@mrveee28 öğretmen olarak acil görüş rica..
choccywhoccydoodah ,
derindenizlerden ,
Samsonn ,
mavi_ekran kızlar acil görüşlerinizi bildirir misiniz? çok önemli benim için.
Ben 5,5 yaşındaydım. 80 kuşağı çocukları belki hatırlar şeytan taşı diye bir şey vardı. Yuvarlak yassı bir şey. Akşam yastığının altına koyunca onun paraya dönüştüğü yaygındı çocuklar arasında. Biz de yapardık kardeşimle ve her sabah para çıkardı yastığımızın altından. Bir sabah taşlar duruyordu. Annem pat diye söyler bir şeyi duygu katmaz içine dedi ki"siz onun paraya mı dönüştüğünü sanıyorsunuz gerçekten babanız yapıyor bu sabah geç kalıyordu unuttu." o an çok üzülmüştüm, hayal kırıklığı, tarifsiz bir kabulleniş...Aradan 30 yıl geçti. Bundan 10 gün önce:
Kızım "anne ben gece yatarken yatağımın yanına çorap koyucam gece Noel Baba gelip bana hediye bırakacak." Direkt çocukluğuma gittim. Muhtemelen çizgi filmde gördü.
Biz bu oyuna 10 hafta devam ettik. Onun sabah sevinmesi beni çocukluğuma götürüyordu. Her gün onun seveceği değişik objeler yaptım ya da aldım. MEsela sevdiği çizgi film kahramanlarının çıktılarını alıp bana gelen promosyon not defterlerini bunlarla kapladım. Dün mesela çeşit çeşit çikolata koyduk malum büyük çorabın içine.
Dün pişman oldum keşke yapmasaydım dedim. Bana şöyle dedi:
“anne X arkadaşıma söylemiştim Noel Baba’nın bana hediye getirdiğini ama ona gelmemiş gece. Annaneeee sen de koy çorap sana da gelir belki… Anne benim doğum günümü sınıfta yapacaz ya bir de gerçek doğum günümü Ankara’da yapcaz demi??? Belki Noel Baba da gelir.”
Şimdi ben onun iç dünyasını bozmadan bugün gerçeği söylemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?