Bir yakınım troid ameliyatı oldu, eve döndüğünde diren takılı değildi. Biraz istirahat ettikten sonra günlük hayatına devam etti. Kısacası ameliyat süreci ve sonrası gayet iyiydi.
İnşallah sizinki de çok iyi geçer. Acil şifalar diliyorum
Yumurtalık kisti için 2 dren takılmıştı. 2 gün de durdu. Bi sıkıntı olmadı. Acıyan bi şey değil. İçiniz ferah ameliyatınıza girin. Çok geçmiş olsun.Haftaya tiroit ameliyatı olacağım
Sonraki süreçten korkuyorum.
Ameliyat anını görmeyeceğim için bir sıkıntım yok. Ameliyat için açılacak damar yolundan onun 2 gün durmasından da korkuyorum. Hasta psikolojisi farkındayım.
Bir de yeni birşey duydum ki aklım çıkıyor yeterli bilgi de bulamıyorum çünkü görsellere bakmak korkutuyor beni.
Dren..
Evet bundan korkuyorum.
Başından geçenler veya tanıdıkları da şahit olanlardan açıklamalar yaşananların anlatılması o istiyorum.
Bandajı açtı pat kan fışkırdı gibi demiyorum tabiii ki de beni de yıpratır okuyan başkalarını da.
Şimdiden teşekkürler. Umarım geri dönüş alabileceğim bir konudur.
Tiroid demişken anlatayım neşelen konu sahibesi hsfsfdfd
Dayım ben lisedeyken metres tuttuydu, kadınla ilişkileri başladığı zaman da guatr ameliyatı oldu. O zaman yengem daha bilmiyormuş, dayımın başında beklerken bir kadın gelmiş çiçek getirmiş demiş ki .... inşaatın sekreteriyim patron çiçek gönderdi ama kadın çok şık iyi giyimli saç baş pür yapılı. Normalde yengem uyank kadındır ama çakmamış konduramadı herhalde. O sırada dayım gözlerini açmış ki metres abla tepesinde dikiliyorHiç çaktırmamış metres abla geçmiş olsun ... bey demiş dayım da sağ ol ama çıkaramadım demiş ayaküstü numara çekmişler. Birkaç hafta sonra yengem öğrenmiş bunları basıp bir dayak attı ikisine de dillere destan
Yumurtalık kisti için 2 dren takılmıştı. 2 gün de durdu. Bi sıkıntı olmadı. Acıyan bi şey değil. İçiniz ferah ameliyatınıza girin. Çok geçmiş olsun.
benim annem tiroit ameliyati oldu hic diren takildigini hatirlamiyorum ona.
TeşekkürlerAnnem 10 sene önce tiroid ameliyatı oldu,gayet güzel geçti bir sıkıntı olmadı
Geçmiş olsun
Troid ameliyatinin babasini yaşadim bende ..troid bezi buyuk bir kitle olarak gogus kafesinin arkasina kadar buyudugunu farketmisler ameliyat sirasinda tabi benim biseyden haberim yok normal 2 saat surecek ameliyattan 5.bucuk saatte ciktim ve ciktigimda kimildayamiyordum gogus kafesini kesip almak zorunda kalmislar meger ..izin almislar eşimden ve ailemden tabiki neyse
Yaa bu arada asla korkutmak amacli yazmiyorum aksine cesaretli olman icin..
.diren 2 taneydi bende ikiside cikartirken acimadi sadece bi his oluyor böyle icinden bisey akiyor gibi zaten agrinkesici ve antibiyotik veriyorlar uyuyorsun rahatlaman icin hersey yapiyorlar yani..birde entube tupunden dolayi bogazinin ici acıyor 2 3 gün...simdiden gecmis olsun umarim temiz de cikar sonuclarin...benim biyopside supheli cikan butun alınan parcalar troid beziyle birlikte ve cok buyuk kitle de hepsi temiz cikmisti
yaklasik 10 sene olduSize de çok geçmiş olsun. Teşekkürler
Ne zaman oldu peki
Teşekkürler
Annemin de tiroidinde kocaman bir nodül ve irili ufaklı birçok nodül vardı. O zaman kanser olabilme ihtimali üzerine doktoru tiroid kanserinin kanser olarak görülmediğini, hatta literatürden kanserler arasından çıkarılmasının söz konusu olduğunu söylemişti. Çok şükür annemin sonuçları temiz geldi ama Allah muhafaza aksi olsaydı bile biz çok gergin değildik. Siz de korkmayın, evet hastalığın adı bile germeye yetiyor biliyorum ama bu çok çok çok hafif bir versiyonu. Gönlünüzü ferah tutun geçmiş olsunHaftaya tiroit ameliyatı olacağım
Sonraki süreçten korkuyorum.
Ameliyat anını görmeyeceğim için bir sıkıntım yok. Ameliyat için açılacak damar yolundan onun 2 gün durmasından da korkuyorum. Hasta psikolojisi farkındayım.
Bir de yeni birşey duydum ki aklım çıkıyor yeterli bilgi de bulamıyorum çünkü görsellere bakmak korkutuyor beni.
