Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

çok iyiymiş öğretmeninizin bu huyu.
Kola olayı konusunda tebrik ederim seni. Biz eve almıyoruz ama canı çekiyor bazen eksiden kalma olarak.
O zaman 330ml lik den çk ama çok nadir alıyorum maaleseffff
zaten birazdaha büyüyünce yapacak birşey yok hayata başlayıp biz görmeden kimbilir neler yiyip içecek ne kadar geç başlarsa o kadar iyi düşünüyorum

İkinci bir soru sorayım hemen:KK69::KK69::KK69:
Siz çocuklarınıza okul dışı ve yemekler dışında neler veriyorsunuz bir günde?

yercekimlikaranfil yercekimlikaranfil ben seni nasıl unuturum. Yeminle akşam evde aklıma geldin.:KK5:Gerçi uzun zamandır görmüyorum kk da neredesin.
Sen bana Karatay'ı anlatırken o zaman ben öylesine okuyup geçiyordum. Sitenin eski Karataycılarından biri..
Sen de katılsana bu zincire..

Kızlar size bişey sormak istiyorum
Kız çocuklarına annelerinden genetik olarak hastalık Geçme ihtimali Yüksekmiş diye duymuştum.. Benim 2 Kızımın da cildi kuru Başlarında Konak oluyor bazen kabız olurlar çok hareketliler acaba bir sıkıntı olabilir mi
Bu ara küçük de çok ağlıyor elimizdeki kağıdı kaçırıp yemeye Çalışıyor..
Hiç test yaptırmadım korkuyorum kendimi suçlu hissediyorum birazda ya benim gibi troid sıkıntısı olursa diye..

Kızlar size bişey sormak istiyorum
Kız çocuklarına annelerinden genetik olarak hastalık Geçme ihtimali Yüksekmiş diye duymuştum.. Benim 2 Kızımın da cildi kuru Başlarında Konak oluyor bazen kabız olurlar çok hareketliler acaba bir sıkıntı olabilir mi
Bu ara küçük de çok ağlıyor elimizdeki kağıdı kaçırıp yemeye Çalışıyor..
Hiç test yaptırmadım korkuyorum kendimi suçlu hissediyorum birazda ya benim gibi troid sıkıntısı olursa diye..

Aslında bu tam olarak neye bağlı ben de bilmiyorum. Belki neden de çok aramadan Allah’ın takdiri demek lazım bu genetik hastalıklar için. Çünkü annesinde ve babasında da aynı hastalık olan çocuklarda bile bazen sorun olmazken anne baba normalken çocuk hasta olabilir. Her hangi bir hastalık için..

Tiroid gibi çocuk yaştan beslenme ve hayat tarzıyla çok bağlantılı bir hastalık için korkma bence. Keza ona bakarsan eskiden bu kadar çok kanser vakası yoktu, hepsi mi genetik?

Hayatındaki yanlışları çıkararak bu riski minimuma indirebilirsin.

Aslında bu tam olarak neye bağlı ben de bilmiyorum. Belki neden de çok aramadan Allah’ın takdiri demek lazım bu genetik hastalıklar için. Çünkü annesinde ve babasında da aynı hastalık olan çocuklarda bile bazen sorun olmazken anne baba normalken çocuk hasta olabilir. Her hangi bir hastalık için..

Tiroid gibi çocuk yaştan beslenme ve hayat tarzıyla çok bağlantılı bir hastalık için korkma bence. Keza ona bakarsan eskiden bu kadar çok kanser vakası yoktu, hepsi mi genetik?

Hayatındaki yanlışları çıkararak bu riski minimuma indirebilirsin.

Evet Haklısın annemde 50sinde Troit hastalığı çıkarken bende 24 te çıktı..
Sağlıklı beslenme bazı şeyleri olacaksa da geciktiriyor herhalde.. Neyse yinede bir tahlil yaptırmam gerekli diye düşünüyorum..
Hayırlısı..

Evet Haklısın annemde 50sinde Troit hastalığı çıkarken bende 24 te çıktı..
Sağlıklı beslenme bazı şeyleri olacaksa da geciktiriyor herhalde.. Neyse yinede bir tahlil yaptırmam gerekli diye düşünüyorum..
Hayırlısı..

Dün mesela ekmek ve şeker bağımlısı olduğunu söyledin. Tahlil çözüm değil.

Boğazından geçenleri temizlemekle başla bence.

Ha ben böyle ahkam kesiyor gibi olmayayım, 5 ay öncesine kadar senden fazlam vardı eksiğim yoktu. Ama çok şükür değişmeye çalışıyorum.

