Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Şimdi doğru diyorsun da ince detay düşünecek olursak hangi marka kuru erik ya da kuru meyveler?

Ben bir üretimci olarak ortamları çok iyi tahmin edebiliyorum. Üretim hilelerini… Bu denetlemeler falan fasa fiso. Tam işinin ehli olmayan insanlar basma kalıp kağıtlara bakıp gidiyorlar.

Mesela kuru erik dersek hangi kurutma yöntemleriyle nasıl kurutuluyor. Beyaz kalması için hidrojen peroksit döküldüğünü duymuştum bir yerden. Bunlar merdiven altı üretimde daha çok olsa bile seri üretimin de hileleri vardır kendine göre. Mesela bir makine var bu sektör için değil tabi bir ürünü 1 günde kurutuyor, başka bir makine UV ışınları kullanarak 40 dakikada hattan çıkarıyor. Uzun vadede bunun zararı nasıl olacak bize?? Düşündükçe bir şey çıkıyor işte altından.
He he, ona bakarsan hiç bir gıda maddesini almamamız ve tüketmememiz gerekli. Bunların hepsi malum şeyler hem de bir çok büyük isimli gıda firmasının da yaptığı şeyler maalesef. Bu yüzden kar zarar hesabı yapmak lazım ve mümkün olduğunca hazırlıklarımızı kendimiz, (güvendiğimiz eş, dost, akrabadan da olabilir) yapmaya çalışmalıyız. Bunun yanında kurulmuş bu tip ürünleri doğru yetiştirip hazırlayan çiftlik vb. yerler var. Sağlıklı yaşıyoruz grubunun yazılarını detaylı okursan alışveriş yaptıkları bu tip yerleri de paylaşıyorlar ve bunların arasında Karatay'ın tavsiye ettiği yerlerde var.

Arkadaşlar, kuru ve taze meyvaları yatmadan önce yeyip, sularını içmeyin. O saatte insülin salgılatmayın vücuda, sindirimi yeniden başlatıp vücudun tamir için harcayacağı enerjiyi çalmayın. Gündüz, özellikle sabah saatleri daha uygun. Bunun yanında taze ve kuru meyve yerken yanında tüketeceğiniz bir kaç çiğ yağlı tohum (ceviz,badem, fındık, kaju vb.) kan şekerinin birden zıplamasını engeller yavaş yavaş yükseltir, hem böylece daha çok tutar çabuk acıkmazsınız.

Arkadaşlar, kuru ve taze meyvaları yatmadan önce yeyip, sularını içmeyin. O saatte insülin salgılatmayın vücuda, sindirimi yeniden başlatıp vücudun tamir için harcayacağı enerjiyi çalmayın. Gündüz, özellikle sabah saatleri daha uygun. Bunun yanında taze ve kuru meyve yerken yanında tüketeceğiniz bir kaç çiğ yağlı tohum (ceviz,badem, fındık, kaju vb.) kan şekerinin birden zıplamasını engeller yavaş yavaş yükseltir, hem böylece daha çok tutar çabuk acıkmazsınız.
Bu konuda belki ilerleyen zamanlarda değişim yapabilirim. Ben evde eşimi de desteklediğim için bu konuda yulafla karışık yediğimizden bahsetmiştim. Bu hafta glutensiz yulaf bakacağım bakalım. Bir de iş yerinde masa başında bu tür şeyler yemek çok uygun olmuyor. Sen zencefile devam ediyor musun?

Arkadaşlar isteyene alırım ve kargolarım ben :KK45: bu folio ya bende başlayacağım ama yemeklerimi iyotsuz tuz ile yapıyorum içerisinde iyot var ama bunun :63: gebelik düşündüğüm için artık folik asit başlayacaktım bir de artık organik diye birşey yok diyorlar çünkü toprak tamamen kimyasallarla besleniyor artık maalesef o toprakların değişmesi gerekiyormuş :KK43:(

