Onkoloji - Kanser ve Türevleri Tiroid kanseri olanlar

canım birde birşeyi merak ettim paratiroyidlerimin hepsi alınmış dedinya, bunu nasıl öğerndin pataloji raporundamı yazıyordu doktorunmu söyledi yada sen paratiroyid sintigrafisi filanmı çektirdin cevplarsan sevinirim ha bide bu işin mahkeme boyutu varmı acaba mahkemeye versem birşey elde edermiyim merak ediyorum. susup oturmak çok canımı yakıyor..

Arkadaşlar ben 4 Ekim'de ameliyat oldum ancak ameliyattan sonra bir on gün kalsiyum kullandım sonra gerek yok dediler acaba benim de kullanmam gerekir mi bir de mahkeme boyutunu soran arkadaşım bence bi avukatlar görüş mutlaka sağlık davalarında uzmanlaşmış doktorlar vardır

hayır snin kullanmana gerek yok çoğu kişide ameliattan sonra bir kaç gün kalsiyum düşüklüğü yaşanıyor onun için ilaç vermişlerdir kalıcı olsaydı zaten kalsiyum değerlerin normalae dönmezdi .avukat meselesine gelince evt çok istiyorum aslında araştırıcam ...
çok geçmiş olsun sanada..

parotroidlerimin tamamının alındığını doktorumun asistanı söyledi. sanırım şöyle oluyormuş; tamamı alınırsa ömür boyu kalsiyum ihtiyacı oluyormuş, bunu da ilaçlarla karşılamak zorundaymışız. çünkü keşke bir kısmı kalsaymış dedi; herhalde bir kısmı bile idare edebiliyor. hukuki boyutunu ben de düşünmüştüm; ama internette bir yazı okumuştum; ameliyat esnasında eğer paratroide de sıçramışsa o da alınır yazıyordu. belki bizim öyle olmuştur. ben bundan ziyade 2. ameliyatımı boşu boşuna olmamdan dolayı doktoru mahkemeye vermeyi düşünüyodum çünkü bana sonuçlar konusunda bir açıklama yapılmamıştı.. ondan da vazgeçtim, biraz tembellik yaptım sanırım. ama sen başvurabilirsin, ama öncesinde doktorunla konuşarak en azından paratroidin neden alındığından emin ol, boşu boşuna uğraşma yani. konuştuktan sonra tatmin olmamışsan bir avukatla konuş, dava açma hakkın var sonuç itibariyle. belki bana da yol göstermiş olursun :) çok geçmiş olsun.. soruların olursa hiç çekinme, ben çok araştırma yapmıştım..

gerek yok demişlerse şanslısın.. zaten kullanman gerektiğini anlıyorsun, ben iki-üç gün almasam saçımı bile tarayamıyorum, elin uyuşuyor, ayağına kramp giriyor vücut seni yönlendiriyor zaten..

Bu sayfaya girmek beni biraz olsun rahatlatıyor sanki bu dünyada beni kimse anlamıyormuş gibi düşünürken yazılanları benimle aynı şeyleri yaşayanları okuduukça tek ben değilmişim diyorum. Doktorlara karşı o kadar sinirliyim ki bende dr maduruyum ilk boynumda şişlikle dr a gittim 1 cm lik nodül çıktı samatya hastanesindeki dr hanım acaba biyopsi yapsakmı yapmasakmı ne yapsam siz ne dersiniz diye doktor olan benmişim gibi aptalca konuştu neyse biyopsi yapmayalım sadece nodül tiroid ultradonunda bi sorun yok tek sorun nodül 2 sonra gelin dedi 2 ay sonra gittim ultrasonu çeken ben karar veremiycem çok karışık bi başka arkadaşı çağırvm dedi abuk sabuk bir sürü soru panik halleti bi dr başımda tiroidit dedi diğeri hayır başka bir nodül defi başımda atışmaya başladılar ne olduğu ile ilgili sonunda üstün körü bir rapor yazdılar doktora götürdüm raporu hem tiroidit hemde nodül olduğu yazılmış poliklinikteki dr sağolsun ilerlemiş bunlar 3 ay sonra gelin dedi ilerlediyse niye 3 ay sonra dedim çok yoğunum yok bişey iyisiniz deyip uğurladı beni ultrasonu çekenlerin o paniği sonucu o hafta başka bi dr a gittim biyopsi sonuç tiroid papiler ca veee lenf metastazı! Eğerki üstüne düşmeseydim kontrole gitmek için hala 3 ayımın dolmasını bekliyor olacaktım! Baştan anlaşılsaydı bu kadar yayılmayacaktı bende böyle panik olup psikolojimi bozmayacaktım lenfide duymak beni yıktı! Çok uzattım belki bu ne diyeceksiniz ama lütfen nodülü olanlar araştırma sürecinde olanlar tek doktora kalmayın :,(