Dün mesela ekmek ve şeker bağımlısı olduğunu söyledin. Tahlil çözüm değil.

Boğazından geçenleri temizlemekle başla bence.

Ha ben böyle ahkam kesiyor gibi olmayayım, 5 ay öncesine kadar senden fazlam vardı eksiğim yoktu. Ama çok şükür değişmeye çalışıyorum.

Haklısın inanıyorum gerçekten beslenmenin önemine..
Başlıcam çok yakında ekmeksiz hayata..
Şekeride çok azalttım..
Merak ettiğim çocuklar kurabiye çikolata puding kraker isteyince ne yapacağım? Siz nasıl atıştırmalık veriyorsunuz?
Onlara da ekmek yedirmemelimiyim?
Aklımda deli sorular?????

Haklısın inanıyorum gerçekten beslenmenin önemine..
Başlıcam çok yakında ekmeksiz hayata..
Şekeride çok azalttım..
Merak ettiğim çocuklar kurabiye çikolata puding kraker isteyince ne yapacağım? Siz nasıl atıştırmalık veriyorsunuz?
Onlara da ekmek yedirmemelimiyim?
Aklımda deli sorular?????
Bunu yasaklarla yapamayız.yapsak da basarılı olmuyor.anlatmak lazım yanlıs oldugunu zararlı oldugunu.bız ıkı hafta oncesıne kadar evde abur cubur yemıyorduk.hatta annem arıyordu benı gunduz.kızın kek yemıyor bunlar zararlı dıyor gıbı gıbı seyler soyluyordu.canı pızza cekınce evde kendımız yapıyorduk.taaa kı ıkı hafta onxe okulda bır partı oldu.tek bır tane saglıklıv sey olmadıgı gıbı ucuz kalıtede boyalı pastalar.sekerler,cıkolatalar ne ararsan.bır de cocuklara hedıye yapmıslar cıkolata seker dolu bır kutu.eve gıttım agzı boya ıcınde hala yıyor.o gun bugun engel olamıyorum cıkolata olayına.bır kere kırılan ınsulın dırencı yenıden harekete gectı.ekmek bebeklgınden berı yemıyor benım cabam degıl.hatta eskıden uzuluyordum sımdı ıyı kı oyle olmus dıyorum.annem bogazına kacar korkusuyla gunduz vermedı.sonra yeme sorunu olunca ekmekle karın doyurmasın mantıgından vermedık.ama sımdı kek pogaca falan yer.cocukların yeme konsuunu yarın konusalım.benım de aklıma takılanlar var.

İkinci bir soru sorayım hemen:KK69::KK69::KK69:
Siz çocuklarınıza okul dışı ve yemekler dışında neler veriyorsunuz bir günde?
Ciğ kuruyemiş, evde birlikte yaptığımız tatlı/tuzlu kurabiyelerden,müsli,ayran,süt ve mevsimine göre meyve veriyorum ben genelde.
Ama hergün bundan kesin yiyor diyemem zira çok cabuk fikri degişiyor benim kizımın.
Ama genelde bu gruptan gidiyoruz. Bazen kaçamak yapıp,çikolata ve çubuk kraker vb birşeyler istiyor maalesef, veriyorum. Ama abur cubur'un büyük kısmını kendim yapıyorum diyebilirim. En azından içinde ne olduğunu biliyorum.5de çıkıyor okuldan ama eve gelince yemek yemek istemiyor,muhakkak birşeyler atıştırmak istiyor. Çok acıktıysa yani ikindi kahvaltısıni beğenmediyse yemek yiyor eve gelince,ama 8-9 gibi acıkıp atıstıriyor. Kısırdöngü yani. Tamamen çıkaramıyoruz hayatımızdan atıştırmayı.

Ciğ kuruyemiş, evde birlikte yaptığımız tatlı/tuzlu kurabiyelerden,müsli,ayran,süt ve mevsimine göre meyve veriyorum ben genelde.
Ama hergün bundan kesin yiyor diyemem zira çok cabuk fikri degişiyor benim kizımın.
Ama genelde bu gruptan gidiyoruz. Bazen kaçamak yapıp,çikolata ve çubuk kraker vb birşeyler istiyor maalesef, veriyorum. Ama abur cubur'un büyük kısmını kendim yapıyorum diyebilirim. En azından içinde ne olduğunu biliyorum.5de çıkıyor okuldan ama eve gelince yemek yemek istemiyor,muhakkak birşeyler atıştırmak istiyor. Çok acıktıysa yani ikindi kahvaltısıni beğenmediyse yemek yiyor eve gelince,ama 8-9 gibi acıkıp atıstıriyor. Kısırdöngü yani. Tamamen çıkaramıyoruz hayatımızdan atıştırmayı.

