Tiroid rahatsızlığı olan varmı?

naz022

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
11
3
1
22
Bu konudan çok muzdaripim doğuştan tiroid hastasıyım... Tiroid bezlerim anne karnındayken hiç oluşmamış bulunamıyor ailede kimsede yok böyle bir rahatsızlık sadece bende var...ömür boyu tedavi görmem lazım sıkıntılarım arttı yaşım ilerledikçe 21 yaşındayım şuan 13 yaşımdan beri şekerim kendi çabamla zayıfladım boyumda uzun... Son 3 senedir Vertigo diye bir hastalıkla uğraşıyorum onun üstüne panik atağım kalbim çarpıyor sürekli 21 yaşındayım ama çok yaşlanmış gibi hissediyorum sizdede tiroid varmı?

tiroid bizim ailede genetik hem teyzem hem de kuzenim ameliyat bile oldu. annemle benim de sınırda çıktı. şimdi ben de 54 kiloyken pcos yüzünden 71 kiloya çıktım yeme düzenime dikkat etmediğim için. şu an kilo verme aşamasındayım. tekrar hormonlarıma bakılacaktı. yani genetik de olabiliyor beslenme düzeniyle de etkileri hafifletilebiliyor bunun için kendinize uyguladığınız bir yeme düzeniniz var mı? fazla kilo ameliyatla sonuçlanabiliyor

Ben şeker hastasıyken 13 yaşında ve 90 kilo bir çocuktum şeker ilacı olarak matofin 500 sabah akşam 1000 doz kullandım üstüne iğne vuruyordum hastanelik oldum defalarca hastanede yattım şekerden dolayı allahtan tip 2 ydi lise bire geçtim o sene içerisinde bir karar verdik ailemle beni spora yazdırdılar psikolojik sorunlarım yüzünden okula gitmiyordum zaten muay thaiyle başladım ve 1 ayda diyetle beraber 9 kilo birden gitti toplam 20 kilodan fazla verdim 90 kilodan 62 ye düştüm imkansız diye bir şey yok çok spor yaptım üstüne düştüm kilomun ve gayet iyiyim şuan şeker konusunda ilacımı kestiler iğnede kullanmıyorum diyet olarakta çok bir şey yapmadım diyetisyene asla gitmedim kendi kendime şeker diyeti yaptım şekersiz yağsız gıdalar yemekler tükettim salata ağırlıklı beslendim zaten çok yemek yiyemiyordum mide bulantısından gün boyunca hiç bir şey yemesem oluyordu yemeyi aramıyordum şeker ilaçları böyle işte iştah kapatıyor...

Bizim ailede genetik değil ben nasıl doğuştan tiroid hastası oldum bilmiyorum kimsede yok ne anne ne baba tarafında buda bizim sınavımızmış ne diyelimki... Allah büyük sınavlar vermesin

Canım geçmiş olsun öncelikle. Vertigoda neler yaşıyosun acaba. Bende geçen sene atak geçirdim vertigo teşhisi kondu. Bu aralar yine bi garibim başımda bi his var ağrı desem değil anlatamıyorum bile. Benimde yoğun bi panik atağım var. Şu an yaşadığımda vertigo mu değil mi onu anlamaya çalışıyorum

Vertigo atakları geçiriyorum sık sık atak geçirmeden önce hissediyorum geçireceğimi başım uyuşuyor başımı sıkıyorlar ve sanki arkadan kafama biri vurmuş gibi ağrıyor terliyorum nefesim daralıyor bende anlıyorum atak geçireceğimi oturuyorum bi yere bi süre sonra bu şikayetler artıyor ve sonunda ciddi bir baş dönmesi yaşıyorum 1 dkka faln sürüyor midem çok bulanıyor başımı vücudumu kontrol edemiyorum başımı tutamıyorum bu ataklardan 3-4 gün önceden baktığım heryer kayıyor gözümün önünde yada sallandığını görüyorum mesela baktığım duvar yamuluyor yada evi yana yatıyormuş gibi görüyorum oturduğum yerde beynim uyuşuyor deprem oluyormuş hissi oturduğum yerde sallanıyormuşum gibi oluyorum özellikle rüyamdada başım dönüyor bazenleri uyanıyorum baş dönmesi yüzünden uyuyamıyorum o zamanlar çok kafam karışıyor Vertigo ilacı kullandığımda uykulu yorgun karışık hissediyorum öyle

Bunlar sizde varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…