Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Çok geçmiş olsun,ben tekrarlıyorum kesinlikle başka doktorlada istişare edin durumu. Tiroit bezi yavaş çalışırken dahi ilaç verilirken,yarısı yok diyorsunuz ona rağmen ilaç verilmemiş. Belki değerler üzerinden hareket etti ama yinede emin olmak gerek.

Çok teşekkürler , yorum için
Evet haklısınız ben başka doktor bakayım
Ciddi bir şey sonuçta emin olmak gerek
Bir de iki sebepsiz düşük var ben onların nedeni de bu sanıyorum

Benim tshım yüksekmiş farkında değildim geçen yıl Şubat ayında ve düşük yaptım daha doğrusu kimyasal gebelikti doktorum da sebebin tiroid hormonlarından kaynaklı olabileceğini söylemişti...ilaçla düzene girer ve hemen hamile kalırsınız olumsuz düşünmeyin..,
Çok teşekkürler , yorum için
Evet haklısınız ben başka doktor bakayım
Ciddi bir şey sonuçta emin olmak gerek
Bir de iki sebepsiz düşük var ben onların nedeni de bu sanıyorum

Benim tshım yüksekmiş farkında değildim geçen yıl Şubat ayında ve düşük yaptım daha doğrusu kimyasal gebelikti doktorum da sebebin tiroid hormonlarından kaynaklı olabileceğini söylemişti...ilaçla düzene girer ve hemen hamile kalırsınız olumsuz düşünmeyin..,

Çok teşekkürler inşallah ilaçla düzene girer de hayatıma bir çeki düzen gelir
AKsi halde çok zorlanıyorum

BenIpek BenIpek
"Anne Adayları ve Hamileler için Karatay Diyeti" Hayy kitap.
14 TL den 9.80TL ye düşmüş D&R da. Bir bak istersen

http://www.dr.com.tr/Kitap/Anne-Ada...000000642128?gclid=CJPsufaxvdECFc-6GwodV2AFrg

Kitabın Bölümleri

• Hamilelikten En Az 6 Ay Önce Yaşam Biçiminizi Değiştirin!
  • Sağlıklı Bir Bebek İçin ‘Sağlıklı’ Hamile Kalın!
  • Gebelikte Kanda Şeker/İnsülin Değerlerini Fazla Yükseltmeyin!
  • Gebelik Şekerini Önlemek Kendi Elinizde Bunu Unutmayın!
  • Kalori Hesabı İle Kafanızı Yormayın!
  • Serbest Oksijen Radikallerine Geçit Vermeyin!
  • Bu Yiyecekleri Mutfağınızdan Uzaklaştırın!
  • Sağlıklı Bir Hamilelik İçin Sağlıklı Beslenmenin Önemini Kavrayın!
  • Omega-3 ve Omega-6 Arasındaki Farkı İyi Anlayın!
  • Sağlıklı Yağları Tercih Edin, Sağlıksız Yağlardan Tamamen Uzaklaşın!
  • Zeytinyağından Mahrum Kalmayın!
  • Hastalık Nedeni Genleri Uyandırmayın!
  • Bebeğinizin Hücrelerinin Sağlıklı Gelişmesi İçin, Vücudunuzun ‘Lesitin’ Üretmesini Sağlayın!
  • Vitaminlerin Hayati Önemi ve Kullanımı Konusunda Bilinçlenin!
  • Vitamin ve Mineral Eksikliğiniz Varsa Tamamlayın!
  • Kuruyemiş ve Baklagillerin ‘Olmazsa Olmaz’
  • Olduğunu Unutmayın!
  • Düşük Glisemik İndeksli Beslenin!
  • Aldığınız Besinlerin Mevsimsel, Doğal ve Kimyasalsız Olmasına Dikkat Edin!
  • Anne Baba Adaylarına Altın Öğütler
  • Hamilelere Altın Öğütler
  • Lohusalara Altın Öğütler

Son düzenleme:
BenIpek BenIpek
"Anne Adayları ve Hamileler için Karatay Diyeti" Hayy kitap.
14 TL den 9.80TL ye düşmüş D&R da. Bir bak istersen

http://www.dr.com.tr/Kitap/Anne-Ada...000000642128?gclid=CJPsufaxvdECFc-6GwodV2AFrg

