Tiroit kanseri

Spriing

Atatürk 🇹🇷
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
192
420
33
Haftaya tiroit ameliyatı olacağım
Sonraki süreçten korkuyorum.
Ameliyat anını görmeyeceğim için bir sıkıntım yok. Ameliyat için açılacak damar yolundan onun 2 gün durmasından da korkuyorum. Hasta psikolojisi farkındayım.
Bir de yeni birşey duydum ki aklım çıkıyor yeterli bilgi de bulamıyorum çünkü görsellere bakmak korkutuyor beni.
Dren..
Evet bundan korkuyorum.

Başından geçenler veya tanıdıkları da şahit olanlardan açıklamalar yaşananların anlatılması o istiyorum.

Bandajı açtı pat kan fışkırdı gibi demiyorum tabiii ki de beni de yıpratır okuyan başkalarını da.

Şimdiden teşekkürler. Umarım geri dönüş alabileceğim bir konudur.

Konu hakkında bilgim yok ama netten bişeyler okuyup kendinizi korkutmayın ,her hasta farkldır neticede ,biraz daha morali yüksek tutmak size daha iyi gelecektir

acil şifalar dilerim çabucak sağlığınıza kavuşursunuz inşallah

Çok teşekkür ederim dualarınızı eksik etmeyin Allah razı olsun

Acil şifalar dilerim öncelikle
Bildiğim kadarıyla Türkiyede gayet yaygın bir kanser türü, tiroid hastalıkları ve kanseri genetik sebepler yüzünden gayet yaygın demişti doktor bir arkadaşım. Dayım, yengem ,arkadaşım tiroid ameliyatı oldular hemen yapıyorlar artık tıp çok ilerledi ameliyattan sonra hiçbir sıkıntı çekmediler. Tiroid ameliyatları artık çok kolay, üstelik bölge de ufak bir bölge yayılacak yeri de pek yok... ağrısız sıkıntısız hemen yaparlar bence içinizi ferah tutun. Bol şans dilerim

Ameliyattan bu denli korkmuyorum aslında.
Beni kan tutuyor kana dair herşeye fobim var fenalaşıyorum.
Canım da tatlı acı eşiğim de düşük korkularım bu yüzden.

Kaç gün hastanede yattılar peki

Ben oldum ameliyat. Direnden de korkmayın sakın. Hissetmiyorsunuz bile. Tek zor yanı wcye falan giderken taşımak bu :)
Her anestezili işlem gibi sonrası biraz ağrılı biraz sarhoş oluyor sadece. Çabuk toparlanılıyor merak etmeyin.
Diren insana çok zor geliyo ama değil gerçekten, çıkarırken bi ufak canım yanmıstı o da hemen geçti.
Benim zorlandığım kısım bantlar olmustu, kaşındırıyor çünkü
Bazen pansuman yaparken gergin takıyor hemsireler öyle bir sey olursa rahatsız edici oluyor söylerseniz yenisini yapıyorlar zaten.
Çok geçmiş olsun şimdiden.
Başka bir seyi merak ederseniz yardımcı olurum

Herşeyi sormak istiyorum.
1 haftadır iyiydim günler yaklaştıkça gerginliğim artıyor.

Dren hangi kısma takıldı sizde ?

Kaç gün hastanede kaldınız ?
Ben o haldeyken çevremdekilerin üzülmesinden de endişe ediyorum

Köprücük kemiğimin biraz altına takıldı.
Eve falan onunla göndermiyorlar merak etmeyin. Benim 2. Günümde çıkartıldı zaten.
Yanlış hatırlamıyorsam 3. Gün öğlende çıkmıstım.

Ben narkozun etkisi geçer geçmez ayağa kalktım
Kendimi toparlamıstım bayağı. Doktor gelmiş beni arıyor ben geziyordum koridorda :)
Cidden korkulacak bir sey yok

Köprücük kemiğimin biraz altına takıldı.
Eve falan onunla göndermiyorlar merak etmeyin. Benim 2. Günümde çıkartıldı zaten.
Yanlış hatırlamıyorsam 3. Gün öğlende çıkmıstım.

Ben narkozun etkisi geçer geçmez ayağa kalktım
Kendimi toparlamıstım bayağı. Doktor gelmiş beni arıyor ben geziyordum koridorda :)
Cidden korkulacak bir sey yok

Her ameliyatta takılan birşey mi acaba ?

Şu freni duyana kadar dirençliydim ben ya sonra film koptu (gülme emojisi bulamadım ama gülüyorum burda)

Her ameliyatta takılan birşey mi acaba ?

Şu freni duyana kadar dirençliydim ben ya sonra film koptu (gülme emojisi bulamadım ama gülüyorum burda)
Evet ben takılıyor diye biliyorum
Ama gerçekten korkmayın ondan. Acısı yok bir seyi yok.