Benim merak ettiğim kurabiye oldu.. Unu glutensiz mi yapıyorsunuz yoksa tam buğday unu mu? Şeker azda olsa giriyor herhalde.. Bizimde kurabiye haftada 1 menümüzde.. Tuzlusunu da yapsam Eve girmez belki krakerler.. Ama işte bende evde ;gurbet ,ücretsiz izin, 2 küçük çocuk, ilgisiz bir Eş derken yeme krizlerim çok oluyor.. Yaptıklarımdan kendim yememem lazım.. Neyse inşallah başarıcağım ben de..

Benim merak ettiğim kurabiye oldu.. Unu glutensiz mi yapıyorsunuz yoksa tam buğday unu mu? Şeker azda olsa giriyor herhalde.. Bizimde kurabiye haftada 1 menümüzde.. Tuzlusunu da yapsam Eve girmez belki krakerler.. Ama işte bende evde ;gurbet ,ücretsiz izin, 2 küçük çocuk, ilgisiz bir Eş derken yeme krizlerim çok oluyor.. Yaptıklarımdan kendim yememem lazım.. Neyse inşallah başarıcağım ben de..
Glutensiz,tam buğday,çavdar hepsini kullanıyorum dönem dönem,hepsinden 1 ölçüde kullanılabilir. Tatli kurabiyeye kuru meyveleri (hurma,kayısı) az suda haşlayarak,blenderdan geçirip, şeker yerine kullanabilirsiniz. Ceviz,fındık,fıstık,hindistan cevizide eklenebilir tabi.
Tuzluda çörekotu,çiğ ayçekirdeği kullanıyorum genelde. Kalıpla kesiyoruz,kızımla birlikte yapıyoruz,severek yiyor o zaman.
Bende yemiyorum bunları yapınca,zaten yarısını buzluga atıyorum pişirmeden hamurun fazla olduysa şayet. Bittikçe çıkarip cözdürüp,şekillendirip pişiriyorum.
Çocuklar hamurla oynamayı seviyorsa onlarda yardım eder ,hemde etkinlik gibi olur.

@mrveee28 öğretmen olarak acil görüş rica..
choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah , derindenizlerden derindenizlerden , Samsonn Samsonn , mavi_ekran mavi_ekran kızlar acil görüşlerinizi bildirir misiniz? çok önemli benim için.
Ben 5,5 yaşındaydım. 80 kuşağı çocukları belki hatırlar şeytan taşı diye bir şey vardı. Yuvarlak yassı bir şey. Akşam yastığının altına koyunca onun paraya dönüştüğü yaygındı çocuklar arasında. Biz de yapardık kardeşimle ve her sabah para çıkardı yastığımızın altından. Bir sabah taşlar duruyordu. Annem pat diye söyler bir şeyi duygu katmaz içine dedi ki"siz onun paraya mı dönüştüğünü sanıyorsunuz gerçekten babanız yapıyor bu sabah geç kalıyordu unuttu." o an çok üzülmüştüm, hayal kırıklığı, tarifsiz bir kabulleniş...Aradan 30 yıl geçti. Bundan 10 gün önce:
Kızım "anne ben gece yatarken yatağımın yanına çorap koyucam gece Noel Baba gelip bana hediye bırakacak." Direkt çocukluğuma gittim. Muhtemelen çizgi filmde gördü.
Biz bu oyuna 10 hafta devam ettik. Onun sabah sevinmesi beni çocukluğuma götürüyordu. Her gün onun seveceği değişik objeler yaptım ya da aldım. MEsela sevdiği çizgi film kahramanlarının çıktılarını alıp bana gelen promosyon not defterlerini bunlarla kapladım. Dün mesela çeşit çeşit çikolata koyduk malum büyük çorabın içine.

Dün pişman oldum keşke yapmasaydım dedim. Bana şöyle dedi:

“anne X arkadaşıma söylemiştim Noel Baba’nın bana hediye getirdiğini ama ona gelmemiş gece. Annaneeee sen de koy çorap sana da gelir belki… Anne benim doğum günümü sınıfta yapacaz ya bir de gerçek doğum günümü Ankara’da yapcaz demi??? Belki Noel Baba da gelir.”