Kitabın Bölümleri

• Hamilelikten En Az 6 Ay Önce Yaşam Biçiminizi Değiştirin!
  • Sağlıklı Bir Bebek İçin ‘Sağlıklı’ Hamile Kalın!
  • Gebelikte Kanda Şeker/İnsülin Değerlerini Fazla Yükseltmeyin!
  • Gebelik Şekerini Önlemek Kendi Elinizde Bunu Unutmayın!
  • Kalori Hesabı İle Kafanızı Yormayın!
  • Serbest Oksijen Radikallerine Geçit Vermeyin!
  • Bu Yiyecekleri Mutfağınızdan Uzaklaştırın!
  • Sağlıklı Bir Hamilelik İçin Sağlıklı Beslenmenin Önemini Kavrayın!
  • Omega-3 ve Omega-6 Arasındaki Farkı İyi Anlayın!
  • Sağlıklı Yağları Tercih Edin, Sağlıksız Yağlardan Tamamen Uzaklaşın!
  • Zeytinyağından Mahrum Kalmayın!
  • Hastalık Nedeni Genleri Uyandırmayın!
  • Bebeğinizin Hücrelerinin Sağlıklı Gelişmesi İçin, Vücudunuzun ‘Lesitin’ Üretmesini Sağlayın!
  • Vitaminlerin Hayati Önemi ve Kullanımı Konusunda Bilinçlenin!
  • Vitamin ve Mineral Eksikliğiniz Varsa Tamamlayın!
  • Kuruyemiş ve Baklagillerin ‘Olmazsa Olmaz’
  • Olduğunu Unutmayın!
  • Düşük Glisemik İndeksli Beslenin!
  • Aldığınız Besinlerin Mevsimsel, Doğal ve Kimyasalsız Olmasına Dikkat Edin!
  • Anne Baba Adaylarına Altın Öğütler
  • Hamilelere Altın Öğütler
  • Lohusalara Altın Öğütler
Ben de almak istiyordum bu kitabı ta ki sağlıklı ne var ne yok hepsinden midem bulunana kadar.su an bütün çorbalara ve pişmiş yemeklerden midem bulanıyor. Günde 1 ekmek alıyorum eve yoksa mide bulantısından bir şey yiyemiyorum. Ama yine de bu kitabı alacağım belki 3.aydan sonra bulantılar biter.

Selam kızlar,
Mutlu haftalar hepinize.
Nerelerdesiniz?Keyifler yerindedir umarım.
Selammm.ben hala mide bulantılarim la boğuşuyorum. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor yatmak dışında. Okulların kapanmasına da az kaldı. Sizin tatil var mı yoksa devam mı Şubat tatilinde? Kreş gibi mi anaokulu gibi mi?

Selam herkese bende kızımla uğraşıyorum...uykusuzluk,gaz sancısı ve sürekli memede kalma isteğiyle geçiyor günlerimiz... BenIpek BenIpek bol bol dinlen uyu canım...bende hamileyken ilk aylarda çok uyuyordum akşamları gözüm saatte idi...9 olsa da uyusam diyordum...
Selam kızlar,
Mutlu haftalar hepinize.
Nerelerdesiniz?Keyifler yerindedir umarım.

Selammm.ben hala mide bulantılarim la boğuşuyorum. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor yatmak dışında. Okulların kapanmasına da az kaldı. Sizin tatil var mı yoksa devam mı Şubat tatilinde? Kreş gibi mi anaokulu gibi mi?
Anladım canım,dinlen bari her fırsatta,ilk 3 ay bitsin toparlanırsın. Bize tatil yok anaokulu ama karne verecekler.Geçen hafta gelişim raporu verdiler,şimdi karneyi bekliyoruz.
Selam herkese bende kızımla uğraşıyorum...uykusuzluk,gaz sancısı ve sürekli memede kalma isteğiyle geçiyor günlerimiz... BenIpek BenIpek bol bol dinlen uyu canım...bende hamileyken ilk aylarda çok uyuyordum akşamları gözüm saatte idi...9 olsa da uyusam diyordum...
Kolay gelsin canım. Biraz büyüsün çevresini keşfetmeye başlasın sende biraz nefes alabileceksin inan. Zaten 6ayda ek gıdaya geçince emmesi azalacak,sabır diliyorum.
Benimde başım çatlıyor bugün,mahvoldum ya,geçmedi bir türlü.

Anladım canım,dinlen bari her fırsatta,ilk 3 ay bitsin toparlanırsın. Bize tatil yok anaokulu ama karne verecekler.Geçen hafta gelişim raporu verdiler,şimdi karneyi bekliyoruz.