Dren..
Evet bundan korkuyorum.
Başından geçenler veya tanıdıkları da şahit olanlardan açıklamalar yaşananların anlatılması o istiyorum.
Bandajı açtı pat kan fışkırdı gibi demiyorum tabiii ki de beni de yıpratır okuyan başkalarını da.
Şimdiden teşekkürler. Umarım geri dönüş alabileceğim bir konudur.
Yok yok anlıyorum sizi ben zaten gerçek bilgiler istiyorum olasılıkları falan.
Ben kötü çıkmasından korkmuyorum açıkçası ameliyat sonrası korkutuyor.
Ağrı sızınız nasıldı peki ?
Konuşabildiniz mi tabii sizin baya ağır geçmiş ama bir çıkarım yapabilirim belki
Annemin de tiroidinde kocaman bir nodül ve irili ufaklı birçok nodül vardı. O zaman kanser olabilme ihtimali üzerine doktoru tiroid kanserinin kanser olarak görülmediğini, hatta literatürden kanserler arasından çıkarılmasının söz konusu olduğunu söylemişti. Çok şükür annemin sonuçları temiz geldi ama Allah muhafaza aksi olsaydı bile biz çok gergin değildik. Siz de korkmayın, evet hastalığın adı bile germeye yetiyor biliyorum ama bu çok çok çok hafif bir versiyonu. Gönlünüzü ferah tutun geçmiş olsun
Evet uyandigimda doktor yanima geldi iste nasilsin iyim bittimi bitti biraz uzun surdu falan anlattilar bende tamam peki sesim çıkiyormu dedimbastı kahkahayi doktor 5 dakkadir konusuyoruz ya dedi bana ..agrim tabiki benim gogus kemiklerim kesildigi icin vardi..kalp ameliyati gibiydi..troid ameliyati olan herkes 2 saat sonra yürüyordu hastanede ama
Haftaya tiroit ameliyatı olacağım
Başlık tiroid kanseri, muhtemelen tüm tiroid dokusu alınacak. Ülkemizde tiroid hastalıkları (genelde iyi huylu, daha az sıklıkta kanser) nedeniyle çok fazla ameliyat yapılmaktadır. Türk doktorları oldukça başarılıdır ve hastalarda yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir.
Kolunuzdaki damar yolu ve dreni dert etmişsiniz, inanın ağrı sızı açısından hiçbir önemi yok. Çok rahat tolere edersiniz, kafanıza taktığınıza değmediğini göreceksiniz. Dren alınması da damar yolu çıkarılması da hissetmeyeceğiniz kadar az ağrılıdır hatta ağrısızdır.
Zaten yorum yazan arkadaşlarımız da olumlu bir şekilde sizi motive etmişler, destek olmuşlar.
Tiroid kanserleri hücre tipine göre 6-7 çeşit olup çıkarılan dokunun patolojik incelemesiyle son tanı konacak. Bu kanserlerin gidişatı oldukça iyi olup normal hayatınıza tiroid hormonları ile devam edeceksiniz.
Tiroit ameliyatlarının çok düşük oranlarda (%1 civarı) komplikasyonları vardır. Ses kısılması, kanama, kalsiyum düşmesi kasılması gibi. Bir komplikasyon gelişmezse hastanede iki gün kalırsınız, dren alındıktan sonra evinize gidersiniz. Geçmiş olsun.
Merhaba, geçmiş olsun. Hiç korkmayın, bu denli korku her türlü işinizi zora sokacaktır. 3 yıl önce oldum bu ameliyatı daha 32 yaşındaydım. Öyle çok korktum ki size anlatamam olan insanlardan ne berbat hikayeler dinledim :) ama çoğu yersiz çıktı. Perşembe günü ameliyatı oldum cumartesi günü taburcu oldum. Direnden bende aşırı korkuyordum ama hiçte öyle olmadı çıkarılırken bile asla hiçbir şey hissetmedim müthiş bir rahatlamaydı üstelik. Doktorum çok iyi bir cerrahtı, tümör ses tellerine giden sinirlere yapışık vaziyetteydi asla zarar gelmedi sesimde sorun yaşamadım. Paratiroid hormonları asla zarar görmedi sonrasında kalsiyum ile ilgili sıkıntı da yaşamadım. Bana yadigar hızla alınan kilolar ve boğazımda duran izi oldu sadece :) aklınıza sakın kötü şeyler getirmeyin. Çalışıyorsanız 2 ay rapor almaya çalışın ki bol bol dinlenin. Operasyon sonrası asla misafir kabul etmeyin. Bol su bol istirahat, bomba gibi olacaksınız
Allahım acil şifalar versin inşallah.
öncelikle geçmiş olsun.
Dren takılıyor. Hemen ertesi gün her şey yolunda giderse çıkarılıyor. Acılı bir şey değil, görüntü olarak biraz rahatsızlık veriyor tabii ki.
bu arada biyopside sonuc kötü mü çıktı bunu tam anlayamadım.
Tiroid kanseri demişsiniz çünkü.
Komple mi alınacak tiroidiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?