Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ben bunu artık yaşam standardı haline getirdim 6 ay da 0 tatlı projesini uyguladım :)) ama yine başladım tatlıya ben varımmmm :KK76::KK76:ayağım kaydı kırık da ters bir yerdeymiş 4 doktora gösterdim kaynamaz dediler mecburen ameliyat oldum çok teşekkür ederim...
Ben sıfır ekmekle kapattığım her günün sabahında rapor vereceğim buraya.
Öyle bir noktaya geldim ki ikram edilen 1 tek bisküviyi dahi almıyorum. Biri çok ısrar etti "benim hatırım için" falan dedi de alacağım varmış galiba aldım nasıl suçluluk hissettim sanki zehir yedim,1 tek tane için.
Bugün bu saate geldiysem akşam da yemem artık. Biraz zorlandım bugün.
Sabah 1 elma 1 kahve
Saat 10 gibi: 1 siyah havuç
Öğlen 12:KK30: fabrikasyon yemekleri yemiyorum. Beyaz peynir, 15 tane kadar zeytin bol maydanoz ve dereotu, şekersiz çay.
Şimdiye kadar maalesef 2 elma yedim nedense acıktım yani.
Aralarda 1 şekersiz ama kremalı nescafe ve bitki çayları..
Akşam: Pırasa ve yoğurt yiyeceğim.
Sonrasında 1 kuru incir+1 kuru kayısı+yarım muz+5-6 fındık+1 ceviz+1 çay kaşığı polen+1 çay kaşığı keçi boynuzu özü+yulaf+süt.
Yatmadan önce limon+zencefil(rendelenmiş olarak) artık çiğneyemiyorum.

Süpersin bende gece yatmadan laktozsuz süt+tarçın+1 kuru kayısı yapıyorum acıkıyor insan 7 de akşam yemeği yiyince kesinlikle kefir tavsiye ediyorum evde yapabilirsiniz mayasını bulursanız da..benim düzen bozuldu şu an evimde olmadığım için :KK43:( bir de eğer maddi olarak uygun görürseniz intolerans pinner test yaptırın ben araştırıyorum şimdi onu..

Süpersin bende gece yatmadan laktozsuz süt+tarçın+1 kuru kayısı yapıyorum acıkıyor insan 7 de akşam yemeği yiyince kesinlikle kefir tavsiye ediyorum evde yapabilirsiniz mayasını bulursanız da..benim düzen bozuldu şu an evimde olmadığım için :KK43:( bir de eğer maddi olarak uygun görürseniz intolerans pinner test yaptırın ben araştırıyorum şimdi onu..
Sana bir şey diyeyim mi? Canan Karatay modeli beslenmek tamamen olması gereken durum zaten. Benim amacım kilo vermek değil zaten 57 kiloyum. Ben sağlık yaşam şeklini hayat düzeni haline getirmeye çalışıyorum ailemde. Bu sayede ilerleyen yaşla daha kaliteli yaşamak amaç. Elbette var olan ya da genetik yatkınlığı olan hastalıkların önüne geçmek.
Ben nodülümü 3 ay önce öğrendim. 3 aydır benim hastanelere verdiğim parayla tüm evimin eşyasını değiştiriridim desem abartmış olurum ama hatırı sayılır bir para verdim. En azından ctsi günü 250 TL verdim diyeyim sana. O yüzden sağlıklı beslenmek matematikte daha ucuz oluyor. Çünkü hasta olunca ya da o olasılıkta biriktirdiklerini harcayarak nötr duruma geliyorsun gibi.
Dediğin testi hiç duymadım. Hemen şimdi bakacağım netten. Ne işe yarıyor ki?

Neden laktozsuz tercih ediyorsun?Kefir için marketlerde olanı almayı doğru buluyorum. Bir kaç yıl önce bir arkadaşım bana mayasını getirdi doğal halini ama sütün içinde bir canlı mantığı beni tiksindirdi. Bir de zamanla büyüyormuş falan deyince evde evcil hayvan var gibi hissettim, içemedim yani.
Migrosta falan mayası satılıyor da alıp almamak konusunda emin değilim.

Kan testi işe vücutta Hangi besinlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı anlaşılıyor kardeşim gıda mühendisi ve o yaptırdı şu an ona göre besinlerini ayarlıyor ve sağlıkla ilgili çok şükür bir sıkıntısı yok yaptırdığı günden beri...bende kilolu değilim 54 kiloyum ama Taylan Kümeli meme ca şu an ve röportaj yapmışlar o kadar etkilendim ki diyor ben kemoterapi bile almadım çünkü gerek kalmadı beslenme tarzımdan dolayı..

