Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

D kullanmaya başladığım gün K2 ye de başladım ben lakin 1 ayda 8.6 olan kan kalsiyumu 9.2ye çıktı referans aralığında ama neden arttı ki

Ben kanserden çok onun psikolojisinin çevremde yaşanmasından korkuyorum. Ben dayanırım Allah'tan gelmiş.
Ama bende bir anne var aman Allah'ım beni intihar noktasına getirir Allah korusun olursa. Sürekli ağlar, feryat figan. Evde tat tuz bırakmaz. Çocuk korkar falan. Bir de bunlarla uğraşma boyutu var.
Senin belirtilerin nasıldı?
Kimse ağlamıyor herkez mutlu görünmeye çalışıyor ama gözler kan çanağı kapıdan çıktığım an ağlıyorlardı sanırım bebeğim daha 9 aylık tı. Hiç bir belirti yoktu doktorlar kesinlikle kanser değil dediler patalojisi kötü geldi ama çok başlangıçta.

Kimse ağlamıyor herkez mutlu görünmeye çalışıyor ama gözler kan çanağı kapıdan çıktığım an ağlıyorlardı sanırım bebeğim daha 9 aylık tı. Hiç bir belirti yoktu doktorlar kesinlikle kanser değil dediler patalojisi kötü geldi ama çok başlangıçta.
yani kanayan bir şey miydi seni hastaneye götüren?

Allah bir daha asla yaşatmasın inşallah.

16 saat açlıktan sonra kan şekerimin 104 çıktığını söylemiştim daha önce bi konuda,kolesterolümde yüksek hem HDL hem LDL, şeker yuksek diye yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü Canan hoca direk kolesterol diye bir hastalık yok diyor,düşünceleri alayım,bu arada trigliseridim 43

Bence toz toprak katkı maddesinden daha zararsız kaynatıp güneşe koyuyorlar sanırım hiç yapmadım ama.
Kızlar benim aklıma bişiler geldi ve küçük bir deneme yaptım yazın. Kapya biberi 2-3 kilo kadar, meyve-sebze sıkacağından geçirdim ve içine biraz kaya tuzu atıp karıştırıp, attım güneşli balkona, üzerine de kevgir kapattım. Ara ara karıştırdım. Suyu sıkıldığı için hem daha hızlı oldu hem de tadı iyiydi. Bu arada suyunu da hüplettim, bol c vitamini. :kk77:

16 saat açlıktan sonra kan şekerimin 104 çıktığını söylemiştim daha önce bi konuda,kolesterolümde yüksek hem HDL hem LDL, şeker yuksek diye yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü Canan hoca direk kolesterol diye bir hastalık yok diyor,düşünceleri alayım,bu arada trigliseridim 43
trigiliserid seviye muhteşeemmmm ötesi. Daha önce kimsede bu kadar düşük görmedim ben. Normalde kolesterol sorunu olanların kan yağları da kısmen yüksek oluyor. Mesela benim başlangıçta 210 kolesterol 299 trigiliserid ti.
Geçen ay 164 ve 110 a düştü.
Glikoz almıyorsundur muhtemelen de zencefile başla sen de.
Cidden o kadar çok şeye faydası var ki.

trigiliserid seviye muhteşeemmmm ötesi. Daha önce kimsede bu kadar düşük görmedim ben. Normalde kolesterol sorunu olanların kan yağları da kısmen yüksek oluyor. Mesela benim başlangıçta 210 kolesterol 299 trigiliserid ti.
Geçen ay 164 ve 110 a düştü.
Glikoz almıyorsundur muhtemelen de zencefile başla sen de.
Cidden o kadar çok şeye faydası var ki.

Haftasonu hemen alıcam, püf noktası Var mı hani söyle olursa tazedir gibi

İşte tam bilemedim orantı nasıl olmalı, 100 mg K2 yi 50ye düşürdüm bakalım
şöyle canım. Benim en son kan kalsiyum değerim yükselince parathormona bakıldı. Max sınır 68 benim 82 mi ne çıktı parathormon. Acayip korktum tiroitte nodül de olunca bir şey var sandım. Neyse ultrasonda bir şey çıkmayınca dvit eksikliğindendir dedi doktor. Dvit alınca düşer dedi ama bir daha gitmedim. 18 martta gideceğim.
Bana dediği parathormon yüksek olunca kemiklerden kalsiyumu çekip kana veriyor.

şöyle canım. Benim en son kan kalsiyum değerim yükselince parathormona bakıldı. Max sınır 68 benim 82 mi ne çıktı parathormon. Acayip korktum tiroitte nodül de olunca bir şey var sandım. Neyse ultrasonda bir şey çıkmayınca dvit eksikliğindendir dedi doktor. Dvit alınca düşer dedi ama bir daha gitmedim. 18 martta gideceğim.
Bana dediği parathormon yüksek olunca kemiklerden kalsiyumu çekip kana veriyor.

Sonuçları paylaşırsın zaten konuşuruz üzerinde

Haftasonu hemen alıcam, püf noktası Var mı hani söyle olursa tazedir gibi
tabi kesinlikle var.
sert olmalı. şekli şemali yavşamamış olmalı. hani dışarıda bekleyen havuç misali yumuşak olmasın. bir de ucundan kır rengine bak açık sarı ve kokusu bozuk gibi olmasın.
başıma geldiğinden biliyorum. insanlar ortalardan kırınca havayla temas ediyor bozuluyor ama dışardan anlaşılmıyor. kokusundan zaten anlarsın bozuk olup olmadığını.Migrosta var.

var ya demin bir şey okurken şunu öğrendim.
"beslenme kesilirse kanserin beslenmesi durumuş".
yani bu şu demek mi: ne kadar az yersek kansere o kadar az yardım ederiz?? Bu durumda Karatay bir kez daha kazanıp 2 öğün olayı alkış mı alıyor?
Yoksa kafayı yeme noktasına gelip dayanabildiğin kadar dayanmak mı lazım?
ALKIŞ ALIYOR. İbni Sina nında tavsiyesi bu yönde. Hatta su oruçları filan var bu amaçlı. Aidin SALİH i bir araştır.

yani kanayan bir şey miydi seni hastaneye götüren?

Allah bir daha asla yaşatmasın inşallah.
Amin canım kanaması geç evrede oluyormuş büyüdü diye gitmiştim cildiye ye onlarda almaya gerek yok dediler 3 doktora gittim en son gidip kendim aldırdım pimpiriğim bir işe yaradı sonunda☺

tabi kesinlikle var.
sert olmalı. şekli şemali yavşamamış olmalı. hani dışarıda bekleyen havuç misali yumuşak olmasın. bir de ucundan kır rengine bak açık sarı ve kokusu bozuk gibi olmasın.
başıma geldiğinden biliyorum. insanlar ortalardan kırınca havayla temas ediyor bozuluyor ama dışardan anlaşılmıyor. kokusundan zaten anlarsın bozuk olup olmadığını.Migrosta var.
Bir de kesinlikle nemlenmiş gibi olmasın. Kupkuru olsun. Beklemiş ve bozulmaya başlamış oluyor nemlenme varsa.

X