biopsi sonucun nasıl cıktı raporunda ne yazıyor bide diş röntgeni ben evet çektirmiştim. bununla ne ilgisi var
öncelikle cok tesekkür ederim bilgilendirdiğin için benim suan 2. yıllım kontrolümde bir kez gecen sene yaptırdım suan haftaya 2. sini yaptırcam ama baska hastanede bu gittiğim hastanedei dr ameliyat ol dedi diğer hastanedeki dememişti. ama bebeişim büyüsün inşallah biopsilerimde temiz cıkar . en az 2 yasına gelsinde gerekirse olurum ama suan daha cok küçük emiyo falan . yardımcı olcak kişi eşim olur .. Allahtan annemde biraz yardımcı olabilir gibi. hayırlısı olsun...ama ameliyat olanlar gereksiz olduğunu söyledi bide hangi sehirde ameliyat oldun takiplerin falan yazarsan sewinirim
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim tek nodül ve sol tarafta zaman zaman sızı şeklinde ağrı yapıyor. Tomografi ile bakılmıştı sintigrafi yaptırmadım, BT yapan doktor tek nodul daha riskli diye söylemişti , biyopsiden hemen sonra kollarımda ve ellerimde uyuşmalar olmuştu açıkçası yanlış bi işlem mi yapıldı diye endişeliyim gerçi doktorum haziranda tekrar BT yaparız büyüme varsa alırız demişti.
Bi sorum daha var cevaplarsanız sevinirim nodulden önce hiç diş için röntgen çektirdiniz mi?
Biyopsi sonucum temiz çıktı. Hormonlarım normal şu an iyotlu tuz kullanmıyorum. Bildiğim kadarıyla radyasyonun Tiroid kanserine sebep olabileceği yönünde görüşler var. ne kadar çok diş röntgeni çekilirse o kadar çok risk diye okumuştum.Benimde epey bi diş röntgeni çektirmişliğim var. Bilimsel olarak kanıtlamış bişey yok gerçi, benimki sadece merak.
Tiroid ile ilgili ne gibi şikayetlerin var? Biyopsi yaptırdın mı ?
bir kere yaptırdım tiroid hormonlarımı etkilemiyor benimde . sadece dışardan belli oluyor. ilk yaptırdığım temiz cıkmıştı. bir hamilelik geçirdim biraz büyümüş dedi. 6 ay sonra tekrar gel dedi. bende baska hastaneye gittim ordaki drda ol ameliyat vs sonra bebeğim var deyince bişyopsiyi tekrarlayalım dedi bende öyle istedm. haftaya randevu verdiBiyopsi sonucum temiz çıktı. Hormonlarım normal şu an iyotlu tuz kullanmıyorum. Bildiğim kadarıyla radyasyonun Tiroid kanserine sebep olabileceği yönünde görüşler var. ne kadar çok diş röntgeni çekilirse o kadar çok risk diye okumuştum.Benimde epey bi diş röntgeni çektirmişliğim var. Bilimsel olarak kanıtlamış bişey yok gerçi, benimki sadece merak.
Tiroid ile ilgili ne gibi şikayetlerin var? Biyopsi yaptırdın mı ?
Nodüllerimin varlığı bilmiyorken hatta var mı yok mu bilmiyorken evet çektirmiştim.
Tek nodüllerin özellikle büyük ve tek olanların kötü huylu olma olasılığı olduğu için ameliyat demişlerdir. Ben de hem senin ki gibi riskli olanlar hem de üzüm tanesi gibi olan küçük nodüller vardı. Daha önce de yazdığım gibi 6-7 yıl kadar sadece takip yaptırdım. Ameliyat yapan dr ameliyat esnasında ultrasondakinden daha büyük olduğunu fark etmişti. Dolayısıyla kanser riski oluşabilir düşüncesiyle bütün tiroid bezlerini almıştı. Biopsi sonucu uyuşmayı dr a söyledin mi? Benim ameliyat sonrasında uyuşma olmuştu. Kalsiyum bezleri ameliyat sırasında zarar gördüğü için olmuştu. Biyopside kalsiyum bezlerine belki iğne gelmiş olabilir mi acaba? Allah şifa versin.
