- 19 Kasım 2013
- 18.648
- 33.625
BenIpek canım bence artık oturup konuşmalısın durumu. Önce çok istediği bir oyuncak,giysi vs varsa onu al,güzelce paketle ver. Sevinecektir ve belkide şaşıracaktır zira ben kızıma her istediğini aynı gün almıyorum,hedef belirliyorum,bak şu zaman alabiliriz yada bu pahalı bir oyuncak şu an param yetmiyor ama sen ufak tefek oyuncaklar almazsan bir süre,para biriktirip o oyuncağı alabilirim diyorum. Oda tamam diyor atıyorum 2 hafta bekliyoruz,o süreçte oyuncak istemiyor sonra gidip birlikte alıyoruz. Sende buna benzer yaklaşıyorsundur diye tahmin ederek söyledim şasiracağını. Sana sorduğunda,sende anlatırsın"Ben seni çok seviyorum ve hep mutlu olmanı isterim,bu sebeple o hediyeleri ben alıyordum/hazırlıyordum senin için ama artık o şekilde vermeyeceğim sana bu sürprizleri,kendim vermek istiyorum çünkü "diyebilirsin. Böylece noel baba varmı yokmu vb konulara çok girmemiş olursun. Pedagojik açıdan doğru olan nedir bilemiyorum ama ben olsam sanırım böyle yapardım. Açıklamakta bir çözüm ama kendini kandırılmış hisseder mi bilemedim.