Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Her şeyi geçtim de beslenme şekli ciddi ise yarıyor ve wotocularin doğru yakıt benzetmesi çok doğru l.bu konuda ilk desteği senden almıştım ben.wotoyu da senden öğrenmiştim. Ne kadar teşekkür etsem az sana bu konuda.:KK200:
Rica ederim canım bir kişiye dahi faydam dokunursa mutlu olurum.

Hipokrat'ın bir sözünü paylaşayım; "Eğer hastayı yiyeceklerle tedavi edebiliyorsan, ilaçları bir kenara bırak"...

Benim sirkeler de bir olsaydı artık sabırsızlanıyorum. Sirke anası bulgur tuz bal hepsini aynı anda kullanırım gerekirse. Bugün anneme dedim ki kullandığın limonlari atma.ne yapacaksın dedi.sirke dedim.aynen şöyle dedi:ay en iyi sirke ne kadar dışarıda değer mi yaptığına.
Keşke beni anlayabilseydi bu konuda.bir de eşime anlatıyor bunları saçmalık gibi de Allahtan eşim konuya bakış acımı biliyor da evde adım varyemeze çıkmıyor.
Ay varyemezlikle ne ilgisi var??? Hazırların içi zararlı kimyasal dolu. Anam babam usulü der eskiler ama senin annen değişik bir bakış açısına sahipmiş. Bu arada sakın tuz atma yapıma başlarken, o taaaa en son aşamada o da fermentasyonu durdurmak istersen. Bulgura da gerek yok, ana ve bal olduktan sonra.
Bu arada sirke sabır işi, ne kadar uzun süre beklerse o kadar iyi. Aceleye mahal yok ipekçim

Ay varyemezlikle ne ilgisi var??? Hazırların içi zararlı kimyasal dolu. Anam babam usulü der eskiler ama senin annen değişik bir bakış açısına sahipmiş. Bu arada sakın tuz atma yapıma başlarken, o taaaa en son aşamada o da fermentasyonu durdurmak istersen. Bulgura da gerek yok, ana ve bal olduktan sonra.
Bu arada sirke sabır işi, ne kadar uzun süre beklerse o kadar iyi. Aceleye mahal yok ipekçim
Wotoda tuz diyordu bir çimdik. Ben de atmış bulundum ama bundan sonrakilere atmam artık.

İçilmiyor canım bu.
Hap olarak takviye alsan olmazmı?Benexol yada nerox gibi. Ben hamileyken kullanmıştım.
Bugün kerevizi salçalı yemeğini yaptım. Seneler önce bir kere yapmıştım ama beğenmemiştm nedense ondan sonra hep zeytinyağlı yapmıştım ama bu sene çorba denememden sonra ilk kez sulu yemeğini yaptım ve harika oldu.kiziimin kereviz çorbasını sevmesini gazıyla bu yemeği de çok beğendi.simdi bir tabak kerevizle bir bardak kefir verdim okula gitmeden önce. Evde olmamın müthiş güzelliği bu yedirdigim şeyi biliyorum ve içim rahat.gecen sene bu zamanları hatırlıyorum da ne kadar stresliymisim. Yemeğini yapmadıysan dene sen de.

Bugün kerevizi salçalı yemeğini yaptım. Seneler önce bir kere yapmıştım ama beğenmemiştm nedense ondan sonra hep zeytinyağlı yapmıştım ama bu sene çorba denememden sonra ilk kez sulu yemeğini yaptım ve harika oldu.kiziimin kereviz çorbasını sevmesini gazıyla bu yemeği de çok beğendi.simdi bir tabak kerevizle bir bardak kefir verdim okula gitmeden önce. Evde olmamın müthiş güzelliği bu yedirdigim şeyi biliyorum ve içim rahat.gecen sene bu zamanları hatırlıyorum da ne kadar stresliymisim. Yemeğini yapmadıysan dene sen de.
Uzun zamandır yapmıyorum canım ki salçalı hiç denemedim. Ben genelde portakal suyuyla pişiriyorum,salçasız,birde salata yoğurtlu cevizli falan güzel oluyor. Bir kaç kez mücverinide yaptım kızıma yedirebilmek için,oda gayet güzel oluyor.
Bende bir ara alıp salçalı deneyeyim,nasıl yaptın başka birşey koydunmu içine canım?

Uzun zamandır yapmıyorum canım ki salçalı hiç denemedim. Ben genelde portakal suyuyla pişiriyorum,salçasız,birde salata yoğurtlu cevizli falan güzel oluyor. Bir kaç kez mücverinide yaptım kızıma yedirebilmek için,oda gayet güzel oluyor.
Bende bir ara alıp salçalı deneyeyim,nasıl yaptın başka birşey koydunmu içine canım?
Şöyle yaptım aynen.kuru soğan kıyma domates biber karışımını az soteledim.bunlat olurken en zor ve zahmetli kısmı soydum ve dpgradiklarimi limonlu suya attım. Sonra kerevizle ri tencereye ve bir havuç doğradım renk versin diye bir iki sarımsak. Maalesef biraz kavurdum. Migrosta aldığım kerevizin yaprakları iyi değildi kullanmadım onu.sonra salça ekledim.cok az su vererek çok kısık ateşte pişti.tuzunu ekledim biraz kimyon ben çok seviyorum kimyonu başka bi şey de ekleyebilirsin. Biraz daha renklendirmek için bir tutam maydanoz doğradım ve biraz limon sıktım yakışıyor kerevize.bir kaç dakika sonra altını kapattım. Mutlaka dene.dograma zorluğu olmasa daha güzel olacak da.

X