Arkadaşlar isteyene alırım ve kargolarım ben :KK45: bu folio ya bende başlayacağım ama yemeklerimi iyotsuz tuz ile yapıyorum içerisinde iyot var ama bunun :63: gebelik düşündüğüm için artık folik asit başlayacaktım bir de artık organik diye birşey yok diyorlar çünkü toprak tamamen kimyasallarla besleniyor artık maalesef o toprakların değişmesi gerekiyormuş :KK43:(
canım ben şunu tam olarak bilmiyorum iyotsuz kullanım hangi durumlarda gerekli?
Mesela senin tiroidlerin yok ve iyot diyeti yapıyorsun.
Bu konuda eksiğim ben bakmam lazım. Bana bir şey demedi dr mesela.
Folio kadın doğumcunun bana tavsiyesiydi ama sağlık konularından dolayı askıya aldım belki de hiç olmaz artık.
Yani gebe olmasam da kullansam sorun olmaz diye düşünüyorum ama??

Geçen hafta göğüsten bilgisayarlı tomografi çektirdim ya hasbel kader önümüzdeki ay hamile kalırsam bebeğe zararı olur mu ki?

bir şey soracağım sen rutin kontrollerinde BT mi çektiriyorsun nasıl yapıyorlar? Sintigrafi mi ya da metaztas durumları için nasıl kontrol ediyorlar?

Maalesef, ilaçlı, kimyasal gübreli ve gdo lu tarım yapılan tarladan-bahçeden yanında ki yöresinde ki organik tarım yapan tarlalara bulaşma oluyor.Olan bizlere oluyor yani... :KK43:

Merhaba BenIpek BenIpek çok güzel bir konu açmışsın...
Bende troid hastasıyım.
Sağda 5 mm, solda 9 mm nodülüm vardı temmuzda. Bu ay tekrar çekilecek ultrasonum. Ve tahlillerim tekrarlanacak.
En son 20 aralıkta yapılan tahlilde troid değerim 5,41 çıktı. Hamileydim ilaç dozum yükseltildi. 5 gün sonra da bebeğimin kalp atışları durdu. Dr a göre troid etkilemezmiş.

Merhaba BenIpek BenIpek çok güzel bir konu açmışsın...
Bende troid hastasıyım.
Sağda 5 mm, solda 9 mm nodülüm vardı temmuzda. Bu ay tekrar çekilecek ultrasonum. Ve tahlillerim tekrarlanacak.
En son 20 aralıkta yapılan tahlilde troid değerim 5,41 çıktı. Hamileydim ilaç dozum yükseltildi. 5 gün sonra da bebeğimin kalp atışları durdu. Dr a göre troid etkilemezmiş.
Cok gecmıs olsun.Allah baska acı yasatmasın ınsallah.ben 35 yasındayım hatta 36 dılım varmıyor henuz:)) bu yasıma kadar saglıgıma dıkkat ettım ama son uc ay once bebek ısterken tsh yukseklıgımı ogrendım.ıkı kımyasal gebelıgım var.belkı onlar da tsh yukseklıgındı dr hıc bakmadı benım de aklıma gelmedı kı normalde fırsat buldukca rutın kan tahlılı yaptırırdım.benım de solda 6 mm teklı noldulum var.ılk zmaanlar kanserlı dıte cok korktum cok kısa aralıklı kontrole gıttım.sonra oncesınde pek de dıkkat etmedıgım beslenme alıskanlıgımı gozden gecırdım.alkol sıgara yok ama bıl keseden hamur ısı vatlr.kolesterol trıgılıserıd almıs basını gıtmıs.ben bu topıkle hem tıroıdle ılgılı yasadıgım tecrubelerı aktarıyorum hem de bu konuda bılgılı arkadaslarla saglıklı beslenme konularını konusuyoruz.agzımızdab gıren her seyle aslında kanserın dırekt ılgısı var.ısın ıcıne gırdıkce cok guzel seyler ogrenıyorsun.sımdı dıyorum anne olarak cocuguma ne kotulukler yapmısım farkınfa olmadan.bır taraftan da tahlıl sonuclatımı paylasıp aldıgım sonucları ortaya koyuyorum.sen de tecrubelerını aktarırsan bu akım buyur gıder.hem yanlıslarını gorursun.bıldıgımız kadar paylasıyoruz ıste.:))

Kızlar cok heyecanlıyım bugun ılk dvıt ıgnemı yapturacagım.yemekten sonra gıderım artık.bakalım degısımlerım nasıl olacak.

