• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroit kanseri

Merhaba konu başlıklarına baktım ama maalesef bulamadım.ailede tiroit kanseri olduğu için takipteydim.1 ay önce 8.5 mm olan nodülüm şüpheli bulundu ve biyopsi yapıldı.sonuç papiller ca.hiç panik yapmadık zaten 3 sene önce annemin sonucu da aynı çıkmıştı ve şimdi durumu çok iyi.hemen dr.bulduk ve ameliyat tarihimiz belirlendi güle oynaya ameliyata girdim.tek taraflı cerrahi yapıldı ve çok iyi geçti.3 gün sonra doktorum aradı ve haberler kötü dedi.patoloji sonucunda tall cell varyant olarak çıkmış.yani bin kişide bir görülen agresif ve metastaz yapma olasılığı diğer tiplere göre daha yüksek olan 5 yıllık sağkalımı sadece % 50 olan bir tip.6 gün sonra 2. Ameliyatımı oldum alınan diğer londa da 3 mm nodül vardı o da kötü huyluydu fakat papillerin folleküller varyantı olan cinsi.yani en masum olanı.burdan şunu söylemek istiyorum evet tiroit kanseri tedavisi var tam iyileşme bile olabiliyor.fakat çok nadir görülen alt tipleri var ve son derece tehlikeli.tamamen cerrahiyle temizlense bile boyun bölgesinde tekrar nüks etme ihtimali yüksek ve ilk metastazı akciğerlere yapıyor bu tür alttipleri daha yanından takip ediyorlar.amacım içinizi karartmak değil farkındalık yaratmak.çevremde bir çok kişi nodül takiplerini ihmal ediyor.toplumda tiroit kanserini hafife almak gibi bir durum var maalesef.bilmenizi isterim ki çok ender de olsa agresif hücre alt yapılı olabilme ihtimaline karşı lütfen nodüllerinizin takibini yaptırın.herkesin yaşadığı hastalık kendi fiziksel ruhsal genetik durumuna göre farklılık gösterir.bağışıklık sistemi güçlü birinin atlatmasıyla bağışıklığı düşük birininkinin aynı olmasını bekleyemeyiz.açıkça söylemek gerekirse anneannemi bu hastalıktan dolayı kaybettik.her zaman pozitif düşünelim ama aynı zamanda bu ihtimali gözardı etmeyelim.ben bu kadar agresif bir tümör olmasına rağmen erken teşhisten dolayı şanslıyım.sizlerle de sağlığınız ve takipleriniz konusunda önemsemeniz açısından paylaşmak istedim

Haftaya tiroit ameliyatı olacağım
Sonraki süreçten korkuyorum.
Ameliyat anını görmeyeceğim için bir sıkıntım yok. Ameliyat için açılacak damar yolundan onun 2 gün durmasından da korkuyorum. Hasta psikolojisi farkındayım.
Bir de yeni birşey duydum ki aklım çıkıyor yeterli bilgi de bulamıyorum çünkü görsellere bakmak korkutuyor beni.
Dren..
Evet bundan korkuyorum.

Başından geçenler veya tanıdıkları da şahit olanlardan açıklamalar yaşananların anlatılması o istiyorum.

Bandajı açtı pat kan fışkırdı gibi demiyorum tabiii ki de beni de yıpratır okuyan başkalarını da.

Şimdiden teşekkürler. Umarım geri dönüş alabileceğim bir konudur.
19 yaşında ki kuzenim yakalandı bu hastalığa. Ameliyat oldu. Kemoterapi gördü. Şu an çok iyi 3 ayda bir kontrole gidiyor. Sakın moralinizi bozmayın. Onunki 3. Evredeydi, 1 senede atlattı. Ameliyatı kolay geçmişti, kemoterapi den geldikten sonra biraz halsiz oluyordu sadece o kadar. Beslenmenize vs çok dikkat edin. Yani kendinize çok çok iyi bakın. Emin olun artık tıp çok gelişti, çaresi olan bir hastalık.

Merhabalar,
1 yıl önce boyun ultrasonu çektirdim 10 mm ve 8 mm olan nodüllerimden şüphelenildiği için biyopsi yapıldı, Papiler Ca tanısı konuldu. Hemen ameliyatla tüm bez çıkarıldı ve lenfler temizlendi. Alınan lenflerde de kanserli hücreler görüldüğü için 150 mci atom tedavisi gördüm. Şimdi takipteyim ilk 5 yıl çok önemliymiş.
Ameliyattan sonra kanımdaki kalsiyum seviyesi düştüğü için elim ayağım şişti ve uyuşmalar vardı kalsiyum tableti kullandım geçti. Diren hemen ameliyat yerinin altındaydı çıkarırken hiçbir acı hissetmedim. Sesim kısılmasın diye bol su içtim kendimi çok yormadan konuştum.
Atom tedavisi görecek olanlar için de ses kısıklığı olmaması için limon yemenizi, sakız çiğnemenizi ve bol su içmenizi öneririm. Hiç ses kısıklığı yaşamadım. Korkulacak bir süreç değil geçmiş olsun.
Ailenizde bu hastalık varsa sizde de çıkma olasılığı yüksek maalesef.