Neden laktozsuz tercih ediyorsun?Kefir için marketlerde olanı almayı doğru buluyorum. Bir kaç yıl önce bir arkadaşım bana mayasını getirdi doğal halini ama sütün içinde bir canlı mantığı beni tiksindirdi. Bir de zamanla büyüyormuş falan deyince evde evcil hayvan var gibi hissettim, içemedim yani.
Migrosta falan mayası satılıyor da alıp almamak konusunda emin değilim.

Çok güldümmmmm :) :) :) evet öyle düşününce insan kabullenemiyor tabiiii bir de doktorum anne sütüne en yakın olan keçi sütüdür keçi sütü tercih et demişti ama ben içemedim ağır geldi koktu :KK35: laktozsuz mideme dokunmuyor gastritim var...

Kan testi işe vücutta Hangi besinlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı anlaşılıyor kardeşim gıda mühendisi ve o yaptırdı şu an ona göre besinlerini ayarlıyor ve sağlıkla ilgili çok şükür bir sıkıntısı yok yaptırdığı günden beri...bende kilolu değilim 54 kiloyum ama Taylan Kümeli meme ca şu an ve röportaj yapmışlar o kadar etkilendim ki diyor ben kemoterapi bile almadım çünkü gerek kalmadı beslenme tarzımdan dolayı..
Nasıl beslenmiş ki?

Mesela tahıl daha az tüketmesi gerekiyormuş kan değerlerine göre midemağrısı çekerdi hep artık kalmadı şikayetleri...

Hala çıkmamış Dvit sonucum. Yarın arayın dediler.
Devlet daha iyi bu konuda ya. Hemen çıkıyor sonuçlar.
Ayyhhh şu, d vit olayları da yılan hikayesine dönüyor, sanki kaf dağında ki 7 başlı canavarı öldürüp getirmemiz gerekiyor, bu nedir böyle yaaa...!

Nasıl beslenmiş ki?
Kanseri en iyi besleyen şey, ŞEKER! ve şekere dönüşenler. Yabancı ülkelerde yapılan çalışmalarda vücutta kanser tespiti için bile yem olarak şeker kullanılıyormuş. İşlenmiş gıdalardan, genetiği oynanarak bozulmuş tarım ürünlerinden, fazla zirai ilaçlı ürünlerden, işlenmiş katkılı paketli ürünlerden uzak durarak beslenilmeli. Bunların çoğu otoimmün hastalıklara(Alerjiler, Astım, Çölyak, Tiroid hastalıkları vb.) yol açıyor, örneğin: buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar başı çekiyor. Guluten, gıliadin denen proteinler bu gen oynanmasından sonra fazlaca arttırılmış ve vücut bunu sindiremez hale gelmiştir, bu yüzden bağışıklık sistemimizin dengesi bozuluyor, hastalanıyoruz.
Evde mayalanmış, kefir, yoğurt, ev lahana turşusu gibi fermente gıdalar, sağlıklı yağlar (soğuk sıkım zeytinyağı, hakiki tereyağı, hindistan cevizi yağı, fındık yağı gibi),kabuğunu kendimiz kırdığımız çiğ yağlı tohumlar, bol çiğ sebze, yeşillik gibi sağlıklı şeyler yemeliyiz.

Son düzenleme:
Ben bunu artık yaşam standardı haline getirdim 6 ay da 0 tatlı projesini uyguladım :)) ama yine başladım tatlıya ben varımmmm :KK76::KK76:ayağım kaydı kırık da ters bir yerdeymiş 4 doktora gösterdim kaynamaz dediler mecburen ameliyat oldum çok teşekkür ederim...
Ben de bir ara senin gibiydim. O dönemde bir küçük elmayı 2 ısırıktan sonra yiyemez olmuştum, şekerinden içim bayılıyordu dayanamıyordum çünkü.

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim...
Kemikleri güçlendirmek için günde 10-12 kuru erik tavsiye ediliyor, bilgine. :KK66:

Ben de bir ara senin gibiydim. O dönemde bir küçük elmayı 2 ısırıktan sonra yiyemez olmuştum, şekerinden içim bayılıyordu dayanamıyordum çünkü.

Kemikleri güçlendirmek için günde 10-12 kuru erik tavsiye ediliyor, bilgine. :KK66:

Şimdi doğru diyorsun da ince detay düşünecek olursak hangi marka kuru erik ya da kuru meyveler?

Ben bir üretimci olarak ortamları çok iyi tahmin edebiliyorum. Üretim hilelerini… Bu denetlemeler falan fasa fiso. Tam işinin ehli olmayan insanlar basma kalıp kağıtlara bakıp gidiyorlar.

Mesela kuru erik dersek hangi kurutma yöntemleriyle nasıl kurutuluyor. Beyaz kalması için hidrojen peroksit döküldüğünü duymuştum bir yerden. Bunlar merdiven altı üretimde daha çok olsa bile seri üretimin de hileleri vardır kendine göre. Mesela bir makine var bu sektör için değil tabi bir ürünü 1 günde kurutuyor, başka bir makine UV ışınları kullanarak 40 dakikada hattan çıkarıyor. Uzun vadede bunun zararı nasıl olacak bize?? Düşündükçe bir şey çıkıyor işte altından.