Mrb :) öncelikle sanada geçmiş olsun benim tiroid ve lenf birlikte olduğu için mete hoca acıbadem maslakta yaparım dedi sadece tiroid ameliyatlarını alman hastanesindede yapıyormuş alman hastanesi acıbademe göre daha uygun. Bendede sağlık sigortası yoktu 13bin dedi ameliyat için parayı acıbademe ödedik ne kadar dediyse o kadar ödedik hastaneden çıkarken ekstra birşey çıkmadı. Atom için endişeliyim ben tek başıma kapalı nasıl durcm diyorum okmeydamında aldım demişsin odalar nasıldı, tek kişilik mi, sıkıcı bir dönem mi?

bu hastalık öyle bişeyki aslında çok kolay bir kansermiş gibi görünüyor ama aslında çok karmakarışık ve riskli .hiçbirşey tam olarak anlaşılmıyor .bendede sol tarafda büyük bir nodül vardı 3 sene önce gittim doktora iki kez ultrason çeklidim ,üç ay arayla doktorum hiç önemli birşey değil sana hiçbir zararı yok yılda bir baktır dedi. ben hamilelikdi doğumdu emzirmeydi üç yıl gitmedim sonra gittiğimde birşeylerden şüphelendi doktorum, bu arada doktorumu değiştirmişdim, bana biopsi yaptı yetersiz meteryal yazıyordu sonra ben acıbdeme gittim. önce kulak burun boğaza proftan randevu aldım o genel ceraha gönderdi genel cerrahda buna kulak burun boğaz bakar dedi aynı hastanededki başka kbb ye yolladı, ultrason emar yapıldı acıbdemde ,kanser şüphesi çok az dediler ameliyata girdim nodül damara sarılmışdı toplar damara doktor damarı kesip iptal edicem dedi bir sürü yan etkiden bahsetti 6 saat ameliyatta kaldım çıktığımda damarı iptal etmedim nodülden temizleyip diktim dedi, çok sevindik ama kötü haberin gelmesi uzun sürmedi kanserdim hayatımın şokunu yaşadım oğlum 18 aylıkdı kanser eşittir çaresizlikdi benim için, bir hafta içinde ikinci kez ameliyat oldum doktorum lenf bezine sıçramasda ameliyatta alınması gerektiğini söyledi alınmazssa tekrarlar dedi ve tek taraflı tam boyun diseksiyonu yapıldı benim patolojimde 8 tane ufak kanser odaklı nodül ,tiroyid bezi lenf bezi ve paratiroyidlerimden sadece birtanesinin alındığı yazıyordu 6 ay umutlandım hep çalışacak diye ama olmadı ,şimdi ben paratiroyidlerimin hepsinin alındığından ve evrakda sahtecilik yapıldığından şüpheleniyorum çünkü benim doktorum acıbdemin başhekimiydi , bunu kesin olarak öğrenip eğer öyle ise mahkeme açmayı düşünüyorum... ATOM tedavisi aslında korkulacak birşey değil pisikolojini sağlam tuttuğun sürece. sorularınız olursa yanıtlayabilirim daha öncede yazmışdım çok uzun oldu ama insan başkalarının hikayelerini dinledikçe daha güçlü hissediyor kendini sanki tek benim başıma geliyormuş gibi geliyor bazen ...

bu arada mete beyi internette çok duydum ama geçkalmışdım genede ona gitmek isterim muayne nerde ediyor hastenedemi yoksa kendi yerimi var ücreti nedir bilgi verirseniz çok sevinirim..

bu arada mete beyi internette çok duydum ama geçkalmışdım genede ona gitmek isterim muayne nerde ediyor hastenedemi yoksa kendi yerimi var ücreti nedir bilgi verirseniz çok sevinirim..

