• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endokrinoloji Tiroid

bericeay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
29
13
38
35
Merhaba arkadaşlar, 2017 de anne oldum ve hamilelik tiroidi çıktı. 50 mkg hormon alıyordum dışarıdan, sonra bitmesi beklenırken bir sene sonra 75 mkg ye çıktı.Sonra kızıma hamile kaldım ve kızım şimdi 7 aylik hala hipotiroidiyim. Ben evlenmeden önce 59 kg idim ilk hamılelıgımde 78 kg oldum ve doğumdan sonra 62 ye kadar indim. Ama kızımda kilom bir türlü inmiyor! Karbonhidrat a dıkkat ediyorum, sonra deli gibi bisiklet sürüyorum yürüyüş hemen hemen hergun 😭 doğumdan sonra 72 ve hala 72 çıldırmak üzereyim. Bu tarz problem yaşayanlar ve çözüm bulanlar ne olur yardım edın...

Hamilelikten sonra devam etti mi tiroid probleminiz? Bende de hamilelikte tiroid yüksekliği yaşadım ilaç başladık. Doktor bana doğumdan sonra geçer demişti ☹ 4 haftada bir kan verin belki dozu yetersizdir çünkü kilo için büyük engelmis tiroid. Veya ilaç düzeniniz nasıl?

Hamilelikten sonra devam etti mi tiroid probleminiz? Bende de hamilelikte tiroid yüksekliği yaşadım ilaç başladık. Doktor bana doğumdan sonra geçer demişti ☹ 4 haftada bir kan verin belki dozu yetersizdir çünkü kilo için büyük engelmis tiroid. Veya ilaç düzeniniz nasıl?
canım ben hipotiroidiyim, 3 ayda bir kontrol ediliyor.. Sorunun ne olduğuna anlam veremiyorum inan ama bu kez diyetisyene başvurucam bakalım ne olacak 😭 elbise almak giymek istemiyorum , psıkoşojım alt üst kabullenemiyorum ve bu nedenle çok mutsuzum...

Bu arada çocuğunuz da hipotroidi olabilir ilk ay teşhis çok önemli... bilginize

Ben de hipotiroidim.Son 10 yıldır tanı konulmuş durumda ama büyük ihtimal çocukluğumdan beri var ama fark edilmemiş zamanında.

İlaç dozajım uzun süredir sabit , benzer şekilde tiroid değerlerim de normal sınırlar içinde ilaç sayesinde.O yüzden uğraşınca kilo verebiliyorum.

Amaaa...Tiroid kiloyu,kilo da insülin direncini tetiklemişti zamanın bende..Tiroidim ilaçla normal değere düşmesine rağmen kilo veremiodum.Sonra insülin direnci için de ilaç kullanınca sorun çözüldü..Spor ve diyetle rahat kilo verebiliyorum. Siz de insülin direnci değerlerinize baktırın.Tiroid olsun, insülin direnci olsun..İlaçla normal değerlere çekildiği taktirde kilo vermeye engel değil.( Bu arada ben zayıflayınca insülin direncim de geçti kendiliğinden ve ilacı bıraktım,tabi doktor kontrolünde.Bunu da yazdım çünkü insülin direnci ilacı kullanırsam şeker hastası olurum, ilerde ilacı istesem de bırakamam falan die yanlış bir bilgi var da o yüzden belirtmek istedim.)

Back