martta
haziranda da lys5 var yani ygsden sonra sadece 80 soru ingilizce... benim için kabus:)

Back