Akaretlerde kendi muaynhanesi var cnm 500 lirra ücreti. Bende korkuyorum vücut taraması yapışdığında başka bir yerde varsa diye

nasıl oldun canım,inşallah bugün daha iyisindir.seni merak ettim bugün dikişlerini aldıracaktın değil.inşallah bir sorun çıkmaz hayırlısıyla normal yaşantına dönersin inşallah.

arkadaşlar beni doktor ankara numune hastanesine sevk etti.biz hangi cerrah daha iyi diye sorduk.o ise zaten heyete gireceksiniz ordan harhangi bir doktor dosyanı alıp seni ameliyat edecek seçme şansın yok dedi.zaten bütün doktorlar iyi hangisi olursa olsun kafana takma hepsi en iyileri dedi. bende korkuyorum devlet hastanesi diye.
bulunduğumuz yer köyün biraz gelşmiş hali sadece 1 devlet hastanesi 2 tanede özel hastane var.doktor burdaki doktorlar bu ameliyatın altından kalkamaz sizi benim daha önce çalıştığım hastaneye yani anakara numune hastanesine sevk edeyim ded.sevk etti.bizde gittik. sol lenflerime bakmışlar biyopsi yapıldı 12 gün oldu halen sonuç çıkmadı.sonuçlar çıktığında tekrar ankaraya gidip dosyam heyete girecek ozaman bana ameliyat tarihi verecekler. bende kokuyorum.
sizce ankara numune hastanesi nasıl bir hastane.hepinizin hikayesini okuyunca bende tedirgin oluyorum.inşaallah hayırlısıyla iyi geçer,sizlerde inşallah sağlığınıza kavuşursunuz.

nasıl oldun canım,inşallah bugün daha iyisindir.seni merak ettim bugün dikişlerini aldıracaktın değil.inşallah bir sorun çıkmaz hayırlısıyla normal yaşantına dönersin inşallah.

Daha iyiyim cnm saat 2 de randevum hiç gitmek istemiyorum iyice doktorlardan nefret eder oldum hayırlısıyla sağlığımza kavuşsak hepimiz sen nasılsın dr a karar verdin mi?

Daha iyiyim cnm saat 2 de randevum hiç gitmek istemiyorum iyice doktorlardan nefret eder oldum hayırlısıyla sağlığımza kavuşsak hepimiz sen nasılsın dr a karar verdin mi?

Allah razı olsun canım benim.iyi olmaya çalışıyorum. sen ameliyat olmadan önce halsizlik,baş dönmersi , yorgunluk,kolunu bile kaldıramamazlık varmıydı.ben öyleyim ayakta biraz durdummu ya başım dönüyor yada hemen yorulup oturuyorum. acaba bende mi bir anormallik var dedim kendi kendime.

sende canını sıkma güzel kardeşim doktora her ne kadar gitmek istemesekde el mahkum mecbur gidiyoruz.rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

bende birşey yapmadım.eşim bu hastane iyiymiş diyor ama ben devlet hastanesine pek sıcak bakamıyorum.rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip eder inşallah.

Bendede halsizlik vardı cnm ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ameliyat bantını çıkarttı dr iz çok fazla çizik gibi estetik bu geçicek dedi. Patoloji sonucu çıkmış epey bi yazıyor atom için dr a gldim şimdi ilk saffada değilsin epey ilerlemiş bu dedi iyice canım sıkkın şimdi çıkan parçaları boşwer kalanlar önemli ona göre atom dozunu ayarlycm dedi sevmiyorum dr a gitmeyi biliofum ki canım sıkılcak yine :,( başka bir yerimde varsa allahım sen yardım et :,(

İz çok fazla değil üzme kendini ben çok fazla değil yazacakken çok fazla yazmışım. Devlet hastanesi olsun boşwer yeter ki doktorun iyi olsun sıkma canını!

radyoaktif iyotla ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim isterseniz...

