Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ay mesai bitse de çıksak ya..
Valla hiç kafam kaldırmıyor.
psikopata bağladım ptesinden beri.

mavi_ekran mavi_ekran , choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah kızlar dehşet bir şey öğrendim. Şimdye kadar nasıl öğrenmem bunu acaba?
Kadir Tuğcu'nun web sitesine girdim tesadüfen. Bir ara bakıyordum ama şimdi müsaittim uzunca baktım.
antibiyotik başlamadan önce kesinlikle ve kesinlikle kan tahlili yapılması lazım diyor.
Eğer WBC değeri normal veya normalin altındaysa bu viral enfeksiyondur ve antibiyotik kesinlikle çare olmazmış. Oturup bekleyecekmişsin geçmesini. Evde hafifletmek için yaptıklarımızı yapmamız lazımmış.

WBC yüksek ise normalden o zaman antibiyotik başlanırmış.

Zaten antibiyotik almasına rağmen semptomlar hafiflemiyorsa viral olduğunun kanıtıymış. Ama acillerde %90 hatta normal muayenede bile kan tahlili yapılmadan ilaç verilip geçiliyor. Hoş bizim kan tahlili yapıldı WBC alt sınıra yakın ama normal çıktı buna rağmen doktor antibiyotik yazdı. Pratisyen ve yeni mezun belki ama az buçuk okuyor olması lazım. Bizim uzmanlığımız değil ama biz bile okudukça öğreniyoruz. Kaldı ki WBC ve enfeksiyon arasındaki basit akılda kalır bağlantıyı ilk okuyuşta ben ezberledim. Onlar nasıl bilmez ya da bir akıma ayak uydurur ki?

choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah senin dediğin ATP hakkında da Kadir Tuğcu şunu demiş:
"Reflor, Maflor gibi barsak florasi bakterilerini ihtiva eden ilaclari, antibiyotik alirken kullanirsaniz, bu bakterileride oldurursunuz ve hicbir etkileri olmaz.. Bu tip ilaclar, antibiyotik ishali basladiktan sonra ve antibiyotikler kesildikten sonra verilirler..
Yani antibiyotiklerle birlikte kullanmadiginiz iyi olmus, yoksa ishal duzelmeyecek ve kafaniz daha beter karisacakti.
Balik ile ilgili cok anlattim. Mogolistanda, Nepalde, kim ne baligi yiyor??? Yerse iyi olurda, yemezse, bir facia degil.
1 yasindan sonra, sadece senede 1 defa; 1 Ampul Dvit3 icirmeniz yeterlidir/.
Cok okumaniz lazim, cok!"

Bende Antibiotik almadan önce kan tahlili yaptıriyorum,zaten doktorumuzda istiyor muhakkak. Al antibiotiği git şeklinde yaklaşmıyor.
Kadir Tuğcu 'yu biliyorum,ama bazi yazdıkları ütopik geliyor bana.

choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah senin dediğin ATP hakkında da Kadir Tuğcu şunu demiş:
"Reflor, Maflor gibi barsak florasi bakterilerini ihtiva eden ilaclari, antibiyotik alirken kullanirsaniz, bu bakterileride oldurursunuz ve hicbir etkileri olmaz.. Bu tip ilaclar, antibiyotik ishali basladiktan sonra ve antibiyotikler kesildikten sonra verilirler..
Yani antibiyotiklerle birlikte kullanmadiginiz iyi olmus, yoksa ishal duzelmeyecek ve kafaniz daha beter karisacakti.
Balik ile ilgili cok anlattim. Mogolistanda, Nepalde, kim ne baligi yiyor??? Yerse iyi olurda, yemezse, bir facia degil.
1 yasindan sonra, sadece senede 1 defa; 1 Ampul Dvit3 icirmeniz yeterlidir/.
Cok okumaniz lazim, cok!"
Ben antibiotik ile kullanıyorum,bu sayede ishal kusma yaşamıyorum ki benim kızım hemen kusan bir çocuk. Kusma ishal başlamadan icirmek önlem gibi oluyor. Başladiktan sonra icirsem keser mi ki hemen? Bilemedim.

Teşekkürler canım samsunda yaşıyorum. Bebek için doktora gittim troitlerimde problem çıktı pazartesi günü Endokrinoloji uzmanına gidecem moralim çok bozuk
Gecmis olsun bozma moralini.tiroud cok sik rastlanan bir sorun.ne cikti tam olarak yukseklik alcaklik??

Dün akşam eve gittim kızım yine durgundu. Mahvoldum ağzıma tek lokma girmedi tabi. Saat 8 de koltuğun üstünde uyudu. Bir türlü uyandıramadım. Normalde sık WC ye giden bir çocuk ama mümkün değil gitmedi. Ben de uyuyamadım tabi. Gece 1 gibi WC ye kalkalım dedim. Çocuğu uyandıramıyorum bir türlü. Resmen hırpalıyorum uyanmıyor gözü falan oynuyor bir tek. Sabahı zor ettim. 6 da kaldırdım. Çok zor kalktı. Sabah çok iyiydi maşallah. Dişim ağrıyor dedi bir tek.

