Tiroid nodülü

reycann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
32
1
36
Diğer
arkadaşlar tiroid nodülü için : 1 tane tuzsuz ekmek hamuru
150 gr yayık tereyağı
1 kaşık kına...
hamurun üzerine t.yağı ve kına sürülüp sabaha kadar boyunda bekletilir 10gün devam edilir...
böyle bi kür duydum..
bu kürü uygulayan varmı yada duyan bilen faydasını gören varmı?.....

Benim de nodülüm var, bugün biyopsi oldum yarın sonuçları çıkıyor çok korkuyorum ben tarifi hiç duymadım, benim böyle bi sorunum çıkınca araştırdım biraz da saraçoğlunun dere otu kürü varmış , nodülleri yok ediyormuş falan baya iyi geliyormuş , üç ay uygulayanlar ilaçlarını bırakmış , nodülleri yok olmuş falan filan yazmışlar, denemeyi düşünüyorum, tavsiye ederim..

bende biyopsi olmuştum.sonuç temiz çıktı ama yinede ameliyat önerdi doktor...bu kürü denemeyi düşünüyorum.dere otunu 3 ay önce yapmıştım ama tam değil günde iki defa ve 1 buçuk ay kadar yaptım değişiklik oldumu bilmiyorum doktora gidemedim...bendeki nodüller milimlik..ama büyüyo cm olmuştur belki...

benim hala çıkmamış sonuçlar yaa, benim de milimetrikti nodüller, inşallah temiz çıkar benim de..

merhaba bende yeni katıldım. 18 yaşındayım bende de nodül var. daha yeni öğrendim annemde de babamda da guatr var doktor genetik olabilir dedi. 1 cm den küçük olduğu için hiçbir şey yapmıcaz dedi 2 ayda bir ultrasona girmem gerekiyormuş ve tahlil yaptırmam gerekiyormuş ben onların büyüdüğünü anlayabilir miyim acaba? bir de nodüller ağrı yapar mı?

Benimde nodüllerim varmıs biri 1,5 mm digeri 2 mm suan ultrasondan baska ekstra birsey yapmadılar, bundan sonra 6 ayda bir ultrason' da ne durumda olduklarını takip ettiriceksin dedi doktor.

Arkadaşlar benim de 6 milimlik bir nodülüm var,merak ettiğim bu nodüller tamamen yokoluyor mu zamanla ameliyatsız,yani ilaçla tedaviyle filan,ibrahim saraçoğlu nun dereotu kürünü denicem ben de

Reycan bu kuru uyguladinmi bendede 20 mm en buyugu olmak uzere bi cok nodul varmis.biyopsi yapicaklar pazartesi

Merhaba arkadaşlar hormonları normal, biyopsi sonucu temiz çıktığı halde ameliyat olduktan sonra tiroid nodülü kanserli çıkan var mı? Ya da sonradan kansere dönüşen.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar hormonları normal, biyopsi sonucu temiz çıktığı halde ameliyat olduktan sonra tiroid nodülü kanserli çıkan var mı? Ya da sonradan kansere dönüşen.

Merhaba benim de tiroid nodüllerim vardı. Hatta bir kaç tanesi çok büyüktü. İlaç tedavisi hiç uygulanmadı çünkü hormon sıkıntım yoktu. Ben ameliyat oldum yaklşık 3 yıl oluyor. Biopsilerim de hiç sıkıntı ıkmamıştı. Ameliyatta cerrah nodüllerimi görünce çok korkmuştu ve tüm tiroid bezlerim almış. Alınan nodüllerin sanırım en büyüğü biopsiye gönderildi ve sonuç temiz çıktı. Sonuç her zaman temiz çıkmayabiliyor. Çünkü biyopsi sadece bir nodüle yapılıyor. Ameliyat öncesi de sonrası da bu şekilde. Ameliyat olmadan önce sintigrafi yapılmıştı bende. Sintigrafi de tehlikel ve tehlikesiz nodülleri belirliyormuş. Ben de her ikisi de vardı.
Biyopsi esnasında acı var mı diye bir arkadaş yazmıştı. Çok acıdığını söyleyemem. Ultrasonla bakarak iğneyi batırıp ufacık bir şey alıyorlar.
Ben ameliyat oldum ama şimdi de ömür boyu ilaca mahkumum. İlaç çok pahalı değil hatta çok ucuz. Bu güne kadar hiç yazdırmadım bile eczaneden gidip alıyorum. Ancak zaman zaman bu ilaçta sıkıntı yaşanıyor ve piyasada bulunmuyor. Eczacılar ucuz olduğu için bunun yapıldığını söylüyorlar.
Hepinize geçmiş olsun.