Cnm atomu nerde aldın nasıl bir süreçti anlatırmısın çok korkuyorum ben kapalı kalacağımı düşündükçe 2-3 gün nasıl geçicek bir sürüde test verdi doktor kemik sintigrafisi,ekg, akciğer filmi, iyot testleri aklım çıkıp bişey çıkçak diye rabbim sen banada herkeze yardım et

ben para biriktirmeye başlayayım, 12 bin lirayı geçen ay burun ameliyatıma vermiştim :)
canım atomda inan korkulacak bişey yok.. ben de çevreme sorunca kapalı biyer, hiç dışarı çıkmıyosun, kimse yanına girmiyor... birsürü şey duymuştum ki benim kapalı yer fobim de var, o yüzden daha da korkmuştum. Okmeydanı'nda aldım evet, grup odalar da vardı ama ben tek kişilik oda istedim. İlk girdiğimde tedirgin olmadım desem yalan olur, bize sırayla çağırıp bir tüp içinde iyot verip nasıl içeceğimizi anlattılar, odaya dönüp tek başına bunu alıyosun ve ilk yemeğim geldiğinde kapının önüne bıraktıklarını ve kaçtıklarını görünce biraz tedirgin oldum tabi :) ama bu tedirginliğim yersizmiş... yanımda laptop ve bolca film getirmiştim.. Film izledim, kitap okudum, orayı eğlenceli hale getirmek senin elinde. oraya tedavi amaçlı gittiğini düşünme, sanki değişiklik istiyosun hani deriz ya bazen 'şu şehrin gürültüsünden, herkesten uzakta şöyle bi kafa dinlesem' diye, öyle düşün :) inan öyle olunca eğlenceli hale geliyor, ooohhh mis gibi kafanı dinle :)
Okmeydanı'nda Ercan UYANIK var. Nükleer Tıp Uzmanı, çok iyi bi doktor. ben hala ilaçlarımı da ona düzenletiyorum.. başka şehirlerden bile hastası geliyor. ben kendi adıma Ercan beyden çok memnunum..
başka soracak sorun varsa çekinme canım, çok geçmiş olsun...

Atomu cerrahpaşada alcam dr ilhami usluya gidiyorum cnm odalar tek kişilik dedi nasıl kalıcam ne yapçam bilmiyorum 3,5 yaşında bir kızın var hiç ayrılmadım ondsn birde dediğin gibi kapalı yerde kalacağımı düşündükçe bunalıyorum dr tek dozls çözüm olacağını sanmıyorum dediğinde şok oldum zaten hastalığın şokundayım bir sürü tahlil var sonuçlarından çok korkuyorum atomda üstüne tuz biber oldu evde bir odada kapalı duramıyorum atomda nasıl durcam bilmem! Cam falan var mı odada yoksa hepten kapalı karanlık bir yer mi sen kaç gün kalmıştın? Çok soru sordum ama o kadar dardayım ki çok üzülüyorum hastalığa, lenfte olmasına, başka bir yerimde olabileceğine drlarda çok net iç açıcı konuşmuyor yarında sintigrafi var hayırlısıyla bir an önce bu günler geçsin yarabbim

canım benim üzülme,sıkma canını,böyle daha çok hasta olursun,çok şükür ameliyatı atlattın,bundan sonrasındada rabbim yardım eder,çok çabuk toparlanırsın kızınla daha çok vakit geçirirsin.kısa bir tatile çıkıyormuşsun gibi düşün.o zaman çok dert etmezsin canım benim.

atom alacağın tarih bellimi canım.ne zaman atom alacaksın.doktorun istediği tahlilleri nükleer tıp uzmanımı istedi yoksa ameliyatını yapan doktormu istedi.bundan sonra sadece nükleer tıp uzmanıylamı görüşeceksin.

ayrıca cerrahpaşayı senmi seçtin yoksa ameliyatı yapan doktorunmu önerdi.atom için ne kadar ücret ödeniyor öğrenebildinmi canım.kaç gün kalacğınıda söyledilermi.

bende yarın tekrar ankara numune hastanesine gidiyorum.geçen hafta çarşamba günü burdaki doktorum aradı .dediki boynumdan yeterli sıvı alınamadığı için maalesef biyorpsi sonucu yok dedi.3 haftadır boşu boşuna beklemişiz.bu çarşamba gideceğiz tekrar.bakalım bu sefer ne diyecekler.yoksa hemen ameliyatmı yapacaklar yoksa ameliyat için günmü verecekler göreceğiz.döndüğümde benda yazarım sana inşallah.

canını sıkma güzel kardeşim rabbim kalbindeki sıkıntıları alıp güzelliklerle mutluluklarla doldursun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…