Kolay gelsin canım. Biraz büyüsün çevresini keşfetmeye başlasın sende biraz nefes alabileceksin inan. Zaten 6ayda ek gıdaya geçince emmesi azalacak,sabır diliyorum.
Benimde başım çatlıyor bugün,mahvoldum ya,geçmedi bir türlü.

Kış mevsimini çok seven bir insanım aslında ama bu sene bir an önce bahar gelsin istiyorum...kış bebeği büyütmek çok zormuş..bezini değiştirirken ayrı telaş acaba üşüttü mü, banyo yaptırırken hızlı hızlı olalım hadi, üzerini değiştirirken ayrı koşturmaca üşütmeyelim diye...odanın ısısını ölçüyoruz sürekli soğuk olmasın ya da çok sıcak olmasın burnu tıkanmasın diye...neyse ki yaza kadar büyümüş olacak biraz daha derdini anlayabileceğim...öyle muhteşem yaratmış ki Allah şükürler olsun...her gün ondan anneliğe dair Yen'i birşey öğreniyorum...hadi bakalım kızına maşallah bende görürüm inşallah kızımı karne alırken :)

Ts3 um 3.97 çıktı tahlilde yarın doktoruma gostericem ama sağlık ocagindaki doktor yüksek dedi bir şey olur mu hamileyim 11 haftalik korkuyorum

Kış mevsimini çok seven bir insanım aslında ama bu sene bir an önce bahar gelsin istiyorum...kış bebeği büyütmek çok zormuş..bezini değiştirirken ayrı telaş acaba üşüttü mü, banyo yaptırırken hızlı hızlı olalım hadi, üzerini değiştirirken ayrı koşturmaca üşütmeyelim diye...odanın ısısını ölçüyoruz sürekli soğuk olmasın ya da çok sıcak olmasın burnu tıkanmasın diye...neyse ki yaza kadar büyümüş olacak biraz daha derdini anlayabileceğim...öyle muhteşem yaratmış ki Allah şükürler olsun...her gün ondan anneliğe dair Yen'i birşey öğreniyorum...hadi bakalım kızına maşallah bende görürüm inşallah kızımı karne alırken :)
Ctsi doğum paketi aldım korudan. Sana bir şeyler soracağım. Ayrıntılı usg pakete dahil mi değil mi? Sözleşmede dahil diye yazıyor ama hastaneden biri eşime değil falan demis.bir de sen hastaneden çıkmadan önce kızına işitme testi yapıldı mı? Ben kızımı doğurduğum zaman hepsi yapıldı öyle çıktık. Burada paketi satan kadın işitme testi ve bebek muayenesi dahil değil ve işitme testi taburcu olduktan 1 hafta sona falan yapılır isterseniz başka yerde de yaptırabilirsiniz dedi.normalde bu belgeleri sağlık Bakanlığı takip ediyor diye biliyorum. Bizim insiyatifimize bırakılmadigini düşünüyordum. Yani o zaman yaptırmayabilir de insanlar.kizim doğduğu zaman sağlık ocağından aradılar beni işitme testi yapıldı mı hangi hastane Falan diye. Burada bir soru işareti kaldı kafamda. Doktor ıyu görünüyor şimdilik. Hızlıya getirmeden uzun uzadıya dinledi beni.

Ts3 um 3.97 çıktı tahlilde yarın doktoruma gostericem ama sağlık ocagindaki doktor yüksek dedi bir şey olur mu hamileyim 11 haftalik korkuyorum
Daha önce tiroid sorunun yok muydu? Bir ilaç kullanmıyor muydun? Bu rakam gebelik için yüksek. Zamaan kaybetmeden dahiliyeye falan git.benim de 3 civarındaydı ben 25mg ilaç alıyorum. Şu an 1.47 civarı.