slm ameliyat nasıl zormu sonrası nasıl? hemen iyileşiliyormu ameliyat olunca cok iz kaldımı ne zaman nıormal hayata dönüyosun benim küçüçük bir bebeğim var 3 aylık ondan dolayısoruyorum. bi kez biopsi yaptım temiz cıkmıştı. şimdi baska bi hastanede daha yaptırcam ama amal,yat olmak istemiuorum.

Bana ameliyat olmam gerektiğini söylediklerinde kızım 6 aylıktı ve ameliyat olamam bebeğim var demiştim. Onlar söyledikten 6 yıl sonra ameliyat oldum. Ama her yıl biyopsi yaptırdım. 6 ayda bazen de yılda bire denk geldi ultrason baktırdım. Nodüllerim büyümeye devam etti tabii bu arada. Sintigrafi sonucunda iyi ve kötü huylu nodüllerim tespit edildi. Bu tespitten iki yıl sonra ameliyat oldum. Ben hep sesimin gitmesinden korkuyordum ve doktoruma da bunu söylemiştim. Ameliyata gitmeden damar yollarımı hazırladılar. Ameliyathaneye girince de narkozu verdiler ve ne zaman uyumaya başlayacağım , bu nedir falan diye sormaya başladım. Gözlerim kapanmaya başladığında uyuyorum artık dedim uyumuşum. Uyandığımda odamda yataktaydım.Bu arada ben beyaz ışık falan görmedim. :) Hatta bir şey görmedim. Duygusuz muyum neyim?
Narkozun etkisi geçmeye başladığı için acıyı da hissetmeye başladım. Doktorum gelince çok acıyor beni tekrar uyutun dedim. Doktorum sevinmen lazım bak sesin çıkıyor dediğinde fark ettim gerçekten de sesim aynen duruyordu. Öğlen ameliyat oldum. 3 gibi uyandım. Akşam 8-9 gibi o acı tamamen geçti. Ağrı vardı tabii ki ama ilk acı geçmişti. 9-10 gibi kendi başıma tuvalete bile gittim. Öncesinde kalkmamıştım zaten. Narkoz beni etkiledi biraz. Baş dönmesi yaptı. Ertesi gün çıktık hastaneden. Annem sağ olsun benimle ilgilendi. Yatağımı falan serdi ama ben yatamadım canım. Öyle yataklık falan bir durum olmuyor yani. Ama ilk zamanlar boyunda ayrı gerilme hissediliyor. Boynumu fazla çevirmemeye çalıştım ilk zamanlar. Ziyaretime gelenlerle oturdum, sohbet ettim, çayımı, kahvemi bile içtim. Ama ev işi yapmadım. 10-15 gün kadar annemlerdeydim, memleketimde oldum ben ameliyatı. Sonra eve geldim ve rutin hayat devam etti.
Ancaka ameliyattan 2-3 gün sonra ellerimde ayaklarımda ve yüzümde uyuşmalar, karıncalanma başladı, hatta ellerim kasılmaya başları. Kapanıyordu kendiliğinden. Doktora gittik hemen tiroid bezleri ile kalsiyum bezleri yakın olduğu için ufak bir etkilenme olmuş ve kalsiyum değerim düşmüş. Suda eriyen tabletlerden verdi. 4-5 defa içtim kasılma uyuşma kesilince bıraktım.