Merhaba, geçmiş olsun. Hiç korkmayın, bu denli korku her türlü işinizi zora sokacaktır. 3 yıl önce oldum bu ameliyatı daha 32 yaşındaydım. Öyle çok korktum ki size anlatamam olan insanlardan ne berbat hikayeler dinledim :) ama çoğu yersiz çıktı. Perşembe günü ameliyatı oldum cumartesi günü taburcu oldum. Direnden bende aşırı korkuyordum ama hiçte öyle olmadı çıkarılırken bile asla hiçbir şey hissetmedim müthiş bir rahatlamaydı üstelik. Doktorum çok iyi bir cerrahtı, tümör ses tellerine giden sinirlere yapışık vaziyetteydi asla zarar gelmedi sesimde sorun yaşamadım. Paratiroid hormonları asla zarar görmedi sonrasında kalsiyum ile ilgili sıkıntı da yaşamadım. Bana yadigar hızla alınan kilolar ve boğazımda duran izi oldu sadece :) aklınıza sakın kötü şeyler getirmeyin. Çalışıyorsanız 2 ay rapor almaya çalışın ki bol bol dinlenin. Operasyon sonrası asla misafir kabul etmeyin. Bol su bol istirahat, bomba gibi olacaksınız 💜
Merhaba bende şuan aynı süreçten geçiyorum ama ameliyatınızı nerede oldunuz acaba ?

Merhaba, geçmiş olsun. Hiç korkmayın, bu denli korku her türlü işinizi zora sokacaktır. 3 yıl önce oldum bu ameliyatı daha 32 yaşındaydım. Öyle çok korktum ki size anlatamam olan insanlardan ne berbat hikayeler dinledim :) ama çoğu yersiz çıktı. Perşembe günü ameliyatı oldum cumartesi günü taburcu oldum. Direnden bende aşırı korkuyordum ama hiçte öyle olmadı çıkarılırken bile asla hiçbir şey hissetmedim müthiş bir rahatlamaydı üstelik. Doktorum çok iyi bir cerrahtı, tümör ses tellerine giden sinirlere yapışık vaziyetteydi asla zarar gelmedi sesimde sorun yaşamadım. Paratiroid hormonları asla zarar görmedi sonrasında kalsiyum ile ilgili sıkıntı da yaşamadım. Bana yadigar hızla alınan kilolar ve boğazımda duran izi oldu sadece :) aklınıza sakın kötü şeyler getirmeyin. Çalışıyorsanız 2 ay rapor almaya çalışın ki bol bol dinlenin. Operasyon sonrası asla misafir kabul etmeyin. Bol su bol istirahat, bomba gibi olacaksınız 💜
Merhaba bay üzerinden zaman geçmiş ama ne zaman ameliyat olmuştunuz ve hangi hastanede ?

Merhaba bay üzerinden zaman geçmiş ama ne zaman ameliyat olmuştunuz ve hangi hastanede ?
Merhaba uzun zaman oldu evet o zaman Ankara Sincan devlet hastanesi nde olmuştum ameliyatımı ama doktorum şahaneydi.. doktorunuzu iyi bulun gerisi kolay inşallah (: geçmiş olsun

Ameliyat anını görmeyeceğim için bir sıkıntım yok. Ameliyat için açılacak damar yolundan onun 2 gün durmasından da korkuyorum. Hasta psikolojisi farkındayım.
Bir de yeni birşey duydum ki aklım çıkıyor yeterli bilgi de bulamıyorum çünkü görsellere bakmak korkutuyor beni.
Dren..
Evet bundan korkuyorum.

Başından geçenler veya tanıdıkları da şahit olanlardan açıklamalar yaşananların anlatılması o istiyorum.

Bandajı açtı pat kan fışkırdı gibi demiyorum tabiii ki de beni de yıpratır okuyan başkalarını da.

Cok geçmiş olsun.Olumsuz yorumları ciddiye almayın bence.Ameliyat öncesi panik yapmayın.İyi şeyler düşünün

Dren..
Evet bundan korkuyorum.

Bir yakınım 3. Evre tiroid kanserinden ötürü ameliyat oldu. Çıktıktan hemen sonra yürüyebildi, sonrasında da ne atom alırken ne de başka bir şeyde hiçbir sıkıntı yaşamadı. Hatta 4 gün sonra su geçirmez bant ile denize bile soktuk kendisini, öyle sıkıntısız bir ameliyat. Çoook geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum

Cok gecmis olsun. Bende oldum bu ameliyati. Sonrasinda hic bir aci rahatsizlik hissetmedim. Dren de kucuk birseydi yakama kanca ile takiliydi. Tisortun altina atip gormemeniz mumkun. Beni hic rahatsiz etmemisti. Sabah ameliyat oldum aksama cikardilar. Ertesi sabahta taburcu oldum. Sonrasinda atomda aldim. O daha zordu. Fiziksel olarak degilde 1 hafta yanliz kalmak psikolojimi bozmustu. Yani hic stres yapmayin. Kolay bir surec. Gecmis olsun tekrar

Akrabamız geçen yıllarda oldu bu ameliyatı şuan gayet iyi ses kısılması falan da yaşamadi birkaç gün ağrıdı hafif demişti yani şuan gayet iyi ama hala tiroid ilacı kullanıyor ve kontrollere gidiyor

Back