Ctsi doğum paketi aldım korudan. Sana bir şeyler soracağım. Ayrıntılı usg pakete dahil mi değil mi? Sözleşmede dahil diye yazıyor ama hastaneden biri eşime değil falan demis.bir de sen hastaneden çıkmadan önce kızına işitme testi yapıldı mı? Ben kızımı doğurduğum zaman hepsi yapıldı öyle çıktık. Burada paketi satan kadın işitme testi ve bebek muayenesi dahil değil ve işitme testi taburcu olduktan 1 hafta sona falan yapılır isterseniz başka yerde de yaptırabilirsiniz dedi.normalde bu belgeleri sağlık Bakanlığı takip ediyor diye biliyorum. Bizim insiyatifimize bırakılmadigini düşünüyordum. Yani o zaman yaptırmayabilir de insanlar.kizim doğduğu zaman sağlık ocağından aradılar beni işitme testi yapıldı mı hangi hastane Falan diye. Burada bir soru işareti kaldı kafamda. Doktor ıyu görünüyor şimdilik. Hızlıya getirmeden uzun uzadıya dinledi beni.

Hadi hayırlı olsun bakalım öncelikle...Doktordan da memnun kalmana çok sevindim...işitme testi 5.gün muayenesi sırasında yapıldı topuk kanı da orada alındı şöyle söyleyeyim o senin insiyatifinde istediğim hastanede yaptırabilirsin onu...ben orada bir çocuk doktorunun referansını almıştım Mehmet Fırat hoca da aynı ismi telaffuz edince biz yine koruya devam etme kararı aldık...5.gün muayene+işitme testi+topuk kanı:290 tl ödedik...evet bu kan sonuçları sağlık bakanlığına gidiyor devlet hastanesine de gitsen özele de gitsen bakanlık takip ediyor yani...biz hastanede yaptırdık diye sağlık ocağına gitmedik gerek kalmadı..ilk muayene dahil pakete o da Doğumdan sonra ve hastaneden çıkarken pediatrist kontrol ediyor...doğduktan 6 saat sonra da alındı topuk kanı o da pakete dahil...diyetisyen ve emzirme danışmanlığı da 1 er kez ücretsizdi...ben ikisini de kullandım özellikle emzirme danışmanlığı müthiş yararlı oldu...son haftalarda da 32.den sonra Doğuma hazırlık kursuna katılmanı öneririm...

Hadi hayırlı olsun bakalım öncelikle...Doktordan da memnun kalmana çok sevindim...işitme testi 5.gün muayenesi sırasında yapıldı topuk kanı da orada alındı şöyle söyleyeyim o senin insiyatifinde istediğim hastanede yaptırabilirsin onu...ben orada bir çocuk doktorunun referansını almıştım Mehmet Fırat hoca da aynı ismi telaffuz edince biz yine koruya devam etme kararı aldık...5.gün muayene+işitme testi+topuk kanı:290 tl ödedik...evet bu kan sonuçları sağlık bakanlığına gidiyor devlet hastanesine de gitsen özele de gitsen bakanlık takip ediyor yani...biz hastanede yaptırdık diye sağlık ocağına gitmedik gerek kalmadı..ilk muayene dahil pakete o da Doğumdan sonra ve hastaneden çıkarken pediatrist kontrol ediyor...doğduktan 6 saat sonra da alındı topuk kanı o da pakete dahil...diyetisyen ve emzirme danışmanlığı da 1 er kez ücretsizdi...ben ikisini de kullandım özellikle emzirme danışmanlığı müthiş yararlı oldu...son haftalarda da 32.den sonra Doğuma hazırlık kursuna katılmanı öneririm...
Doğru demek ki satıcının verdiği bilgi.once oradan çıktık bunun gibi bazi seyler kafama yapmamıştı mesela 1 gece yarıştan sonra ikinci gece 500 TL. Ben kızımı doğurduğum zaman ertesi sabah Wc ye gitmek istedim yere yıkıldım ayaklarım tutmuyordu. Dr geldi ameliyat yerine baktı seni bir gece daha misafir edelim dedi toplam 3 gece kaldım ve ekstra bir şey ödemedim.buranib sistemi çok ilginç geldi bana.yol üstünde medicana ya gittik orası da aynı fix menu gibi bir tek fiyatlar değişiyor.medicanada doğum paketi yok ve sadece amniyosentez 3500 TL yuh dedim. Neyse koruya döndük oradan aldık artık. 32.haftalardan bahsediyorsun da bana çok uzak geliyor l.bir hastalık bir kış bir bulantı derken sanki o günler hiç gelmeyecek gibi. Bir de benim regl lerim hep geç oluyordu biliyorsun hayatım boyunca hiç 28 günde olmadım. 30 35 arası gidip geliyordu. O yüzden sat 14 kasımdan 19 kasıma çekti doktor döllenme zamanına göre diye.bir ara tedirgin oldum gelişim bozukluğu mu var bebekte diye de dr yok normal dedi.neyse şu aşamada güvenmek zorundayım. Zaten yumurtlama zamanımı hesaplayinca doğru çıkıyor.