Ameliyat çok zor değil ama sonuçta bıçak altına yatıyor insan. Milyonda bir de olsa tabii ki risk var. Ama evde seninle ve bebeğinle ilgilenecek birileri mutlaka olmalı. En azından 15-20 gün belki senin için 1 ay bile olabilir. Çünkü bebek var, kucak ister.

İz kaldı mı sorusuna cevabım evet ben de hem de bariz bir iz kaldı. Çünkü ameliyatımı yapan dr resmen dikiş atmış. Estetik bir teknik kullanmamış. 4 ya da 5 dikiş ipi çıkardılar daha sonra. Ameliyat olursan bunu mutlaka söyle. Sezeryandaki gibi yapıştırma mı ne onu yapsınlar. Arkadaşım da ameliyat oldu ve onda hiç iz yok. O devlet hastanesinde oldu ben özelde. Bu durum cerrahın elinde olan bir şey. Doktorunu iyi seçmen lazım Ben dikiş izini düşünmemiştim arkadaşımda kalmayınca bende de kalmaz sanmıştım ve bu konuyu doktora hiç söylememiştim. Hoş onun düşünmesi lazımdı. Ama benim doktorumun hiç bir hastasının sesi kısılmamış Ben öncelikle bu durumu gözetmiştim . Başım kapalı zaten boynumda kapanıyor.

Yalnız şunu söyleyeyim illa ameliyat gerekmiyorsa olma. Ben ameliyattan önce ilaç kullanmıyordum. Şimdi bir ömür ilaç kullanacağım. Kullanmazsam anında vücut tepki veriyor. Çünkü hiç tiroid bezi yok ki hormon üretsin. Ben de kötü huylu nodül olduğu ve eninde sonunda ameliyat yolu göründüğü için ameliyat oldum. Kötü huylular malum kansere çevirebiliyor. Eğer o durum olmasaydı ameliyat olmazdım. Nodüllerimin bana bir zararı yoktu. Hormonlarım da normaldi.

Canım çok yazdım. Okurken yorulacaksın muhtemelen ama belki ameliyata karar verirsen diye yazdım. Allah hayırlısını versin. Çok geçmiş olsun.

öncelikle cok tesekkür ederim bilgilendirdiğin için benim suan 2. yıllım kontrolümde bir kez gecen sene yaptırdım suan haftaya 2. sini yaptırcam ama baska hastanede bu gittiğim hastanedei dr ameliyat ol dedi diğer hastanedeki dememişti. ama bebeişim büyüsün inşallah biopsilerimde temiz cıkar . en az 2 yasına gelsinde gerekirse olurum ama suan daha cok küçük emiyo falan . yardımcı olcak kişi eşim olur .. Allahtan annemde biraz yardımcı olabilir gibi. hayırlısı olsun...ama ameliyat olanlar gereksiz olduğunu söyledi bide hangi sehirde ameliyat oldun takiplerin falan yazarsan sewinirim

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim tek nodül ve sol tarafta zaman zaman sızı şeklinde ağrı yapıyor. Tomografi ile bakılmıştı sintigrafi yaptırmadım, BT yapan doktor tek nodul daha riskli diye söylemişti , biyopsiden hemen sonra kollarımda ve ellerimde uyuşmalar olmuştu açıkçası yanlış bi işlem mi yapıldı diye endişeliyim gerçi doktorum haziranda tekrar BT yaparız büyüme varsa alırız demişti.

Bi sorum daha var cevaplarsanız sevinirim nodulden önce hiç diş için röntgen çektirdiniz mi?

biopsi sonucun nasıl cıktı raporunda ne yazıyor bide diş röntgeni ben evet çektirmiştim. bununla ne ilgisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…