Sonucunun temiz çıkması çok güzel. Senin durumun benimkine benziyor sanki. Hormonlar normal ve sadece nodül büyümesi var. İyotlu tuz kullanmanında olumlu ya da olumsuz etkisi yok demişti drlar. Radyasyonun tüm kanser tiplerine etkisi var. Normal röntgenlerde bile vücut radyasyona maruz kalıyor. Ayrıca sintigrafi de radyasyonlu maddeyi vücuda enjekte ediyorlar. Enjeksiyonu yapan kişi kurşun önlük giyiniyordu ve iki haftadan fazla o birimde çalışmıyorlardı. Sintigrafi sonrasında 24 saat sonra vücut temizleniyormuş radyasyondan.
Bir Yandan teşhis koymaya çalışıp bir yandan da radyasyon veriliyor işte.
bir kere yaptırdım tiroid hormonlarımı etkilemiyor benimde . sadece dışardan belli oluyor. ilk yaptırdığım temiz cıkmıştı. bir hamilelik geçirdim biraz büyümüş dedi. 6 ay sonra tekrar gel dedi. bende baska hastaneye gittim ordaki drda ol ameliyat vs sonra bebeğim var deyince bişyopsiyi tekrarlayalım dedi bende öyle istedm. haftaya randevu verdi
Bugun biyopsi yaptırdım bogazim aciyor biraz.dr bays ornek aldi
merhaba biraz geç cevap veriyorum internet bağlantımda problem var bi kaç kere cevap yazmak için uğraştım ama başaramadım. Evet benzerlikler var ama nodülde büyme varmı onu henüz bilmiyorum, nodülüm zeytin tanesi büyüklüğünde çok büyük değil ama doktorlar tek nodül olduğu için tehlikeli olabilir demişti. Biyopsiden sonra oluşan uyuşmayı malesef doktoruma söylemeyi unuttum benim korkum acaba örneği yanlış yerden almış olabilirler mi? İyotlu tuz kullanmamamı doktor istedi benim kendi tercihim değil.
inşallah temiz çıkar canım.Tek nodul degil burkactane var bitanesi 23 mm ondan aldilar sanirsam.
uyuşma devam ediyor mu? Eğer devam ediyorsa mutlaka doktoruna söyle.
Cok sukur temiz cikti :) bu sene icin atlattik darısı sonuc bekleyen herkes olsun.
canim. Cok gecmis olsun. Insallah bende iyi sonuc alirimmÖncelikle herkese merhaba,
İnsan başına gelmedikçe neyin ne olduğunu bilmiyor ve bende sizlere başımdan geçen süreçleri paylaşacağım en azından çocuğunun başına böyle bir sağlık problemi geldiği zaman annelerin saçma sapan her kulaktan dolma bilgilere inanmasın.Ben 28 yaşındayım ve bizzat başıma gelenleri sizlere anlatacağım.
