Tiroit kanseri

Bir yakınım troid ameliyatı oldu, eve döndüğünde diren takılı değildi. Biraz istirahat ettikten sonra günlük hayatına devam etti. Kısacası ameliyat süreci ve sonrası gayet iyiydi.

İnşallah sizinki de çok iyi geçer. Acil şifalar diliyorum

1 hafta 10 gün civarında o ilk zamanlardaki etkileri kalmıyormuş. Normale dönüşler oluyormuş diye araştırmalarıma buldum ben de.

Şimdi kendimi haftaya bugün ameliyatın üzerinden 3 gün geçmiş olucak diyerek telkin ediyorum.

Teşekkür ederim

Tiroid demişken anlatayım neşelen konu sahibesi hsfsfdfd

Dayım ben lisedeyken metres tuttuydu, kadınla ilişkileri başladığı zaman da guatr ameliyatı oldu. O zaman yengem daha bilmiyormuş, dayımın başında beklerken bir kadın gelmiş çiçek getirmiş demiş ki .... inşaatın sekreteriyim patron çiçek gönderdi ama kadın çok şık iyi giyimli saç baş pür yapılı. Normalde yengem uyank kadındır ama çakmamış konduramadı herhalde. O sırada dayım gözlerini açmış ki metres abla tepesinde dikiliyor Hiç çaktırmamış metres abla geçmiş olsun ... bey demiş dayım da sağ ol ama çıkaramadım demişayaküstü numara çekmişler. Birkaç hafta sonra yengem öğrenmiş bunları basıp bir dayak attı ikisine de dillere destan

Yumurtalık kisti için 2 dren takılmıştı. 2 gün de durdu. Bi sıkıntı olmadı. Acıyan bi şey değil. İçiniz ferah ameliyatınıza girin. Çok geçmiş olsun.

benim annem tiroit ameliyati oldu hic diren takildigini hatirlamiyorum ona.

Sonra neden evlenmiyorum işte cevabı burda

Yengenin ellerine sağlık

Yumurtalık kisti için 2 dren takılmıştı. 2 gün de durdu. Bi sıkıntı olmadı. Acıyan bi şey değil. İçiniz ferah ameliyatınıza girin. Çok geçmiş olsun.

Size de çok geçmiş olsun. Teşekkürler

benim annem tiroit ameliyati oldu hic diren takildigini hatirlamiyorum ona.

Ne zaman oldu peki
Annem 10 sene önce tiroid ameliyatı oldu,gayet güzel geçti bir sıkıntı olmadı
Geçmiş olsun
Teşekkürler

Kilo alma gibi bir durum yaşadınız mı ?

Annemin de tiroidinde kocaman bir nodül ve irili ufaklı birçok nodül vardı. O zaman kanser olabilme ihtimali üzerine doktoru tiroid kanserinin kanser olarak görülmediğini, hatta literatürden kanserler arasından çıkarılmasının söz konusu olduğunu söylemişti. Çok şükür annemin sonuçları temiz geldi ama Allah muhafaza aksi olsaydı bile biz çok gergin değildik. Siz de korkmayın, evet hastalığın adı bile germeye yetiyor biliyorum ama bu çok çok çok hafif bir versiyonu. Gönlünüzü ferah tutun geçmiş olsun

Evet uyandigimda doktor yanima geldi iste nasilsin iyim bittimi bitti biraz uzun surdu falan anlattilar bende tamam peki sesim çıkiyormu dedim bastı kahkahayi doktor 5 dakkadir konusuyoruz ya dedi bana ..agrim tabiki benim gogus kemiklerim kesildigi icin vardi..kalp ameliyati gibiydi..troid ameliyati olan herkes 2 saat sonra yürüyordu hastanede ama

Çok teşekkür ederim

Ameliyat normali ne kadar sürüyormuş peki ?
Ve kilo aldınız mı sonrasında

Haftaya tiroit ameliyatı olacağım

Başlık tiroid kanseri, muhtemelen tüm tiroid dokusu alınacak. Ülkemizde tiroid hastalıkları (genelde iyi huylu, daha az sıklıkta kanser) nedeniyle çok fazla ameliyat yapılmaktadır. Türk doktorları oldukça başarılıdır ve hastalarda yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir.
Kolunuzdaki damar yolu ve dreni dert etmişsiniz, inanın ağrı sızı açısından hiçbir önemi yok. Çok rahat tolere edersiniz, kafanıza taktığınıza değmediğini göreceksiniz. Dren alınması da damar yolu çıkarılması da hissetmeyeceğiniz kadar az ağrılıdır hatta ağrısızdır.

Zaten yorum yazan arkadaşlarımız da olumlu bir şekilde sizi motive etmişler, destek olmuşlar.

Tiroid kanserleri hücre tipine göre 6-7 çeşit olup çıkarılan dokunun patolojik incelemesiyle son tanı konacak. Bu kanserlerin gidişatı oldukça iyi olup normal hayatınıza tiroid hormonları ile devam edeceksiniz.
Tiroit ameliyatlarının çok düşük oranlarda (%1 civarı) komplikasyonları vardır. Ses kısılması, kanama, kalsiyum düşmesi kasılması gibi. Bir komplikasyon gelişmezse hastanede iki gün kalırsınız, dren alındıktan sonra evinize gidersiniz. Geçmiş olsun.

Merhaba, geçmiş olsun. Hiç korkmayın, bu denli korku her türlü işinizi zora sokacaktır. 3 yıl önce oldum bu ameliyatı daha 32 yaşındaydım. Öyle çok korktum ki size anlatamam olan insanlardan ne berbat hikayeler dinledim :) ama çoğu yersiz çıktı. Perşembe günü ameliyatı oldum cumartesi günü taburcu oldum. Direnden bende aşırı korkuyordum ama hiçte öyle olmadı çıkarılırken bile asla hiçbir şey hissetmedim müthiş bir rahatlamaydı üstelik. Doktorum çok iyi bir cerrahtı, tümör ses tellerine giden sinirlere yapışık vaziyetteydi asla zarar gelmedi sesimde sorun yaşamadım. Paratiroid hormonları asla zarar görmedi sonrasında kalsiyum ile ilgili sıkıntı da yaşamadım. Bana yadigar hızla alınan kilolar ve boğazımda duran izi oldu sadece :) aklınıza sakın kötü şeyler getirmeyin. Çalışıyorsanız 2 ay rapor almaya çalışın ki bol bol dinlenin. Operasyon sonrası asla misafir kabul etmeyin. Bol su bol istirahat, bomba gibi olacaksınız

öncelikle geçmiş olsun.
Dren takılıyor. Hemen ertesi gün her şey yolunda giderse çıkarılıyor. Acılı bir şey değil, görüntü olarak biraz rahatsızlık veriyor tabii ki.
bu arada biyopside sonuc kötü mü çıktı bunu tam anlayamadım.
Tiroid kanseri demişsiniz çünkü.
Komple mi alınacak tiroidiniz ?

Teşekkür ederim

Be daha yirmili yaşlardayım :)
Peki iş hayatına ne kadar sürede dönülebiliyor.
Kiloyu bende takıyorum kafama ama o sonraki evre diyip kendimi yatıştırıyorum onun da çaresine bakmalıyım ama olay örgüsüne göre korkularım düzenleniyor

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Allah razı olsun inşallah

Total yani tamamı alınacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…