Kanseri en iyi besleyen şey, ŞEKER! ve şekere dönüşenler. Yabancı ülkelerde yapılan çalışmalarda vücutta kanser tespiti için bile yem olarak şeker kullanılıyormuş. İşlenmiş gıdalardan, genetiği oynanarak bozulmuş tarım ürünlerinden, fazla zirai ilaçlı ürünlerden, işlenmiş katkılı paketli ürünlerden uzak durarak beslenilmeli. Bunların çoğu otoimmün hastalıklara(Alerjiler, Astım, Çölyak, Tiroid hastalıkları vb.) yol açıyor, örneğin: buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar başı çekiyor. Guluten, gıliadin denen proteinler bu gen oynanmasından sonra fazlaca arttırılmış ve vücut bunu sindiremez hale gelmiştir, bu yüzden bağışıklık sistemimizin dengesi bozuluyor, hastalanıyoruz.
Evde mayalanmış, kefir, yoğurt, ev lahana turşusu gibi fermente gıdalar, sağlıklı yağlar (soğuk sıkım zeytinyağı, hakiki tereyağı, hindistan cevizi yağı, fındık yağı gibi),kabuğunu kendimiz kırdığımız çiğ yağlı tohumlar, bol çiğ sebze, yeşillik gibi sağlıklı şeyler yemeliyiz.
Evet sonunda belli oldu Dvit sonucum.
Referans aralıkları 10-80 arası benim değerim 22 çıktı.
doktor bunu 40'ın üzerine çıkarırsak parathormon düşer dedi.
1 kereliğe mahsus olmak üzere iğne yazdı ve damla. Damlayı her gün 5 damla olmak üzere ekmekle yiyeceğim 2 ay boyunca. Durum bu şu an.

Çok teşekkür ediyorum eriği bilmiyordum bugün hemen alıp deneyeceğim...

Çok teşekkür ediyorum eriği bilmiyordum bugün hemen alıp deneyeceğim...
Erik kısmı güzel de organik kısmı nasıl?
Hangi marka alıyorsun ya da almak lazım?
bu işin içine girince maalesef paranoyak olmamak elde değil.
Canan KAratay markalardan bahsetmemiş hiç okuduğum kadarıyla.

Az sonra yemeğe gideceğim.
Ekmeksiz bir öğlen daha olacak inşallah..
Burası benim günlüğüm gibi oldu valla:KK48:

Malatya pazarı var iş yerimin yakınında oradaki ürünlere güvenirim yıllardır tanırız oradan alırım kuru kayısı incir erik tarzı şeyleri...oh süper Walla ben dün akşam 0 ekmek ama sabah 1 dilim tam buğday yedim evimdeki düzenimi özlüyorum bende şu an yemek düzenimi :KK43: canan Karatay da kapalı çarşıdaki aktarları falan söylemişti dinlediğimde...

Bu konuda bilgisi ya da fikri olan bir el atıversin şu konuya.

3 ay önce gebelik planladığım zamanlarda besin takviyesi olarak doktor normal folik asit yerine bunu tavsiye etmişti bana. Folbiol’u bırakıp buna başlamıştım ki birkaç gün sonra tiroid sorunum olduğunu öğrendim. Şimdi iyot eksikliği hangi tiroid hastalığında görülür?

Yani neden bazı tiroid hastaları iyotsuz tuz yer? Bana herhangi bir şey söylenmedi. Şöyle ki bu kutunun içinde 120 kapsül var mercimek kadar. İçindekilere bakınca tam da istediğim ve gereksinim olan vitaminler. Ancak nette gebelik düşünmeyen kadınların kullanımıyla ilgili tek bir şey bulamadım. Mantıklı düşününce de bu vitaminler normal insanlar için de lazım ama tabi miktarları gebelere göre mi ayarlı ki? Yani ben bunu şimdi kullanmak istiyorum aslında ama kararsızım. Doktora sorup da kafamı da karıştırmak istemiyorum.

fffffffffffff.jpg

Malatya pazarı var iş yerimin yakınında oradaki ürünlere güvenirim yıllardır tanırız oradan alırım kuru kayısı incir erik tarzı şeyleri...oh süper Walla ben dün akşam 0 ekmek ama sabah 1 dilim tam buğday yedim evimdeki düzenimi özlüyorum bende şu an yemek düzenimi :KK43: canan Karatay da kapalı çarşıdaki aktarları falan söylemişti dinlediğimde...
benim öyle bir şansım yok tabi. İyi yerlerden almaya çalışıyorum ama hep soru işareti tabi.
Bir de artık kargoyla her şey geliyor ama oraların da iyi yerlerini bilmek lazım. Kazıklanmamak lazım.

X