Nefes alma problemi ile gittiğim hastenede nodülüm olduğu kanısına ultrason ile varıldı 2.8 çapında sağ lobdaydı ve sol lobda da küçük küçük 3 tane nodülüm vardı.İlk olarak kontrol atında alınması için ilaç tedavisi verildi malesef 40 günlük ilaç tedavisi sonuç vermedi ve 2. kontrolümde biopsi yapılması gerekildiği söylenildi (kesinlikte biopsi korkulacak birşey değil 1 dakika bile sürmüyor hiç damar yolu açtırdınız mı bilmiyorum ama damar yolu açtırmak bile canınızı daha çok yakıyor) 4 gün içinde sonuçları aldık ve çok şükür sonuçlarım temizdi ancak doktorum ameliyat olmamı çünkü ömür boyu kanser riski taşıdığımı söyleyince inanın dünya başıma yıkıldı çünkü ben bütün bu devreleri yaşarken tek başımdaydım kimse ile paylaşamadım.Doktorum sağ lobu komple ve sol lobunda yarısının alınacağını söyledi en önemlisi de hayat boyunca kullanmam gereken ilaç tedavim olacak.Aileme ameliyat olmadan 5 gün önce haber verdim (Sakın siz öle birşey yapmayın) annem biraz değil aslında bayaa pipiriklidir.İnternette çok araştırdı ses kısılmaları tehlikeli bölge vs.Lütfen sadece kendinize güvenin kimsenin kafanızı bulandırmasına izin vermeyin ve en önemlisi doktorounuza inanın.Doktor ile hasta ilişkisi gerçekten çok doğru.Beni ailem başka doktorlarada götürmek istedi kesinlikle kabul etmedim hatta ameliyat olmama için yalvardılar.Açıkçası kafamı daha fazla bulandırmakta istemiyordum her gün internetten farklı bilgiler okuyordum ve bunları okumak beni daha çok geriyordu.
Nitekim ameliyat günü geldi çattı yani dün evet daha dün ameliyat oldum hatta size şöyle söyliyim güle oynaya ameliyata gittim.Ameliyatım sadece 1.5 saat sürdü ve amliyattan çıkar çıkmaz ilk söylediğim laf ''anneme iyi olduğumu konuşabildiğimi söyleyin'' dedim.Ameliyatın zorluğu varmı diye sorarsanız tabi ki var ama kesinlikle arıyan dikiş yerleriniz değil narkoz aldığınız için boğazınzda tahriş oluyor ve yutkunma problemi çekiyorusunuz ve bende hala var sadece sıvı ile beslenebiliyorum.Katı yiyeceklere doktorum ameliyat akşamı geçmemi söyledi ama tamamen piskolojik olarak yiyemiyorum.Ancak ameliyattan sonra ki günde ve her geçen saatte azalma oluyor.Birde piskolojik olarak kafamı oynatamıyorum kendimi çok kasıyorum bunun nedeni de koruma iç güdüsünden kaynaklanıyoruş sanırım 2 güne geçer.Cumartesi günü dikişlerimi aldıracağım.Umarım iz kalmaz.Ne acayiptir ki bu ameliyat süresince tek kafama takmadığım tek şey ameliyat iziydi varsın olsun ben sağlığıma kavuştum.Şu an için sadece ağrı kesici ve antibiotik kullanıyorum cumartesi gün dikişlerim alındıktan sonra ilaç tedavisi uygulanmaya başlıcak.
İşin özü her kulaktan dolma bilgiye kanmayın ve kendinize gerçekten güvenin.
Geçmiş olsun doktorunun yorumu ne oldu buna karşı? Sol lobda olan 2 tane nodülün henüz çok çok küçük takip gerektirir sadece. 1cm nin altına biyopsi de yapmıyorlar. Ama sol lobda olan için biyopsi isteyebilir.selam arkadaşlar yorumlarınıza ve bilginize ihtiyacım var. 2012 yılından bu yana tiroid takibim yapılıyor ve ultrason çektiriyorum en son bu hafta başında doktora gittiğimde troid tsh t3 ve t4 tahlillerim normal değerlerde çıktı fakat
tiroid us şu şekilde
sağ lob : yaklaşık 22x25 mm boyutlarındadır
sol lob : yakklaşık 24x24 mm boyutlarındadır
isthmus : yaklaşık 11 mm boyutlarındadır
sol lobda 3,5 mm çaplı ve 2,5 mm çaplı hipoekoik solid nodüller izlenmiştir.
sol tiroid lobu inferior komşuluğunda 16x7 mm boyutunda hipoekoik solid nodüler yapı izlenmiştir
isthmus komşuluğunda en büyükleri 11x4,5 mm boyutlarında 3-4 adet lenf nodu izlenmiştir.
bilateral juguler zincirde patolojik boyutta lenf nodu izlenmemiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?