Çok yakından tanıdığım iki kişi de tiroid ameliyatı oldu çok şükür hiçbir problem yaşamadılar. Şimdiden geçmiş olsun.

Evet ben takılıyor diye biliyorum
Ama gerçekten korkmayın ondan. Acısı yok bir seyi yok.
Çok yakından tanıdığım iki kişi de tiroid ameliyatı oldu çok şükür hiçbir problem yaşamadılar. Şimdiden geçmiş olsun.

Disipline Girmis BirKadin çok teşekkür ederim gerçekten biraz rahatlamam lazımmış

@sidikasaka teşekkür ederim inşallah benim de sıkıntısız kolay geçer bu stresi boşa yapmışım derim

Mini bir ameliyat ben de geçirmiştim. Ameliyata beni alana kadar stresten zırt pırt tuvalete gidiyordum. Kaygım artmıştı ve buna bağlı bağırsaklarımda hareketlenmeler oluyordu. Ameliyatı beklerken kusmuştum bile Sonra sıra bana gelince bir rahatladım ki sormayın.

Ameliyat ortamı güzeldi. Damar yolunu açıyorlar. Anestezi öncesi sorular ve iyi uykular. Kalkınca bulantım, baş dönmem hiçbir şeyim olmadı. Sersem de değildim. Sızı vardı ama katlanılırdı. Zaten ağrı artınca hemşire gelip ağrı kesiciyi damar yolundan gönderiyor. Bana sadece antibiyotik verildi damar yolundan.

Drenlik bir iş değildi benimki. Kan tutuyorsa öncesinde personele söyleyin. Sizin göremeyeceğiniz şekilde gizlerler, dikkat ederler. Ben dreni annem sezaryen ameliyat olduktan sonra görmüştüm. Onun ağrısı, karnına konulan kum torbalarındandı. Drenden değil. İğne çıkarılırken de acıtmaz canınızı. O yüzden o kısmı dert etmeyin.

Bir daha ameliyatlık duruma gelmek istemem ama eğlenceliydi de. Tövbe yarabbim yaa

Ameliyattan bu denli korkmuyorum aslında.
Beni kan tutuyor kana dair herşeye fobim var fenalaşıyorum.
Canım da tatlı acı eşiğim de düşük korkularım bu yüzden.

Kaç gün hastanede yattılar peki

Arkadaşımı 1 gün, dayım 3 gün kadar. Ben de çok iğne-kan sevmezim , bu arkadaşım da öyledir ama zaten narozdan 1 hafta kadar sarhoş gibiymiş yani hissetmezsiniz bile bence endişelenmeyin boş yere.

Troid ameliyatinin babasini yaşadim bende ..troid bezi buyuk bir kitle olarak gogus kafesinin arkasina kadar buyudugunu farketmisler ameliyat sirasinda tabi benim biseyden haberim yok normal 2 saat surecek ameliyattan 5.bucuk saatte ciktim ve ciktigimda kimildayamiyordum gogus kafesini kesip almak zorunda kalmislar meger ..izin almislar eşimden ve ailemden tabiki neyse

Yaa bu arada asla korkutmak amacli yazmiyorum aksine cesaretli olman icin..

.diren 2 taneydi bende ikiside cikartirken acimadi sadece bi his oluyor böyle icinden bisey akiyor gibi zaten agrinkesici ve antibiyotik veriyorlar uyuyorsun rahatlaman icin hersey yapiyorlar yani..birde entube tupunden dolayi bogazinin ici acıyor 2 3 gün...simdiden gecmis olsun umarim temiz de cikar sonuclarin...benim biyopside supheli cikan butun alınan parcalar troid beziyle birlikte ve cok buyuk kitle de hepsi temiz cikmisti

İyi tamam böyle eğlenceliyse yarın alsınlar beni
Doğru bir ton ilaçtan hissetmeyedebilirim narkoz zaten çıkmıyor hemen vücuttan

Arkadaşımı 1 gün, dayım 3 gün kadar. Ben de çok iğne-kan sevmezim , bu arkadaşım da öyledir ama zaten narozdan 1 hafta kadar sarhoş gibiymiş yani hissetmezsiniz bile bence endişelenmeyin boş yere.

İnşallah öyle olur valla boşa endişelenmişim dersem çok iyi moral olucak bana

Yok yok anlıyorum sizi ben zaten gerçek bilgiler istiyorum olasılıkları falan.
Ben kötü çıkmasından korkmuyorum açıkçası ameliyat sonrası korkutuyor.
Ağrı sızınız nasıldı peki ?
Konuşabildiniz mi tabii sizin baya ağır geçmiş ama bir çıkarım yapabilirim belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…