Neden laktozsuz tercih ediyorsun?Kefir için marketlerde olanı almayı doğru buluyorum. Bir kaç yıl önce bir arkadaşım bana mayasını getirdi doğal halini ama sütün içinde bir canlı mantığı beni tiksindirdi. Bir de zamanla büyüyormuş falan deyince evde evcil hayvan var gibi hissettim, içemedim yani.
Migrosta falan mayası satılıyor da alıp almamak konusunda emin değilim.
Markettekiler katkı maddeli, temiz bir şekilde evde yapman daha sağlıklı. Öyle abartılacak hiçbir şeyi yok ki yediğimiz bitkilerde, hayvanlarda canlı sonuçta. :KK66:

Çok güldümmmmm :) :) :) evet öyle düşününce insan kabullenemiyor tabiiii bir de doktorum anne sütüne en yakın olan keçi sütüdür keçi sütü tercih et demişti ama ben içemedim ağır geldi koktu :KK35: laktozsuz mideme dokunmuyor gastritim var...
Ben de faydasını bildiğim için keçi sütünden, yoğurt ve kefir mayaladım, kesik derler peynir gibi bişi yaptım. Şifa niyetine yemeye çalıştım ama o koku bana çokkkkk ağır geldiğinden işkenceye dönüşünce bırakmak zorunda kaldım. Peynirde de keçi yi tercih etmeli. Manda sütü de çok faydalı bulunabilirse tabii...

Evet sonunda belli oldu Dvit sonucum.
Referans aralıkları 10-80 arası benim değerim 22 çıktı.
doktor bunu 40'ın üzerine çıkarırsak parathormon düşer dedi.
1 kereliğe mahsus olmak üzere iğne yazdı ve damla. Damlayı her gün 5 damla olmak üzere ekmekle yiyeceğim 2 ay boyunca. Durum bu şu an.
Ekmekle yeme. 1 Kaşık zeytinyağına kır ya da damlat iç. Yok yapamam dersen ağzına damlat.

Son düzenleme:
Bu konuda belki ilerleyen zamanlarda değişim yapabilirim. Ben evde eşimi de desteklediğim için bu konuda yulafla karışık yediğimizden bahsetmiştim. Bu hafta glutensiz yulaf bakacağım bakalım. Bir de iş yerinde masa başında bu tür şeyler yemek çok uygun olmuyor. Sen zencefile devam ediyor musun?
Kahvaltıda yiyebilsin. Evet devam ediyorum.

Ekmekle yeme. 1 Kaşık zeytinyağına kır ya da damlat iç. Yok yapamam dersen ağzına damlat.
Igneyı tek seferlık kalcadan vermıs damlayı gunde bes damla ıkı ay.sonrasında 40 ın uzerıne cıkacak dedı.ve parathormon dusecek.damlayı da dedıgın gıbı yaga damlatıp ıcecegım.woto da da okudum.

Ben de faydasını bildiğim için keçi sütünden, yoğurt ve kefir mayaladım, kesik derler peynir gibi bişi yaptım. Şifa niyetine yemeye çalıştım ama o koku bana çokkkkk ağır geldiğinden işkenceye dönüşünce bırakmak zorunda kaldım. Peynirde de keçi yi tercih etmeli. Manda sütü de çok faydalı bulunabilirse tabii...

Aynen öyle oldu işte bana da inanılmaz koktu :KK43:( bende laktozsuz denge kullanmaya başladım..manda sütü aoç satış bayiilerinde oluyor ama denemedim açıkcası boşa gider onu da içemem diye :)) kuru erik aldım bakalım onu yiyeceğim şimdi aaa bir de arkadaşlar ceviz suyu içiyorum troid için akşamdan bir bardak suya 2 ceviz atıyorum sabah aç karna euthyrox dan sonra önce suyunu içiyorum sonra da cevizleri yiyorum hem kolesterolü dengeliyor hemde troid hormonlarını...

X