Şimdi ben onun iç dünyasını bozmadan bugün gerçeği söylemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
İlk olarak noel babanın kim olduğu ve nerede yaşadığı ile ilgili bir hikaye anlatsan masal gibi. Çünkü 7 yaşından küçük çocuklar noel baba gibi soyut kavramları çok fazla anlamlandıramaz. Bu nedenle konuyu onunla uzun uzun konuşmak yerine masalsı yönden yaklaşarak çocuğun hayal dünyasına hitap etmiş olursun.

Ör: Bundan yıllaaarrr ama çokkkk yıllarrr önce Demreli Nicholaos adında, Anadolu’da yaşamış iyi bir adam varmışşş. O yıllarda ihtiyacı olan insanları ve çocukları sevindirmek için onların haberleri yokken gece camlarından ve bacalarından içeriye çeşitli yiyecekler, para ve hediyeler atarmış. Uyandıklarıda bunları gören çocuklar çok sevinir, mutlu olur ama kimin oraya bu hediyeleri nasıl koyduğunu bilemezlermiş. Bu yüzden masalsı bir kahraman olan (süpermen veya örümcek adam gibi) Noel baba koydu bunları şeklinde hikayeler çıkmış ortaya. Aslında noel baba diye birisi yokmuş, onları Demreli Nicholaos koyuyormuş yanlarına sevinsinler diye. İşte ben de seni çok sevdiğim ve mutlu etmek istediğim için bu hikayedeki gibi sana sürpriz yaptım.Yastığının yanına hediyeler bıraktım. Nasıl sürprizimi beğendin ve mutlu oldun değil mi, canım kızım benim deyip sarılın, öpün birbirinize ve güven pekiştirin bu sarılmayla. Ardından da birlikte yapmaktan zevk aldığınız bir şeyi yaparak (parka gitmek, birlikte kurabiye yapmak vb.) hem dikkati başka alana kanalize edin, hem de kaliteli ve mutlu zaman geçirin. Derim ben.
Bu arada hikayeyi şu anda kendim yazım. :KK24: Telif hakkı bana aittir. :KK48:

sizlerin fikirlerini birleştireceğim de bugün hediye alacak zamanım yok. Çikolata paketi yapayım bari marketten.
Ya ne kadar tezat kendim şekerden kaçıyorum çocuğa şeker alıyorum.
AMa ben almasam sınıfta veriyor öğretmeni hem de en afillisinden.
Yok çikolata, şekerleme alma o da kopsun bu zararlılardan zamanla. Daha önce de yazdığım gibi birlikte yapmaktan zevk aldığınız bir faaliyet yapın. Bu konuda öğretmenleri ile de konuşulabilir toplantıda ya da özel olarak. Okul kantinlerinde bile o tip şeylerin satılması yasaklandı artık. Onun yerine sağlıklı alternatifler üreterek sunun.

derindenizlerden derindenizlerden , choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah ,@mavi_ekran, Samsonn Samsonn @mrvee28
teşekkürler hepinizde.
Dün eve girdim. Direkt bana çikolatalarını gösterdi. Noel baba getirdi falan dedi. Birini yedim ama dedi.
ben: seninle bir şey konuşmamız lazım yemekten sonra.
Kızım: neeee.
Ben: yemek yiyelim önce.
Kızım: olmazz ben merak ederim. Şimdiiiiii...
Neyse oturdum. Noel Baba'nın şekli şemali hakkında, nasıl yaşadığı, evi damı hakkında konuştuk. Bizim eve nasıl girdiği konusu ise sihirliymiş.
Evdeki hesap çarşıya uymadı masal anlatmak yerine kendi yaşadığım şeyi anlatmayı tercih ettim. Nasıl olsa tanıdık insanlar diye..
Tam dedim ki:... meğerr o taşları parayla deden değiştiriyormuş...
cümleyi tam bitirmeden gözleri doldu ve: mutluluğumu bozdun dedi.
dün Lc den bir elbise almıştım o geldi kargo ile onu çıkardım. Bizim için hep özel olduğunu söyledim ve her zaman istediklerini almaya çalıştığımızı 1 tane çocuğumuz olduğunu, onun için çalıştığımızı falan..
Kabul edemedi: hayır var Noel Baba dedi.
Benim kızım çok inatçıdır babası gibi kolay ikna olmuyor. Beyni biliyor olmadığını ama kendince güzel bir şeye kaptırmış.
Dedi: Ben çorap koyup bekleyeceğim her gece.
Ben de dedim ki babanı Noel Baba yapalım. O hediye versin sana. Babasını şekilden şekile sokmayı seviyor. Pamuktan sakal falan yapmak gibi..
Biraz sakinleşti o sırada. Sonra resim çizmiş. İstedikleri hayal ettikleri. Bunları istiyormuş bizden. bunları sürpriz yapacakmışız. Neden hala böyle bir ruh durumunda acaba? Sonuçta maddi sıkıntımız yok çok şükür dedikleri oluyor falan..neyse dün geceyi eşimi Noel Baba yaparak vs geçti. Sabah hayat normalmiş evde çorabın içine falan da bakmamış.
Böyle kızlar..