Ben yine de ağır uykusundan sonra götürmek istedim yoksa bu gerginlikle yaşayamazdım. Acıbadem’e gittik sabah. O kadar detaylı baktırdım ki. Doktor bana preferik gerekmez dedi ama yine de yaptırdım. Kadın psikoloğa gidin kesinlikle çok saplantılı hale gelmişsiniz dedi. Kötü anlamda değil ben paniğim keza biliyorsunuz işte. Her anne çocuğunu tanır benim küçük bebeğim, sebebi hayatım bugün kendine gelmişti aslında yine de içimiz rahat etsin dedim.Az sonra çıkmaya başlayacak sonuçlar. Şimdi de buna gerginim.:KK22:

choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah canım akıl akıldan üstündür işte. İyi ki bu topik var her şeyi konuşuyoruz. Doktor Maflor diye bir probiyotik yazdı. İçinden 10 şase çıktı ve 22 TL idi sanırım. Alırken eczanede seninkini gördüm ama dr bunu yazdığı için bunu aldım. Demek bağırsak sendromlarında mikrobu atmak için gerekliymiş. Bir şey daha öğrendim.

Bende Antibiotik almadan önce kan tahlili yaptıriyorum,zaten doktorumuzda istiyor muhakkak. Al antibiotiği git şeklinde yaklaşmıyor.
Kadir Tuğcu 'yu biliyorum,ama bazi yazdıkları ütopik geliyor bana.
artı adamın ağzı çok bozuk sanki. yani herkese giydirme yapıyor.. Yine de baya şey öğrendim dün onun sayfasından.

Dün akşam eve gittim kızım yine durgundu. Mahvoldum ağzıma tek lokma girmedi tabi. Saat 8 de koltuğun üstünde uyudu. Bir türlü uyandıramadım. Normalde sık WC ye giden bir çocuk ama mümkün değil gitmedi. Ben de uyuyamadım tabi. Gece 1 gibi WC ye kalkalım dedim. Çocuğu uyandıramıyorum bir türlü. Resmen hırpalıyorum uyanmıyor gözü falan oynuyor bir tek. Sabahı zor ettim. 6 da kaldırdım. Çok zor kalktı. Sabah çok iyiydi maşallah. Dişim ağrıyor dedi bir tek.

Ben yine de ağır uykusundan sonra götürmek istedim yoksa bu gerginlikle yaşayamazdım. Acıbadem’e gittik sabah. O kadar detaylı baktırdım ki. Doktor bana preferik gerekmez dedi ama yine de yaptırdım. Kadın psikoloğa gidin kesinlikle çok saplantılı hale gelmişsiniz dedi. Kötü anlamda değil ben paniğim keza biliyorsunuz işte. Her anne çocuğunu tanır benim küçük bebeğim, sebebi hayatım bugün kendine gelmişti aslında yine de içimiz rahat etsin dedim.Az sonra çıkmaya başlayacak sonuçlar. Şimdi de buna gerginim.:KK22:
Ay kıyamam ya. Çok ağır enfeksiyon geçiriyor demekki kuzun canım. İçin sabah iyi görünce azda olsa rahatlamıştır. Toparlar inşallah kısa sürede,sende rahat bir nefes alırsın. Sonuçlardada sorun cıkmayacak iyi düşün.
choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah canım akıl akıldan üstündür işte. İyi ki bu topik var her şeyi konuşuyoruz. Doktor Maflor diye bir probiyotik yazdı. İçinden 10 şase çıktı ve 22 TL idi sanırım. Alırken eczanede seninkini gördüm ama dr bunu yazdığı için bunu aldım. Demek bağırsak sendromlarında mikrobu atmak için gerekliymiş. Bir şey daha öğrendim.
Aynen öyle canım. Biz onsuz hastalık atlatamıyoruz kesinlikle,yoksa kusma,ishal yaşıyoruz ki birde halsizlik,uyku halini ve işhasızlığı ekle üzerine,perişan oluyoruz,ama kullanmaya başladığımdan beri ishal kusma yaşamıyorum,antibiotiği azda olsa içim rahat kullanıyorum.
artı adamın ağzı çok bozuk sanki. yani herkese giydirme yapıyor.. Yine de baya şey öğrendim dün onun sayfasından.
Canım benim bir yakınım gitmişti Amerikaya yerleşmeden önce. Hicbir doktoru beğenmez,kendini ayrı yerde görür demişti,ara ara kötülemişte. Benim aklımda öyle kalmış bu doktor.
Okuduklarımda da zaten bu intibayı uyandıriyor bende,bağdaşıyor duyduklarimla.

alla alla oradaki doktor da baya eski aslında.
neymiş o çocuğun belirtileri?
Canım sen Acıbadem'in aciline götürünce böyle romatizma değerlerine falan baktılar mı?
Acil ücreti ne kadar Acıbadem'de.
42 verdim ama ateşli olunca sarı alana girmiş olabilir ona göre fiyat belirliyorlarya normalde ne kadar bilmiyorum

yuhhhhh diyorum kan tahlili yapmamış mı?????
Ya bunu neden yapmazlar ki anlamıyorum cidden.
Ben istemeseydim benim kızıma da yapmayacaklardı.
Hatta istediğim için uzaydan gelmiş muamelesi yaptı doktor bana acilde.Ama boğanıza bir bakmakla ki bakamıyor da doğru düzgün çocuk öğürüyor pat antibiyotik verilmez ki.. Yazıp geçiyorlar.
Alla alla nasıl kan tahlili yapmamış Yunus Emre sanırım.
Evet o başı çok kalabalık ya başından savıyor resmen bir telaş hep Geçen de bizim arkadaşa muayeneden sonra çocuğu emzirme odasında giydir baska hasta alacağım demiş

X