Pardon canım detaylı ultrasonla ilgili bilgi vermedim sana...Fırat Hoca her gittiğimizde zaten kızımın tüm iç organlarını detaylı bir şekilde inceliyordu..20.haftya geldiğimde hocam detaylı yaptıracak mıyım diye sordum o da merve hanım her defasında ben detaylı bir şekilde bakıyorum ama farklı bir göz görsün derseniz isim veririm dedi hastanede Aydan Biri var perinatolog genelde o yapıyormuş detaylıyı..ben güvendim tamam hocam o zaman gerek Yok dedim ve detaylı yaptırmadım...tatilde fazla kasık ağrım olmuştu Cunda da bir doktora görünmüştüm tesadüfi 18.haftadaydı o da kızımın gelişiminin gayet normal olduğunu söylemişti...açıkcası o haftalarda 2 farklı doktor görmüş oldu zaten...amniyosenteze o kadar para verip bir de risk mi alacakmışsın :) çok enteresan...harmony test yaptırırsın 3000 tl tek tüp kanla bakılıyor herşeye...
Doğru demek ki satıcının verdiği bilgi.once oradan çıktık bunun gibi bazi seyler kafama yapmamıştı mesela 1 gece yarıştan sonra ikinci gece 500 TL. Ben kızımı doğurduğum zaman ertesi sabah Wc ye gitmek istedim yere yıkıldım ayaklarım tutmuyordu. Dr geldi ameliyat yerine baktı seni bir gece daha misafir edelim dedi toplam 3 gece kaldım ve ekstra bir şey ödemedim.buranib sistemi çok ilginç geldi bana.yol üstünde medicana ya gittik orası da aynı fix menu gibi bir tek fiyatlar değişiyor.medicanada doğum paketi yok ve sadece amniyosentez 3500 TL yuh dedim. Neyse koruya döndük oradan aldık artık. 32.haftalardan bahsediyorsun da bana çok uzak geliyor l.bir hastalık bir kış bir bulantı derken sanki o günler hiç gelmeyecek gibi. Bir de benim regl lerim hep geç oluyordu biliyorsun hayatım boyunca hiç 28 günde olmadım. 30 35 arası gidip geliyordu. O yüzden sat 14 kasımdan 19 kasıma çekti doktor döllenme zamanına göre diye.bir ara tedirgin oldum gelişim bozukluğu mu var bebekte diye de dr yok normal dedi.neyse şu aşamada güvenmek zorundayım. Zaten yumurtlama zamanımı hesaplayinca doğru çıkıyor.

Canım bilirim benim kızımda kış bebeği sayılır. Sen özellikle dışardan gelen insanlara dikkat et,hasta olanı yaklaştırma yeter. Evin içinde ciddi bir virüs kapma ihtimali yok ,sende hastalanmazsan. Zaten anne sütü mucize birşey,hastalıklara karşı koruyor. Bizim çocuk doktorumuz,bir gün kat kat giydirdiğimi görüp bana kızmıştı. Çocuğu terletmişsin,sen ne giyiyorsan 1 kat fazla yada 1 tık kalınını giydir demişti. Üşürse birşey olmaz kısacık zamanda ama terleyip üşürse kötü hastalanır demişti. Seninde aklında olsun,sen ne giyiyorsan 1 fazlasını giydir yetiyor.
Görürsün canım benim. Bak önce oturmayı ve emeklemeyi öğrenecek,sonra ilk adımlarını atacak,sonra ufaktan konuşmaya başlayacak,sonra bir bakmışsın,anaokuluna başlamış.

Doğum paketi konusu akıllıca. Biz paket almamıştık,yoktu zaten Medikanada öyle bir sistem,muayene vs ödedik hep ayrıca. Şimdi düşünüyorum gayet mantıklı. Umarım memnun kalırsın canım.

Paket almamıştım dediğim gibi ama ben bile işitme testi ve bebek muayenesi ödemedim ki 1 hafta sonra kontrole gittiğimde dahi birşey ödemedim bebek içinde,kendimle ilgilide,şu an şaşırdım.
Neden dahil etmemişler ki. Bebek muayenesini zaten sıcağı sıcağına yapıyor doktor ki sarılık vs varmı diye bakıyor.

X