Çocuklara ne yediriyoruz konusuna ilişkin olarak:

1.) Karatay diyor ki: meyvenin içindeki fruktoz zararlı. Kanseri besler. Artı yediğimiz meyveler eski meyveler değil. Tarım ilaçlarından dolayı eski besleyici özelliği olmadığı gibi kanser etkisi var. Bu yaşımıza kadar aksiyle büyüdük. Kendimiz minimuma indirdik. Ya çocuklar?

2.) Kuru meyveler: nasıl kurutulduğunu bilmiyoruz. Yani hangi kimyasallar kullanıldı? Hepsinin şekli şemali çok güzel. O kuru kayısılar falan. Gün kurusu bile güneşte kurudu yazıyor ama ne kadar munatazam şekilleri. Hepsi birbirinin kopyası.

3.) Unlu mamüller ve türevlerini vermeyin diyor. Yani pasta börek vs baştan kaybediyor. Makarna, pirinç..

4.) Kuruyemişlerin taze ve ithal olmayanları serbest. Ama her zaman yenmiyor ki. Bunu veriyorum.

5.) Paketli gıdalarda hem fikiriz zaten.

6.) Serbest dolaşan tavuk yumurtası ve eti… Pazardan alıyoruz ama yarın hastaneye gideceğiz mesela pazara gidemeyeceğiz. Mecbur marketten alacağız.

Ben cidden kızımı nasıl besleyeceğimi şaşırıyorum artık. Akşamları otururken neler vermem konusunda emin değilim artık.

@mrvee28 geçen gün hindi eti dedin ya.
Bu hafta Migros'ta doğranmış hindi eti var. 750 gr 10 küsür TL.
Hindi'de hormon yok mu şimdi. Bu konudan emin misiniz kızlar?
Bir de eti bana sert geliyor. Hiç almam o yüzden yani öyle hatırlıyorum en erken 15 sene olmuştur belki yiyeli.Yani hatırlamıyorum belki de..
Nasıl yorumluyorsunuz?

derindenizlerden derindenizlerden , choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah ,@mavi_ekran, Samsonn Samsonn @mrvee28
Biraz sakinleşti o sırada. Sonra resim çizmiş. İstedikleri hayal ettikleri. Bunları istiyormuş bizden. bunları sürpriz yapacakmışız. Neden hala böyle bir ruh durumunda acaba? Sonuçta maddi sıkıntımız yok çok şükür dedikleri oluyor falan..neyse dün geceyi eşimi Noel Baba yaparak vs geçti. Sabah hayat normalmiş evde çorabın içine falan da bakmamış.
Böyle kızlar..
Çocuk işte; ne güzelki hala bir hayal dünyası var. Direk bir şeyi elden almak yerine azıcık gizem, oyun katmayı seviyor. Yaparsınız arada süprizler tabi :)

Günaydın kızlar..
Bugün cuma..
Yarın da gelmeseydim tam olacaktı..
Yine de şükür..
dün akşam olanları anlatacağım.
Günaydın.
Konuşabilmene sevindim. Çocuklar genelde beklediğimiz tepkileri vermiyorlar,bu sebeple planlar degişebiliyor. Sabah bakmaması kabullendiği anlamına gelir bence. Bu alişkanlığı farklı bir rutin haline getirebilirsen çok güzel olur bence. Mesela her gün noel babadan geldi diye ne hazırliyorsan aynen hazırla,babası versin diye düşündüm ben okurken. Böylece üzüleceği bir durum kalmaz zamanla.
Meyve konusunda benimde kafam karışık. Amasya elması alıyorum bu ara,kabuğunda o mum gibi şeyden yoktu,baya denedim bıçakla kazıniyormu diye :-) Hatta sabah istedi kızım,verdim kabuğunu kalınca soyup. Ne diyebiliriz ki çocuklara,şeker yeme,çikolata yeme,abur cubur yok,meyveyede mi hayır diyeceğiz.

X